Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5645 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

(Uses JAVA Applet and Port 1024)
Visit the Chatroom Website

Who's Online
 47 guest(s) on-line.
 2 member(s) on-line.


 redfox,  amigakit

You are an anonymous user.
Register Now!
 redfox:  1 min ago
 amigakit:  2 mins ago
 Frank:  21 mins ago
 AdvancedFollower:  23 mins ago
 AmigaPapst:  27 mins ago
 VooDoo:  43 mins ago
 wawa:  58 mins ago
 xtreemsolution:  1 hr 18 mins ago
 -Sam-:  1 hr 26 mins ago
 clint:  1 hr 31 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4.x \ Workbench 4.x
      /  UAE for OS4
Register To Post

Goto page ( 1 | 2 | 3 | 4 Next Page )
PosterThread
Coder 
UAE for OS4
Posted on 27-Sep-2004 8:18:38
#1 ]
Team Member
Joined: 15-May-2003
Posts: 4523
From: The Netherlands

Hi,

I am not sure if in the update of OS4 the UAE version for OS4 is updated. But besides that, can we expect sometime a decent UAE version for OS4? My feeling always is that it's left behind a bit. Give it a decent GUI also. I just want to be able to run some nice old games and demos on OS4 with UAE.

Coder

_________________
Can't get enough of me?
The Bucket Diary Blog
The Bucket Diary Twitter Account

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Anonymous 
Re: UAE for OS4
Posted on 27-Sep-2004 8:23:51
# ]



Hi Coder,

I think Cloanto, "Amiga Forever", is coming out with an emulator for AOS4.0!!! (It's months and months away, though. )


AmigaOne! Pre-AOS4.0! "Amiga" on Amiga!!!!

 
     Report this post  
Anonymous 
Re: UAE for OS4
Posted on 27-Sep-2004 8:26:54
# ]



 
     Report this post  
Coder 
Re: UAE for OS4
Posted on 27-Sep-2004 8:34:26
#4 ]
Team Member
Joined: 15-May-2003
Posts: 4523
From: The Netherlands

@Atheist

Quote:
I think Cloanto, "Amiga Forever", is coming out with an emulator for AOS4.0!!!


I remember that too and this is something I would buy. I got faith in them. No need to look at the product just order it.

Coder

_________________
Can't get enough of me?
The Bucket Diary Blog
The Bucket Diary Twitter Account

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Coder 
Re: UAE for OS4
Posted on 27-Sep-2004 8:36:31
#5 ]
Team Member
Joined: 15-May-2003
Posts: 4523
From: The Netherlands

@Orgin

Quote:
Jokes aside, rumour says that Richard Drummond is working on something. I guess we can either wait and see or do some coding ourselves.


I thought that too that Richard was doing the UAE part.

A decent UAE is really needed. Everyone wants to play those old games that can only be played with an emulator. And don't tell me to use WinUAE. It's not the same. I want to play it on a real Amiga.

Coder

_________________
Can't get enough of me?
The Bucket Diary Blog
The Bucket Diary Twitter Account

 Status: Offline
Profile     Report this post  
xeron 
Re: UAE for OS4
Posted on 27-Sep-2004 8:37:44
#6 ]
Elite Member
Joined: 22-Jun-2003
Posts: 2439
From: Weston-Super-Mare, Somerset, England, UK, Europe, Earth, The Milky Way, The Universe

@Coder

Richard IS definately working on UAE for OS4, and he IS making progress with it behind the scenes. Relax, its in safe hands

_________________
Playstation Network ID: xeron6

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Coder 
Re: UAE for OS4
Posted on 27-Sep-2004 8:52:47
#7 ]
Team Member
Joined: 15-May-2003
Posts: 4523
From: The Netherlands

@xeron

Quote:
Richard IS definately working on UAE for OS4, and he IS making progress with it behind the scenes. Relax, its in safe hands


Good

By the way, because of the Avatar thread I now know yours is Bruce Campbell. I know him and the movies but I did not see it before. Stupid, right?

Coder

_________________
Can't get enough of me?
The Bucket Diary Blog
The Bucket Diary Twitter Account

 Status: Offline
Profile     Report this post  
amigamad 
Re: UAE for OS4
Posted on 27-Sep-2004 9:42:05
#8 ]
Regular Member
Joined: 28-Sep-2003
Posts: 187
From: England

Be glad when its done be nice to see some old software running on my a1.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
xeron 
Re: UAE for OS4
Posted on 27-Sep-2004 9:50:24
#9 ]
Elite Member
Joined: 22-Jun-2003
Posts: 2439
From: Weston-Super-Mare, Somerset, England, UK, Europe, Earth, The Milky Way, The Universe

Quote:

By the way, because of the Avatar thread I now know yours is Bruce Campbell. I know him and the movies but I did not see it before. Stupid, right?


Haha... I don't know about that. All I'll say is that there were clues... I mean, just after he builds the robot hand he looks at it and says "Groovy!", its quite a memorable scene.. or I thought so anyway... Also, my sig is one of the main gags in the film.. the whole section where he can't remember the words... "Basically I said the words... basically..."

_________________
Playstation Network ID: xeron6

 Status: Offline
Profile     Report this post  
mr2 
Re: UAE for OS4
Posted on 27-Sep-2004 10:37:09
#10 ]
Cult Member
Joined: 3-Feb-2004
Posts: 622
From: Poland

@Coder

Edit:



_________________
Sam440ep-flex 800MHz 1GB RAM R9250 128MB SB Live!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
jd997uk 
Re: UAE for OS4
Posted on 27-Sep-2004 12:54:55
#11 ]
Regular Member
Joined: 11-Mar-2003
Posts: 134
From: Portsmouth

@mr2

Interesting, very interesting!!

BTW, the slides from the Alchimie look interesting ;~)

-john

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Coder 
Re: UAE for OS4
Posted on 27-Sep-2004 15:46:55
#12 ]
Team Member
Joined: 15-May-2003
Posts: 4523
From: The Netherlands

@mr2

Looking cool! I see a GUI part for disk-swap. Is this the UAE Richard is working on or is this from Cloanto?

Coder

_________________
Can't get enough of me?
The Bucket Diary Blog
The Bucket Diary Twitter Account

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Wizzard_o 
Re: UAE for OS4
Posted on 27-Sep-2004 16:04:43
#13 ]
Cult Member
Joined: 13-Sep-2004
Posts: 687
From: UK, Northern Hemisphere, Earth, Solar System, Alpha Quadrant, The Milky-Way, Universe. 1.1.1.3.44.HP

@Coder

Hmm, i would prefer to emulate an A1200 useing custom hardware
ie an A1200 in a pci card, on this card is a 'bare' A1200 with a floppy header.
when you run the emulation software the code is run on the PCI1200 card
and not the local processor, the floppy disk headder could also be used in the A1 to
read amiga floppy disks......

just a thought...

Wizz.

_________________
Rev 1D3 Amiga 1200, 40Mhz '030, 128MB RAM, Indivision MKII, Rapid Road, WIFI & OS 3.9.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
evilrich 
Re: UAE for OS4
Posted on 27-Sep-2004 16:08:35
#14 ]
Cult Member
Joined: 19-Oct-2003
Posts: 534
From: Unknown

@Coder

Quote:
Is this the UAE Richard is working on or is this from Cloanto?

This was a screenshot I did of my version of UAE built against libSDL for OS4.0. I did it a) because a couple of people had been asking me about P96 emulation (which isn't supported with E-UAE's current AmigaOS gfx driver - although it will be soon); and b) to prove how far our SDL port has progressed.

It's showing AmigaOS booted from the Amiga Forever 6.0 CD.

BTW, as far as I know, Cloanto don't actually do any UAE development - just packaging (Which is not meant to belittle Cloanto. They do an excellent job in producing the Amiga Forever series.)

You can find a clearer version of that screenshot here

Quote:
I see a GUI part for disk-swap

No really. That's UAE-Control, which has been around for donkey's years. It's not teribbly useful for disk-swapping - unless you fancy typing in the complete path.

The OS4.0 version already has an ASL requester for selecting disk images to insert.

Cheers,
Rich

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Coder 
Re: UAE for OS4
Posted on 27-Sep-2004 16:22:06
#15 ]
Team Member
Joined: 15-May-2003
Posts: 4523
From: The Netherlands

@Wizzard_o

Quote:
Hmm, i would prefer to emulate an A1200 useing custom hardware ie an A1200 in a pci card, on this card is a 'bare' A1200 with a floppy header.


