Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5759 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
69 crawler(s) on-line.
 14 guest(s) on-line.
 2 member(s) on-line.


 Derfs,  MEGA_RJ_MICAL

You are an anonymous user.
Register Now!
 Derfs:  4 secs ago
 MEGA_RJ_MICAL:  2 mins ago
 Rob:  13 mins ago
 Vidar:  27 mins ago
 Marcian:  35 mins ago
 DiscreetFX:  38 mins ago
 Musashi5150:  44 mins ago
 Argo:  59 mins ago
 evilFrog:  1 hr 22 mins ago
 mskov:  1 hr 33 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4.x \ Workbench 4.x
      /  MPlayer for OS4 - Dirty Preview #2
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 Next Page )
PosterThread
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 14:57:46
#181 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1966
From: Taranto, Italy

@Toaks

on WIndows it works in this way not on th other OS..

http://www.mplayerhq.hu/homepage/design7/screen.html

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Deniil715 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 15:09:56
#182 ]
Elite Member
Joined: 14-May-2003
Posts: 4193
From: Sweden

@afxgroup

About the "Please insert dvd:". Do this to get rid of it:

struct Process *p;
p=IExec->FindTask(NULL);
p->pr_WindowPtr=NULL; // this block requesters

Now all such requesters (except a few fatal ones) will be blocked and you will have to read IDOS->IoErr() to find out the error and inform the user (or not as in this case).

_________________
- Don't get fooled by my avatar, I'm not like that (anymore, mostly... maybe only sometimes)
> Amiga Classic and OS4 developer for OnyxSoft.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AmiDog 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 15:10:08
#183 ]
Cult Member
Joined: 1-Jun-2004
Posts: 917
From: Kumla, Sweden

@Toaks

To be able to decrypt a DVD you need a disk key and a key for the current title (a DVD may have many titles). To get this, you start a negotiation with the DVD drive (DVD authentication) to come up with a suitable key. Note that you need need your own decryption key (everyone who pays the 1 million dollar license fee get one).

The .VOB-files on a DVD are devided into a lot of small packets (one sector each). Each packet has a special bit to indicate if the packet is encrypted or not.

Anyway, as the DVD encryption is fairly easy to break, most software out there probably just scan a few sectors and using some brute force approach create a working key.

However, it seems one need to perform a full authentication to be able to read the DVD files successfully, even if the authentication doesn't produce a working key. Atleast this seems to be why AMP2 fail to play DVDs with OS4. The authentication fails in the middle with my Samsung DVD, while it works just fine with the Delta DVD in my A1200T. My guess is that maybe MPlayer takes care of the authentication...

(AMP2 does have CSS decryption, but it's only activated when using the not-working "Play CD/DVD"-mode, not while playing individual .VOB-files.)

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 15:30:26
#184 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1966
From: Taranto, Italy

@Deniil715

Quote:

struct Process *p;
p=IExec->FindTask(NULL);
p->pr_WindowPtr=NULL; // this block requesters


yes. this was present on 0.93 and i haven't insert it on 1.0pre4. i'll do it tonight

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Chris_Y 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 15:41:07
#185 ]
Elite Member
Joined: 21-Jun-2003
Posts: 3140
From: Beds, UK

@Deniil715

Quote:

Deniil715 wrote:
A new MPlayer-GUI is in the works.


Nice

Quote:
and perhaps MooVId support... :)


And AMP2. I'm not keen on MooVid, it doesn't seem to play very smoothly (although I suspect it plays files that fail on both AMP2 and MPlayer, meaning we need three video players, only one of which works on each file, with no apparent logic to which one we need to use at any one time)

Chris

_________________
"Miracles we do at once, the impossible takes a little longer" - AJS on Hyperion
Avatar is Tabitha by Eric W Schwartz

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Thematic 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 22:35:09
#186 ]
Super Member
Joined: 28-Oct-2003
Posts: 1616
From: I'm actually flying into a bug!

Something odd happened regarding AHI and mplayer. I was trying to get the sound to work properly with some mpeg streams, and also nonvideo ogg files. It worked when I added -ao ahidev. I'm not quite sure if that was only with the 17th Jan OS4 compile, or also the one from 24th. Regardless, it won't work now, and AHI prefs weren't altered either.

The config file c:conf/config has been just the comment line as far as I'm aware of. When using default -ao ahi, it picks a hifi stereo mode; perhaps a normal mode would work better, but I haven't figured how to choose such a thing. Does it open ahi.device as a library?

The system is AmigaOneXE G3, so no Altivec. Sound is FM801-based Terratec, may influence AHI mode behaviour.

_________________
: AmigaOneXE (unmod.) 750FX/512 MB +stuff & AmigaOS 4.(0|1)
: A1200/68060&96MB/SCSI/EM1200-Voodoo3 & OS 3.5
: A500/1MB
: Pegasos (ff) 512 MB & MorphOS
Praise seitan.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 23:06:03
#187 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1966
From: Taranto, Italy

@Thematic

i don't know if terratec could influence ahi.

However i've made a mplayer version 1.0pre6 except for postproc library (that doesn't work..). Tomorrow i'll test it. Now "SEEMS" that the mpeg doesn't hangs anymore my A1. I have compiled with altivec so it should be a little speedy..

Tomorrow if it is possible i'll post it on amigasoft site.

Night..

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
FuZion 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 25-Jan-2005 23:32:38
#188 ]
Super Member
Joined: 22-Nov-2003
Posts: 1962
From: Birmingham, England

@afxgroup

Good night afxgroup,

Thank you for all your hard work on this. You are a complete star!!!!!!!

FuZion.

PS. Have you all seen the OS4 screen shots on the MPlayer site? Check the top of this page for the link (afxgroups first post on this page).

 Status: Offline
Profile     Report this post  
image 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 26-Jan-2005 12:42:45
#189 ]
Member
Joined: 4-Aug-2003
Posts: 44
From: Turkey

@afxgroup

Hi,
Thanks a lot for the hard works. I tried to play some vobs and divx files with mplayer-GUI.
Divx playback speed was very good. But vob playing speed was not what i expected.
I have Voodoo3 3000 AGP on G3SE board.
Also I wonder is there any special thing to get proper sound within GUI? Both 5.1 divx ac3 and vob file sound was very low and only coming from left channel of my stereo.
Thanks again...

_________________
A1 G3-SE, 512 MB Kingston RAM, Radeon 9250, SiI680, 120 GB Seagate

 Status: Offline
Profile     Report this post  
ikir 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 26-Jan-2005 13:00:20
#190 ]
Elite Member
Joined: 18-Dec-2002
Posts: 5646
From: Italy

@afxgroup

Quote:
the mpeg doesn't hangs anymore my A1. I have compiled with altivec so it should be a little speedy..

You're the man!
Thanks for your hard work! Is the archive already updated?

_________________
Amiga News.it
Sam460ex 1,15Ghz
2GB RAM, 120GB Crucial v4 SSD, 32GB SDHC
Radeon HD 6450 1GB

 Status: Offline
Profile     Report this post  
paulsamiga 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 26-Jan-2005 14:31:53
#191 ]
Super Member
Joined: 8-Jun-2003
Posts: 1502
From: UK/South Wales

@afxgroup

Where do you install the mplayer 1.0pre4 loadmodule to?
In the c dir with the player or some where els?

By the way!! Cool player I can play all but one of my avi's. That's beating amp2 and moovid combind.

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
deakmann 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 26-Jan-2005 21:16:08
#192 ]
Regular Member
Joined: 20-Mar-2003
Posts: 360
From: Unknown

@all

I`m trying to get the Mplayer GUI to play DVD`s. At the moment I can get it to
work by adding:-

-dvd-device si680ide.device:2 dvd://1


to the additional parameters, however this also takes over when trying to play
a file.


How can I get DVD`s to work without stopping files playing ?

Cheers

 Status: Offline
Profile     Report this post  
aldur 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 27-Jan-2005 22:57:07
#193 ]
Super Member
Joined: 16-Oct-2003
Posts: 1273
From: Birmingham, UK

@devs
could we have version numbers on the files so that we can see what version we are using I can't get it to run (encrypted disc) Star Trek - TNG 7 (19,20,21)



_________________
Aldur
------------------------------

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 27-Jan-2005 23:33:12
#194 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1966
From: Taranto, Italy

@aldur

i've just implemented the fullscreen.. don't ask me anymore..

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
NutsAboutAmiga 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 27-Jan-2005 23:35:27
#195 ]
Elite Member
Joined: 9-Jun-2004
Posts: 11389
From: Norway

@afxgroup

Nice

_________________
http://lifeofliveforit.blogspot.no/
Facebook::LiveForIt Software for AmigaOS

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 28-Jan-2005 18:05:25
#196 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1966
From: Taranto, Italy

@Deniil715

What kind of code are you using for launching mplayer? are you using a stack value?
just for understand something

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Metalheart 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 28-Jan-2005 19:25:07
#197 ]
Elite Member
Joined: 21-Aug-2003
Posts: 2968
From: Somewhere in the Dutch mountains....

@afxgroup

Great job

When can we test it ?

Martin

_________________
Theres a time to live and a time to die
When its time to meet the maker
Theres a time to live but isnt it strange
That as soon as you're born you're dying

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 28-Jan-2005 20:09:03
#198 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1966
From: Taranto, Italy

@Metalheart

wait, wait.. altivec has really many problems (but the speed is really improved.. i can see dvd without -framedrop and without overlay..) . i'm try to compile mplayer with gcc 2.9.5 insted of version 3. I've read on mplayer mailing list that tha best gcc version is that.

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Metalheart 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 28-Jan-2005 20:38:14
#199 ]
Elite Member
Joined: 21-Aug-2003
Posts: 2968
From: Somewhere in the Dutch mountains....

@afxgroup

ok, ok, I'll wait

Thanks

Martin

_________________
Theres a time to live and a time to die
When its time to meet the maker
Theres a time to live but isnt it strange
That as soon as you're born you're dying

 Status: Offline
Profile     Report this post  
ikir 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 29-Jan-2005 12:00:25
#200 ]
Elite Member
Joined: 18-Dec-2002
Posts: 5646
From: Italy

@afxgroup

Quote:
i can see dvd without -framedrop and without overlay..


_________________
Amiga News.it
Sam460ex 1,15Ghz
2GB RAM, 120GB Crucial v4 SSD, 32GB SDHC
Radeon HD 6450 1GB

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 Next Page )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle