Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
6049 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
49 crawler(s) on-line.
 31 guest(s) on-line.
 2 member(s) on-line.


 billt,  BigD

You are an anonymous user.
Register Now!
 billt:  1 min ago
 BigD:  2 mins ago
 michalsc:  9 mins ago
 vox:  10 mins ago
 kolla:  12 mins ago
 OlafS25:  21 mins ago
 MEGA_RJ_MICAL:  23 mins ago
 zipper:  27 mins ago
 ArtRom:  45 mins ago
 rzookol:  1 hr 19 mins ago

/  Forum Index
   /  Classic Amiga Software
      /  Help needed please - AmiKit CLI colours change to unreadable
Register To Post

PosterThread
SHADES 
Help needed please - AmiKit CLI colours change to unreadable
Posted on 21-Oct-2022 5:13:00
#1 ]
Cult Member
Joined: 13-Nov-2003
Posts: 841
From: Melbourne

Hi peeps,

It's been too long. I don't remember how to fix the CLI colour issue when I run a CLI porgram that changes it. I think it's due to being in "graphics" mode and not text mode. Ergh. I don't remember.
That being said, when I run XFDdecrunch, the text output colour changes to the same as the CLI background colour (black) and I can't see a darn thing.

The AmiKit defualt background colour for the CLI/Shell is black, text is white when first opened and then it's all unreadable after I run the cli app, because it has changed the text colour to black, and I can't read any output.
I tried redirecting output like XFDdecrunch >hi.txt and I have confirmed that the program works fine, clearly, the text has changed colour.
Im not even sure how to make the cli background, white and text black instead.
Any help would be greatly appreciated.

Last edited by SHADES on 21-Oct-2022 at 01:04 PM.
Last edited by SHADES on 21-Oct-2022 at 01:00 PM.
Last edited by SHADES on 21-Oct-2022 at 05:13 AM.

_________________
It's not the question that's the problem, it's the problem that's the question.

 Status: Offline
Profile     Report this post  

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle