Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5605 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
» Home
» Features
» News
» Forums
» Classifieds
» Links
» Downloads
Extras
» OS4 Zone
» IRC Network
» AmigaWorld Radio
» Newsfeed
» Top Members
» Amiga Dealers
Information
» About Us
» FAQs
» Advertise
» Polls
» Terms of Service
» Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

(Uses JAVA Applet and Port 1024)
Visit the Chatroom Website

Who's Online
 42 guest(s) on-line.
 2 member(s) on-line.


 BCP,  intangybles

You are an anonymous user.
Register Now!
 intangybles:  5 secs ago
 BCP:  4 mins ago
 AmigaMac:  26 mins ago
 ggw:  37 mins ago
 Barret:  1 hr 34 mins ago
 amisteph:  1 hr 35 mins ago
 lylehaze:  1 hr 37 mins ago
 kilaueabart:  1 hr 59 mins ago
 scuzz:  2 hrs 19 mins ago
 edponpon:  2 hrs 33 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4 Software
      /  Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Register To Post

Goto page ( 1 | 2 | 3 | 4 Next Page )
PosterThread
tlosm 
Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Posted on 10-May-2016 17:35:40
#1 ]
Elite Member
Joined: 28-Jul-2012
Posts: 2073
From: Amiga land

I see no one was speaking about and no news too..
but Maldita Castilla is avaiable on Os4 and Classic tanks to Alain Thellier.
here the link http://aminet.net/package/misc/emu/GMAP

I think Alain will need some feedback about

_________________
I love Amiga and new hope by AmigaNG
A 500 + ; CDTV; CD32; A4k.
PowerMac G5 Quad 8GB,SSD,SSHD,7800gtx,Radeon R5 230 2GB;
MacBook Pro Retina I7 2.3ghz;
AmigaOne X5000 16GB,SSD,SSHD, R7 250 2GB

 Status: Offline
Profile     Report this post  
vision 
Re: Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Posted on 11-May-2016 15:39:55
#2 ]
Regular Member
Joined: 8-Jun-2005
Posts: 442
From: Unknown

@tlosm

Thanks for pointing it out.

I am amazed about this thread because, while there is a lot of pointless and mindless discussions usually in this forum, one of the most important developments for platform in latest years (Game maker is a VERY important engine for indie games creation these days. I think it is probably the king for pixel games that had a terrific success. Having a player of these games for Amiga is wonderful news) and it did not generate any interest at all.

A symptom of the disconnection of the most basic knowledge about the current videogame market and computer industry in general that most people here suffer.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
zErec 
Re: Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Posted on 11-May-2016 15:52:04
#3 ]
Cult Member
Joined: 17-Dec-2003
Posts: 508
From: Germany

@vision

That has nothing to do about suffering knowledge.
The Author didn't advertise his port. It was simply overseen.
You didn't see it either. That doesn't mean you are a stupid
guy or?


There are so much treasures out there to find
but real life keeps us often away from searching.


@tlosm

Great find!!!



Quote:

vision wrote:

Having a player of these games for Amiga is wonderful news) and it did not generate any interest at all.

A symptom of the disconnection of the most basic knowledge about the current videogame market and computer industry in general that most people here suffer.

Last edited by zErec on 11-May-2016 at 03:55 PM.
Last edited by zErec on 11-May-2016 at 03:53 PM.

_________________
- AmigaX1Ooo with OS4.1FE // CD32/SX32Pro/SX1/CD32Shuttle
- A600-Vampire600 FPGA // A4KT/CSPPC233,144MB,PCI, AOS4.1.6FE
- MACmini 1.5GHz // Pegasos 2 1GHz // Efika
- ATARI Falcon/060/SuperVidel // ATARI Falcon MK X

 Status: Offline
Profile     Report this post  
klx300r 
Re: Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Posted on 11-May-2016 15:58:57
#4 ]
Elite Member
Joined: 4-Mar-2008
Posts: 3145
From: Toronto, Canada

@zErec

Quote:
The Author didn't advertise his port. It was simply overseen.


from reading the 'readme' file it seems it probably wasn't advertised by the author since it's not a complete port so he's putting it out 'as is'

_________________
____________________________
c64-2sids, A1000, A1200T-060@50(finally working!),A4000-CSMKIII
! My Master Miggies- Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
mancave-ramblings
AspireOS= Amiga on my netbook!
X1000 I BEL

 Status: Offline
Profile     Report this post  
kamelit0 
Re: Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Posted on 11-May-2016 16:14:39
#5 ]
Cult Member
Joined: 30-Jun-2011
Posts: 563
From: Unknown

@vision

I was about to write the same things as you did but didn't. It wasn't advertised because it's not 100% done yet if ever, but I do agree with you nontheless.
Alain did an awesome reverse engineering work here but as it's a complex task it's normal to let it go for a while, let's hope that he'll work on it again in the not so distant future.

I also hope that the low post here will not discourage him.

Kamelito

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Rob 
Re: Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Posted on 11-May-2016 18:10:05
#6 ]
Elite Member
Joined: 20-Mar-2003
Posts: 5529
From: S.Wales

@vision

I spotted it on OS4 Depot a just over a week ago when it was released but I hadn't downloaded it until today. Sadly none of the executable files allow me to play the game.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tlosm 
Re: Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Posted on 11-May-2016 18:38:49
#7 ]
Elite Member
Joined: 28-Jul-2012
Posts: 2073
From: Amiga land

@Rob

yes i tested it on Euae and on Os4 but after screen selection i have only black screen.
but i think Allan will need a feedback about.
Lets hope he make it work because will gave us a great game library

_________________
I love Amiga and new hope by AmigaNG
A 500 + ; CDTV; CD32; A4k.
PowerMac G5 Quad 8GB,SSD,SSHD,7800gtx,Radeon R5 230 2GB;
MacBook Pro Retina I7 2.3ghz;
AmigaOne X5000 16GB,SSD,SSHD, R7 250 2GB

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Rob 
Re: Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Posted on 11-May-2016 18:43:25
#8 ]
Elite Member
Joined: 20-Mar-2003
Posts: 5529
From: S.Wales

@tlosm

Same here along with some console output.

Alain says in the text file that he already gave up work on it because the project is too big.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tlosm 
Re: Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Posted on 11-May-2016 20:38:51
#9 ]
Elite Member
Joined: 28-Jul-2012
Posts: 2073
From: Amiga land

@Rob

oh didnt read it ... rally sad about ... i hope it will change his mind about

_________________
I love Amiga and new hope by AmigaNG
A 500 + ; CDTV; CD32; A4k.
PowerMac G5 Quad 8GB,SSD,SSHD,7800gtx,Radeon R5 230 2GB;
MacBook Pro Retina I7 2.3ghz;
AmigaOne X5000 16GB,SSD,SSHD, R7 250 2GB

 Status: Offline
Profile     Report this post  
kamelit0 
Re: Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Posted on 11-May-2016 20:59:21
#10 ]
Cult Member
Joined: 30-Jun-2011
Posts: 563
From: Unknown

I read on another forum that the cybergraphics.Library & PNG & WAV datatypes are dependencies?

Kamelito

 Status: Offline
Profile     Report this post  
thellier 
Re: Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Posted on 11-May-2016 21:48:16
#11 ]
Regular Member
Joined: 2-Nov-2009
Posts: 217
From: Paris

@tlosm & all

THANKS

Yes I didnt advertise about this port as it is not 100% done
But as I didnt touch the sources since March i decided to release "as is"
In fact I am not "proud" of my program as it is not perfect so no advertisement
(some bug occurs at some place but is very hard to figure how the GM bytecode engine should truly works)

But several levels of Malditta Castilla works well with GMAP both on my sam440 or WinUAE .... but I have lots of stuff installed (libraries,datatypes,sdk,etc...) and perhaps you miss something (dependancy) to make it works on your machine too
I mean It is not an hoax : we truly can play several levels of Malditta Castilla on an Amiga

But as i didnt have much feedbacks then I didnt know (yet) what is missing

In GMAP the d option should (hope it is still build in the binary?) print debug output
Then doing something like
gmap d > ram:debug.txt

This debug.txt should help to make it works

Alain Thellier - Wazp3D - Microbe3D - GMAP - etc...

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tlosm 
Re: Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Posted on 11-May-2016 22:58:01
#12 ]
Elite Member
Joined: 28-Jul-2012
Posts: 2073
From: Amiga land

@thellier

tomorrow i will lstart testing and share my debug output . hope other guys here will do the same.
In any way thanks :)

for the guys who dont know this game here the trailer https://www.youtube.com/watch?v=hSSqXTOgNvI

Last edited by tlosm on 11-May-2016 at 11:00 PM.
Last edited by tlosm on 11-May-2016 at 10:58 PM.

_________________
I love Amiga and new hope by AmigaNG
A 500 + ; CDTV; CD32; A4k.
PowerMac G5 Quad 8GB,SSD,SSHD,7800gtx,Radeon R5 230 2GB;
MacBook Pro Retina I7 2.3ghz;
AmigaOne X5000 16GB,SSD,SSHD, R7 250 2GB

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Rob 
Re: Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Posted on 11-May-2016 23:34:50
#13 ]
Elite Member
Joined: 20-Mar-2003
Posts: 5529
From: S.Wales

@tlosm

I watched it recently. I really like artwork in the trailer the candlelit velum effect is really nice. The game looks fun too, it would be nice if this could be made to work.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tlosm 
Re: Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Posted on 12-May-2016 6:06:09
#14 ]
Elite Member
Joined: 28-Jul-2012
Posts: 2073
From: Amiga land

@Rob
i sow articles of this game an specialized web site of gaming.
and this indi game had really poitive feedbacks at that time if i remember good the dev was really young 12 or 13y old.
in any way i hope Alain will not quit the project, because there are really big software library did by game maker.
Alain you have 2 more amiga weeks

L.

Last edited by tlosm on 12-May-2016 at 06:07 AM.
Last edited by tlosm on 12-May-2016 at 06:06 AM.

_________________
I love Amiga and new hope by AmigaNG
A 500 + ; CDTV; CD32; A4k.
PowerMac G5 Quad 8GB,SSD,SSHD,7800gtx,Radeon R5 230 2GB;
MacBook Pro Retina I7 2.3ghz;
AmigaOne X5000 16GB,SSD,SSHD, R7 250 2GB

 Status: Offline
Profile     Report this post  
thellier 
Re: Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Posted on 14-May-2016 11:16:00
#15 ]
Regular Member
Joined: 2-Nov-2009
Posts: 217
From: Paris

Hello

have you obtained some debug infos? ?
If I have no indices about what running wrong then I wont
be able to fix gmap

For the moment there are
Me with gmap that works
200 people that downloaded gmap
Among them 3-4 that just said "It dont works" ... not very
helpfull

have you typed key 'n' (goto next room) to find out if a
room (=level) works?

Alain Thellier - gmap



 Status: Offline
Profile     Report this post  
thellier 
Re: Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Posted on 14-May-2016 11:16:12
#16 ]
Regular Member
Joined: 2-Nov-2009
Posts: 217
From: Paris

Hello

have you obtained some debug infos? ?
If I have no indices about what running wrong then I wont
be able to fix gmap

For the moment there are
Me with gmap that works
200 people that downloaded gmap
Among them 3-4 that just said "It dont works" ... not very
helpfull

have you typed key 'n' (goto next room) to find out if a
room (=level) works?

Alain Thellier - gmap



 Status: Offline
Profile     Report this post  
Rob 
Re: Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Posted on 14-May-2016 12:10:30
#17 ]
Elite Member
Joined: 20-Mar-2003
Posts: 5529
From: S.Wales

@thellier

Sorry, been a bit busy. I will try and find time next week if I can.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tlosm 
Re: Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Posted on 14-May-2016 12:41:16
#18 ]
Elite Member
Joined: 28-Jul-2012
Posts: 2073
From: Amiga land

Alain,
i will check during this days . In my test im facing "not work" on
Euae jit and X5000 too. will check on Fsuae for understand.
Note i write "not work" because if i push keyboard buttons i see options on screen
eg: frames skipping, and so and so ... but no game running.
I try on eaue jit selecting Aga pal res low and hires and on p96 8,16,32 bit mode...

in any way i can see this




_________________
I love Amiga and new hope by AmigaNG
A 500 + ; CDTV; CD32; A4k.
PowerMac G5 Quad 8GB,SSD,SSHD,7800gtx,Radeon R5 230 2GB;
MacBook Pro Retina I7 2.3ghz;
AmigaOne X5000 16GB,SSD,SSHD, R7 250 2GB

 Status: Offline
Profile     Report this post  
kyle 
Re: Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Posted on 14-May-2016 13:27:17
#19 ]
Cult Member
Joined: 15-Oct-2006
Posts: 825
From: Livorno, Italy

@thellier

I only obtain to make it working using GMAP option, but graphic is corrupted and after a while I have a gream reaper (and a freeze of the game).
Here you are some pics:







By the how can we change command keys?
Space bar as fire and backspacefor jumping are not very confortable

 Status: Offline
Profile     Report this post  
OlafS25 
Re: Maldita Castilla On AmigaOs4 and Classic
Posted on 14-May-2016 14:03:04
#20 ]
Elite Member
Joined: 12-May-2010
Posts: 5064
From: Unknown

@tlosm

nice... reminds me a little of Ghost´n Goblins

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( 1 | 2 | 3 | 4 Next Page )

[ home ][ about us ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright © 2000 - 2017 Amigaworld.net.

Amigaworld.net was originally founded by David Doyle