Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5740 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
25 crawler(s) on-line.
 14 guest(s) on-line.
 0 member(s) on-line.



You are an anonymous user.
Register Now!
 matthey:  14 mins ago
 gonegahgah:  41 mins ago
 MEGA_RJ_MICAL:  51 mins ago
 annasolano:  1 hr 11 mins ago
 K-L:  1 hr 34 mins ago
 WeiXing3D:  1 hr 42 mins ago
 eliyahu:  1 hr 51 mins ago
 MEGA.RJ.MICAL:  2 hrs 23 mins ago
 cc3d:  2 hrs 34 mins ago
 DiscreetFX:  2 hrs 40 mins ago

/  Forum Index
   /  Classic Amiga Hardware
      /  A1200 CD problem
Register To Post

PosterThread
ilbarbax 
A1200 CD problem
Posted on 12-May-2020 8:22:43
#1 ]
Regular Member
Joined: 17-Jan-2010
Posts: 169
From: Italy

Hi,

finally I completed the refurbishment of my A1200 upgrading it to an SD hard drive.
I used this device.

https://rastport.com/products/KA60/

I got a plain installation of OS3.9+BB. I have cacheCDFS in L and CD0 in devs/dosdrivers. Now if I connect an hard drive it works without problems (in fact I've been able to transfer all my stuffs from my old HD), but connecting a CD driver doesn't work. I tested a bunch of cd/DVD readers always with the same result. The CD spin, once a CD in loaded in, for few seconds, as it should, but no icon on the WB.

Any suggestt?

thanks

 Status: Offline
Profile     Report this post  
kolla 
Re: A1200 CD problem
Posted on 12-May-2020 8:29:14
#2 ]
Super Member
Joined: 21-Aug-2003
Posts: 1472
From: Trondheim, Norway

@ilbarbax

Check the "UNIT" of CD0, either the tooltype of the icon, or inside the file, if it says "0", try changing it to "1" - this presumes the hard drive is master and CD drive is slave. Also, CacheCDFS has a prefs program you should install...

_________________
B5D6A1D019D5D45BCC56F4782AC220D8B3E2A6CC

 Status: Offline
Profile     Report this post  
ilbarbax 
Re: A1200 CD problem
Posted on 12-May-2020 15:36:44
#3 ]
Regular Member
Joined: 17-Jan-2010
Posts: 169
From: Italy

@kolla

Fixed ... thanks for advances that put myself on the right path.
I compared my old HD installation discovering the file cd.device or resource, I don't remember, was missing. Added it it started working

 Status: Offline
Profile     Report this post  

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle