Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5616 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

(Uses JAVA Applet and Port 1024)
Visit the Chatroom Website

Who's Online
 59 guest(s) on-line.
 0 member(s) on-line.



You are an anonymous user.
Register Now!
 kolla:  56 mins ago
 broadblues:  57 mins ago
 Srtest:  1 hr 29 mins ago
 tek438:  1 hr 31 mins ago
 eliyahu:  2 hrs 23 mins ago
 m0lebrain:  2 hrs 24 mins ago
 ggw:  2 hrs 33 mins ago
 Rob:  2 hrs 59 mins ago
 Beans:  4 hrs 35 mins ago
 Raffaele:  4 hrs 38 mins ago

Features

Main »» OS4 Zone - Service and Support

Blank screen (no UBoot) solutions  Popular
(Read 11959 times)
CAUSES AND SOLUTIONS FOR THE DREADED BLANK SCREEN


POSSIBLE CAUSES OF BLANK SCREEN (NO UBOOT PROMPT AT BOOTUP

1. CPU needs replaced (NutsAboutAmiga post #3 in "Amigaone RIP")
2. CPU needs reseated ()
3. Battery cr2032 needs replaced (nzv58l post #1 in "A1 boots with disk activity, but no screen. (This thing takes batteries)")
4. Incompatibility with a card (MichaelMerkel post #1 and #11 in "radeon 9250 (HIS) - not working at all")
5. RAM is incompatible ()
6. UBoot flashed wrong ()
7. Power supply could be faulty/not firmly connected (Wizzard_o post #2 in "A1 not booting")
8. Faulty PATA/IDE cables
9. Faulty PATA/IDE drives


POSSIBLE SOLUTIONS

SOLUTION #1 (mlehto post #4 in "Dying AmigaOne")
1. Switch off PSU.
2. Disconnect everything (AGP &PCI cards, SDRAM, battery, cables) except PSU cable from motherboard.
3. Disconnect PSU from motherboard.
4. Unplug power cable from PSU.
5. Wait 5 minutes.
6. Connect AGP/PCI graphics card, SDRAM, and a fresh battery.
7. Connect PSU cable to motherboard.
8. Boot AmigaOne w/o drives connected. If UBoot appears, the problem could be faulty ATA cables or drives. If UBoot does not appear, the problem could be a faulty PSU.

SOLUTION #2 (NeolFuller post #14 in "Dying AmigaOne")
1. Remove CMOS battery.
2. Install CMOS battery upside down.
3. Reinstall CMOS battery right-side up.
4. Boot AmigaOne. If UBoot appears, great. If not, try reseating the graphics card.

SOLUTION #3 (Tomas post #17 in "Dying AmigaOne")
1. Remove CMOS battery.
2. Unplug motherboard from PSU.
3. Wait for a full day.
4. Reconnect PSU to motherboard.
5. Reinstall battery.
6. Boot Amigaone.

SOLUTION #4
1. Disconnect any serial cables connected to the AmigaOne.

SOLUTION #5
1. Send the motherboard to kgrach.

SOLUTION #6
1. Send the CPU module to ACube (you'll get a faster processor).

SOLUTION #7 (kgrach post #8 in "A1 died today")
1. Pull power cord
2. Pull battery
3. Pull all cards
4. Pull all cables
5. Pull keyboard mouse and anything and everything from all ports.
6. Disconnect everything from PSU if you haven't already
7. Pull and re-seat memory. If you have more then one only put back one.
8. Gently push on the back of the cpu module to make sure it is well seated don't push on heat sink
9. Insert video card.
10. Attach monitor to video card
11. Attach PSU to motherboard
12. Replace battery
13. Attach power cord to PSU
14.THATS ALL DON'T CONNECT ANYTHING ELSE NO KEYBOARD MOUSE NOTHING NADA ZILCH
15. Hit the power button does it work?

If that doesn't work still leave everything disconnected and switch to 100 FSB.
If that doesn't work still leave everything disconnected and pull video card.
If you have a null modem cable see if you get any reports from the serial port if you need help on setting that up ask kgrach.
- PhantomInterrogative
[ home ][ about us ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright 2000 - 2017 Amigaworld.net.

Amigaworld.net was originally founded by David Doyle