Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5829 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
53 crawler(s) on-line.
 13 guest(s) on-line.
 1 member(s) on-line.


 MEGA_RJ_MICAL

You are an anonymous user.
Register Now!
 MEGA_RJ_MICAL:  1 min ago
 Argo:  10 mins ago
 NutsAboutAmiga:  26 mins ago
 BigD:  28 mins ago
 Rob:  37 mins ago
 Dragster:  1 hr ago
 The_Shadow:  1 hr 14 mins ago
 monstercoder:  1 hr 16 mins ago
 amigakit:  1 hr 24 mins ago
 jacadcaps:  1 hr 26 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4 Software
      /  More Blender problems
Register To Post

PosterThread
thinkchip 
More Blender problems
Posted on 2-Feb-2020 15:20:06
#1 ]
Super Member
Joined: 26-Mar-2004
Posts: 1130
From: Salt Lake City, Utah, USA

I'm having trouble running Blender on my X5000. I had the same trouble with my A1-500. It does run on my micro. The problem appears to be libpng. It could be trying to load the splash screen graphic. The header is invalid and the height and depth are messed up. When it tries to allocate memory it crashes.

This is what you see in the output window:

Blender is here Documents:blender_dist_20161127/bldyn
Initialised blenderpluginapi.library
ScreenmodeID 50071100
ScreenDepth 16
ScreenWidth 800
ScreenHeight 600
attempting to open ownscreen
calling BPY_start_python()
Compiled with Python version 2.5.6.
Checking for installed Python... got it!
return from BPY_start_python()
Aux buffers: 0
libpng warning: Application built with libpng-1.2.8 but running with 1.6.12
Cannot png_create_read_struct
DDS: not valid; header follows
Flags: 0x0000000D
DDSD_CAPS
DDSD_WIDTH
DDSD_PITCH
Height: 1229472850
Width: 512
Depth: 134610944
Pitch: 256
Mipmap count: 12947662
Pixel Format:
Flags: 0xE5FEFFFB
DDPF_RGB
DDPF_ALPHAPIXELS
DDPF_ALPHA
DDPF_PALETTEINDEXED1
DDPF_PALETTEINDEXED2
DDPF_PALETTEINDEXED4
DDPF_PALETTEINDEXED8
DDPF_ALPHAPREMULT
DDPF_NORMAL
FourCC: '/9'
Swizzle: '
*'
Red mask: 0xEEFB9A4B
Green mask: 0x6E506266
Blue mask: 0x9A698099
Alpha mask: 0x49B689E5
Caps:
Caps 1: 0x5659DAD7
DDSCAPS_TEXTURE
DDSCAPS_MIPMAP
Caps 2: 0xBC37FDE9
DDSCAPS2_VOLUME
Caps 3: 0xCD20A94C
Caps 4: 0x4DE8569A
Unknown fileformat

_________________
X5000 / AmigaOne 500(OS4.1 FE) / microA1(OS4.1 FE) / Cubic IDE / Imagine / Blender
Lightwave 2019 / Microsoft Visual C++

 Status: Offline
Profile     Report this post  
kas1e 
Re: More Blender problems
Posted on 2-Feb-2020 18:08:25
#2 ]
Amiga Developer Team
Joined: 11-Jan-2004
Posts: 3415
From: Russia

@thinkchip

In x5000 distrib there is a mistake, and libpng12.so just named as it, but in reality its libpng16.so (check inside of library on the version, or even compare the size of libpng12.so and libpng16.so). So you need real libpng12.so, which you can take or from os4.1_update2 for example. I also upload it here: http://kas1e.mikendezign.com/aos4/cyrus/libpng12.so

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites

 Status: Offline
Profile     Report this post  

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle