Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5777 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
21 crawler(s) on-line.
 9 guest(s) on-line.
 1 member(s) on-line.


 evilFrog

You are an anonymous user.
Register Now!
 evilFrog:  3 mins ago
 Hammer:  9 mins ago
 NutsAboutAmiga:  15 mins ago
 amisteph:  25 mins ago
 matthey:  39 mins ago
 tomazkid:  52 mins ago
 Petah:  1 hr 7 mins ago
 saimo:  1 hr 8 mins ago
 A1200coder:  1 hr 11 mins ago
 number6:  1 hr 12 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4.x \ Workbench 4.x
      /  MPlayer for OS4 - Dirty Preview #2
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 Next Page )
PosterThread
Megatron 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 18-Jan-2005 20:04:50
#41 ]
Regular Member
Joined: 6-Jul-2004
Posts: 275
From: Unknown

@Toaks

a thank you

_________________
Here they come
These gods of steel
Megatron


MY TRANSFORMER IS AN AMIGA ONE XE AND ITS AS

 Status: Offline
Profile     Report this post  
GrumpyOldMan 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 18-Jan-2005 20:16:45
#42 ]
Cult Member
Joined: 3-Nov-2003
Posts: 675
From: Haukipudas, Finland

@afxgroup

Fabulous work!

@Toaks

Great DOpus tip - never thought I could use that as a alternate gui Now I have configured MPlayer to run from it, and plan to do the same to AMP2 and MoovidPPC...oh that feeling of power having things happening with just one click


_________________
"Those are my principles, and if you don't like them... well, I have others." (Groucho Marx)

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Toaks 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 18-Jan-2005 20:37:15
#43 ]
Elite Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 8042
From: amigaguru.com

@GrumpyOldMan

+ @ troll

hmm i wonder what you guys do with mp3/mods/xm/sid etc ..

man dopus is the king...but it SUCKZ! that we cant use DopusMagellan (yet) as thats where the power is

happy u guys got it rolling...enjoy...

ps:there is other settings to use too, try and fail some (to get better playback) ..

_________________
See my blog and collection website! . https://www.blog.amigaguru.com

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Toaks 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 18-Jan-2005 20:39:40
#44 ]
Elite Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 8042
From: amigaguru.com

@mjohnson

for your brain i dont think stack is the way to go , just add more buffers

_________________
See my blog and collection website! . https://www.blog.amigaguru.com

 Status: Offline
Profile     Report this post  
nicomen 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 18-Jan-2005 20:49:26
#45 ]
Cult Member
Joined: 5-Nov-2003
Posts: 539
From: Trondheim, Norway

Will look at code and try to fix/add stuff from the hard work of afxgroup.

BUT, I'm currently in Oslo working for Opera Software so I don't have my XE around, so it would be a bit hard to test the changes. Luckily I've got some beta tester slaves to test things with (hi Toaks).

I _am_ however planning on scrapping some money together and get a microA1 from the nice people at gurumediatation.se, it's only a 4 hr ride with bus to go and pick it up.

This might take a while though, so if there are any AmigaOne owners in the area which could lend me the computer that could work too ;)


_________________
Nicolas Mendoza

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 18-Jan-2005 20:52:00
#46 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1966
From: Taranto, Italy

@nicomen

great.. opera software?? mmmm..

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
GrumpyOldMan 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 18-Jan-2005 21:00:04
#47 ]
Cult Member
Joined: 3-Nov-2003
Posts: 675
From: Haukipudas, Finland

@Toaks

Quote:

hmm i wonder what you guys do with mp3/mods/xm/sid etc ..

man dopus is the king...but it SUCKZ! that we cant use DopusMagellan (yet) as thats where the power is


Can't speak for Troll, but at least I try to use the gui provided with program first...but if there is no gui, I make a script for running the program from AmiDock...

As for Magellan (II) - I could not agree with you any more. I have had it in WBR mode as the main GUI in my A1200 for years and it is truly great. But right now I am quite happy with OS4 WorkBench and Dopus...

_________________
"Those are my principles, and if you don't like them... well, I have others." (Groucho Marx)

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Mufa 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 18-Jan-2005 21:11:41
#48 ]
Member
Joined: 24-Jan-2004
Posts: 70
From: Poland

@GrumpyOldMan

Mplayer for OS4. Great news :)

Subtitles working ?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
BrandonLee 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 18-Jan-2005 21:19:10
#49 ]
Super Member
Joined: 15-Dec-2003
Posts: 1355
From: Lisbon, Portugal

Great movie player! Congratulations to the creators.

At first, it was working at all, but after reading the advice given here, it's running marvelously. It plays 95% of the things I throw at it! :)

Two little questions, though:

1-how do I quit audio-only files? Pressing ESC only works for video...
2-how do I play full-screen? Using -fs doesn't seem to work. I'd like it to open on the best mode, sort of like AMP2,but so far only managed to play on a window.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
GrumpyOldMan 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 18-Jan-2005 21:19:22
#50 ]
Cult Member
Joined: 3-Nov-2003
Posts: 675
From: Haukipudas, Finland

@Mufa

to AmigaWorld.net

As for subtitles working - I don't know, have not tried any DVDs yet. Not sure what MPlayer needs to support them.

_________________
"Those are my principles, and if you don't like them... well, I have others." (Groucho Marx)

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 18-Jan-2005 21:19:34
#51 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1966
From: Taranto, Italy

@Mufa

you can try...

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
spotUP 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 18-Jan-2005 21:20:09
#52 ]
Elite Member
Joined: 19-Aug-2003
Posts: 2896
From: Up Rough Demo Squad

@afxgroup

"great.. opera software?? mmmm.."

take the boss as hostage, and force them to let someone do an Amiga port of opera!... :)

_________________
AOS4 Betatester, Peg2, G4@1ghz, Radeon 9250 256mb, 1gb RAM.

http://www.asciiarena.com
http://www.uprough.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
mjohnson 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 18-Jan-2005 21:42:10
#53 ]
Super Member
Joined: 11-Aug-2003
Posts: 1297
From: going to and fro in the earth, and from walking up and down in it.

@BrandonLee

Quote:
1-how do I quit audio-only files? Pressing ESC only works for video...

Open up a shell and do a "break c #". "info" will tell you the task #.

(Or was that status? I always mix those two up, and I'm in linux right now, so I can't check. But I'm fairly sure that info's the one you want, the other one will list your devices...if it wasn't the other way around.. )


@Toaks

Quote:
for your brain i dont think stack is the way to go , just add more buffers

I think my brain is just "picky about the RAM."

_________________
A1G4XE, OS4-pre

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Bean 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 18-Jan-2005 21:52:23
#54 ]
Super Member
Joined: 4-Apr-2003
Posts: 1225
From: U.K.

@All,

How do you change the a1ide.device and unit number? Is there an option or is it something in the config file?

Cheers,
Bean.

_________________
OS4.1 + SAM Flex
RIP my A1XE.. that used to have an appetite for batteries!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 18-Jan-2005 21:59:18
#55 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1966
From: Taranto, Italy

@Bean

mplayer -dvd-device a1ide.device:2 dvd://[title]

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Toaks 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 18-Jan-2005 23:30:24
#56 ]
Elite Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 8042
From: amigaguru.com

@mjohnson

_________________
See my blog and collection website! . https://www.blog.amigaguru.com

 Status: Offline
Profile     Report this post  
emeck 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 18-Jan-2005 23:36:11
#57 ]
Cult Member
Joined: 30-Apr-2003
Posts: 679
From: Barcelona, Spain

@afxgroup

Just tried it. Works great!!!

Thank you very much. Keep it rolling.

_________________
PowerBook 5.2 MorphOS 3.12
PowerBook 5.8 MorphOS 3.12
Amiga 1200 BPPC/BVision AOS4.1 FE

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Deniil715 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 19-Jan-2005 0:25:47
#58 ]
Elite Member
Joined: 14-May-2003
Posts: 4193
From: Sweden

@afxgroup

I have put -vo cgx_vmem::ALWAYSBORDER in the conf/config file but I get this from MPlayer:

Shell> mplayer "Diverse:Serier/Oggy/Oggy - Fame and glory.mpeg"
MPlayer - 1.0pre4 (C) 2000-2004 MPlayer Team

CPU: PowerPC
Reading config file PROGDIR:conf/mplayer.conf: No such file or directory
Reading config file PROGDIR:conf/config
Option -vo needs a parameter at line 2
***Command 'mplayer' returned with unfreed signals 40000000!


About the signal. If it is never freed on exit, you can just free it manually: IExec->FreeSignal(30); I did this with a program OS4 claimed left a signal behind which I cound't find.

@amipal

About bsdsocket.library: Are you online when you try MPlayer? bsdsocket.library is created on the fly by any AmiTCP compatible TCP/IP-stack when you get online. You might not need to be connected. Untick "Down when offline" in Miami to make bsdsocket stay in memory even if you are not connected.

_________________
- Don't get fooled by my avatar, I'm not like that (anymore, mostly... maybe only sometimes)
> Amiga Classic and OS4 developer for OnyxSoft.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
scabit 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 19-Jan-2005 1:56:44
#59 ]
Super Member
Joined: 8-Jan-2005
Posts: 1667
From: Satellite Beach, FL USA

@swoodall

I tried setting the stack to 500000 and using wma, but now I get a failure
Error opening/initializing the selected video out (-vo) device.

Using the vmem just locks up the cli, no matter how large the stack, after the
FATAL error to initialize video driver message.

Any other ideas?

Thanks!

_________________
AmigaOne uA1-c 512M RAM - Only Amiga Makes It Possible!
Check my blog AmigaOne Computing

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Serpi 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 19-Jan-2005 7:48:56
#60 ]
Cult Member
Joined: 31-Jul-2003
Posts: 547
From: Germany

@amipal

Quote:
Could this happen when running Miami instead of Roadshow I wonder?


Yes, you would need the .l.main stub file for Miami (accessing 68k library from PPS program), don't know if such a thing exists.

Ciao, Alfred

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 Next Page )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle