Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
6053 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
19 crawler(s) on-line.
 19 guest(s) on-line.
 2 member(s) on-line.


 cdimauro,  deadduckni

You are an anonymous user.
Register Now!
 cdimauro:  15 secs ago
 deadduckni:  2 mins ago
 Rob:  23 mins ago
 kolla:  28 mins ago
 Torque:  33 mins ago
 VooDoo:  35 mins ago
 zipper:  41 mins ago
 amigakit:  51 mins ago
 hotrod:  1 hr 7 mins ago
 amigagr:  1 hr 14 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4.x \ Workbench 4.x
      /  AmigaOS 4.1 FE Classic Voodoo card do not work after UP1 and UP2
Register To Post

PosterThread
thoby 
AmigaOS 4.1 FE Classic Voodoo card do not work after UP1 and UP2
Posted on 28-Dec-2020 11:33:52
#1 ]
Member
Joined: 5-Dec-2007
Posts: 15
From: Norway

Hi

I have an issue with the updates available for AmigaOS 4.1 FE.
With a plain install of AmigaOS 4.1 FE everything seems to work fine, but if I install update 1 or 2 my screen is all black. It seems to be an issue with the new kernel. If I replace it with the old kernel from 4.1 FE it works.

My setup is:
Blizzard PPC 240MHz with 128MB RAM
Elbox Mediator A1200
FastATA 1200 MKV
Voodoo 3
Realtek 8029

I did attach a serial cable for printing out the kernel debug and found this lines containing the voodoo card:

[modulesinit] Module Kickstart/3dfxVoodoo.chip
[_impl_FindResident] Found resident module 3dfxVoodoo.chip
[_impl_InitResident] Initializing native autoinit 3dfxVoodoo.chip V7, priority -128
[_impl_InitResident] 3dfxVoodoo.chip V7 initialized
3dfxVoodoo.chip: x86 BIOS ROM not found
3dfxVoodoo.chip: Found 16384 KB framebuffer (8 x 16 Mbit chipsets)
[modulesinit] Module Kickstart/3dfxVoodoo.chip

One of the seems to indicate that there is no x86 BIOS ROM. Do anyone know what that means?

Have anyone experienced the same issues and have some tips?



 Status: Offline
Profile     Report this post  
RussellB 
Re: AmigaOS 4.1 FE Classic Voodoo card do not work after UP1 and UP2
Posted on 28-Dec-2020 11:52:48
#2 ]
Member
Joined: 27-Oct-2002
Posts: 52
From: Cheshire, UK

@thoby

Have you tried connecting a screen to the RGB or RF ports? As an error message might be being displayed on the built in graphics and not Voodoo card.

Last edited by RussellB on 28-Dec-2020 at 11:55 AM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
thoby 
Re: AmigaOS 4.1 FE Classic Voodoo card do not work after UP1 and UP2
Posted on 28-Dec-2020 12:46:41
#3 ]
Member
Joined: 5-Dec-2007
Posts: 15
From: Norway

@RussellB

Yes. I tried that. Unfortunately there is no error message. It only shows a white background.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
thoby 
Re: AmigaOS 4.1 FE Classic Voodoo card do not work after UP1 and UP2
Posted on 28-Dec-2020 17:11:40
#4 ]
Member
Joined: 5-Dec-2007
Posts: 15
From: Norway

I found this thread indicating the same issue:

https://forum.hyperion-entertainment.com/viewtopic.php?f=15&t=3627&p=40340&hilit=voodoo#p40340

Disappointing if this is a known bug that did not get resolved in Update 2.

I tried to create an account in the Hyperion support forum four weeks ago, but it has not been activated so it does seem to be mutch activity there.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
OleDoyle 
Re: AmigaOS 4.1 FE Classic Voodoo card do not work after UP1 and UP2
Posted on 7-Aug-2022 14:50:48
#5 ]
New Member
Joined: 6-Aug-2022
Posts: 1
From: Unknown

I have been using this card since I got my AmigaOne X1000 because it was the only way to play games on my console. Now that I am using a PC, I feel like I should try playing some games again so I decided to reinstall AmigaOS 4.1 FE Classic Voodoo driver but it doesn't work anymore. I will have to visit https://topcvwritersuk.com/ website for the best CV writing service uk online so that I could complete my cv timely.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pavlor 
Re: AmigaOS 4.1 FE Classic Voodoo card do not work after UP1 and UP2
Posted on 8-Aug-2022 7:41:31
#6 ]
Elite Member
Joined: 10-Jul-2005
Posts: 9373
From: Unknown

@OleDoyle

Welcome!


SpamBots are obviously more able than before, few more years and "you" may join us as a regular member.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Deniil715 
Re: AmigaOS 4.1 FE Classic Voodoo card do not work after UP1 and UP2
Posted on 9-Aug-2022 21:22:31
#7 ]
Elite Member
Joined: 14-May-2003
Posts: 4224
From: Sweden

@pavlor

That's impressive! If that's AI generated text from analyzing aw.net content, it has managed to poop some well formed turds kind of scary, really...

When you just let the eyes scroll through the text it looks perfectly allright, just didn't get what he was saying, but whatever.. "I don't have Voodoo so I wouldn't know" kind of like.

Playing games "on the console" was wierd, and "now have PC so install X1000 Voodoo driver" didn't make too much sense, but you really have to parse the semantics to see it. I didn't! Until I saw your post.

_________________
- Don't get fooled by my avatar, I'm not like that (anymore, mostly... maybe only sometimes)
> Amiga Classic and OS4 developer for OnyxSoft.

 Status: Offline
Profile     Report this post  

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle