Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
6019 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
» Home
» Features
» News
» Forums
» Classifieds
» Links
» Downloads
Extras
» OS4 Zone
» IRC Network
» AmigaWorld Radio
» Newsfeed
» Top Members
» Amiga Dealers
Information
» About Us
» FAQs
» Advertise
» Polls
» Terms of Service
» Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
58 crawler(s) on-line.
 28 guest(s) on-line.
 1 member(s) on-line.


 kolla

You are an anonymous user.
Register Now!
 kolla:  4 mins ago
 Rose:  8 mins ago
 eliyahu:  9 mins ago
 walkero:  9 mins ago
 jacadcaps:  10 mins ago
 DiscreetFX:  17 mins ago
 AP:  20 mins ago
 Zylesea:  22 mins ago
 jaokim:  27 mins ago
 MEGA_RJ_MICAL:  47 mins ago

/  Forum Index
   /  Classic Amiga Hardware
      /  New accelerator for A500/A2000.
Register To Post

Goto page ( 1 | 2 Next Page )
PosterThread
Rose 
New accelerator for A500/A2000.
Posted on 4-Feb-2021 15:27:15
#1 ]
Cult Member
Joined: 5-Nov-2009
Posts: 866
From: Unknown



Looks nice, specially the price if it's even half as fast as they claim.

https://www.buffee.ca/home/

 Status: Offline
Profile     Report this post  
simplex 
Re: New accelerator for A500/A2000.
Posted on 4-Feb-2021 15:52:50
#2 ]
Cult Member
Joined: 5-Oct-2003
Posts: 889
From: Hattiesburg, MS

@Rose

From the about page:Quote:
Disappointed by it’s direction and lack of any performance improvments, we named the project “Buffy” for obvious reasons.
"lack of any performance improvements"? The Apollo forums are full of happy customers.

(I have no dog in this fight.)

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Rose 
Re: New accelerator for A500/A2000.
Posted on 4-Feb-2021 15:59:52
#3 ]
Cult Member
Joined: 5-Nov-2009
Posts: 866
From: Unknown

@simplex

Quote:
(I have no dog in this fight.)


Me neither, just think that it's pretty neat device and pricing seems to be right.

Also bonus quote from Nonarkitten "Since everything is open source, there's not much fear of being "cloned"."

 Status: Offline
Profile     Report this post  
evilFrog 
Re: New accelerator for A500/A2000.
Posted on 4-Feb-2021 16:03:21
#4 ]
Regular Member
Joined: 20-Jan-2004
Posts: 389
From: UK

@Rose

It’s an interesting little thing. Not least of which because there are many places outside the Amiga where the original 68k ended up... could be useful in some other retro communities, too.

_________________
"Knowledge is power. Power corrupts. Study hard, be evil."

 Status: Offline
Profile     Report this post  
klx300r 
Re: New accelerator for A500/A2000.
Posted on 4-Feb-2021 16:45:04
#5 ]
Elite Member
Joined: 4-Mar-2008
Posts: 3620
From: Toronto, Canada

@Rose

WTF! 030 on a 68k chip ....so I'm assuming this will work in the 1000 too....& if you tell me that it will give us A1000 users more chip ram too then

_________________
____________________________
c64-2sids, A1000, A1200T-060@50(finally working!),A4000-CSMKIII
! My Master Miggies- Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
mancave-ramblings
X1000 I BELIEVE

 Status: Offline
Profile     Report this post  
utri007 
Re: New accelerator for A500/A2000.
Posted on 4-Feb-2021 20:30:37
#6 ]
Super Member
Joined: 12-Aug-2003
Posts: 1024
From: United States of Europe

@klx300r

hope this will be in production soon.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Steady 
Re: New accelerator for A500/A2000.
Posted on 5-Feb-2021 0:06:32
#7 ]
Regular Member
Joined: 1-Nov-2004
Posts: 191
From: Melbourne, OZ

@klx300r

I don't think you would get more CHIP RAM from that because it is not on the chip bus, plus the A1000 Agnus is limited to 512KB ... but it looks like you'll have more FAST RAM than you could ever use in a lifetime on an A1000!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
QuikSanz 
Re: New accelerator for A500/A2000.
Posted on 5-Feb-2021 3:42:13
#8 ]
Super Member
Joined: 28-Mar-2003
Posts: 1137
From: Harbor Gateway, Gardena, Ca.

@simplex

If you can't put a hard drive on it what's the point. Your still waiting for something.

Chris

 Status: Offline
Profile     Report this post  
simplex 
Re: New accelerator for A500/A2000.
Posted on 5-Feb-2021 4:27:22
#9 ]
Cult Member
Joined: 5-Oct-2003
Posts: 889
From: Hattiesburg, MS

@QuikSanz

Quote:
If you can't put a hard drive on it what's the point. Your still waiting for something.
You can't attach a hard drive to a Vampire? Why then does the forum feature a recent conversation regarding a new hard drive disk cache for Apollo OS? Genuinely curious; I haven't followed this very closely.

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
kolla 
Re: New accelerator for A500/A2000.
Posted on 5-Feb-2021 4:51:56
#10 ]
Super Member
Joined: 21-Aug-2003
Posts: 1683
From: Trondheim, Norway

@simplex

Quote:

The Apollo forums are full of happy customers.


Because anyone who is not “happy” will be considered a troll and be blocked from posting.

_________________
B5D6A1D019D5D45BCC56F4782AC220D8B3E2A6CC

 Status: Online!
Profile     Report this post  
kolla 
Re: New accelerator for A500/A2000.
Posted on 5-Feb-2021 4:56:43
#11 ]
Super Member
Joined: 21-Aug-2003
Posts: 1683
From: Trondheim, Norway

@simplex

Quote:

simplex wrote:
@QuikSanz

Quote:
If you can't put a hard drive on it what's the point. Your still waiting for something.
You can't attach a hard drive to a Vampire?


You can’t attach a hard drive to the Buffy... vampire is not topic here.
(but it is also true that you can’t attach hard drive to Vampire V600)

_________________
B5D6A1D019D5D45BCC56F4782AC220D8B3E2A6CC

 Status: Online!
Profile     Report this post  
simplex 
Re: New accelerator for A500/A2000.
Posted on 5-Feb-2021 5:09:24
#12 ]
Cult Member
Joined: 5-Oct-2003
Posts: 889
From: Hattiesburg, MS

@kolla

Thanks for enlightening me on the existence of unhappy customers.
Quote:
You can’t attach a hard drive to the Buffy... vampire is not topic here.

I was replying to QuikSanz's reply to me, so I thought he meant the Vampire, since I had been talking about the Vampire. I must have misunderstood. Thanks!

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Rose 
Re: New accelerator for A500/A2000.
Posted on 5-Feb-2021 14:55:26
#13 ]
Cult Member
Joined: 5-Nov-2009
Posts: 866
From: Unknown

@kolla

Quote:

kolla wrote:
@simplex

Quote:

simplex wrote:
@QuikSanz

[quote]If you can't put a hard drive on it what's the point. Your still waiting for something.
You can't attach a hard drive to a Vampire?


You can’t attach a hard drive to the Buffy... vampire is not topic here.
(but it is also true that you can’t attach hard drive to Vampire V600)[/quote]

Supposed to have full DMA support so use what ever you have used earlier. Sidecar/Zorro/IDE68k/Whatever.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
QuikSanz 
Re: New accelerator for A500/A2000.
Posted on 5-Feb-2021 15:27:37
#14 ]
Super Member
Joined: 28-Mar-2003
Posts: 1137
From: Harbor Gateway, Gardena, Ca.

@simplex,

A vampire V2 has IDE built in. So no waiting for the drive to catch up. I don't have an A600 though, never even seen one.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pavlor 
Re: New accelerator for A500/A2000.
Posted on 5-Feb-2021 15:28:51
#15 ]
Elite Member
Joined: 10-Jul-2005
Posts: 9224
From: Unknown

@Rose

Nice!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
A1200 
Re: New accelerator for A500/A2000.
Posted on 5-Feb-2021 20:50:44
#16 ]
Elite Member
Joined: 5-May-2003
Posts: 3083
From: Westhall, UK

Coolest thing I have seen in ages.

_________________
Amiga A1200, 3.1 ROMs, Blizzard 1230 MKIV 64MB & FPU, 4GB DoM SSD, Workbench 3.1

 Status: Offline
Profile     Report this post  
PhantomInterrogative 
Re: New accelerator for A500/A2000.
Posted on 5-Feb-2021 22:41:15
#17 ]
Cult Member
Joined: 10-Sep-2004
Posts: 780
From: The Interrogative Lair

@QuikSanz

You can't use an IDE with Buffee?
68kIDE

Limited to 512 k chip RAM?
A1000 2MB chip RAM

Last edited by PhantomInterrogative on 06-Feb-2021 at 11:59 AM.
Last edited by PhantomInterrogative on 05-Feb-2021 at 10:50 PM.

_________________
I sold my SAM460ex lite... waiting for money to buy the X5000... or Amiga Reloaded... or an A1222... and OS4.2 FE update 9000

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AP 
Re: New accelerator for A500/A2000.
Posted on 6-Feb-2021 13:20:30
#18 ]
Cult Member
Joined: 31-Jul-2003
Posts: 577
From: Vienna/Austria

@PhantomInterrogative: And where can I buy the IDE-solution you pointed out?

Current accelerator-cards for Amiga 500 have an IDE-port (which makes sense), so there is no real market for a IDE-solution like 68kIDE - so no ready to use products in shops. Maybe this will chance after the release of Buffee.

_________________
AmigaOne X5000/40, 2.2 Ghz, 4 GB RAM, Radeon R9 280X, M-Audio Revolution 5.1, 240 GB SSD

 Status: Offline
Profile     Report this post  
nikosidis 
Re: New accelerator for A500/A2000.
Posted on 6-Feb-2021 17:58:39
#19 ]
Cult Member
Joined: 9-Dec-2008
Posts: 985
From: Norway, Oslo

This project is very cool.
Lets hope for a nice IDE solution to come with this.

I will buy one.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Rose 
Re: New accelerator for A500/A2000.
Posted on 6-Feb-2021 18:40:47
#20 ]
Cult Member
Joined: 5-Nov-2009
Posts: 866
From: Unknown

@AP

Quote:

AP wrote:
@PhantomInterrogative: And where can I buy the IDE-solution you pointed out?

Current accelerator-cards for Amiga 500 have an IDE-port (which makes sense), so there is no real market for a IDE-solution like 68kIDE - so no ready to use products in shops. Maybe this will chance after the release of Buffee.





Making one isn't rocket science and if there will be demand for em it's more of matter of days that those will be available.

Or have fun building one by yourself.... https://www.pcbway.com/project/shareproject/IDE68K_68000_socket_IDE_boards_for_Amiga__V429_39_40_pin_0_1__header.html

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( 1 | 2 Next Page )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle