Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5826 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
» Home
» Features
» News
» Forums
» Classifieds
» Links
» Downloads
Extras
» OS4 Zone
» IRC Network
» AmigaWorld Radio
» Newsfeed
» Top Members
» Amiga Dealers
Information
» About Us
» FAQs
» Advertise
» Polls
» Terms of Service
» Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
23 crawler(s) on-line.
 15 guest(s) on-line.
 1 member(s) on-line.


 Lou

You are an anonymous user.
Register Now!
 Lou:  9 secs ago
 libz:  8 mins ago
 deadduckni:  15 mins ago
 BSzili:  22 mins ago
 Hypex:  27 mins ago
 zipper:  33 mins ago
 jacadcaps:  37 mins ago
 towo2099:  56 mins ago
 kolla:  59 mins ago
 Vidar:  1 hr 21 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4 Hardware
      /  Where be Tabor?
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 Next Page )
PosterThread
blakespot 
Re: Where be Tabor?
Posted on 10-Apr-2019 17:39:29
#61 ]
Member
Joined: 2-Mar-2007
Posts: 78
From: Alexandria, VA (USA)

I was following Tabor actively and even reached out to a friend in Australia to help me order (to the states) the same case that Epsilon got for his Tabor.

http://amigax1000.blogspot.com/2016/02/new-case-for-amigaone-a1222.html

That case I received maybe three years ago. It's been on the shelf in its box, and I can't say that I actually imagine an A1222 ever going into it. Not that getting the thing designed, built, drivers written, and shipped is an easy task -- I understand that it's not.

But, I'm basically not thinking about the Tabor anymore these days, sadly.



bp

_________________
:::: Amigas: 1000, 2000 '020, SAM440ep-Flex 733

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Rob 
Re: Where be Tabor?
Posted on 10-Apr-2019 19:09:04
#62 ]
Elite Member
Joined: 20-Mar-2003
Posts: 5854
From: S.Wales

@AmeegaGuy

Quote:
I am aware that A-Eon now has ExecSG


Didn't Trevor refute that claim quite recently?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
OneTimer1 
Re: Where be Tabor?
Posted on 10-Apr-2019 19:41:34
#63 ]
Cult Member
Joined: 3-Aug-2015
Posts: 557
From: Unknown

@Rob

Quote:

Rob wrote:

Quote:
I am aware that A-Eon now has ExecSG


Didn't Trevor refute that claim quite recently?


AFAIK it's something like:

Trevor has bought ExecSG, AEon is just a company owned by Trevor and some other guys.

This might be seen as a nasty detail, but if AEon goes bankrupt, Trevor could still owns ExecSG.

Last edited by OneTimer1 on 10-Apr-2019 at 07:41 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
cdimauro 
Re: Where be Tabor?
Posted on 10-Apr-2019 19:49:07
#64 ]
Elite Member
Joined: 29-Oct-2012
Posts: 2096
From: Germany

@BigD Quote:
BigD wrote:
@cdimauro

There would obviously be a significant delay if a new SoC was chosen.

After so many years?
Quote:
It is not clear whether Hyperion are in any position to continue AmigaOS development with no license to ExecSG.

Hyperion has a license for ExecSG. Non-exclusive.
Quote:
The Tabor is required to be sold to recoup development costs

I think that customers would pay a bit more to have a more modern SoC, which is also much more compatible.
Quote:
and some software has already been optimised for the SPE.

You can throw it away, because it's not needed anymore with a more standard PowerPC SoC.
Quote:
The main issues with AmigaOS is the install base, lack of software and price of hardware. Tabor can help with two of these and a redesign would mean the boards would have to be significantly more expensive to cover costs

If you split the development cost to, let's say, 1000 (new) Tabor, the cost will not raise so much.
Quote:
meaning we'd be better off buying a X5000.

Too much expensive for what you get.
Quote:
Like it or loathe it we stuck with the P1022 SoC for Tabor and in the big scheme of things it's no big deal IMHO.

Then be prepared to have obsolete software in a few years, with GCC dropping SPE support.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Hypex 
Re: Where be Tabor?
Posted on 12-Apr-2019 18:07:58
#65 ]
Elite Member
Joined: 6-May-2007
Posts: 9759
From: Greensborough, Australia

@cdimauro

Quote:
Then be prepared to have obsolete software in a few years, with GCC dropping SPE support.


It's already obsolete now. Infact, the latest SDK hasn't even caught up with it. Unless it's a manual download and I missed it.

My X1000 has GCC 4.2.4 and GDB 6.3 which doesn't work. GDB broke in some SDK so debugging doesn't work.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Rob 
Re: Where be Tabor?
Posted on 12-Apr-2019 18:22:34
#66 ]
Elite Member
Joined: 20-Mar-2003
Posts: 5854
From: S.Wales

@cdimauro

Quote:
If you split the development cost to, let's say, 1000 (new) Tabor, the cost will not raise so much.


I don't know how much they spent on R&D for Tabor but say it was $90,000 and a new T1023 design cost another $90,000. That's $180 on every board instead of $90.

Quote:
Then be prepared to have obsolete software in a few years, with GCC dropping SPE support.


It's a bit more complex than that since there are a number of factors that will come into play.

Some developers have already said they don't plan to compile SPE versions of their software while Dan is pretty enthusiastic about Tabor and seems to be compiling all his current software for SPE.

Some software won't require updating once it's completed.

Old versions of GCC won't just stop working or disappear off your hard drive one day and some developers will continue to use an older version if they feel the need to continue compiling for SPE. This is more likely with developers whose only OS4 machine is a Tabor but see below.

There will be software that never gets compiled for SPE because it simply doesn't need the extra speed benefit. EntwicklerX released a demo video a little over 2 years ago and it shows that the current trapping and emulation (apparently an improved version was being worked on) is sufficient for ScummVM, EUAE and playback of 720p AVIs.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pgf_666 
Re: Where be Tabor?
Posted on 14-Apr-2019 21:14:59
#67 ]
Member
Joined: 29-Dec-2007
Posts: 44
From: Unknown

@BigD

Quote:
...Amiga developers are used to using obsolete compilers and software


And Hardware--And we're sick and tired of it!
Doesn't anyone else remember the excitement of a new maschine, an new version of the O a new major Ap?

Heck, I still check the WinUAE website once a week hoping for a new version....Come on, 4.2.1!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
BigD 
Re: Where be Tabor?
Posted on 15-Apr-2019 9:02:28
#68 ]
Elite Member
Joined: 11-Aug-2005
Posts: 5158
From: UK

@pgf_666

Quote:
And Hardware--And we're sick and tired of it!


We'll there are other computer platforms out there. The Tabor is blatantly part of a scrabble for new users and if it sells you'll have more potential sales

If it doesn't you basically have a dying platform senario

I guess you'll have to support Tabor with the obsolete toolkits then?!

I personally don't get so excited about software 'updates' as I'm used to Apple removing as many 'features' as they add, and backwards compatibility is important to me. e.g. Bye bye iDVD after the next macOS update

_________________
"Art challenges technology. Technology inspires the art."
John Lasseter, Co-Founder of Pixar Animation Studios

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Comi 
Re: Where be Tabor?
Posted on 15-Apr-2019 12:13:30
#69 ]
Cult Member
Joined: 1-Jul-2003
Posts: 632
From: Zlatibor, Serbia

A-Eon need to clarify situation with Tabor-drivers, new production start, changes on board, start of shiping and sale...

_________________
F1 Srbija

 Status: Offline
Profile     Report this post  
BigD 
Re: Where be Tabor?
Posted on 15-Apr-2019 13:37:43
#70 ]
Elite Member
Joined: 11-Aug-2005
Posts: 5158
From: UK

@Comi

No news is good news?

_________________
"Art challenges technology. Technology inspires the art."
John Lasseter, Co-Founder of Pixar Animation Studios

 Status: Offline
Profile     Report this post  
sinisrus 
Re: Where be Tabor?
Posted on 15-Apr-2019 16:12:15
#71 ]
Member
Joined: 8-Dec-2006
Posts: 74
From: Unknown

Otherwise a "KICKSTARTER" for new production of sam460 (OS4 is ready for work)

Last edited by sinisrus on 15-Apr-2019 at 04:13 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
eliyahu 
Re: Where be Tabor?
Posted on 15-Apr-2019 16:55:41
#72 ]
Super Member
Joined: 3-Mar-2010
Posts: 1812
From: Waterbury, Connecticut (USA)

@sinisrus

sounds quite a good plan. perhaps the community would indeed be interested in another SAM460 run, especially if the cost was a little lower. at this rate they might even beat the A1222 to market. who knows?



-- eliyahu

_________________
Multicore support is still a priority

 Status: Offline
Profile     Report this post  
BigD 
Re: Where be Tabor?
Posted on 15-Apr-2019 17:46:35
#73 ]
Elite Member
Joined: 11-Aug-2005
Posts: 5158
From: UK

@eliyahu

Yeah why not resurrect the LimeBook while you're at it or re-engineer the A500 or reconstitute the MOS fabrication facility .

There is no going backwards, progress waits for no man and for most tasks the A1222 IS progress IMHO.

_________________
"Art challenges technology. Technology inspires the art."
John Lasseter, Co-Founder of Pixar Animation Studios

 Status: Offline
Profile     Report this post  
mr2 
Re: Where be Tabor?
Posted on 23-Dec-2019 13:30:39
#74 ]
Cult Member
Joined: 3-Feb-2004
Posts: 654
From: Poland

Getting closer...

https://www.facebook.com/AEonTechnologyLtd/photos/a.461608890516168/2934288419914857/?type=3&theater

...Enhancer 2.0, whats new?

_________________
Sam440ep-flex 800MHz 1GB RAM R9250 128MB SB Live!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
-Sam- 
Re: Where be Tabor?
Posted on 23-Dec-2019 14:13:24
#75 ]
Elite Member
Joined: 18-Apr-2003
Posts: 3008
From: Yorkshire Dales, United Knigdom

@mr2

Love the AAA bundle box set. Hopefully this actually happens now - a long road!

_________________
Sam

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pavlor 
Re: Where be Tabor?
Posted on 23-Dec-2019 14:20:35
#76 ]
Elite Member
Joined: 10-Jul-2005
Posts: 9090
From: Unknown

@mr2

Nice!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
mr2 
Re: Where be Tabor?
Posted on 23-Dec-2019 14:38:04
#77 ]
Cult Member
Joined: 3-Feb-2004
Posts: 654
From: Poland

@-Sam-

Quote:
Love the AAA bundle box set.


Very nice, but little use for me. I already have PPaint and Enhancer. Ordering it just to pre-register for Tabor is no go for me. But I'm sure there will be many interested and second option (20% deposit) will be cancelled

...still, congrats to all involved

ES 2.0 - is there the key feature that many waiting for?

@AEon

Does it mean that those five test boards are made and OK?

Last edited by mr2 on 23-Dec-2019 at 02:47 PM.

_________________
Sam440ep-flex 800MHz 1GB RAM R9250 128MB SB Live!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
bennymee 
Re: Where be Tabor?
Posted on 23-Dec-2019 21:24:44
#78 ]
Cult Member
Joined: 19-Aug-2003
Posts: 583
From: Netherlands

@mr2

Can’t you sell the licences, or isn’t that allowed ?

I know these are linked to my Amisphere account, but it is easier to sell an Amigaone with the licenses and buy a new Tabor with software/licenses imho.

Last edited by bennymee on 23-Dec-2019 at 09:25 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Everblue 
Re: Where be Tabor?
Posted on 24-Dec-2019 10:16:23
#79 ]
Cult Member
Joined: 24-Sep-2006
Posts: 638
From: Amigaland

So, er, my calendar says 24th Dec . How do I order?

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Skateman 
Re: Where be Tabor?
Posted on 24-Dec-2019 10:43:08
#80 ]
Regular Member
Joined: 2-Nov-2017
Posts: 100
From: Netherlands

@Everblue

When i check, A1222plus.com it is showing an empty page with a link to amigakit store.

And the link to Amikit store is not working.... so no ordering yet...

_________________
AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon R7 250 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 Next Page )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle