Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5637 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

(Uses JAVA Applet and Port 1024)
Visit the Chatroom Website

Who's Online
 43 guest(s) on-line.
 2 member(s) on-line.


 amisteph,  K-L

You are an anonymous user.
Register Now!
 K-L:  2 mins ago
 amisteph:  4 mins ago
 AdvancedFollower:  14 mins ago
 Hypex:  16 mins ago
 Raziel:  34 mins ago
 Tuxedo:  40 mins ago
 BCP:  58 mins ago
 Vidar:  59 mins ago
 number6:  1 hr 20 mins ago
 NutsAboutAmiga:  1 hr 28 mins ago

/  Forum Index
   /  MorphOS Hardware
      /  CAN IMAC 1.8GHZ WORK ON MORPHOS?
Register To Post

PosterThread
Syperhawk 
CAN IMAC 1.8GHZ WORK ON MORPHOS?
Posted on 17-May-2017 19:05:45
#1 ]
Regular Member
Joined: 22-Feb-2005
Posts: 270
From: Cape Breton,Nova Scotia CANADA

Hey All,

was just wondering if a IMAC POWERPC G5 1.8 GHZ would run MORPHOS?

any info would be great

Thanks

Syperhawk.

Last edited by Syperhawk on 17-May-2017 at 07:06 PM.

_________________
================================================
Amiga Island BBS
Telnet:->amigaisland.cnetbbs.net (Down Until Futher Notice)
Telnet:->amigaisland.dyndns.org (Down Until Further Notice)
=================================================

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pavlor 
Re: CAN IMAC 1.8GHZ WORK ON MORPHOS?
Posted on 17-May-2017 19:16:44
#2 ]
Elite Member
Joined: 10-Jul-2005
Posts: 8425
From: Unknown

@Syperhawk

As far as I know iMac G5 is not supported yet.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
OneTimer1 
Re: CAN IMAC 1.8GHZ WORK ON MORPHOS?
Posted on 17-May-2017 20:39:37
#3 ]
Regular Member
Joined: 3-Aug-2015
Posts: 239
From: Unknown

@Syperhawk

I allway thought the G5 was not used in iMacs

Supported:

Apple PowerMac G5 only PowerMac 7,2 and PowerMac7,3 (A1047) are supported.

Source:
http://www.morphos.de/hardware

 Status: Offline
Profile     Report this post  
outrun1978 
Re: CAN IMAC 1.8GHZ WORK ON MORPHOS?
Posted on 17-May-2017 20:47:30
#4 ]
Regular Member
Joined: 22-Feb-2015
Posts: 350
From: Stockport, England

@thread

More of a question is when will support for the Amigaone X5000 be forthcoming along with version 3.10....things have got extremely quiet over in the blue corner

Last edited by outrun1978 on 17-May-2017 at 08:49 PM.
Last edited by outrun1978 on 17-May-2017 at 08:48 PM.

_________________
Amigaone X5000 with Radeon HD7750
Amiga1200 with ACA 1231/42 68030 64mb with OS 3.9
Amiga CD32

Check out my blog on the Amigaone X5000 at www.amigax5000.blog

 Status: Offline
Profile     Report this post  
RobertJDohnert 
Re: CAN IMAC 1.8GHZ WORK ON MORPHOS?
Posted on 28-May-2017 17:38:25
#5 ]
Regular Member
Joined: 18-Jun-2013
Posts: 199
From: Raleigh NC

@Syperhawk

The iMac G5 is not supported yet only the towered G5's are supported. If you have an iMac g5 you can use the PPC release of Ubuntu.

_________________
http://www.pc-opensystems.com

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Kronos 
Re: CAN IMAC 1.8GHZ WORK ON MORPHOS?
Posted on 28-May-2017 17:42:57
#6 ]
Elite Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 2085
From: Unknown

@Syperhawk

No iMac supported sofar, the 20" 2.1GHz was demoed a few times running MorphOS (sometimes it was mine....).

I found 2 1.8GHz models:
20" with NVIDIA GFX -> neverever
17" with Radeon9600 -> could happen but highly unlikely

_________________
- We don't need good ideas, we haven't run out on bad ones yet
- blame Canada

 Status: Offline
Profile     Report this post  
iggy 
Re: CAN IMAC 1.8GHZ WORK ON MORPHOS?
Posted on 28-May-2017 17:47:58
#7 ]
Super Member
Joined: 20-Oct-2010
Posts: 1175
From: Bear, Delaware USA

@Syperhawk

As per Kronos, no iMacs (G5 or overwise) for the public.

X5000 support? Unknown, they like to surprise us, but probably fairly soon.
Last rumor I heard was about sound card porting (which included the CMI8738, we already have an Envy24HT driver that just needs a little polishing).

Two weeks? When its ready?

Anyone's guess.

@RobertJDohnert

Quote:
...a possible port to x64. Is that still a viable...


Not to answer for Kronos (but, what the heck...I'll put it above the question ), yes that is still on the roadmap.

Last edited by iggy on 28-May-2017 at 05:58 PM.
Last edited by iggy on 28-May-2017 at 05:58 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
RobertJDohnert 
Re: CAN IMAC 1.8GHZ WORK ON MORPHOS?
Posted on 28-May-2017 17:51:48
#8 ]
Regular Member
Joined: 18-Jun-2013
Posts: 199
From: Raleigh NC

@Kronos

I heard something awhile ago about a possible port to x64. Is that still a viable rumor or was that more of a brain storming/water cooler type discussion

_________________
http://www.pc-opensystems.com

 Status: Offline
Profile     Report this post  

[ home ][ about us ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright 2000 - 2017 Amigaworld.net.

Amigaworld.net was originally founded by David Doyle