Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5616 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

(Uses JAVA Applet and Port 1024)
Visit the Chatroom Website

Who's Online
 66 guest(s) on-line.
 1 member(s) on-line.


 m0lebrain

You are an anonymous user.
Register Now!
 m0lebrain:  4 mins ago
 Seiya:  6 mins ago
 eliyahu:  8 mins ago
 NutsAboutAmiga:  8 mins ago
 cap:  13 mins ago
 Srtest:  27 mins ago
 amisteph:  29 mins ago
 Beans:  32 mins ago
 Tellurium:  38 mins ago
 gregthecanuck:  46 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4.x \ Workbench 4.x
      /  X5000 blog
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 Next Page )
PosterThread
outrun1978 
Re: X5000 blog
Posted on 4-Jun-2017 13:24:12
#21 ]
Regular Member
Joined: 22-Feb-2015
Posts: 318
From: Stockport, England

@daveyw

Ok cheers for the heads up will have a look at this later on this evening 😀

_________________
Amigaone X5000 with Radeon HD7750
Amiga1200 with ACA 1231/42 68030 64mb with OS 3.9
Amiga CD32

Check out my blog on the Amigaone X5000 at www.amigax5000.blog

 Status: Offline
Profile     Report this post  
zzd10h 
Re: X5000 blog
Posted on 4-Jun-2017 18:54:28
#22 ]
Super Member
Joined: 21-May-2012
Posts: 1021
From: Unknown

@outrun1978

"Guillaume, i am trying to set up FastView print screen using your APPDIR suggestion and the F keys"

Like DaveyW, I use AllKeys instead of FKey.
In AllKeys, use :
-"Add" button
-"Key Learning window" opens and push your PrtScr key
-Select the key event that you grabbed and hit "Use Code"
-Insert "APPDIR:FastView SCREENGRAB GUI=NO" in the command column.
-"Save"

It should work.

_________________
http://apps.amistore.net/zTools

 Status: Offline
Profile     Report this post  
outrun1978 
Re: X5000 blog
Posted on 5-Jun-2017 17:14:06
#23 ]
Regular Member
Joined: 22-Feb-2015
Posts: 318
From: Stockport, England

@zzd10h @daveyw

Thanks guys for the tip, all works a treat now

P.S I have updated the blog today on my day off and it covers video playback on the X5000



_________________
Amigaone X5000 with Radeon HD7750
Amiga1200 with ACA 1231/42 68030 64mb with OS 3.9
Amiga CD32

Check out my blog on the Amigaone X5000 at www.amigax5000.blog

 Status: Offline
Profile     Report this post  
number6 
Re: X5000 blog
Posted on 5-Jun-2017 17:30:00
#24 ]
Elite Member
Joined: 25-Mar-2005
Posts: 9793
From: In the village

@outrun1978

Quote:
The next one I am going to look at today is MPlayer which is a port from Linux and appeared on the Amiga in about 2014.


Typo?

It's been around since 2004.

#6

_________________
This posting, in its entirety, represents solely the perspective of the author.
*Secrecy has served us so well*

 Status: Offline
Profile     Report this post  
outrun1978 
Re: X5000 blog
Posted on 5-Jun-2017 17:30:44
#25 ]
Regular Member
Joined: 22-Feb-2015
Posts: 318
From: Stockport, England

@number6

yep definately a typo...lol
just corrected this now

_________________
Amigaone X5000 with Radeon HD7750
Amiga1200 with ACA 1231/42 68030 64mb with OS 3.9
Amiga CD32

Check out my blog on the Amigaone X5000 at www.amigax5000.blog

 Status: Offline
Profile     Report this post  
daveyw 
Re: X5000 blog
Posted on 5-Jun-2017 21:27:52
#26 ]
Regular Member
Joined: 6-Mar-2011
Posts: 233
From: New Zealand

@outrun1978

I can't get MPlayer to play DVDs, commercial or otherwise, so if you can, I'd like to see that covered.

I have the same problem with my A1XE; when I switched from PATA to SATA, I lost the ability to play DVDs with MPlayer.

On my A1XE, DVPlayer works fine, but on my X5000, it seems to to be unable to work through the CSS, even though I have the plug-in installed.

_________________
---------------
AmigaOne X5000 2Ghz P5020, OS 4.1
AmigaOne G4 800mhz, OS 4.1
A1200T 68040 OS 3.9

 Status: Offline
Profile     Report this post  
sundown 
Re: X5000 blog
Posted on 5-Jun-2017 22:23:23
#27 ]
Elite Member
Joined: 30-Aug-2003
Posts: 5094
From: Right here...

@daveyw

Quote:
I can't get MPlayer to play DVDs, commercial or otherwise, so if you can, I'd like to see that covered.

In a shell, Work:MPlayer/mplayer dvd:// -fs -nosub >nil: *>nil:
-fs = start full screen
-nosub = no sub titles unless hard coded

Some DVDs just won't play, its hit & miss.

_________________
Hate tends to make you look stupid...

 Status: Offline
Profile     Report this post  
outrun1978 
Re: X5000 blog
Posted on 6-Jun-2017 6:32:28
#28 ]
Regular Member
Joined: 22-Feb-2015
Posts: 318
From: Stockport, England

@daveyw

Any DVD's with Macrovision copy protection wont work so it will be pointless trying

On DVD's that do work make sure you select custom device on the Mplayer GUI and in the box to the right enter P5020sata.device to activate the DVD and then select track 1 or 2 to jump to the film

One of the screenshots and videos under the Mplayer section will show this.

_________________
Amigaone X5000 with Radeon HD7750
Amiga1200 with ACA 1231/42 68030 64mb with OS 3.9
Amiga CD32

Check out my blog on the Amigaone X5000 at www.amigax5000.blog

 Status: Offline
Profile     Report this post  
daveyw 
Re: X5000 blog
Posted on 6-Jun-2017 7:22:39
#29 ]
Regular Member
Joined: 6-Mar-2011
Posts: 233
From: New Zealand

@outrun1978

Quote:

outrun1978 wrote:

Any DVD's with Macrovision copy protection wont work so it will be pointless trying



No, the same DVD plays fine on my A1XE. Curiously, Mplayer can quite happily rip it.


mplayer -dumpstream -dvd-device p5020sata.device:2 dvd://1 -nocache -noidx -dumpfile Temp:Movie.mpg


Will initiate a brute-force decryption of the disc's css keys, then copy the movie to Temp:Movie.mpg

_________________
---------------
AmigaOne X5000 2Ghz P5020, OS 4.1
AmigaOne G4 800mhz, OS 4.1
A1200T 68040 OS 3.9

 Status: Offline
Profile     Report this post  
outrun1978 
Re: X5000 blog
Posted on 24-Jun-2017 16:05:58
#30 ]
Regular Member
Joined: 22-Feb-2015
Posts: 318
From: Stockport, England

@thread

Apologies that i have not been able to update the blog over the past few weeks as I have been on my holidays but today I have updated the blog looking at the rather excellent Snes9X emulator

Enjoy!


_________________
Amigaone X5000 with Radeon HD7750
Amiga1200 with ACA 1231/42 68030 64mb with OS 3.9
Amiga CD32

Check out my blog on the Amigaone X5000 at www.amigax5000.blog

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Hypex 
Re: X5000 blog
Posted on 24-Jun-2017 17:23:20
#31 ]
Elite Member
Joined: 6-May-2007
Posts: 8628
From: Greensborough, Australia

@outrun1978

Just checking out the blog. Nice one. It's funny how the Amiga is dead to the rest of the world yet there is a always a live blog to read.

I am surprised by two things from what I read. First is that they gave a USB key instead of a CD. That's a bit modern. Second, is that it isn't preconfigured to autoboot a USB key. It's easily done. I've done it on my XE. But on an old machine it isn't pretty to watch.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
outrun1978 
Re: X5000 blog
Posted on 1-Jul-2017 22:12:50
#32 ]
Regular Member
Joined: 22-Feb-2015
Posts: 318
From: Stockport, England

@thread

Managed to do a bit of an update to my blog and overhaul a few bits and pieces and introduce a new layout.

For those interested, i have had a look at word processing options on the X5000 today.

https://amigax5000.blog/



_________________
Amigaone X5000 with Radeon HD7750
Amiga1200 with ACA 1231/42 68030 64mb with OS 3.9
Amiga CD32

Check out my blog on the Amigaone X5000 at www.amigax5000.blog

 Status: Offline
Profile     Report this post  
icbrkr 
Re: X5000 blog
Posted on 7-Jul-2017 3:01:25
#33 ]
New Member
Joined: 30-Jul-2005
Posts: 5
From: Unknown

Definitely keep up the blogging...

I just ordered my x5000, and I'm trying to read all I can about NG Amigas. Never had one, been on 3.9 forever though.

_________________
Particles! BBS - http://www.particles.org | particlesbbs.dyndns.org 6400

 Status: Offline
Profile     Report this post  
outrun1978 
Re: X5000 blog
Posted on 7-Jul-2017 7:54:54
#34 ]
Regular Member
Joined: 22-Feb-2015
Posts: 318
From: Stockport, England

@icbrkr

Congratulations on your new purchase 😉 and for those interested the blog has been updated with a few more posts this week.

_________________
Amigaone X5000 with Radeon HD7750
Amiga1200 with ACA 1231/42 68030 64mb with OS 3.9
Amiga CD32

Check out my blog on the Amigaone X5000 at www.amigax5000.blog

 Status: Offline
Profile     Report this post  
KimmoK 
Re: X5000 blog
Posted on 7-Jul-2017 8:15:38
#35 ]
Elite Member
Joined: 14-Mar-2003
Posts: 5045
From: Ylikiiminki, Finland

I'm enjoying this article:
https://amigax5000.blog/2017/06/30/wordprocessing-options-on-the-x5000/

Thanks for it!
(after I quit my plan to get a better car, I might afford x5000, it can nicely take me to places, LOL!)

_________________
- KimmoK
// For freedom, for honor, for AMIGA
//
// Thing that I should find more time for: CC64 - 64bit Community Computer?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
iggy 
Re: X5000 blog
Posted on 7-Jul-2017 14:47:37
#36 ]
Super Member
Joined: 20-Oct-2010
Posts: 1175
From: Bear, Delaware USA

@outrun1978

Great blog.
I particularly liked to word processing and video play back posts.
Very enlightening.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
icbrkr 
Re: X5000 blog
Posted on 7-Jul-2017 21:22:26
#37 ]
New Member
Joined: 30-Jul-2005
Posts: 5
From: Unknown

Thanks.

And I just realized I've only posted a couple of times here in 12 years. Geez, what's wrong with me?

_________________
Particles! BBS - http://www.particles.org | particlesbbs.dyndns.org 6400

 Status: Offline
Profile     Report this post  
outrun1978 
Re: X5000 blog
Posted on 23-Jul-2017 16:51:45
#38 ]
Regular Member
Joined: 22-Feb-2015
Posts: 318
From: Stockport, England

@thread


I have updated my blog this week with three new articles, one of which may be of interest if you are trying to install Linux on the X5000

The website address is www.amigax5000.blog


_________________
Amigaone X5000 with Radeon HD7750
Amiga1200 with ACA 1231/42 68030 64mb with OS 3.9
Amiga CD32

Check out my blog on the Amigaone X5000 at www.amigax5000.blog

 Status: Offline
Profile     Report this post  
juMa 
Re: X5000 blog
Posted on 24-Jul-2017 5:41:10
#39 ]
Member
Joined: 10-Jul-2012
Posts: 15
From: Unknown

@outrun1978

Excellent blog. I got my X5000 few weeks a go. Saddly haven't had time to use it much yet. Just managed to install OS and tranfered stuff from old Sam460.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
icbrkr 
Re: X5000 blog
Posted on 6-Aug-2017 1:23:27
#40 ]
New Member
Joined: 30-Jul-2005
Posts: 5
From: Unknown

Got mine in - a bit buggy I've noticed but I'm working through some of the bugs.

For the most part, it's smooth and fast. Looking forward to the updates of the OS over time to make it a better experience.

_________________
Particles! BBS - http://www.particles.org | particlesbbs.dyndns.org 6400

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 Next Page )

[ home ][ about us ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright 2000 - 2017 Amigaworld.net.

Amigaworld.net was originally founded by David Doyle