That's my thinking also. This was the "solution" in the beginning, remember? The would provide an interface on which you could connect your A1200. That made me really exciting. Too bad it got cancelled. Anyone with a soldering iron fancying some work?

Coder

_________________
Can't get enough of me?
The Bucket Diary Blog
The Bucket Diary Twitter Account

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Coder 
Re: UAE for OS4
Posted on 27-Sep-2004 16:28:15
#16 ]
Team Member
Joined: 15-May-2003
Posts: 4523
From: The Netherlands

@evilrich

Quote:
This was a screenshot I did of my version of UAE built against libSDL for OS4.0. I did it a) because a couple of people had been asking me about P96 emulation (which isn't supported with E-UAE's current AmigaOS gfx driver - although it will be soon); and b) to prove how far our SDL port has progressed.


Nicely done!

Quote:
It's showing AmigaOS booted from the Amiga Forever 6.0 CD.


Nice.

Quote:
BTW, as far as I know, Cloanto don't actually do any UAE development - just packaging (Which is not meant to belittle Cloanto. They do an excellent job in producing the Amiga Forever series.)


True! They "only" do packaging which sounds a bit lame or seem to credit them wrong but they actually do a very great job indeed.

Quote:
No really. That's UAE-Control, which has been around for donkey's years. It's not teribbly useful for disk-swapping - unless you fancy typing in the complete path.


Ic.

Quote:
The OS4.0 version already has an ASL requester for selecting disk images to insert.


Great! My biggest wish for OS4 is just a really awsome UAE version.

What does the E in E-UAE's mean? Evilrich?

Coder

_________________
Can't get enough of me?
The Bucket Diary Blog
The Bucket Diary Twitter Account

 Status: Offline
Profile     Report this post  
emeck 
Re: UAE for OS4
Posted on 27-Sep-2004 17:25:25
#17 ]
Cult Member
Joined: 30-Apr-2003
Posts: 673
From: Barcelona, Spain

@Coder

Quote:
What does the E in E-UAE's mean? Evilrich?


Experimental

_________________
PowerBook 5.2 MorphOS 3.9
PowerBook 5.8 MorphOS 3.9
Amiga 1200 BPPC/BVision AOS4.1 FE

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Coder 
Re: UAE for OS4
Posted on 27-Sep-2004 17:37:50
#18 ]
Team Member
Joined: 15-May-2003
Posts: 4523
From: The Netherlands

@emeck

Quote:
Experimental


Ah ok. Hmmm why did I not think of that?

Coder

_________________
Can't get enough of me?
The Bucket Diary Blog
The Bucket Diary Twitter Account

 Status: Offline
Profile     Report this post  
evilrich 
Re: UAE for OS4
Posted on 27-Sep-2004 17:42:43
#19 ]
Cult Member
Joined: 19-Oct-2003
Posts: 534
From: Unknown

@emeck

Actually, it's not meant to stand for anything in particular.

When the project started I just called it "Experimental" because I wanted to emphasize that it wasn't the official UAE tree. I had no plans at that time to maintain a separate branch of UAE. I just wanted to get WinUAE working on Linux and get the changes merged into the WinUAE tree. I didn't want to give it a name as such because, IMHO, there were already too many separate branches of UAE - BeUAE, MaxUAE, etc. and nobody was talking to each other. In reality, that goal hasn't got very far. This is partly because of a lack of time on my part - it's hard work keeping up with WinUAE, especially when I'm trying to keep my tree buildable on as many platforms as possible.

Anyway, people starting calling it "E-UAE" (for instance, see the link on the WinUAE home-page), so the name has sort of stuck.

I've started calling it E-UAE just so that everybody's talking about the same thing. I'm not too keen on the name myself, but it avoids even further confusion.

The "E" can mean anything you like. And, no, it's not 'evilrich'.

Cheers,
Rich

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Tuxedo 
Re: UAE for OS4
Posted on 27-Sep-2004 17:50:39
#20 ]
Elite Member
Joined: 28-Nov-2003
Posts: 2224
From: Perugia, ITALY

@evilrich

VERY NICE!

But...
When it'll be released?
I HOPE soon

Tuxedo.

_________________
Simone"Tuxedo"Monsignori, Perugia, ITALY.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( 1 | 2 | 3 | 4 Next Page )

[ home ][ about us ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright 2000 - 2017 Amigaworld.net.

Amigaworld.net was originally founded by David Doyle