Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5644 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

(Uses JAVA Applet and Port 1024)
Visit the Chatroom Website

Who's Online
 58 guest(s) on-line.
 2 member(s) on-line.


 Hypex,  Overflow

You are an anonymous user.
Register Now!
 Hypex:  1 min ago
 Overflow:  4 mins ago
 amigakit:  12 mins ago
 -Sam-:  19 mins ago
 BigD:  19 mins ago
 megol:  22 mins ago
 IRTheBorg:  24 mins ago
 Trixie:  24 mins ago
 KimmoK:  36 mins ago
 ruben:  44 mins ago

/  Forum Index
   /  Classic Amiga Software
      /  Netsurf for Amiga OS3.5/9
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 Next Page )
PosterThread
amimaniac 
Re: Netsurf for Amiga OS3.5/9
Posted on 2-Jul-2016 9:29:11
#21 ]
Member
Joined: 9-Nov-2008
Posts: 56
From: Poland

NetSurf 3.6 Dev released

Main focus was on speed up bitmap rendering.

    * optimised dithering a bit (thanks matthey)
    * optimised little to big endian conversion
    * replaced buggy libiconv which disabled css on some sites (eg.68kforever)
    * added low dithering quality option
    * fixed scale option bug
    * fixed favourite modifiy bug
    * youtube can be played as mp3 with preffered mp3 player in Prefs
    * updated libsdl to 1.2.15 with optimised parts from sdl 2.0.4
    * changed - download and play mp3 instead of stream
    * reduced binary size by 300kB


Please test and post if loading is faster, thanks!

http://ami-soft.blogspot.com/

This is unofficial SDL fork which unlike Chris_y's port works best under emulation.
But don't hestitate to run it on real hardware and let me know how it works, thanks!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
amimaniac 
Re: Netsurf for Amiga OS3.5/9
Posted on 3-Jul-2016 6:08:06
#22 ]
Member
Joined: 9-Nov-2008
Posts: 56
From: Poland

@amimaniac

Users who downloaded before 3.07.2016, please do it again, as wrong file was linked!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
utri007 
Re: Netsurf for Amiga OS3.5/9
Posted on 3-Jul-2016 13:20:12
#23 ]
Cult Member
Joined: 12-Aug-2003
Posts: 915
From: United States of Europe

DNADNL has made automated script to compile Netsurf.

Cross-compilation Windows using Cygwin. Reason of it is to make easier to contribute code / bug fixes for Netsurf.

It downloads Netsurf sources and compiles them to Amiga OS3.5/9

https://github.com/DNADNL/NetScript

This Project is based official source tree.

Last edited by utri007 on 03-Jul-2016 at 01:20 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Dandy 
Re: Netsurf for Amiga OS3.5/9
Posted on 23-Aug-2016 10:14:34
#24 ]
Elite Member
Joined: 24-Mar-2003
Posts: 3049
From: Cologne * Germany

@utri007

Quote:

utri007 wrote:
@tlosm

No wonder :D There is no way to use 68k amiga for general web browsing ever again.
...
I would be happy just possibility browse amiga sites and ocasinoaly download some files, without need a another Computer.



Currently I have no other choice than using my A4k with CSPPC for General web browsing.

And I have to use IBrowse (or AWeb), as up to now I couldn't get NetSurf working, as you know.

By that I can assure you that IBrowse works flawlessly with all the Amiga sites I visit frequently (amigans.net, amigaworld.net, Amiga.org, Amiga-News.de, Aminet).

It just refuses to load "https"-pages.
My hope is that NetSurf can do this - so I do all I can to get it running.

On CSS-pages the layout sometimes looks really strange, but works (e.g. DB Travel Service or Google).

_________________
Ciao

Dandy
__________________________________________
If someone enjoys marching to military music, then I already despise him.
He got his brain accidently - the bone marrow in his back would have been sufficient for him!
(Albert Einstein)

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Dandy 
Re: Netsurf for Amiga OS3.5/9
Posted on 23-Aug-2016 10:39:41
#25 ]
Elite Member
Joined: 24-Mar-2003
Posts: 3049
From: Cologne * Germany

@clebin

Quote:

clebin wrote:
@g01df1sh

...
Nowadays, a lot of sites use big high-res imagery,
...



That's why I use Xabier Payet's "Snapshoter" to reduce the file size of hires photos before I uplpad them to the website I maintain.
It reduces the file size of e.g. a photo with 1.633 kB to 354 kB and so allows for faster loading.

_________________
Ciao

Dandy
__________________________________________
If someone enjoys marching to military music, then I already despise him.
He got his brain accidently - the bone marrow in his back would have been sufficient for him!
(Albert Einstein)

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Dandy 
Re: Netsurf for Amiga OS3.5/9
Posted on 23-Aug-2016 10:53:40
#26 ]
Elite Member
Joined: 24-Mar-2003
Posts: 3049
From: Cologne * Germany

Oooops - double posting...

Last edited by Dandy on 07-Sep-2016 at 10:56 AM.

_________________
Ciao

Dandy
__________________________________________
If someone enjoys marching to military music, then I already despise him.
He got his brain accidently - the bone marrow in his back would have been sufficient for him!
(Albert Einstein)

 Status: Offline
Profile     Report this post  
utri007 
Re: Netsurf for Amiga OS3.5/9
Posted on 23-Aug-2016 15:26:14
#27 ]
Cult Member
Joined: 12-Aug-2003
Posts: 915
From: United States of Europe

@Dandy

Did you test it without render library? Render library is needed for images, but it is only component wich requires FPU. Without it all images are carbage, but that test would tell if you have problem with 68060 library or possible setpatch.

Some people got crash similar to you, when they tested Netsurf without FPU.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Dandy 
Re: Netsurf for Amiga OS3.5/9
Posted on 29-Aug-2016 6:08:41
#28 ]
Elite Member
Joined: 24-Mar-2003
Posts: 3049
From: Cologne * Germany

@utri007

Quote:

utri007 wrote:
@Dandy

Did you test it without render library? Render library is needed for images, but it is only component wich requires FPU. Without it all images are carbage, but that test would tell if you have problem with 68060 library or possible setpatch.

Some people got crash similar to you, when they tested Netsurf without FPU.


No, I tried it WITH render library.

But I think you misunderstood me.
My sentence "On CSS-pages the layout sometimes looks really strange, but works (e.g. DB Travel Service or Google)." was of course related to IBrowse, as I still have to get Netsurf to start at all on my system.

So I don't think NetSurf not starting is related to an FPU problem.

_________________
Ciao

Dandy
__________________________________________
If someone enjoys marching to military music, then I already despise him.
He got his brain accidently - the bone marrow in his back would have been sufficient for him!
(Albert Einstein)

 Status: Offline
Profile     Report this post  
klx300r 
Re: Netsurf for Amiga OS3.5/9
Posted on 1-Mar-2017 0:50:26
#29 ]
Elite Member
Joined: 4-Mar-2008
Posts: 3199
From: Toronto, Canada

does anyone know where the prefs file is for Netsurf AGA? for some reason the Netsurf screen is bigger than my WB screen mode and I only see a 1.4 of the page...I don't have mode pro installed so I guess it's just the Indivision AGA playing tricks with the Netsurf AGA screen ??

_________________
____________________________
c64-2sids, A1000, A1200T-060@50(finally working!),A4000-CSMKIII
! My Master Miggies- Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
mancave-ramblings
X1000 I BELIEVE

 Status: Offline
Profile     Report this post  
utri007 
Re: Netsurf for Amiga OS3.5/9
Posted on 1-Mar-2017 11:31:10
#30 ]
Cult Member
Joined: 12-Aug-2003
Posts: 915
From: United States of Europe

@klx300r

Just open prefrences and choose preferred screen mode. With AGA is best to use own screen, that way pictures looks better.

Do you have lattest beta? It is much faster with https sites.

http://cy2.uk/netsurfos3

 Status: Offline
Profile     Report this post  
klx300r 
Re: Netsurf for Amiga OS3.5/9
Posted on 1-Mar-2017 12:43:24
#31 ]
Elite Member
Joined: 4-Mar-2008
Posts: 3199
From: Toronto, Canada

@utri007

problem is I can't see that portion of the screen so can't access prefs from the screen

_________________
____________________________
c64-2sids, A1000, A1200T-060@50(finally working!),A4000-CSMKIII
! My Master Miggies- Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
mancave-ramblings
X1000 I BELIEVE

 Status: Offline
Profile     Report this post  
jabirulo 
Re: Netsurf for Amiga OS3.5/9
Posted on 1-Mar-2017 14:42:21
#32 ]
Regular Member
Joined: 20-Jun-2004
Posts: 310
From: Donosti (GUIPUZCOA)

@klx300r

Users/Default/Choices
Is a plain text file (at least here on my AmigaOS4.1FE), but first do a backup of such file.

...
window_x:167
window_y:61
window_width:964
window_height:939
...
pubscreen_name:Workbench
screen_modeid:0x50041102
...

 Status: Offline
Profile     Report this post  
wawa 
Re: Netsurf for Amiga OS3.5/9
Posted on 1-Mar-2017 16:31:47
#33 ]
Elite Member
Joined: 21-Jan-2008
Posts: 5726
From: Unknown

@jabirulo

i think there is some document in a subdir called "resources" that contains a lot of settings..

 Status: Offline
Profile     Report this post  
klx300r 
Re: Netsurf for Amiga OS3.5/9
Posted on 2-Mar-2017 3:01:03
#34 ]
Elite Member
Joined: 4-Mar-2008
Posts: 3199
From: Toronto, Canada

@jabirulo

thanks found it! it's at a different location under 68k but txt file is called 'options'

_________________
____________________________
c64-2sids, A1000, A1200T-060@50(finally working!),A4000-CSMKIII
! My Master Miggies- Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
mancave-ramblings
X1000 I BELIEVE

 Status: Offline
Profile     Report this post  
klx300r 
Re: Netsurf for Amiga OS3.5/9
Posted on 2-Mar-2017 14:20:44
#35 ]
Elite Member
Joined: 4-Mar-2008
Posts: 3199
From: Toronto, Canada

well i changed the height/ with settings but still can only see a 1/4 of the screen?? I think this is related to the Indivision AGA screen mode settings??

_________________
____________________________
c64-2sids, A1000, A1200T-060@50(finally working!),A4000-CSMKIII
! My Master Miggies- Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
mancave-ramblings
X1000 I BELIEVE

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Chris_Y 
Re: Netsurf for Amiga OS3.5/9
Posted on 2-Mar-2017 18:15:26
#36 ]
Elite Member
Joined: 21-Jun-2003
Posts: 3102
From: Beds, UK

@klx300r

Try my version: http://cy2.uk/netsurfos3 (which is actually what this thread was about before it got hijacked).

Quote:
thanks found it! it's at a different location under 68k but txt file is called 'options'


It's not in a different location under 68k - it's in a different location on the Framebuffer frontend.

Last edited by Chris_Y on 02-Mar-2017 at 06:38 PM.

_________________
"Miracles we do at once, the impossible takes a little longer" - AJS on Hyperion
Avatar is Tabitha by Eric W Schwartz

 Status: Offline
Profile     Report this post  
klx300r 
Re: Netsurf for Amiga OS3.5/9
Posted on 2-Mar-2017 19:58:47
#37 ]
Elite Member
Joined: 4-Mar-2008
Posts: 3199
From: Toronto, Canada

@Chris_Y

thanks will give it a try when I'm back to my miggies

_________________
____________________________
c64-2sids, A1000, A1200T-060@50(finally working!),A4000-CSMKIII
! My Master Miggies- Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
mancave-ramblings
X1000 I BELIEVE

 Status: Offline
Profile     Report this post  
klx300r 
Re: Netsurf for Amiga OS3.5/9
Posted on 16-Mar-2017 22:57:34
#38 ]
Elite Member
Joined: 4-Mar-2008
Posts: 3199
From: Toronto, Canada

@Chris_Y

this version solves my screen offset problem so thanks! but now netsurf is asking for guigfx.library as pictures are all garbled up and fonts too?

checked aminet and can't find guigfx.library? can anyone tell me where I can get the latest version

_________________
____________________________
c64-2sids, A1000, A1200T-060@50(finally working!),A4000-CSMKIII
! My Master Miggies- Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
mancave-ramblings
X1000 I BELIEVE

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Chris_Y 
Re: Netsurf for Amiga OS3.5/9
Posted on 17-Mar-2017 0:32:55
#39 ]
Elite Member
Joined: 21-Jun-2003
Posts: 3102
From: Beds, UK

@klx300r

It's on Aminet http://aminet.net/package/dev/misc/guigfxlib
You'll need render.library too. http://aminet.net/package/dev/misc/renderlib31

There are a few different versions but those should be the best for you.
Let me know how you get on.

_________________
"Miracles we do at once, the impossible takes a little longer" - AJS on Hyperion
Avatar is Tabitha by Eric W Schwartz

 Status: Offline
Profile     Report this post  
klx300r 
Re: Netsurf for Amiga OS3.5/9
Posted on 17-Mar-2017 2:17:24
#40 ]
Elite Member
Joined: 4-Mar-2008
Posts: 3199
From: Toronto, Canada

@Chris_Y

..go figure

thanks will try out tonight

ok copied over 060 lib for guigfx and render lib and now don;t get error but get some crazy colours and weird fonts (seen attached pic)

https://app.box.com/s/ps5htzjlfdp9v7neydigxtx50ya0iqrc

this on:
Amiga 4000, Cyberstorm MKIII-060@50-128MB, Indivision AGA MK2, X-Surf-100, AmigaOS3.9 & Boing Bags 1 & 2, Thors MUI libs

Update:

fonts cleaned up by using HigGfx screen mode but images and colours still way off

Last edited by klx300r on 17-Mar-2017 at 05:09 AM.
Last edited by klx300r on 17-Mar-2017 at 02:51 AM.
Last edited by klx300r on 17-Mar-2017 at 02:48 AM.

_________________
____________________________
c64-2sids, A1000, A1200T-060@50(finally working!),A4000-CSMKIII
! My Master Miggies- Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
mancave-ramblings
X1000 I BELIEVE

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 Next Page )

[ home ][ about us ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright 2000 - 2017 Amigaworld.net.

Amigaworld.net was originally founded by David Doyle