Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5704 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

(Uses JAVA Applet and Port 1024)
Visit the Chatroom Website

Who's Online
 37 guest(s) on-line.
 0 member(s) on-line.



You are an anonymous user.
Register Now!
 wawa:  5 mins ago
 Yssing:  11 mins ago
 zipper:  16 mins ago
 phoenixkonsole:  27 mins ago
 nikosidis:  39 mins ago
 A1200:  42 mins ago
 number6:  1 hr 12 mins ago
 Allanon:  1 hr 45 mins ago
 OneTimer1:  1 hr 47 mins ago
 Frank:  1 hr 47 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4.x \ Workbench 4.x
      /  AmiUpdate problem or MUI problem?
Register To Post

PosterThread
sicky 
AmiUpdate problem or MUI problem?
Posted on 8-Apr-2018 18:55:15
#1 ]
Elite Member
Joined: 11-Mar-2003
Posts: 2795
From: Essex, UK

Hi All

I have just done AmiUpdate and there were two updated for MUI. After bebooting it keeps telling me I have an update:

An update to the MUI5 3rd party contribution classes - detemined by date

Anyone know what I have to do? I have run this update 3 times and updated but keeps telling me to update?

_________________
SAM 460 with 2GB or RAM, 1000GB HD, 4 port SATA, DVDRW drive and Radeon HD 4650 GFX card.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
K-L 
Re: AmiUpdate problem or MUI problem?
Posted on 9-Apr-2018 8:00:39
#2 ]
Super Member
Joined: 3-Mar-2006
Posts: 1187
From: Oullins, France

@sicky

Don't apply the update, it will vansih by itself (date problem). If you've already applied the update, no need to to it again.

_________________
AmigaONE X1000, 2GB, Sapphire Radeon HD 7700
Webmaster of Amiga-NG.org (French)

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tboeckel 
Re: AmiUpdate problem or MUI problem?
Posted on 9-Apr-2018 10:18:35
#3 ]
Regular Member
Joined: 7-Oct-2004
Posts: 273
From: Rehmerloh, Germany

@sicky

Not a real MUI bug, but more or less a nasty AmiUpdate glitch. When publishing an update via AmiUpdate the build date has to be entered in the database. This build date MUST match the date contained in the version file contained in the update archive.

Unfortunately I entered the release date as build date for the MUI contribution archive. This is fixed now.

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
lionstorm 
Re: AmiUpdate problem or MUI problem?
Posted on 9-Apr-2018 18:31:08
#4 ]
Super Member
Joined: 31-Jul-2003
Posts: 1553
From: the french side

@tboeckel

I opened a ticket 2 weeks ago regarding a bug in simplemail which appeared after an updated MUI version.
so far my account (LioFR) is on pending approval and so is the ticket !

the bug is that I can not move to the next/previous mails using the arrow keys and I am forced to clic with the mouse on each and every mail to see the content, which is annoying...

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Hypex 
Re: AmiUpdate problem or MUI problem?
Posted on 9-Apr-2018 18:31:10
#5 ]
Elite Member
Joined: 6-May-2007
Posts: 9018
From: Greensborough, Australia

@tboeckel

I've noticed a glitch that turns up in YAM for a little while now. It keeps telling me about a MCC_TheBar-26.18.lha update but the file URL doesn't exist. I just checked and I have the "non existent" update installed.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tboeckel 
Re: AmiUpdate problem or MUI problem?
Posted on 10-Apr-2018 4:51:05
#6 ]
Regular Member
Joined: 7-Oct-2004
Posts: 273
From: Rehmerloh, Germany

@lionstorm

My fault. I usually get mails about new users from the trac system, but these are quite confusing regarding the information whether the user actually confirmed the new account or not. I simply forgot to activate your account back then. It is activated now.

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tboeckel 
Re: AmiUpdate problem or MUI problem?
Posted on 10-Apr-2018 4:55:39
#7 ]
Regular Member
Joined: 7-Oct-2004
Posts: 273
From: Rehmerloh, Germany

@Hypex

?? This thread is about AmiUpdate and MUI, not about YAM. Although YAM uses MUI the issue you describe is in no way related to MUI.

Anyway, TheBar is hosted on github now which uses https:// instead of http:// and YAM is still not able to connect to such sites. The solution is to use the "Download in browser" button instead of the "Download" button, or to download the corresponding archive from Aminet, os4depot.net or directly from github with a browser.

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tboeckel 
Re: AmiUpdate problem or MUI problem?
Posted on 10-Apr-2018 8:31:46
#8 ]
Regular Member
Joined: 7-Oct-2004
Posts: 273
From: Rehmerloh, Germany

@lionstorm

As far as I can see in SimpleMail's source code there is no support for switching mails via cursor keys implemented anywhere. As such there is nothing that MUI could have messed up here.

Perhaps you should contact Sebastian Bauer about SimpleMail related issues first...

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Hypex 
Re: AmiUpdate problem or MUI problem?
Posted on 10-Apr-2018 16:33:35
#9 ]
Elite Member
Joined: 6-May-2007
Posts: 9018
From: Greensborough, Australia

@tboeckel

Yes I was aware that the thread wasn't about YAM. I was just making a general comment about updating. Relating it to updating databases.

Thanks for your info. The solution doesn't work here as YAM still thinks there is an update and links to a file that doesn't exist. The YAM issue isn't serious since it doesn't affect usage and I can report it at the proper place if needed.

It does expose another bug where NetSurf crashes but that's another story.

 Status: Offline
Profile     Report this post  

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright 2000 - 2017 Amigaworld.net.

Amigaworld.net was originally founded by David Doyle