Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5824 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
43 crawler(s) on-line.
 14 guest(s) on-line.
 1 member(s) on-line.


 Dege

You are an anonymous user.
Register Now!
 Dege:  3 mins ago
 Akiko:  43 mins ago
 noXLar:  1 hr 5 mins ago
 kolla:  1 hr 28 mins ago
 AmiKit:  1 hr 54 mins ago
 gryfon:  1 hr 54 mins ago
 evilFrog:  2 hrs 1 min ago
 freak:  2 hrs 11 mins ago
 MrFrench:  2 hrs 12 mins ago
 Rob:  2 hrs 57 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4 Software
      /  AmiUpdate crashes !!!
Register To Post

Goto page ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 Next Page )
PosterThread
klapdeur 
AmiUpdate crashes !!!
Posted on 13-Dec-2012 12:52:07
#1 ]
Regular Member
Joined: 11-Oct-2011
Posts: 156
From: Unknown

Hi guys i just updated my amiupdate to the last new version, as sson its installed and did a soft reboot, Amiupdate crashes.

the first time installed i got a requester for a assigns?

i did assign it to my amigaos partition, but when i launch it it crashes.

anyone else got this?


 Status: Offline
Profile     Report this post  
unimon 
Re: AmiUpdate crashes !!!
Posted on 13-Dec-2012 13:05:39
#2 ]
Regular Member
Joined: 26-Aug-2003
Posts: 382
From: Switzerland

@klapdeur

I got a GrimReaper. It seems that Amiupdate is now launched from the Workbench Startup. I deactivated it and now it works fine.

I don't know why, maybe a conflict with the latest AOS4 update.

Nic

_________________
RedOneX (SAM 460ex) and an A1 which now rests quite.
Amiga OS 4.1.6 and CinemaWare games.
Classic and NG softwares.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
klapdeur 
Re: AmiUpdate crashes !!!
Posted on 13-Dec-2012 13:26:32
#3 ]
Regular Member
Joined: 11-Oct-2011
Posts: 156
From: Unknown

@unimon
how did you diable it?

ive rolled back to the earlier version now.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Spirantho 
Re: AmiUpdate crashes !!!
Posted on 13-Dec-2012 13:41:39
#4 ]
Super Member
Joined: 4-Jun-2004
Posts: 1044
From: Aberystwyth, Wales

I seem to remember someone having this problem and fixing it by changing the way AmiUpdate starts. It was something like he'd set it to start iconified on the Workbench, and when he changed it to start as a docky it worked.

Something like that.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
salass00 
Re: AmiUpdate crashes !!!
Posted on 13-Dec-2012 13:45:01
#5 ]
Elite Member
Joined: 31-Oct-2003
Posts: 2702
From: Finland

@klapdeur

The crash is with the new version 2.25 of AmiUpdate. I've submitted a bug report to the AmiUpdate bug tracker along with a crash log so hopefully it will be looked into and fixed.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
unimon 
Re: AmiUpdate crashes !!!
Posted on 13-Dec-2012 13:51:30
#6 ]
Regular Member
Joined: 26-Aug-2003
Posts: 382
From: Switzerland

@klapdeur

The fastest way is using the context menu. Click with RMB somewhere on the workbench. In "Prefs" you will find "Workbench Startup". Chose it and a window will open with all launched tools/softs. Click on "Amiupdate" (probably the last one) and on the right of the window, chose "disable". I'm not sure about the text because I use WB in French.

Nic

_________________
RedOneX (SAM 460ex) and an A1 which now rests quite.
Amiga OS 4.1.6 and CinemaWare games.
Classic and NG softwares.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
scabit 
Re: AmiUpdate crashes !!!
Posted on 13-Dec-2012 13:51:49
#7 ]
Super Member
Joined: 8-Jan-2005
Posts: 1667
From: Satellite Beach, FL USA

@salass00

Quote:
The crash is with the new version 2.25 of AmiUpdate.


Yes, there have already been a couple of updates to AmiUpdate itself since OS 4.1 update 6 was released. First I got AmiUpdate 2.24, then a couple days later AmiUpdate 2.25. Also, I notice there have been a couple of updates to workbench components as well for my micro A1.
I guess from now on it is important to regularly schedule checking AmiUpdate to run to see what new OS4.x components become availble.

Scott

_________________
AmigaOne uA1-c 512M RAM - Only Amiga Makes It Possible!
Check my blog AmigaOne Computing

 Status: Offline
Profile     Report this post  
salass00 
Re: AmiUpdate crashes !!!
Posted on 13-Dec-2012 13:51:58
#8 ]
Elite Member
Joined: 31-Oct-2003
Posts: 2702
From: Finland

@unimon

Quote:
I got a GrimReaper. It seems that Amiupdate is now launched from the Workbench Startup. I deactivated it and now it works fine.


If it was set to start from WBStartup then you must have done it yourself. Since AmiUpdate requires a working network connection on startup it is better to add it to Network-Startup IMO.

Just add "WBRun APPDIR:AmiUpdate" to the end of the S:Network-Startup script to make AmiUpdate start automatically after the network connection is started.

The crash on startup is because of the latest 2.25 version of AmiUpdate. If you have the rollback feature enabled in AmiUpdate you should use it to go back to the previous version you had installed.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
djrikki 
Re: AmiUpdate crashes !!!
Posted on 13-Dec-2012 18:17:11
#9 ]
Elite Member
Joined: 22-Jun-2010
Posts: 2077
From: Grimsby, UK

@salass00

To make it even clearer for users - just run 'Updates' in the Preferences drawer and go back to a previous date.

Last edited by djrikki on 13-Dec-2012 at 06:18 PM.

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Kicko 
Re: AmiUpdate crashes !!!
Posted on 13-Dec-2012 19:15:08
#10 ]
Elite Member
Joined: 19-Jun-2004
Posts: 5009
From: Sweden

@djrikki

I rolled back so now i just wait for 2.26 :)

Good with such errors are you get to know amiupdate some more. Now i know how to rollback, manage ignores and actually looked whats up in the menus :)

Last edited by Kicko on 13-Dec-2012 at 07:16 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Moxee 
Re: AmiUpdate crashes !!!
Posted on 13-Dec-2012 19:48:21
#11 ]
Team Member
Joined: 20-Aug-2003
Posts: 6291
From: County Yakima, WA State, USA

@djrikki & salass00

Thanks for the heads up. I'll roll back and wait for a newer fixed version.

_________________
Moxee
AmigaOne X1000
AmigaOne XE G4
I'd agree with you, but then we'd both be wrong.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Moxee 
Re: AmiUpdate crashes !!!
Posted on 14-Dec-2012 0:52:11
#12 ]
Team Member
Joined: 20-Aug-2003
Posts: 6291
From: County Yakima, WA State, USA

@thread

I did not need to rollback. I still had AmiUpdate v2.21 installed and when the updater asked to install v2.25 I refused. I'll wait until v2.26 bugfix is offered.

Last edited by Moxee on 14-Dec-2012 at 12:53 AM.

_________________
Moxee
AmigaOne X1000
AmigaOne XE G4
I'd agree with you, but then we'd both be wrong.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Spectre660 
Re: AmiUpdate crashes !!!
Posted on 14-Dec-2012 1:32:10
#13 ]
Elite Member
Joined: 5-Jun-2005
Posts: 3800
From: Unknown

@Moxee

Which means update 6 was not installed properly on your machine.
Amiupdate 2.22 is the version installed by update 6 .

Quote:

Moxee wrote:
@thread

I did not need to rollback. I still had AmiUpdate v2.21 installed and when the updater asked to install v2.25 I refused. I'll wait until v2.26 bugfix is offered.

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Nibunnoichi 
Re: AmiUpdate crashes !!!
Posted on 14-Dec-2012 8:22:50
#14 ]
Cult Member
Joined: 18-Nov-2004
Posts: 958
From: Roma + Lecco, Italia

@Spectre660

Quote:

Spectre660 wrote:
@Moxee
Which means update 6 was not installed properly on your machine.
Amiupdate 2.22 is the version installed by update 6 .

I believe U6 doesn't remove previous AU versions, at least it didn't for me, so i had to remove the older version by hand. I think this might depend on the fact that i didn't have it installed on the default location (which i suppose is somwhere on SYS:) but i had it on WORK:

_________________
Proud Amigan since 1987
Owner of various Commodore and a SAM440ep\OS4.1FE
See them on http://retro.furinkan.org/

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Moxee 
Re: AmiUpdate crashes !!!
Posted on 14-Dec-2012 20:41:01
#15 ]
Team Member
Joined: 20-Aug-2003
Posts: 6291
From: County Yakima, WA State, USA

@Spectre660

Quote:

Which means update 6 was not installed properly on your machine.
Amiupdate 2.22 is the version installed by update 6 .


Sorry, I made a mistake. I have AmiUpdate v2.23 installed.

I am a little annoyed with Update 6 though because Update 6 reinstalled old versions of NList and all those other MUI libraries. When I started Yam it notified me of MUI library updates which I had already installed weeks ago. I just figured that Update 6 contained some old libraries.

_________________
Moxee
AmigaOne X1000
AmigaOne XE G4
I'd agree with you, but then we'd both be wrong.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Spectre660 
Re: AmiUpdate crashes !!!
Posted on 14-Dec-2012 21:24:42
#16 ]
Elite Member
Joined: 5-Jun-2005
Posts: 3800
From: Unknown

@Moxee

Update 6 did not contain any Mui libraries .

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Moxee 
Re: AmiUpdate crashes !!!
Posted on 14-Dec-2012 21:38:25
#17 ]
Team Member
Joined: 20-Aug-2003
Posts: 6291
From: County Yakima, WA State, USA

@Spectre660

Oh, then the old MUI libraries must have come installed already in my X1000 by AmigaKit.

And what I remember as installing the newer MUI libraries must have been in my XE. I keep a tablet listing what I install, but not in what machine. I guess I'll have to keep track of that now. Or get rid of the XE.

_________________
Moxee
AmigaOne X1000
AmigaOne XE G4
I'd agree with you, but then we'd both be wrong.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
sundown 
Re: AmiUpdate crashes !!!
Posted on 14-Dec-2012 23:14:54
#18 ]
Elite Member
Joined: 30-Aug-2003
Posts: 5117
From: Right here...

@Moxee

Update 6 installs a new AmiUpdate, but an env variable still points to the old AmiUpdate install & starts that from the new menu. I hit that wall testing it, only solution is to delete the old install so the new install is found. The update 6 text says to do this. Just be aware that any rollback files need to be saved from the old install, if you need them, RollBack directory.

Last edited by sundown on 14-Dec-2012 at 11:18 PM.

_________________
Hate tends to make you look stupid...

 Status: Offline
Profile     Report this post  
ggw 
Re: AmiUpdate crashes !!!
Posted on 15-Dec-2012 1:30:51
#19 ]
Super Member
Joined: 24-May-2003
Posts: 1082
From: Austin, TX

[Local time: 2012-12-14 19:30]
@sundown

I am starting to appreciate the Solaris package programs more and more.

I never took the occasion to make any such in 15 years of being an application programmer. But starting about 2 months ago I was misled about how eeeeasy it was. The demo was the equivalent of "Hello world" with no real world smarts. Needless to layout the details, but THAT is where the devil really is.

Like many such things: 1) unaware; 2) seems trivial; 3) the dawn comes and the learning curve ascends; 4) a plateau; 5) familiarity; 6) "This ain't so hard."

I'm at 3.3.

_________________
..effects of civilization upon...nature, the growing gap between what education was supposed to accomplish and what it consisted of, the national debt and...high taxes, the problem of the excess cost of medical care -- Philip Wylie, 1951

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Moxee 
Re: AmiUpdate crashes !!!
Posted on 15-Dec-2012 2:43:02
#20 ]
Team Member
Joined: 20-Aug-2003
Posts: 6291
From: County Yakima, WA State, USA

@sundown

Quote:

Update 6 installs a new AmiUpdate, but an env variable still points to the old AmiUpdate install & starts that from the new menu.


I only have one AmiUpdate. It is v2.23 located in SYS:System/AmiUpdate.

ENV: is ENV:AppDir/AmiUpdate. Which states: DH0:System/AmiUpdate.

Looks to me like all is well and it is working fine without problems.

Quote:

I hit that wall testing it, only solution is to delete the old install so the new install is found. The update 6 text says to do this.


I don't remember deleting anything, but I followed the directions. Either I already had deleted it or perhaps the new version installed over the old one. I don't know. My retention is getting faulty. Remember our discussion at AmiWest 2011? AmiUpdate appears to be working fine though.

Quote:

Just be aware that any rollback files need to be saved from the old install, if you need them, RollBack directory.


I didn't really need them in the X1000, but I may when I install Update 6 in my XE.

Just for information, I was not complaining about AmiUpdate. I was wondering why those old MUI Libraries were installed when I had updated them. I thought Update 6 installed the old MUI libs, but I was wrong. Apparently those old MUI Libraries were there in my X1000 as delivered. I just never got around to updating them in my X1000 when Yam advised of new MUI libs.

The MUI libs that I had updated were in my XE. Then, of course, my brain transposed that information to my X1000. I will be keeping 2 update logs from now on so I don't get the XE and X1000 updates confused again.

It is hell growing old. I don't recommend it.

_________________
Moxee
AmigaOne X1000
AmigaOne XE G4
I'd agree with you, but then we'd both be wrong.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 Next Page )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle