Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5605 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

(Uses JAVA Applet and Port 1024)
Visit the Chatroom Website

Who's Online
 59 guest(s) on-line.
 0 member(s) on-line.



You are an anonymous user.
Register Now!
 Mazze:  7 mins ago
 ferrels:  7 mins ago
 int21h:  13 mins ago
 pavlor:  13 mins ago
 Amigo1:  14 mins ago
 Rob:  18 mins ago
 gregthecanuck:  26 mins ago
 michalsc:  29 mins ago
 jingof:  35 mins ago
 Musashi5150:  39 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4 Software
      /  AmigaAMP plays m4a
Register To Post

PosterThread
Deniil715 
AmigaAMP plays m4a
Posted on 22-Jun-2015 21:20:17
#1 ]
Elite Member
Joined: 14-May-2003
Posts: 4130
From: Sweden

Did you know that you can copy tracks right out of iTunes (that you might have bought?) and play them directly in AmigaAMP?

Did you know that you can extract the audio track from HD youtube videos (mp4) as m4a without reencoding and play them directly in AmigaAMP? This also works from flv where the codec could be aac (m4a) or mp3.

Put these two on a button in DirOpus for easy YouTube to audio conversion:
AppDir:ffmpeg -i "{fu}" -vn -acodec copy "{fu}.m4a"
AppDir:ffmpeg -i "{fu}" -vn -acodec copy "{fu}.mp3"

Last edited by Deniil715 on 22-Jun-2015 at 09:20 PM.

_________________
- Don't get fooled by my avatar, I'm not like that (anymore, mostly... maybe only sometimes)
> Amiga Classic and OS4 developer for OnyxSoft.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
noXLar 
Re: AmigaAMP plays m4a
Posted on 22-Jun-2015 22:36:58
#2 ]
Cult Member
Joined: 8-May-2003
Posts: 619
From: Norway

@Deniil715

cool, i didn't know that, i use the player alot, and i have stopt using i(jail)tunes for some years now.. but it is cool.

Last edited by noXLar on 23-Jun-2015 at 12:10 AM.

_________________
noXLar -AmigaOne X1000&Sam460ex 2GB 60Gb SSD + Envy24HT sound card A-Eon Drv
2xAmiga 1230 33mhz 128MB Indivision ACA 1200 MK2 USB PCMCIA WIFI 60GB&DVD-ROM OS 3.9

 Status: Offline
Profile     Report this post  
mbrantley 
Re: AmigaAMP plays m4a
Posted on 23-Jun-2015 4:57:47
#3 ]
Cult Member
Joined: 10-Jun-2010
Posts: 519
From: Mobile, Alabama, United States

@Deniil715

Very userful tips, especially for the DOpus buttons. Thanks.

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
lionstorm 
Re: AmigaAMP plays m4a
Posted on 24-Jun-2015 17:57:42
#4 ]
Super Member
Joined: 31-Jul-2003
Posts: 1539
From: the french side

@Deniil715

nice to know, thanks for the tip.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Kicko 
Re: AmigaAMP plays m4a
Posted on 24-Jun-2015 18:16:07
#5 ]
Elite Member
Joined: 19-Jun-2004
Posts: 5006
From: Sweden

Nice tip :)

You can also use YT.rexx from os4depot where you can see most componentfiles and download them from the video on youtube. I use it most for send urls to mplayer to play videos but theres much more possibilites.

http://os4depot.net/index.php?function=showfile&file=video/misc/yt.lha

Last edited by Kicko on 24-Jun-2015 at 06:18 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Deniil715 
Re: AmigaAMP plays m4a
Posted on 25-Jun-2015 8:54:27
#6 ]
Elite Member
Joined: 14-May-2003
Posts: 4130
From: Sweden

@Kicko

That's nice! I'll add that to Odyssey (I suppose?).

_________________
- Don't get fooled by my avatar, I'm not like that (anymore, mostly... maybe only sometimes)
> Amiga Classic and OS4 developer for OnyxSoft.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Amigo1 
Re: AmigaAMP plays m4a
Posted on 7-Mar-2017 8:52:33
#7 ]
Super Member
Joined: 24-Jun-2004
Posts: 1378
From: Cork Ireland

@Deniil715

Somehow AAC and m4a stopped working here with AmigaAMP 3.21

I can't really tell since when but I remember I was playing AAC files with 3.15.

I found some old CDs laying around and planned to use ADRipper (Version 1.2, default settings for AAC) to convert them to AAC (m4a container) but AmigaAMP can not play them.
And TuneNet crashes badly (Enhancer Software version) with AAC files.

AmigaOne X1000 and AmigaOS 4.1.8 (FEUpd1)

MPlayer and Emotions do play the files correctly

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Trixie 
Re: AmigaAMP plays m4a
Posted on 7-Mar-2017 10:36:48
#8 ]
Super Member
Joined: 1-Sep-2003
Posts: 1589
From: Czech Republic

@Amigo1

Quote:
I found some old CDs laying around and planned to use ADRipper (Version 1.2, default settings for AAC) to convert them to AAC (m4a container) but AmigaAMP can not play them.

ADRipper's AAC encoder never supported muxing into the M4A container - I should know because I developed the plugin. What you get is just plain AAC-encoded file (not M4A), which can be played in WinAmp when saved with an ADTS header (see the plugin prefs), but sadly not in AmigaAmp.

I tried to use ffmpeg to mux the ADRipper AAC output into M4A but for some reason AmigaAmp won't play the resulting file. This is why I never extended the plugin with the M4A muxing option because libffmpeg will obviously not help, and I don't know of any other free muxing libraries. I asked about this on OS4coding.net but got no reply.

_________________
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast!
SAM440ep-flex @ 667MHz / 1GB RAM / Radeon 9250 / AmigaOS 4.1 Final Edition

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Amigo1 
Re: AmigaAMP plays m4a
Posted on 8-Mar-2017 5:43:52
#9 ]
Super Member
Joined: 24-Jun-2004
Posts: 1378
From: Cork Ireland

@Trixie

Hi!

Ok, thanks for the information.
I'll will have to use Eye tune s then

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Raziel 
Re: AmigaAMP plays m4a
Posted on 8-Mar-2017 6:56:26
#10 ]
Elite Member
Joined: 17-Apr-2004
Posts: 2410
From: A haunted Castle somewhere in the Bavarian Mountains

@Trixie

Have you asked @Tomsoniq to implement that feature into AmigaAmp?

_________________
If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian. ~ Sir Paul McCartney
-
Did everything just taste purple for a second? ~ Philip J. Fry
-
Ain't got no cash, ain't got no style, ladies vomit when I smile. ~ Dr. John Zoidberg

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Trixie 
Re: AmigaAMP plays m4a
Posted on 8-Mar-2017 15:57:17
#11 ]
Super Member
Joined: 1-Sep-2003
Posts: 1589
From: Czech Republic

@Raziel

Quote:
Have you asked @Tomsoniq to implement that feature into AmigaAmp?

No because I don't have any use for AAC files - I made the plugin just for the fun of it during my testing of the VisualOn AAC encoder library. Plus, I know Tom is very busy and he wouldn't be thrilled at a request to support a rather rare format.

My problem is not AmigaAMP not supporting AAC files. My problem is the inability to produce an AAC-encoded M4A file (which AmigaAMP already supports, and which is far more common as an audio file format).

_________________
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast!
SAM440ep-flex @ 667MHz / 1GB RAM / Radeon 9250 / AmigaOS 4.1 Final Edition

 Status: Offline
Profile     Report this post  
salass00 
Re: AmigaAMP plays m4a
Posted on 10-Mar-2017 17:19:00
#12 ]
Elite Member
Joined: 31-Oct-2003
Posts: 2678
From: Finland

@Trixie

If you just need a container for the AAC data you can use libmkv to write as MKA.

I use libmkv in SRec.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Trixie 
Re: AmigaAMP plays m4a
Posted on 10-Mar-2017 20:41:52
#13 ]
Super Member
Joined: 1-Sep-2003
Posts: 1589
From: Czech Republic

@salass00

Quote:
If you just need a container for the AAC data you can use libmkv to write as MKA.

Thanks for the tip. Basically, I was after M4A because that is what AmigaAMP supports. But I may have a go at an MKA plugin at some point.

_________________
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast!
SAM440ep-flex @ 667MHz / 1GB RAM / Radeon 9250 / AmigaOS 4.1 Final Edition

 Status: Offline
Profile     Report this post  
number6 
Re: AmigaAMP plays m4a
Posted on 1-Jun-2017 16:08:21
#14 ]
Elite Member
Joined: 25-Mar-2005
Posts: 9732
From: In the village

@thread

AmigaAMP v3.22 released

#6

_________________
This posting, in its entirety, represents solely the perspective of the author.
*Secrecy has served us so well*

 Status: Offline
Profile     Report this post  

[ home ][ about us ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright 2000 - 2017 Amigaworld.net.

Amigaworld.net was originally founded by David Doyle