Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
6060 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
42 crawler(s) on-line.
 15 guest(s) on-line.
 0 member(s) on-line.



You are an anonymous user.
Register Now!
 davidf215:  1 hr ago
 michalsc:  1 hr 2 mins ago
 kolla:  1 hr 27 mins ago
 Jasper:  1 hr 43 mins ago
 Tomppeli:  3 hrs 2 mins ago
 DiscreetFX:  3 hrs 23 mins ago
 golem:  4 hrs 6 mins ago
 Rob:  4 hrs 10 mins ago
 Fl@sh:  4 hrs 37 mins ago
 miggymac:  4 hrs 56 mins ago

/  Forum Index
   /  General Technology (No Console Threads)
      /  New Commodore Invictus from Commodore USA
Register To Post

Goto page ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 Next Page )
PosterThread
BigBentheAussie 
New Commodore Invictus from Commodore USA
Posted on 28-May-2010 6:34:46
#1 ]
Super Member
Joined: 28-Oct-2003
Posts: 1690
From: Melbourne, Australia



Now that's more like it!!!!!!

I don't have specs for you yet.
(watch this space)
Commodore USA

But it is probably the same specs as what it looks like.

edit: I can confirm that it is ATOM/nvidea based
edit: INVICTUS is the latin word for "Invincible".
edit: It comes in silver too. It also has a stylus.
edit: I do not know if it features wireless wiBand HDMI. I'll see if I can find out. EDIT: It has it.
edit: It has the Nvidia ION chipset, which is a newer higher performance graphics chip set.
edit: It will have 5.5-5 hr battery life. LCD screen does remain ON when external video is running.

Last edited by BigBentheAussie on 28-May-2010 at 07:28 PM.
Last edited by BigBentheAussie on 28-May-2010 at 06:44 PM.
Last edited by BigBentheAussie on 28-May-2010 at 09:21 AM.
Last edited by BigBentheAussie on 28-May-2010 at 07:14 AM.
Last edited by BigBentheAussie on 28-May-2010 at 07:12 AM.
Last edited by BigBentheAussie on 28-May-2010 at 06:41 AM.

_________________
Leo Nigro, CTO Commodore USA, LLC
Opinions expressed are my own and not those of C= USA.
Commodore/AMIGA "Beautiful, High-Performance, Home Computers for Creativity and Entertainment."

 Status: Offline
Profile     Report this post  
wolfe 
Re: New Commodore Invictus from Commodore USA
Posted on 28-May-2010 7:21:02
#2 ]
Super Member
Joined: 18-Aug-2003
Posts: 1283
From: Under The Moon - Howling in the Blue Grass

@BigBentheAussie

That plus AROS would be interesting for a short while but then . . . . (if AROS supported the ION of course . . . .

_________________
Avatar babe - Monica Bellucci.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
BigBentheAussie 
Re: New Commodore Invictus from Commodore USA
Posted on 28-May-2010 7:51:15
#3 ]
Super Member
Joined: 28-Oct-2003
Posts: 1690
From: Melbourne, Australia

Quote:

wolfe wrote:
@BigBentheAussie

That plus AROS would be interesting for a short while but then . . . . (if AROS supported the ION of course . . . .


I don't know yet if it is Nvidia ION based...Probably not. Edit: it is!!!

I don't understand the eye roll.....
I would love to see AROS as a standard boot option on Commodore machines.
If you would too... I would appreciate it if you could send a message to Commodore asking for it. The more people that ask the greater the likely-hood of that happening.
I know the owner reads everything sent.
http://www.commodoreusa.net/feedback.html

Last edited by BigBentheAussie on 28-May-2010 at 07:28 PM.

_________________
Leo Nigro, CTO Commodore USA, LLC
Opinions expressed are my own and not those of C= USA.
Commodore/AMIGA "Beautiful, High-Performance, Home Computers for Creativity and Entertainment."

 Status: Offline
Profile     Report this post  
fryguy 
Re: New Commodore Invictus from Commodore USA
Posted on 28-May-2010 8:10:23
#4 ]
Cult Member
Joined: 6-Dec-2003
Posts: 852
From: Tinytown

Looks like a EEE Keyboard-clone.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Kronos 
Re: New Commodore Invictus from Commodore USA
Posted on 28-May-2010 8:15:41
#5 ]
Elite Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 2225
From: Unknown

@fryguy

Yep, thats what I thought too ....

But all for the better as this unit doesn't look half as retarted as their other products and even makes some sense (as overzized TV/Mediacenter remote).

Still doesn't give me that warm C= feeling ......

_________________
- We don't need good ideas, we haven't run out on bad ones yet
- blame Canada

 Status: Offline
Profile     Report this post  
BigBentheAussie 
Re: New Commodore Invictus from Commodore USA
Posted on 28-May-2010 8:41:17
#6 ]
Super Member
Joined: 28-Oct-2003
Posts: 1690
From: Melbourne, Australia

@Kronos

Ah well. Beauty is in the eye of the beholder.
I see this as a very positive development towards the re-emergence of Commodore in the market place.
Of course, Commodore will always market to a niche, and that isn't for everyone.




_________________
Leo Nigro, CTO Commodore USA, LLC
Opinions expressed are my own and not those of C= USA.
Commodore/AMIGA "Beautiful, High-Performance, Home Computers for Creativity and Entertainment."

 Status: Offline
Profile     Report this post  
joeled 
Re: New Commodore Invictus from Commodore USA
Posted on 28-May-2010 8:51:10
#7 ]
Cult Member
Joined: 25-Dec-2007
Posts: 724
From: Uppsala, Sweden

@BigBentheAussie
I like it

_________________
AmigaOS on Google+
AmigaOS on Facebook

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Troels 
Re: New Commodore Invictus from Commodore USA
Posted on 28-May-2010 9:21:12
#8 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 1994
From: Unknown

Looks like a rip-off of.... was it Asus that designed something like it a year or two ago?
Shame that they use the Commodore name to market boring non innovative pc's.

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
BigBentheAussie 
Re: New Commodore Invictus from Commodore USA
Posted on 28-May-2010 9:47:53
#9 ]
Super Member
Joined: 28-Oct-2003
Posts: 1690
From: Melbourne, Australia

@Troels

Errr... how is this not innovative?
It's got a touch screen IN THE KEYBOARD!!!
It may even have WIRELESS HDMI output. (Gotta confirm that one) EDIT:Confirmed. It does.
Gosh, I really don't know what more you could possibly ask for.

Last edited by BigBentheAussie on 28-May-2010 at 02:15 PM.
Last edited by BigBentheAussie on 28-May-2010 at 10:30 AM.

_________________
Leo Nigro, CTO Commodore USA, LLC
Opinions expressed are my own and not those of C= USA.
Commodore/AMIGA "Beautiful, High-Performance, Home Computers for Creativity and Entertainment."

 Status: Offline
Profile     Report this post  
wolfe 
Re: New Commodore Invictus from Commodore USA
Posted on 28-May-2010 10:34:18
#10 ]
Super Member
Joined: 18-Aug-2003
Posts: 1283
From: Under The Moon - Howling in the Blue Grass

@BigBentheAussie

Quote:
I really don't know what more you could possibly ask for.


For it to be free . . . .

_________________
Avatar babe - Monica Bellucci.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Channel_Z 
Re: New Commodore Invictus from Commodore USA
Posted on 28-May-2010 10:59:34
#11 ]
Regular Member
Joined: 4-Mar-2009
Posts: 305
From: Unknown

@BigBentheAussie

You've had two references to the Asus EEE Keyboard already in the thread, and still do not see what the Invictus plagiarises?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
sananaman 
Re: New Commodore Invictus from Commodore USA
Posted on 28-May-2010 11:24:12
#12 ]
Regular Member
Joined: 28-Sep-2006
Posts: 223
From: Netherlands

@BigBentheAussie

Come on guys, this company is a joke, all their products are recycled products from other manufacturers. Some of them are almost 3 years old.

Eee Keyboard-all-in-one

_________________
AmigaScene.nl

 Status: Offline
Profile     Report this post  
damocles 
Re: New Commodore Invictus from Commodore USA
Posted on 28-May-2010 11:52:05
#13 ]
Super Member
Joined: 22-Dec-2007
Posts: 1719
From: Unknown

@sananaman

Quote:
Come on guys, this company is a joke, all their products are recycled products from other manufacturers. Some of them are almost 3 years old.


So was the AmigaOne with the Teron mobo. I don't remember, was the SAM440 specifically designed for OS4 or was OS4 adopted to it? The use of existing hardware for new purposes shouldn't be an issue.


_________________
Dammy

 Status: Offline
Profile     Report this post  
BigBentheAussie 
Re: New Commodore Invictus from Commodore USA
Posted on 28-May-2010 12:18:34
#14 ]
Super Member
Joined: 28-Oct-2003
Posts: 1690
From: Melbourne, Australia

So few companies out there actually manufacture their own devices that an objection to re-branding is unjustified. Chances are the monitor, the TV, your smartphone and the computer you're using are probably rebranded devices. This is hardly a new thing, and to me, at least, does not make the product any less desirable.

_________________
Leo Nigro, CTO Commodore USA, LLC
Opinions expressed are my own and not those of C= USA.
Commodore/AMIGA "Beautiful, High-Performance, Home Computers for Creativity and Entertainment."

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Arko 
Re: New Commodore Invictus from Commodore USA
Posted on 28-May-2010 12:18:43
#15 ]
Super Member
Joined: 17-Jan-2007
Posts: 1989
From: Unknown

@fryguy



And exactly where it has its stickers you will find some strange spots on the case of the Commodore USA keyboard clone. It looks like the image has been "doctored"



AFAIK it is called u150-ion:
http://www.engadget.com/2010/01/24/great-wall-cross-pc-u150-ion-izes-the-eee-keyboard/


Did someone here ever bought a product from Commodore USA ?

Last edited by Arko on 28-May-2010 at 12:23 PM.
Last edited by Arko on 28-May-2010 at 12:21 PM.

_________________
AmigaONE. Haha. Just because you can put label on it does not make it Amiga.

I borrowed this comments from here (#27 & #28):
http://amigaworld.net/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=38873&forum=2&start=20&order=0

 Status: Offline
Profile     Report this post  
TheDaddy 
Re: New Commodore Invictus from Commodore USA
Posted on 28-May-2010 12:30:45
#16 ]
Elite Member
Joined: 30-Sep-2005
Posts: 4499
From: Quattro Stelle

@Arko

>>
And exactly where it has its stickers you will find some strange spots on the case of the Commodore USA keyboard clone. It looks like the image has been "doctored"


Blimey! You have good eyes!

_________________
www.loriano.pwp.blueyonder.co.uk

 Status: Offline
Profile     Report this post  
fairlanefastback 
Re: New Commodore Invictus from Commodore USA
Posted on 28-May-2010 12:42:15
#17 ]
Team Member
Joined: 22-Jun-2005
Posts: 4880
From: New York, USA

@BigBentheAussie

Quote:

BigBentheAussie wrote:
@Kronos

Of course, Commodore will always market to a niche, and that isn't for everyone.



Have they properly secured the licensing rights to the Commodore name yet?

_________________
Pegasos2 G3 running AOS 4.1 and MorphOS 2.0
Amikit user, tinkering with Icaros VM (AROS)
EFIKA owner
Amiga 1200

 Status: Offline
Profile     Report this post  
_ThEcRoW 
Re: New Commodore Invictus from Commodore USA
Posted on 28-May-2010 12:42:40
#18 ]
Cult Member
Joined: 12-Jan-2005
Posts: 830
From: Murcia (Spain)

Is the touch screen acting also as a built in monitor?. could be interesting for certain purposes.
I like the machine, would be a interesting aros machine.

_________________
Amiga 1200 desktop. Apollo 030/50 Mhz 8mb ram + ClassicWB + Wb 3.1
Amiga 500 + ACA500plus 8mb + 30gb CF
Raspberry Pi 3b+ and Amibian 1.4
Mac Mini G4 1GB Ram with the butterfly!!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AmigaMac 
Re: New Commodore Invictus from Commodore USA
Posted on 28-May-2010 12:56:09
#19 ]
Super Member
Joined: 26-Oct-2002
Posts: 1065
From: 3rd Rock from the Sun!

@BigBentheAussie

That doesn't look too bad, but it lacks one BIG thing; an Amiga OS. If it comes with Windows then it's just another generic PC (IMHO).

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
BigBentheAussie 
Re: New Commodore Invictus from Commodore USA
Posted on 28-May-2010 13:18:37
#20 ]
Super Member
Joined: 28-Oct-2003
Posts: 1690
From: Melbourne, Australia

@Arko

Good catch. I never saw that before.
No wireless HDMI sadly. Oh well. (edit: I have confirmed that Commodore's has.)
It has the NVidia ION chipset then.
It should therefore have pretty snappy graphics performance by all accounts.
I don't think ASUS put that in their eee PC keyboard, like they did their other products.

Last edited by BigBentheAussie on 28-May-2010 at 01:50 PM.

_________________
Leo Nigro, CTO Commodore USA, LLC
Opinions expressed are my own and not those of C= USA.
Commodore/AMIGA "Beautiful, High-Performance, Home Computers for Creativity and Entertainment."

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 Next Page )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle