Click HereClick Here
home features news forums classifieds faqs links search
5219 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

(Uses JAVA Applet and Port 1024)
Visit the Chatroom Website

Who's Online
 44 guest(s) on-line.
 0 member(s) on-line.



You are an anonymous user.
Register Now!
 m0lebrain:  7 mins ago
 logicalheart:  8 mins ago
 Thorham:  11 mins ago
 newlight:  24 mins ago
 Rob:  24 mins ago
 ferrels:  27 mins ago
 Ferry:  38 mins ago
 invent:  56 mins ago
 ggw:  57 mins ago
 Trekiej:  1 hr 3 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4 Software
      /  MPlayer doesn't work fully with X1000
Register To Post

PosterThread
Phantom 
MPlayer doesn't work fully with X1000
Posted on 5-Dec-2012 0:27:34
#1 ]
Super Member
Joined: 2-Aug-2007
Posts: 1833
From: Chania, Hellas

I have this slight problem. I have configured MPlayer before (using a Pegasos2 machine) to automatically open a video, but now when I click on the icon, it just loads MPlayer and not playing the video as before.

Also I have configured GetVideo with MUI-OWB and I was able to play or download videos from YouTube for example, but now nothing happens.

Any ideas?

Last edited by Phantom on 05-Dec-2012 at 12:28 AM.
Last edited by Phantom on 05-Dec-2012 at 12:28 AM.

_________________
AMIGA FUTURE
A MAGAZINE WITH FUTURE ATTITUDE

 Status: Offline
Profile     Report this post  
ktadd 
Re: MPlayer doesn't work fully with X1000
Posted on 5-Dec-2012 0:41:30
#2 ]
Cult Member
Joined: 30-Jul-2003
Posts: 541
From: California, USA

@Phantom

Use the altavic version of MUIMPlayer found on OS4Depot then either use the following option from the command line to tell it what video driver to use or add teh line below it to the MUIMPlayer config file sound in the conf directory where MUIMPlayer is located.

command line option: -vo cgx_wpa
Line to add to config file: vo=cgx_wpa

If you add the line to the config file you won't need to specify the -vo option.

Enjoy your X1000!

_________________
Kevin - X1000 First Contact / uA1

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Phantom 
Re: MPlayer doesn't work fully with X1000
Posted on 5-Dec-2012 1:00:00
#3 ]
Super Member
Joined: 2-Aug-2007
Posts: 1833
From: Chania, Hellas

@ktadd

I use already the Altivec version (Pegasos2 has Altivec too). I did your changes but nothing happens.

MPlayer works if you run it and select a file, but it doesn't work as before, like doesn't work at all with GetVideo and MUI-OWB, and doesn't play automatically the video when I double-clicked on it. I must always select the file again.

_________________
AMIGA FUTURE
A MAGAZINE WITH FUTURE ATTITUDE

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Jupp3 
Re: MPlayer doesn't work fully with X1000
Posted on 5-Dec-2012 1:32:23
#4 ]
Super Member
Joined: 22-Feb-2007
Posts: 1050
From: Unknown

@Phantom

It's likely not enough to specify a program to open file with (some programs need only filename, others expect -i file or similar)

No idea how this is done with OS4, but in MorphOS I use mplayer %sp (%sp getting replaced by path & filename automatically) - check that last part from some other filetype that works.

Also, I don't think this problem has anything to do with mplayer, but rather default icons configuration.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Boot_WB 
Re: MPlayer doesn't work fully with X1000
Posted on 5-Dec-2012 1:51:32
#5 ]
Cult Member
Joined: 14-Feb-2006
Posts: 951
From: Kingston upon Hull, UK

@Phantom

Assuming it's more-or-less the same as the MorphOS version, you may want to also check default options in progdir/conf/config (text file).

_________________
Hull Chimney Services

* and by 'Amiga' I do of course mean the A500-A4000 Commodore/AT models, since everything else is just an enjoyable spin-off hobby.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
ktadd 
Re: MPlayer doesn't work fully with X1000
Posted on 5-Dec-2012 6:06:58
#6 ]
Cult Member
Joined: 30-Jul-2003
Posts: 541
From: California, USA

Quote:

Phantom wrote:
@ktadd
MPlayer works if you run it and select a file, but it doesn't work as before, like doesn't work at all with GetVideo

For getvideo I have modified the following lines in the getVideo.cfg found in Prefs/Env-Archive to look as follows:

;# here as examples the default settings
save_http = 'APPDIR:wget -c -O "Ram:%d" "%s"'
save_rtmp = 'APPDIR:rtmpdump'
save_mms = 'APPDIR:MUIMPlayer >nil: -dumpfile "Ram:%d" -dumpstream "%S" -really-quiet'
play_file = 'APPDIR:MUIMPlayer >nil: *>nil: "%d" -cache 4096 -really-quiet -vo cgx_wpa::PUBSCREEN=MUIOWB'
play_stream = 'APPDIR:MUIMPlayer >nil: *>nil: "%S" -vo cgx_wpa::PUBSCREEN=MUIOWB -cache 8192 -really-quiet'

Quote:

and MUI-OWB,


Added the following to the Contextual Menus:

Category: Link
Label: Play with MPlayer
Action: run > NIL: AppDir:MUIMPLayer %l -cache 4096 -vo cgx_wpa::PUBSCREEN=MUIOWB -really-quiet

Category: Page
Label: Quit MPlayer
Action: break NAME #?mplayer#?

Category: Link
Label: Play with GetVIdeo
Action: run > NIL: RX getvideo %l play

Category: Link
Label: Save with GetVideo
Action: RX getvideo %l save

Quote:

and doesn't play automatically the video when I double-clicked on it. I must always select the file again.


You'll need to setup Def Icons to specify the file types and the player you want to use. Check how you had them set up on your peg2. Should work the same on the X1000.

Here is what my MUIMPlayer config file looks like:

# Write your default config options here!

# you can set up a list of vo with their own options. The one below is what mplayer handles by default.
vo=cgx_wpa
mc=0

# Set audio driver below. (ahi = non-shared, ahi_dev = shared)
ao=ahi_dev

# device:unit on which dvd drive is connected.
dvd-device=isb600sata.device:1

# averages audio/video synchronisation delays, and in pratice gives a smoother playback.
autosync=30

# enable screenshot filter-> press s to capture.
vf=screenshot

# enable menu -> press 'c' to show menu when playing video.
menu=1

# you can increase ac3 level with this option instead of using -af volume= that causes more distortion, when using liba52 driver.
#a52volume=10

# for H264 files, it can improve speed by disabling totally or partially loopfilter
lavdopts=skiploopfilter=all

# Prevent shell output information
really-quiet=1

_________________
Kevin - X1000 First Contact / uA1

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Thematic 
Re: MPlayer doesn't work fully with X1000
Posted on 6-Dec-2012 0:40:02
#7 ]
Super Member
Joined: 28-Oct-2003
Posts: 1607
From: I'm actually flying into a bug!

@ktadd

I wouldn't do skiploopfilter=all on an X1000... at least not in a config file.

_________________
: AmigaOneXE (unmod.) 750FX/512 MB +stuff & AmigaOS 4.(0|1)
: A1200/68060&96MB/SCSI/EM1200-Voodoo3 & OS 3.5
: A500/1MB
: Pegasos (ff) 512 MB & MorphOS
Praise seitan.

 Status: Offline
Profile     Report this post  

[ home ][ about us ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright 2000 - 2011 Amigaworld.net.

Page took 0.045559 seconds to load.