Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5688 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
» Home
» Features
» News
» Forums
» Classifieds
» Links
» Downloads
Extras
» OS4 Zone
» IRC Network
» AmigaWorld Radio
» Newsfeed
» Top Members
» Amiga Dealers
Information
» About Us
» FAQs
» Advertise
» Polls
» Terms of Service
» Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
23 crawler(s) on-line.
 49 guest(s) on-line.
 1 member(s) on-line.


 pjhutch

You are an anonymous user.
Register Now!
 pjhutch:  3 mins ago
 rzookol:  7 mins ago
 saimo:  12 mins ago
 Derfs:  14 mins ago
 OlafS25:  17 mins ago
 kamelito:  37 mins ago
 AmiDARK:  1 hr 23 mins ago
 SnkBitten:  1 hr 25 mins ago
 terminills:  2 hrs 11 mins ago
 emeck:  2 hrs 27 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4 Hardware
      /  What videocard for Sam460ex?
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 )
PosterThread
toRus 
Re: What videocard for Sam460ex?
Posted on 27-Dec-2012 5:56:45
#41 ]
Regular Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 200
From: Unknown

@amigakit

Quote:
We stock RadeonHD 6570 right now:

http://amigakit.leamancomputing.com/catalog/product_info.php?products_id=1116


Yikes! This has a fan on it. Wouldn't touch it until I am deaf enough.

Last edited by toRus on 27-Dec-2012 at 05:58 AM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Everblue 
Re: What videocard for Sam460ex?
Posted on 27-Dec-2012 10:01:15
#42 ]
Cult Member
Joined: 24-Sep-2006
Posts: 605
From: Malta, EU

Ordered one from Amigakit!

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
noXLar 
Re: What videocard for Sam460ex?
Posted on 27-Dec-2012 15:37:19
#43 ]
Cult Member
Joined: 8-May-2003
Posts: 652
From: Norway

@Everblue

just buy this card from amigakit.. i have also this card..

amigakit

_________________
noXLar -AmigaOne X1000&Sam460ex
2xAmiga 1230 33mhz 128MB Indivision ACA 1200 MK2 USB PCMCIA WIFI 60GB&DVD-ROM OS 3.9

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Everblue 
Re: What videocard for Sam460ex?
Posted on 27-Dec-2012 15:43:34
#44 ]
Cult Member
Joined: 24-Sep-2006
Posts: 605
From: Malta, EU

@noXLar
Yep just bought one of those!

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
eroom 
Re: What videocard for Sam460ex?
Posted on 27-Dec-2012 17:14:27
#45 ]
Member
Joined: 27-Jun-2005
Posts: 61
From: Doncaster. UK.

@Everblue

just installed the HD6570 I ordered from Amigakit and all went smoothly, ran Sysmon and getting higher readings in the Videobus benchmark against the 4650 I had originally.

And somebody mentioned the fact it has a fan, I can hardly hear it, so all good

Last edited by eroom on 27-Dec-2012 at 05:47 PM.

_________________
AmigaOne X5000

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Everblue 
Re: What videocard for Sam460ex?
Posted on 27-Dec-2012 17:39:42
#46 ]
Cult Member
Joined: 24-Sep-2006
Posts: 605
From: Malta, EU

@eroom

Awesome thanks, can't wait to get my hands on this baby!

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
fingus 
Re: What videocard for Sam460ex?
Posted on 28-Dec-2012 9:32:31
#47 ]
Cult Member
Joined: 20-Oct-2006
Posts: 736
From: Münster / Germany

I can confirm that the SAPPHIRE HD6570 4096MB DDR3 LRTL PCI-E HDMI / DVI-D / VGA does not work with the SAM460ex Lite.

http://www.lapstore.de/a.php/shop/lapstore/lang/x/a/7323/kw/SAPPHIRE_HD6570_4096MB_DDR3_LRTL_PCI-E_HDMI_-_DVI-D_-_VGA_aktiv_


You can see the UBoot-Output but when booting into Workbench you just see a Lores Workbench-Titlebar and then all stops.

Maybe the 4GB Videoram is the issue

Last edited by fingus on 28-Dec-2012 at 09:32 AM.

_________________
SAM460ex Lite, Radeon HD6570 Ultimate/1GB, Juli@Xte PCI-e soundcard (top notch!), eSATA-Connector, OS4.1 Final Edition, Author of Amiga-Flipclock

 Status: Offline
Profile     Report this post  
KimmoK 
Re: What videocard for Sam460ex?
Posted on 28-Dec-2012 9:39:21
#48 ]
Elite Member
Joined: 14-Mar-2003
Posts: 5137
From: Ylikiiminki, Finland

@toRus

"This has a fan on it. Wouldn't touch it until I am deaf enough."

add a passive cooling kit?

@HD6570 owners

Start developing audio drivers for it, please.

"Integrated HD audio controller
◦Output protected high bit rate 7.1 channel surround sound over HDMI or DisplayPort with no additional cables required
◦Supports AC-3, AAC, Dolby TrueHD and DTS Master Audio formats
"

Last edited by KimmoK on 28-Dec-2012 at 09:44 AM.
Last edited by KimmoK on 28-Dec-2012 at 09:41 AM.

_________________
- KimmoK
// For freedom, for honor, for AMIGA
//
// Thing that I should find more time for: CC64 - 64bit Community Computer?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
toRus 
Re: What videocard for Sam460ex?
Posted on 28-Dec-2012 20:35:04
#49 ]
Regular Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 200
From: Unknown

@KimmoK
Quote:
add a passive cooling kit?

Definitely. Or buy a fanless 6570 card (and pray that it works).

@eroom
Quote:
And somebody mentioned the fact it has a fan, I can hardly hear it, so all good

You don't have a PSU with a fan, do you?

Last edited by toRus on 28-Dec-2012 at 08:35 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
kyle 
Re: What videocard for Sam460ex?
Posted on 28-Dec-2012 22:04:01
#50 ]
Cult Member
Joined: 15-Oct-2006
Posts: 861
From: Livorno, Italy

@toRus

Yes it works, my HD6570 is the fanless version (Ultimate) and it works like a charm in my 460ex

See post #13 on this thread: that is the model I have

Last edited by kyle on 28-Dec-2012 at 10:06 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
actungbaby44 
Re: What videocard for Sam460ex?
Posted on 29-Dec-2012 9:57:13
#51 ]
Regular Member
Joined: 26-Aug-2007
Posts: 138
From: New Zealand

@Everblue

When i brought a gforce 9600 card for machine i built my nephew years ago it was the amps on the 12 v line that you need , so just because a power supply is 400 watts some are better than others.

I had to get another psu i think they need about 30 amps on 12 volt line some have too psu connectors on the card but you your psu has only one u can just use the one, its like a 6 plug arrangment so diffrent from atx on lead

_________________
amiga 1200 hd 4 gb cf card 4 meg fast ram
amiga 4000 c desktop
amiga 2000

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle