Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
6036 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
44 crawler(s) on-line.
 11 guest(s) on-line.
 2 member(s) on-line.


 ppcamiga1,  Karlos

You are an anonymous user.
Register Now!
 ppcamiga1:  4 secs ago
 Karlos:  30 secs ago
 cdimauro:  16 mins ago
 Rob:  21 mins ago
 Jasper:  30 mins ago
 FairBoy:  37 mins ago
 bhabbott:  42 mins ago
 Futaura:  45 mins ago
 amigang:  47 mins ago
 clint:  56 mins ago

Software News   Software News : OS4 prerelease update #3 available
   posted by EntilZha on 14-Jun-2005 14:29:31 (46428 reads)
Leuven, Belgium. 13 June, 2005.

Hyperion Entertainment announces the immediate availability of the final intermediate update of Amiga OS 4.0 prior to its full commercial release later this year.


An overview of the added functionality:

* New Kernel
* New IDE devices
* New Picasso96/Graphics and monitor drivers
* Warp3D V51 (Including support for Voodoo 3, Voodoo 4/5, and Radeon 7x00)
* WarpUp support
* New Shell and updated shell commands
* Update reaction classes and new intuition
* New Roadshow TCP/IP stack and updated eth3com.device
* All new version of the Sirion USB stack and usbprinter.device
* Updated datatypes
* Updated Preferences programs
* Updated Locale
* And much more

Registered users of Amiga OS 4.0 can download update 3 from Hyperion Entertainment's website.


Hyperion Entertainment and the Amiga OS 4.0 development team wish to thank you for your continued patience and support which we hope will be rewarded in a few months time.
    

STORYID: 2357
Related Links
· More about Software News
· News by EntilZha


Most read story about Software News
UBoot 2010.06.04 for Sam460ex available

Last news about Software News
Hollywood APK Compiler 4.0 released
Printer Friendly Page  Send this Story to a Friend

Goto page ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 )

PosterThread
FuZion 
Re: OS4 prerelease update #3 available
Posted on 14-Jun-2005 20:15:44
#161 ]
Super Member
Joined: 22-Nov-2003
Posts: 1962
From: Birmingham, England

@EntilZha

Thanks for that (The Sil CD boot thing).

I got the CD booting but unfortunately my monitor has been playing up for a while. It seems to be losing it's marbles... I mean, losing it's frequency ranges. The screen frequency that the OS4 CD boots at gives me a warped screen which gets gradually worse & after about 5 seconds, the monitor clicks itself off. The monitor used to work with the boot CD. Not the fault of OS4 in any way. Other frequency ranges work fine.

So, I installed straight from my Pre Release 2 installation & after attaching my GFX card & setting the screenmode, OS4 has booted up no probs. I do need to sort my monitor out, but at least it's running.

THANKS TO ALL THE HYPERION TEAM & THE BETA TESTERS AROUND THE WORLD!!!

Now. What would people suggest testing out to see the new stuff in action?

FuZion.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Stephen_Robinson 
Re: OS4 prerelease update #3 available
Posted on 14-Jun-2005 20:18:36
#162 ]
Super Member
Joined: 29-Apr-2005
Posts: 1991
From: UK

"Should have read the Manual before installing"

You install, it's got a blank screen with no mouse, no icons and no button does anything, just how exactly does knowing that to fix it you have to delete certain files, replacing them with certain files etc. help?

I *think* It may have gone wrong because my firmware is not be the lastist version, I'm still fiddling around and I have got it (mostly) installed, and I like what I see,

I'll try and get back to you if I have time to do a fresh reinstall on an empty partition, and other fiddles.

PS I once did a "windows update" for a Network card driver on a server, never again, intermettent problems are such fun to fix...!


_________________
Rage quited 29th May 2011

 Status: Offline
Profile     Report this post  
T_Power 
Re: OS4 prerelease update #3 available
Posted on 14-Jun-2005 20:22:58
#163 ]
Regular Member
Joined: 8-Sep-2003
Posts: 359
From: Durban, South Africa

@EntilZha

Quote:

It should already work.

Do you have a parallel printer, or USB ?


Have A HP LaserJet 5 connected to the Par port. If I disable Turboprint and print using the Workbench drivers, all is OK with AmiPDF.
This is the error given, ***Command 'Ghostscript:gs' returned with unfreed signals 60000000!

All other Programmes print fine with TurboPrint 5.02 .

Thanks for the QUICK response

Cheers,
Tim

 Status: Offline
Profile     Report this post  
ssolie 
Re: OS4 prerelease update #3 available
Posted on 14-Jun-2005 20:36:16
#164 ]
Elite Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 2755
From: Alberta, Canada

@Valiant
Make sure you have the correct version of UBoot installed as well as stated in the README file.


_________________
ExecSG Team Lead

 Status: Offline
Profile     Report this post  
ssolie 
Re: OS4 prerelease update #3 available
Posted on 14-Jun-2005 20:42:14
#165 ]
Elite Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 2755
From: Alberta, Canada

@Stephen_Robinson
Quote:
I *think* It may have gone wrong because my firmware is not be the lastist version...

The minimum requirements for UBoot are right there in the README file.

I ran into the same problem myself during beta testing and we added that into the README file. Read it again. And again. Then read it again. One more time.


_________________
ExecSG Team Lead

 Status: Offline
Profile     Report this post  
GuruMeditation 
Re: OS4 prerelease update #3 available
Posted on 14-Jun-2005 20:49:13
#166 ]
Regular Member
Joined: 6-Apr-2004
Posts: 281
From: Gothenburg, Sweden

For those of you who boot into WB "half-way" where you get no icons, try this:

boot without startup-sequence (by holding down both mouse buttons during startup) and when the CLI appears, type "execute startup-sequence". For me, wb came up nicely after that and I could attach my settings to the voodoo board.


_________________
It is not the critic who counts: not the man who points out how the strong man stumbles or where the doer of deeds could have done better. The credit belongs to the man who is actually in the arena." Theodore Roosevelt, speech in Paris, 1910

 Status: Offline
Profile     Report this post  
miksuh 
Re: OS4 prerelease update #3 available
Posted on 14-Jun-2005 20:54:52
#167 ]
Cult Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 731
From: Espoo, Finland

@Coder

Quote:
It's ok. My wife picked "The Titanic" out of the dvd cabinet. So you should not complain so much.


Well I liked Titanic I have seen it two times from big screen. First time was in cinema here in Finland. Second time was more fun though I was in Marmaris, Turkey, at that time. One night there was a big screen on beach and they were showing Titanic there. There was just me and couple of nice girls sitting on dark beach and watching it

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Stephen_Robinson 
Re: OS4 prerelease update #3 available
Posted on 14-Jun-2005 20:56:31
#168 ]
Super Member
Joined: 29-Apr-2005
Posts: 1991
From: UK

PowerAmiga2002, TrevorDick, Rob, me, all have the same problem:

http://amigaworld.net/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=13064&forum=14&start=0&viewmode=flat&order=0

That of not reading the Fine Manual, no, of this nasty grey screen thingy, only 4 users but that's quite a lot consdering how few people would have installed it, and got on line!

Still never mind we can always blame the users huh? That'll do us good in building up a user base?

Still I'll try and be constructive, 1.1.1 is not the lastest firmware update, that wasn't in the fine Manual, it should be.


_________________
Rage quited 29th May 2011

 Status: Offline
Profile     Report this post  
DoodooHead 
Re: OS4 prerelease update #3 available
Posted on 14-Jun-2005 20:59:33
#169 ]
Cult Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 641
From: Reno, Nevada, U.S.

I took this opportunity to install and switch over to a SII parallel controller card from the on board via one. Seems to be going OK. But when booting, after it tells me I have no Catweasel, it says BUS 0: ....................... and takes a while then says timeout and boots. My question to any that may know: How and where do I kill this BUS 0 scan, or shorten it if I cannot cancel it all together?


_________________
Amiga user since 1985.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
yoodoo2 
Re: OS4 prerelease update #3 available
Posted on 14-Jun-2005 21:01:44
#170 ]
Super Member
Joined: 4-Aug-2003
Posts: 1332
From: Stourbridge, UK

But it is on the website, which presumably you read before downloading the update? UBoot revisions have always been known by their release date.


_________________
Happiness is mandatory.
MindSpace: MindMaps and UML diagrams for OS4

We ran 5 Recursion Computer Fairs before hitting the exit condition

 Status: Offline
Profile     Report this post  
miksuh 
Re: OS4 prerelease update #3 available
Posted on 14-Jun-2005 21:03:25
#171 ]
Cult Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 731
From: Espoo, Finland

@Stephen_Robinson

Don't forget that you are not using finished product.

It's the same with eg. Linux. if you decide to use "unstable" Linux releases, you have access to latest stuff, but then you have to take a risk that something might be broken, there might be incompatibility problems, installation and configuration might be harder than normally, documentation might not be uptodate. If you use "unstable" Linux version you accept it that you are using "beta" or development version.

Last edited by miksuh on 14-Jun-2005 at 09:06 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Stephen_Robinson 
Re: OS4 prerelease update #3 available
Posted on 14-Jun-2005 21:06:26
#172 ]
Super Member
Joined: 29-Apr-2005
Posts: 1991
From: UK

okey "1.1.1 is not the March update." This should be in the fine manual.

I bought my Amiga One after March, I am therefore unsure as to what version I have, apart from it being 1.1.1.

I am not psychic.

Last edited by Stephen_Robinson on 14-Jun-2005 at 09:09 PM.
Last edited by Stephen_Robinson on 14-Jun-2005 at 09:07 PM.


_________________
Rage quited 29th May 2011

 Status: Offline
Profile     Report this post  
deakmann 
Re: OS4 prerelease update #3 available
Posted on 14-Jun-2005 21:07:45
#173 ]
Regular Member
Joined: 20-Mar-2003
Posts: 360
From: Unknown

Last edited by deakmann on 14-Jun-2005 at 09:43 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Valiant 
Re: OS4 prerelease update #3 available
Posted on 14-Jun-2005 21:15:59
#174 ]
Super Member
Joined: 22-Oct-2003
Posts: 1104
From: West of Eden, VT USA

Quote:
Poster: ssolie Date: 14-Jun-2005 13:36:16

@Valiant
Make sure you have the correct version of UBoot installed as well as stated in the README file.


I had UBoot updated as soon as it came out because frankly I was expecting Update 3 to be available in a few weeks. Anyway I think I have the problem narrowed down somewhat. Thanks to an idea from Stephen I commented out the line that executes the User-Startup in Startup-Sequence. Except for a complaint from GoldEd about not finding an assign everything booted up fine. So I then commented everything out in User-Startup except for what's needed to setup MUI and everything still boots up fine. So some line in User-Startup is hanging the system.

My problem now is that something has happened to my Internet connection; I can't ping anything beyound my router. I've even tried rerunning the Wizard to setup a new connection, but that hasn't helped. Since I don't think that it's related to the Update 3 install, I'll probably start another thread about that problem.


_________________
--
-=#Val#=-
Valiant@Camelot


Amiga 1000; Amiga 2000; Amiga 3000T; CD-TV; CD32;
AmigaOne-XE 800Mhz G4;Sam400ep 666Mhz;
AmigaOne X-1000 1.8Ghz PA6T-1682M

 Status: Offline
Profile     Report this post  
GuruMeditation 
Re: OS4 prerelease update #3 available
Posted on 14-Jun-2005 21:25:50
#175 ]
Regular Member
Joined: 6-Apr-2004
Posts: 281
From: Gothenburg, Sweden

Looks like you forgot to change the "ide" variable in uboot to "sii" iirc.
setenv ide sii
saveenv

(doing the above from memory.. I seem to recall it being "sii")


_________________
It is not the critic who counts: not the man who points out how the strong man stumbles or where the doer of deeds could have done better. The credit belongs to the man who is actually in the arena." Theodore Roosevelt, speech in Paris, 1910

 Status: Offline
Profile     Report this post  
petrol 
Re: OS4 prerelease update #3 available
Posted on 14-Jun-2005 21:30:18
#176 ]
Regular Member
Joined: 25-Jun-2004
Posts: 410
From: France

hi,
I've got allways a message from iconX after WB loading.

RESIDENT: Resident command 'Date' added.
RESIDENT: Resident command 'Wait' added.

What can i do ?


thanks

 Status: Offline
Profile     Report this post  
murakami 
Re: OS4 prerelease update #3 available
Posted on 14-Jun-2005 21:39:07
#177 ]
Regular Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 150
From: Flayosc, France

I have the same problem with the "RESIDENT" messages... How to get rid of these ?


_________________
Read aMiGa=PoWeR !
--------
Go and subscribe !

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Mr_Capehill 
Re: OS4 prerelease update #3 available
Posted on 14-Jun-2005 21:41:08
#178 ]
Super Member
Joined: 15-Mar-2003
Posts: 1932
From: Yharnam

I don't get those...do you use your customized S-S or default?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
ikir 
Re: OS4 prerelease update #3 available
Posted on 14-Jun-2005 21:42:14
#179 ]
Elite Member
Joined: 18-Dec-2002
Posts: 5647
From: Italy

Received my A1 back from the usb/ide dma fix few hours ago! Well done Hyperion! THANKS!


_________________
ikir

 Status: Offline
Profile     Report this post  
petrol 
Re: OS4 prerelease update #3 available
Posted on 14-Jun-2005 21:44:01
#180 ]
Regular Member
Joined: 25-Jun-2004
Posts: 410
From: France

problem resolved, I edit TitleClock in WBStartUp with note pad and remove the line with "Resident". It works now.

thanks

 Status: Offline
Profile     Report this post  

Goto page ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle