Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5916 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
38 crawler(s) on-line.
 14 guest(s) on-line.
 0 member(s) on-line.



You are an anonymous user.
Register Now!
 Hammer:  46 mins ago
 NutsAboutAmiga:  2 hrs 29 mins ago
 Steady:  2 hrs 31 mins ago
 IRTheBorg:  3 hrs 29 mins ago
 ggw:  3 hrs 34 mins ago
 tomazkid:  3 hrs 35 mins ago
 amigakit:  3 hrs 42 mins ago
 gryfon:  3 hrs 43 mins ago
 Mufa:  3 hrs 47 mins ago
 BigD:  3 hrs 47 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4.x \ Workbench 4.x
      /  MPlayer for OS4 - Dirty Preview #2
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 Next Page )
PosterThread
hotrod 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 24-Jan-2005 22:51:54
#161 ]
Elite Member
Joined: 11-Mar-2003
Posts: 2781
From: Stockholm, Sweden

@All

I just got a DVD-ROM (for free) so I thought that I should try some DVDs to see
if it works, how well etc... But I haven't had much luck this far.

First of all, they're shown as "AudiCD_01........" Is this normal?

All DVDs but one have made AMP2 crash and the one who didn't opened up a window
but didn't play anything.

Using mplayer (with and without GUI) brings up a requester that wants me to assign
dvd (because of dvd://).

What's wrong?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 24-Jan-2005 22:56:55
#162 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1967
From: Taranto, Italy

@hotrod

the requester is normal (if you read my post, you can see that i wrote that). Just cancel the requester and you should see the DVD.

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
NutsAboutAmiga 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 24-Jan-2005 23:09:53
#163 ]
Elite Member
Joined: 9-Jun-2004
Posts: 11489
From: Norway

@afxgroup

Looks like the mpeg2 problem is gone now

_________________
http://lifeofliveforit.blogspot.no/
Facebook::LiveForIt Software for AmigaOS

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Toaks 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 24-Jan-2005 23:28:50
#164 ]
Elite Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 8042
From: amigaguru.com

@afxgroup

mplayer -vo cgx_vmem::ALWAYSBORDER -framedrop -dvd-device sii0680ide.device:2 dvd://1

i used that line....

worked good but way to slow to enjoy the dvd...any hints?...

its a radeon...

btw i played KILL BILL Volume 1 ... with old mplayer it crashes before the movie starts (protected) so this is looking good.

_________________
See my blog and collection website! . https://www.blog.amigaguru.com

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Kicko 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 0:15:21
#165 ]
Elite Member
Joined: 19-Jun-2004
Posts: 5009
From: Sweden

@afxgroup

Thanks for the update :)
Another great beta release. Now the only thing
i need is to install it end enjoy.

My master afx

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 8:29:53
#166 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1967
From: Taranto, Italy

@Toaks

the DVD are really slow now. Maybe when i succeded to compile with altivec the playing should be more speedy. Even when the overlay will be available the things should be more fast

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AmiDog 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 9:04:53
#167 ]
Cult Member
Joined: 1-Jun-2004
Posts: 917
From: Kumla, Sweden

@afxgroup

You just answered my question, I was going to ask about altivec support.

I've compiled Altivec code using GCC, so if you need any help, just ask. Libmpeg2 claim to be about 2.5X faster with Altivec, so it should make a big difference.

Start by compiling with -mcpu=G4 to enable GCC altivec support, then you should probably replace whatever Altivec check MPlayer has with an OS4 one:

uint32 vectorUnit;
IExec->GetCPUInfoTags(GCIT_VectorUnit, &vectorUnit);

if (vectorUnit == VECTORTYPE_ALTIVEC || vectorUnit == VECTORTYPE_VMX) {
// Altivec available
} else {
// Altivec NOT available
}

That should be it I think.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 9:08:53
#168 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1967
From: Taranto, Italy

@AmiDog

the problem is that with altivec i receive wrong colors.. and the porstprocess broke the AVI output. it is strange but is a known problem of Altivec under Mplayer. I've posted a message on the mailing list.. now, i'm waiting for the reply

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AmiDog 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 9:11:18
#169 ]
Cult Member
Joined: 1-Jun-2004
Posts: 917
From: Kumla, Sweden

@afxgroup

Ah, ok. Maybe you can just compile libmpeg2 with altivec support (assuming the problem is with the MPlayer colorspace conversion)?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 9:16:53
#170 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1967
From: Taranto, Italy

@AmiDog

so you advice me to compile only the libmpeg2? ok, i'll try it tonight

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
olegil 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 10:00:57
#171 ]
Elite Member
Joined: 22-Aug-2003
Posts: 5888
From: Work

@afxgroup

Uhm, I can watch DVDs on a 340MHz Pentium2 (using mplayer), why would an 800MHz PPC be too slow for DVD? Does this mean all those who bought G3s won't be watching DVDs?

I really think something else is fishy.

Edit: Ah, you're still missing overlay. That would help, I guess. Very likely it would help a HECK of a lot more than Altivec, since it's a bandwidth limitation, not a computation limitation...

Last edited by olegil on 25-Jan-2005 at 10:02 AM.

_________________
This weeks pet peeve:
Using "voltage" instead of "potential", which leads to inventing new words like "amperage" instead of "current" (I, measured in A) or possible "charge" (amperehours, Ah or Coulomb, C). Sometimes I don't even know what people mean.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 10:07:41
#172 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1967
From: Taranto, Italy

@olegil

yes, indeed. but i have no overlay support for radeon ATM so i cannot try it..

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Mechanic 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 11:11:28
#173 ]
Elite Member
Joined: 27-Jul-2003
Posts: 2007
From: Unknown

@olegil
Quote:

olegil wrote:
@afxgroup

I really think something else is fishy.

Edit: Ah, you're still missing overlay. That would help, I guess. Very likely it would help a HECK of a lot more than Altivec,.....


I'll have to agree with olegil on this one. ( I'll wash my mouth with
soap later. ).I can watch DVDs on my 750GX with MPlayer and
they are within a hair of being smooth. Now that's with ide=nodma,
800 MHz, Ross' 2.4.26 kernel and modules, and of course, no Altivec.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Deniil715 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 13:54:46
#174 ]
Elite Member
Joined: 14-May-2003
Posts: 4193
From: Sweden

A new MPlayer-GUI is in the works. This time in ReAction in C for OS4! Based on the ReAction GUI clone by Dave Norris who was very kind to do most of the hard work for me!

It will have the -dvd-device or whatever switch and the ability to start to with arguments. Drag'n'drop will be investigated too. And perhaps a list of files.. and perhaps MooVId support... :) Let's see what the future brings!

_________________
- Don't get fooled by my avatar, I'm not like that (anymore, mostly... maybe only sometimes)
> Amiga Classic and OS4 developer for OnyxSoft.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 14:11:30
#175 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1967
From: Taranto, Italy

@Deniil715

great.. good work!

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Mark 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 14:17:47
#176 ]
Team Member
Joined: 12-Mar-2003
Posts: 1457
From: UK

@afxgroup

I type in:

mplayer -vo cgx_vmem::ALWAYSBORDER -framedrop -dvd-device a1ide.device:2 dvd://1

and I always get the following (on cryted DVDs) and they dont play:

Playing dvd://1.
Error getbuskey: 45
libdvdread: Could not open device with libdvdcss.
libdvdread: Can't open a1ide.device:2 for reading
Couldn't open DVD device: a1ide.device:2


Exiting... (End of file)
7.Apps:Utilities/MPlayer>

Any ideas?
Mark

_________________
IceStar Media Ltd.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Toaks 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 14:36:09
#177 ]
Elite Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 8042
From: amigaguru.com

@afxgroup


**EDIT: i found out why and how now, seems most movies i tested was not crypted at all. , found one Paycheck and that refuses to work unless i use mplayer.

Last edited by Toaks on 25-Jan-2005 at 02:54 PM.

_________________
See my blog and collection website! . https://www.blog.amigaguru.com

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 14:38:02
#178 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1967
From: Taranto, Italy

@Mark

the problem is it in this function:

* ioctl_SendChallenge: send challenge to the drive

most probably is a DVD-ROM problem.

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 14:40:18
#179 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1967
From: Taranto, Italy

@Toaks

mplayer use the decss library. If Amp2 or Dvplayer doesn't support it, it is impossible to decrypt dvd

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Toaks 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 14:55:28
#180 ]
Elite Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 8042
From: amigaguru.com

@afxgroup

yes ok, just wondered if it stayed resident or something but it doesnt.


_________________
See my blog and collection website! . https://www.blog.amigaguru.com

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 Next Page )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle