Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5780 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
» Home
» Features
» News
» Forums
» Classifieds
» Links
» Downloads
Extras
» OS4 Zone
» IRC Network
» AmigaWorld Radio
» Newsfeed
» Top Members
» Amiga Dealers
Information
» About Us
» FAQs
» Advertise
» Polls
» Terms of Service
» Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
24 crawler(s) on-line.
 17 guest(s) on-line.
 2 member(s) on-line.


 amipal,  DiscreetFX

You are an anonymous user.
Register Now!
 DiscreetFX:  1 min ago
 amipal:  4 mins ago
 matthey:  10 mins ago
 Hypex:  15 mins ago
 macelaio:  16 mins ago
 sTix:  19 mins ago
 bison:  33 mins ago
 AmigaBlitter:  40 mins ago
 amisteph:  52 mins ago
 bigmac:  1 hr 8 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4.x \ Workbench 4.x
      /  MPlayer for OS4 - Dirty Preview #2
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 Next Page )
PosterThread
poweramiga2002 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 21-Jan-2005 22:00:09
#141 ]
Super Member
Joined: 29-Jul-2003
Posts: 1389
From: Flinders NSW Australia

@Deniil715

thats ok
we knew you would fix it no probs and works great again
so im going to go have play time with Mplayer via GUI

ok i just tried a dvd and works fine here with my sil680.device
i just selected the vob file and it played from the dvd a bit slow as we dont have dma on roms yet

Last edited by poweramiga2002 on 21-Jan-2005 at 10:06 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
ktadd 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 21-Jan-2005 22:45:31
#142 ]
Cult Member
Joined: 30-Jul-2003
Posts: 557
From: California, USA

Quote:

FuZion wrote:
Consider it done
FuZion.

Great! I can't wait to see it on the site!
Thanks!

_________________
Kevin - X1000 First Contact / uA1

 Status: Offline
Profile     Report this post  
ktadd 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 21-Jan-2005 22:48:16
#143 ]
Cult Member
Joined: 30-Jul-2003
Posts: 557
From: California, USA

Quote:
Toaks wrote:
well first i think we should have an Official gui + an official mplayer and not a dirty preview.

I understand the point you are trying to make but I think the visability as soon as possible is more important. Besides, we can always sumbit another screen capture once a more complete GUI is completed. There are multiple shots of each OS available.

_________________
Kevin - X1000 First Contact / uA1

 Status: Offline
Profile     Report this post  
dimmck 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 22-Jan-2005 2:30:52
#144 ]
Regular Member
Joined: 3-Sep-2003
Posts: 415
From: Cheney, WA

@srupprecht

Quote:


Could you provide source code that allows to reproduce the problem?



Stephan,

I've put together an archive of the source and 3 versions of the executable (one compiled by Sas, one by GCC from the first pre-release SDK, and one compiled using the default SDK from the first update.

The first two versions give the GrimReaper, but selecting "Ignore Errors" lets the program continue without any apparent problems. The third gets a GrimReaper and then ceases to work.

The lha file is about 248k in length. If you want, send an email to me

dmckinstry@mail.ewu.edu

telling me the email address you want the file sent to, and I'll send you an attachment.

Dave M.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
PulsatingQuasar 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 22-Jan-2005 9:39:17
#145 ]
Cult Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 550
From: The Netherlands, Europe

@afxgroup

Thanks for porting this. As I'm a DIVX, XVID collector of series I'm really happy with this player already. They all work.

OS 4 is getting more usefull with the week.

_________________
AmigaOne-XE G3 OS 4.
A4000 PPC
A1200 PPC

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 24-Jan-2005 20:17:36
#146 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1966
From: Taranto, Italy

@PulsatingQuasar AND @all

but noone has problem with mpeg files? Hangs or similar?? I'm the only one??

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Toaks 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 24-Jan-2005 20:27:59
#147 ]
Elite Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 8042
From: amigaguru.com

@afxgroup

no lockups with mpeg.

had some problems with avi which for some odd reason seems to seek into the movie on startup.... .....


_________________
See my blog and collection website! . https://www.blog.amigaguru.com

 Status: Offline
Profile     Report this post  
cap 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 24-Jan-2005 20:30:40
#148 ]
Regular Member
Joined: 30-Jan-2003
Posts: 291
From: Melton Mowbray - Porkpie centre.

@afxgroup

I`ve just tried an mpg "OS4-W3D_DecentFS.mpeg" and it played quite sluggish
compared to amp2 and the sound had a repeating thud as well as what was expected but no crash.

Thanks for your work so far.

Also i use video output=cgx_wpa::TINYBORDER.

Whats the reason for the different types of video vmem-wpa.
Is it radeons asgainst voodoos?

Last edited by cap on 24-Jan-2005 at 08:40 PM.

_________________
A1/G4 1GHZ

OS4.1 latest update.
1ghz Radeon Club3d 9250
Usb/Dma fixed.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 24-Jan-2005 20:31:40
#149 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1966
From: Taranto, Italy

@Toaks

if you are using the ahi_dev this could be the problem.. but i have problem with mpeg!!! It hangs during playing in a random position. I don't know what is the problem if hardware or software!!

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
NutsAboutAmiga 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 24-Jan-2005 20:35:52
#150 ]
Elite Member
Joined: 9-Jun-2004
Posts: 11368
From: Norway

@afxgroup

I did have some problems whit mpegs,

mplayer -vo cgx_vmem::ALWAYSBORDER #?.mpg

it worked for quite some time until it crashed.

_________________
http://lifeofliveforit.blogspot.no/
Facebook::LiveForIt Software for AmigaOS

 Status: Offline
Profile     Report this post  
jack 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 24-Jan-2005 20:36:16
#151 ]
Cult Member
Joined: 19-Aug-2003
Posts: 650
From: Israel

@afxgroup

playing mp3 files with "-au null" hogs the cpu terribly

Jack.

Edit:
oops, it's "-ao"

And when playing directory containing mp3 using "*" wildcard: the idtags and status line are displayed for the first file only .


Jack


Last edited by jack on 24-Jan-2005 at 08:54 PM.

_________________

"the expression, 'atonal music,' is most unfortunate--it is on a par with calling flying 'the art of not falling,' or swimming 'the art of not drowning.'. A. Schoenberg

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 24-Jan-2005 20:46:34
#152 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1966
From: Taranto, Italy

@NutsAboutAmiga

but Grim Reaper or totally hangs? and what video card do you have? The DMA is active? Have you a SIL controller?

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
NutsAboutAmiga 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 24-Jan-2005 21:22:51
#153 ]
Elite Member
Joined: 9-Jun-2004
Posts: 11368
From: Norway

@afxgroup

Can't open input config file PROGDIR:conf/input.conf: No such file or directory
Falling back on default (hardcoded) input config

Playing 2_brothers_on_the_4th_floor-wonderfull_feeling.mpeg.
MPEG-PS file format detected.
VIDEO: MPEG1 352x288 (aspect 8) 25.000 fps 1150.0 kbps (143.8 kbyte/s)
==========================================================================
Opening audio decoder: [mp3lib] MPEG layer-2, layer-3
MP3lib: init layer2&3 finished, tables done
AUDIO: 44100 Hz, 2 ch, 16 bit (0x20), ratio: 28000->176400 (224.0 kbit)
Selected audio codec: [mp3] afm:mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)
==========================================================================
***### init bestvideoout ###***
VO: [cgx_vmem] Hallo !
==========================================================================
Opening video decoder: [mpegpes] MPEG 1/2 Video passthrough
VDec: vo config request - 352 x 288 (preferred csp: Mpeg PES)
Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale...
Opening video filter: [scale]
The selected video_out device is incompatible with this codec.
VDecoder init failed :(
Opening video decoder: [libmpeg2] MPEG 1/2 Video decoder libmpeg2-v0.3.1
Selected video codec: [mpeg12] vfm:libmpeg2 (MPEG 1 or 2 (libmpeg2))
==========================================================================
Checking audio filter chain for 44100Hz/2ch/16bit -> 44100Hz/2ch/16bit...
AF_pre: af format: 2 bps, 2 ch, 44100 hz, big endian signed int
AF_pre: 44100Hz 2ch Signed 16-bit (Big-Endian)
AHI: Using 0x1e0002 AudioID.
AHI: Using 10584 bytes per chunk and 330 Kb for buffer
AO: [ahi] 44100Hz 2ch Signed 16-bit (Big-Endian) (2 bps)
Building audio filter chain for 44100Hz/2ch/16bit -> 44100Hz/2ch/16bit...
Starting playback...
VDec: vo config request - 352 x 288 (preferred csp: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.33:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [cgx_vmem] 352x288 => 384x288 Planar YV12
No accelerated colorspace conversion found
SwScaler: using unscaled Planar YV12 -> BGR 32-bit special converter
A: 235.3 V: 235.3 A-V: 0.021 ct: 0.172 5866/5866 13% 11% 4.6% 27 0 0%
No accelerated colorspace conversion found
The selected video_out device is incompatible with this codec.
No accelerated colorspace conversion found
The selected video_out device is incompatible with this codec.
No accelerated colorspace conversion found
The selected video_out device is incompatible with this codec.
No accelerated colorspace conversion found
The selected video_out device is incompatible with this codec.
Message: Bennis soit le faiseur et son nom.

No accelerated colorspace conversion foundon

"AND THEN A CRASH"

Last edited by NutsAboutAmiga on 24-Jan-2005 at 09:23 PM.

_________________
http://lifeofliveforit.blogspot.no/
Facebook::LiveForIt Software for AmigaOS

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Chris_Y 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 24-Jan-2005 21:22:52
#154 ]
Elite Member
Joined: 21-Jun-2003
Posts: 3139
From: Beds, UK

@Deniil715

Any chance you can fix mplayer-gui so it checks the wbstart message - and throws the filename in the filename field? I'd like to make mplayer-gui the default player for various filetypes and that would make it easier.

While you're at it, you couldn't add a load of options to enable playing with AMP2 and MooVid as well, could you? That way we have one über-GUI for all video playage. (and I realise the answer is probably "f*** off")

Chris

_________________
"Miracles we do at once, the impossible takes a little longer" - AJS on Hyperion
Avatar is Tabitha by Eric W Schwartz

 Status: Offline
Profile     Report this post  
poweramiga2002 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 24-Jan-2005 21:22:53
#155 ]
Super Member
Joined: 29-Jul-2003
Posts: 1389
From: Flinders NSW Australia

@afxgroup

gday ive just tested both mpeg and avi files both over 40 meg and played perfectly smooth and good sound no lock up no crash

A1XEG4@1066mhz 1gig ram radeon 9800se

good work mplayer rules

 Status: Offline
Profile     Report this post  
NutsAboutAmiga 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 24-Jan-2005 21:25:16
#156 ]
Elite Member
Joined: 9-Jun-2004
Posts: 11368
From: Norway

@afxgroup

Crash log for task "mplayer"
Generated by GrimReaper 51.4
Crash occured in module mplayer at address 0x7091CFEC
Type of crash: DSI exception

Register dump:
GPR:
0: 12E8F090 026C5F30 00000000 00000000 00000006 129CF678 00000120 13228C30
8: 1322EF30 12E8F080 12E8F080 00000000 13210030 00000000 00000000 00000000
16: 00000000 027E0000 027E0000 027E0000 00000000 00000000 12E90888 027E0000
24: 00000000 02880000 1319EB30 12E8EEEC 12E8ECE0 129CF678 129CF698 12E8ECE0


FPR:
0: 4.5036e+15 0.028229 1764 -0.1
4: 0.028229 0 0.1 0
8: 0 1.89177 1 0
12: 4.5036e+15 338688 0 0
16: 0 0 0 0
20: 0 0 0 0
24: 0 0 4.5036e+15 0.044996
28: 0 0 0.04 4.5036e+15


SPRs:
Machine State (msr) : 0x0000F030
Condition (cr) : 0x44422088
Instruction Pointer (ip) : 0x7091CFEC
Xtended Exception (xer) : 0x00000000
Count (ctr) : 0x708D7594
Link (lr) : 0x7091D030
DSI Status (dsisr) : 0x08000000
Data Address (dar) : 0x00000000



680x0:
DATA: 00000030 FFFFFFFF 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
ADDR: 016C2F78 026C5B70 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 026C5B00
FPU0: 0 0 0 0
FPU4: 0 0 0 0



Symbol info:
Instruction pointer 0x7091CFEC belongs to module "mplayer" (PowerPC)
Symbol: mpeg2_set_buf + 0x6C in section 1 offset 0x0008CFCC

Stack trace:
mpeg2_set_buf()+0x6C (section 1 @ 0x8cfcc)
decode()+0x1BC (section 1 @ 0x45234)
decode_video()+0x64 (section 1 @ 0x40990)
main()+0x2A88 (section 1 @ 0x44b8)
call_main()+0x98 (section 1 @ 0x334)
_main()+0x3B4 (section 1 @ 0x8ec)
native kernel module dos.library.kmod+0x01d8f8

_________________
http://lifeofliveforit.blogspot.no/
Facebook::LiveForIt Software for AmigaOS

 Status: Offline
Profile     Report this post  
NutsAboutAmiga 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 24-Jan-2005 21:29:45
#157 ]
Elite Member
Joined: 9-Jun-2004
Posts: 11368
From: Norway

@afxgroup

DMA is off,
no SIL card,
Radion some thing,

_________________
http://lifeofliveforit.blogspot.no/
Facebook::LiveForIt Software for AmigaOS

 Status: Offline
Profile     Report this post  
ikir 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 24-Jan-2005 22:17:14
#158 ]
Elite Member
Joined: 18-Dec-2002
Posts: 5646
From: Italy

@afxgroup

I played a lot of mpegs.... after half an hour i got a crash.. system totally freeze. It seems to be not the mpeg file, because then i played it correctly. It happens randomly.

_________________
Amiga News.it
Sam460ex 1,15Ghz
2GB RAM, 120GB Crucial v4 SSD, 32GB SDHC
Radeon HD 6450 1GB

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 24-Jan-2005 22:21:16
#159 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1966
From: Taranto, Italy

@ALL

I've uploaded a new version of Mplayer (sorry for $VER equal to the previous version..)

Now there are:

1) Libmpeg2 updated to the last cvs
2) More other libs taken from the last cvs
3) The DVDs should work:
try with:

Mplayer -framedrop -dvd-device a1ide.device:x dvd://1

where x is the DVD-ROM and 1 is the chapter of DVD (sorry for "insert DVD in any drive" annoying message). Remember to use -framedrop option!

Warning. I have try to use the GUI with dvd but doesn't work. If someone wants to try it..

Many bugs fixed..
The net is NOT working!

Please try it and report all the bugs/problem with it!!

Bye!
Andrea

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
GrumpyOldMan 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 24-Jan-2005 22:22:45
#160 ]
Cult Member
Joined: 3-Nov-2003
Posts: 675
From: Haukipudas, Finland

@afxgroup

Quote:
@PulsatingQuasar AND @all

but noone has problem with mpeg files? Hangs or similar?? I'm the only one?


Some mpegs produce a Grim Reaper here. I start the MPlayer from DOpus. GR reports stack pointer being out of bounds - maybe it is a low stack problem (mine is set to 500000, though)?

I also noticed crash usually happens if I play several mpeg files in a row. After reboot I can play the crashing mpeg without probs.

Machine used: A1-XE G4 800 MHz, OS4PR+Pre-Update 2, 512 MB RAM, Radeon 7000, DMA on (with SiL card).

But these crashes are quite rare - most of the time Mplayer works like a charm

edit: These were with previous MPlayer version, I'll download the new version asap!

Last edited by GrumpyOldMan on 24-Jan-2005 at 10:25 PM.

_________________
"Those are my principles, and if you don't like them... well, I have others." (Groucho Marx)

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 Next Page )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle