Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5819 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
43 crawler(s) on-line.
 17 guest(s) on-line.
 1 member(s) on-line.


 amisteph

You are an anonymous user.
Register Now!
 amisteph:  2 mins ago
 jaokim:  13 mins ago
 BSzili:  14 mins ago
 Derfs:  16 mins ago
 MrFrench:  17 mins ago
 cip060:  47 mins ago
 Jasper:  1 hr 8 mins ago
 BillE:  1 hr 15 mins ago
 zipper:  1 hr 20 mins ago
 Bezzen:  1 hr 25 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4 Software
      /  MPlayer Experimental version #2
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 Next Page )
PosterThread
number6 
Re: MPlayer Experimental version #2
Posted on 4-Apr-2006 16:03:03
#21 ]
Elite Member
Joined: 25-Mar-2005
Posts: 10881
From: In the village

@thread

afxgroup quote:
Quote:
AHI and AHI_DEV are not present in this version. You can use ONLY SDL as audio output

Regarding this statement and any slowdown reported viewing say Windows Media Video 8
in conjunction with Windows Media Audio 2 at a size of say...512x384:

In shell:
Mplayer -ao sdl -vo cgx_vmem [complete path to file]
Shows NO slowdown.
Pressing "F" key for fullscreen invokes "scale", which is where the slowdown
you notice exists.

#6

_________________
This posting, in its entirety, represents solely the perspective of the author.
*Secrecy has served us so well*

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer Experimental version #2
Posted on 4-Apr-2006 16:11:27
#22 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1966
From: Taranto, Italy

@number6

Use -quiet or >NIL: to speedup all.

For the video scale, go into menu when the video has started and remove "Scale Video" then go into fullscreen mode

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
number6 
Re: MPlayer Experimental version #2
Posted on 4-Apr-2006 16:21:28
#23 ]
Elite Member
Joined: 25-Mar-2005
Posts: 10881
From: In the village

@afxgroup

Quote:
For the video scale, go into menu when the video has started and remove "Scale Video" then go into fullscreen mode

Perfect.

Quote:
Use -quiet or >NIL: to speedup all.

Good advice, but I want to monitor the full text feedback, so I don't mind
leaving this out of the command line.

#6

Last edited by number6 on 04-Apr-2006 at 04:26 PM.

_________________
This posting, in its entirety, represents solely the perspective of the author.
*Secrecy has served us so well*

 Status: Offline
Profile     Report this post  
freaks 
Re: MPlayer Experimental version #2
Posted on 4-Apr-2006 16:22:26
#24 ]
Regular Member
Joined: 8-Jun-2004
Posts: 318
From: france

@afxgroup

Quote:
remove your codecs.conf and you should use at leas the audio. however i'll try this at home


thanks for the tip,
i hope something could be done for the video.

on shoutcast tv, there's a lot of good programs to watch,
simpsons, futurama, lots of manga, japanese tv too, there's a lot.
would be awsome to access this from os4..

tnx

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer Experimental version #2
Posted on 4-Apr-2006 16:31:07
#25 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1966
From: Taranto, Italy

@freaks

if there isn't a native codec there is nothing to do..

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Micam 
Re: MPlayer Experimental version #2
Posted on 4-Apr-2006 17:21:11
#26 ]
Member
Joined: 25-Aug-2004
Posts: 92
From: Copenhagen, Denmark

@afxgroup

Mplayer works great with internet streaming and WMV9. But there is audio sync. problems (is this do to the "slowness" or not)?
When starting a new stream. The video dos not update after about a minute.

If you look away from that. MPlayer works stable on my setup (no crach, lock up's etc.).

Request:
Is it possible to implant a "Buffer % usage" for internet streaming?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer Experimental version #2
Posted on 4-Apr-2006 18:02:22
#27 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1966
From: Taranto, Italy

@Micam

there is the cache in my source code (using pthreads instead of fork() and CreateThread) but is not enabled since i'm working on it.. so you must wait..

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
freaks 
Re: MPlayer Experimental version #2
Posted on 4-Apr-2006 18:03:17
#28 ]
Regular Member
Joined: 8-Jun-2004
Posts: 318
From: france

@afxgroup

what do you mean "native codec?
could you elaborate? :)

all i can say is : on linux by default i got just the audio..no video..
then i added "essential codecs" available on mplayer official page,
(i put a link to thoses "essential codecs" in one of my earlier post in this thread)
and all worked fine. video and audio.

tested on a fedora 5 (old athlon 1ghz ..x86)
no wine, no nothing just fc5 and mplayer.
i wonder if it would have worked on the same fedora5 but on ppc hardware?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer Experimental version #2
Posted on 4-Apr-2006 18:06:25
#29 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1966
From: Taranto, Italy

@freaks

that codecs are the dll taken from Windows that work with mplayer but of course they cannot be used with our mplayer.
We can only use libavcodec (like DvPlayer for example), so if the developers will add the support for that codec we can use it

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
freaks 
Re: MPlayer Experimental version #2
Posted on 4-Apr-2006 18:41:03
#30 ]
Regular Member
Joined: 8-Jun-2004
Posts: 318
From: france

@afxgroup

argh :/

can you just make sure about all this, when you have some time?
if it's really not possible yet, then too bad, but no choice..
if there's a slight chance to have this working i think it would be a must have.




 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer Experimental version #2
Posted on 4-Apr-2006 18:46:27
#31 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1966
From: Taranto, Italy

@freaks

now it is not enabled except using a .dll
sorry but is so.. however NSV doesn't use only vfwex

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer Experimental version #2
Posted on 4-Apr-2006 19:22:34
#32 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1966
From: Taranto, Italy

i've uploaded a new version on my site at same link

i've removed the coloured stupid output and i've correct the "unfreed signals" error.. (stupid cut & paste..) there are, of course, the daily cvs updates..

Bye

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
RacerX 
Re: MPlayer Experimental version #2
Posted on 5-Apr-2006 4:00:26
#33 ]
Super Member
Joined: 21-Aug-2003
Posts: 1158
From: Parts Unknown, USA

@afxgroup

I just quickly tried the new experimental version with 3 MOV files that didn't play sound in the previous versions. The sound now plays!

Great job! Keep up the good work!


_________________
'unfixed' A1XE, 512mb RAM, plug-in USB card, Sil 0680 IDE card, Radeon 9250, built-in sound, OS4.1 update 5.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Samwel 
Re: MPlayer Experimental version #2
Posted on 5-Apr-2006 6:17:40
#34 ]
Elite Member
Joined: 7-Apr-2004
Posts: 3396
From: Sweden

And where do we get the new GUI? It's not on www.onyxsoft.se or OS4Depot.

_________________
/Harry

[SOLD] A1-C - 750GX 800MHz - 512MB - Antec Aria case

Avatar by HNL_DK!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer Experimental version #2
Posted on 5-Apr-2006 12:17:28
#35 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1966
From: Taranto, Italy

@Samwel

ask Daniel..

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
number6 
Re: MPlayer Experimental version #2
Posted on 6-Apr-2006 0:30:40
#36 ]
Elite Member
Joined: 25-Mar-2005
Posts: 10881
From: In the village

@afxgroup

ok. Responding for @Samwel:
Daniel? GUI please.

#6

_________________
This posting, in its entirety, represents solely the perspective of the author.
*Secrecy has served us so well*

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Deniil715 
Re: MPlayer Experimental version #2
Posted on 6-Apr-2006 1:06:36
#37 ]
Elite Member
Joined: 14-May-2003
Posts: 4193
From: Sweden

Here's the GUI: hem.bredband.net/deniil/

Check the "Open Control Panel" on the first page to use the control panel. There is also a "Start paused" checkmark that is useful if you use fullscreen and have a slow syncing monitor.

_________________
- Don't get fooled by my avatar, I'm not like that (anymore, mostly... maybe only sometimes)
> Amiga Classic and OS4 developer for OnyxSoft.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Deniil715 
Re: MPlayer Experimental version #2
Posted on 6-Apr-2006 1:08:38
#38 ]
Elite Member
Joined: 14-May-2003
Posts: 4193
From: Sweden

@afxgroup

What happened to the OSD? I see no volume and no time I just copied the exe, never touched the fonts.

_________________
- Don't get fooled by my avatar, I'm not like that (anymore, mostly... maybe only sometimes)
> Amiga Classic and OS4 developer for OnyxSoft.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
number6 
Re: MPlayer Experimental version #2
Posted on 6-Apr-2006 1:12:20
#39 ]
Elite Member
Joined: 25-Mar-2005
Posts: 10881
From: In the village

@Deniil715

Thank you as always.

Quote:
This is my temporary page I use for quick uploads, betas and stuff when I think that the OnyxSoft bureaucracy takes too long

rofl

Note:There have been 3 separate releases of experimental#2 since the thread
began. (perhaps a fourth is coming?)

#6

_________________
This posting, in its entirety, represents solely the perspective of the author.
*Secrecy has served us so well*

 Status: Offline
Profile     Report this post  
number6 
Re: MPlayer Experimental version #2
Posted on 6-Apr-2006 2:42:24
#40 ]
Elite Member
Joined: 25-Mar-2005
Posts: 10881
From: In the village

@Deniil715 &
@afxgroup

Quote:
Check the "Open Control Panel" on the first page to use the control panel.

I did this. "fullscreen" option did not work with "control panel" as active window.
Instead, when I made the A/V file window the "active" window I -could- use
"fullscreen" from the pull-down menu Andrea referred to. I could also toggle
back and forth from "fullscreen" to "window mode" using the usual "f" key, from
previous versions of MPlayer.

Early report:WMV9 at end of play produced orange guru meditation (every time)
when player in shell with: MPlayer -ao sdl -vo cgx_vmem [path to file].
This did -not- happen with .mpgs I tested.
The same WMV9 files played with the GUI did -not- produce this problem either.
Curious. Why?

#6

_________________
This posting, in its entirety, represents solely the perspective of the author.
*Secrecy has served us so well*

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 Next Page )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle