Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5765 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
» Home
» Features
» News
» Forums
» Classifieds
» Links
» Downloads
Extras
» OS4 Zone
» IRC Network
» AmigaWorld Radio
» Newsfeed
» Top Members
» Amiga Dealers
Information
» About Us
» FAQs
» Advertise
» Polls
» Terms of Service
» Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
20 crawler(s) on-line.
 22 guest(s) on-line.
 2 member(s) on-line.


 1Mouse,  Yogi27

You are an anonymous user.
Register Now!
 1Mouse:  2 mins ago
 Yogi27:  2 mins ago
 dirkzwager:  5 mins ago
 NutsAboutAmiga:  12 mins ago
 towo2099:  21 mins ago
 eliyahu:  26 mins ago
 freak:  42 mins ago
 Hexaae:  51 mins ago
 PhantomInterrogative:  1 hr ago
 Everblue:  1 hr 17 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga General Chat
      /  WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 Next Page )
PosterThread
pavlor 
Re: WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Posted on 30-Sep-2014 15:34:23
#361 ]
Elite Member
Joined: 10-Jul-2005
Posts: 9081
From: Unknown

@tlosm

Nice!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tlosm 
Re: WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Posted on 30-Sep-2014 16:56:29
#362 ]
Elite Member
Joined: 28-Jul-2012
Posts: 2683
From: Amiga land

@pavlor

yes, i make an calc . because Need for Speed time goes 1minute = 1 second
Need For Speed run at 360 fps :P
Quake and other benchmarks become crezy ... you see quake 0.1 fps and doom realitics up to 20.000 but i think for doom the realitics value is 0,2 :P

Softwindows is for sure the best X86 emulation in jit that i had been seen in all my life :P

Last edited by tlosm on 30-Sep-2014 at 04:57 PM.

_________________
I love Amiga and new hope by AmigaNG
A 500 + ; CDTV; CD32;
PowerMac G5 Quad 8GB,SSD,SSHD,7800gtx,Radeon R5 230 2GB;
MacBook Pro Retina I7 2.3ghz;
#nomorea-eoninmyhome

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pavlor 
Re: WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Posted on 5-Dec-2014 22:57:48
#363 ]
Elite Member
Joined: 10-Jul-2005
Posts: 9081
From: Unknown

WinUAE 3.0.0 Beta 26

New QEMU 2.2 based PowerPC emulation is a little bit faster than before (up to 30 % in OGR-NG), FPU emulation was also improved (nearly 3x faster in lame benchmark - still too slow to be useable). Seems to be even more compatible than previous version (eg. Dhrystone benchmark in DosBox reports correct results).

 Status: Offline
Profile     Report this post  
marko 
Re: WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Posted on 5-Dec-2014 23:15:32
#364 ]
Super Member
Joined: 17-Dec-2007
Posts: 1804
From: Gothenburg, THE front side of Sweden ;), (via Finland), EU

@pavlor

Sounds great

But I still gaven't got my WinUAE PPC to work with Install-OS4

_________________
AmigaOS 4.1 FEu1 on Sam440ep-flex 800MHz 1GB RAM
C128, A500+, A1200, A1200/40, AmigaForever 2008+09+16, 5 x86/x64 boxes
Still waiting (or dreaming) for the Amiga revolution...
m4rko.com/AMIGA

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pavlor 
Re: WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Posted on 5-Dec-2014 23:26:08
#365 ]
Elite Member
Joined: 10-Jul-2005
Posts: 9081
From: Unknown

@marko

Quote:
But I still gaven't got my WinUAE PPC to work with Install-OS4


I had no problems in this regard. What is wrong? Did you follow Epsilon´s four part install guide. Note: it is for much older WinUAE version (PearPC CPU core), but most parts should be the same.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
marko 
Re: WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Posted on 6-Dec-2014 1:29:53
#366 ]
Super Member
Joined: 17-Dec-2007
Posts: 1804
From: Gothenburg, THE front side of Sweden ;), (via Finland), EU

@pavlor

I can't get the OS4 installation to start.. The screen flashes to blue, then purple and stays purple flashing once in a while...

I have seen Epsilon´s guide, thanks But I give it another shot, maybe I forgot something...

Last edited by marko on 06-Dec-2014 at 01:32 AM.

_________________
AmigaOS 4.1 FEu1 on Sam440ep-flex 800MHz 1GB RAM
C128, A500+, A1200, A1200/40, AmigaForever 2008+09+16, 5 x86/x64 boxes
Still waiting (or dreaming) for the Amiga revolution...
m4rko.com/AMIGA

 Status: Offline
Profile     Report this post  
marko 
Re: WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Posted on 6-Dec-2014 2:22:47
#367 ]
Super Member
Joined: 17-Dec-2007
Posts: 1804
From: Gothenburg, THE front side of Sweden ;), (via Finland), EU

Aah, finally I get the AOS4.1 installation to start

I think it was either that I had forgot to increase Z3 Fast to 256 MB,
or that my CD and Hardfiles tab was messed up.

_________________
AmigaOS 4.1 FEu1 on Sam440ep-flex 800MHz 1GB RAM
C128, A500+, A1200, A1200/40, AmigaForever 2008+09+16, 5 x86/x64 boxes
Still waiting (or dreaming) for the Amiga revolution...
m4rko.com/AMIGA

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pavlor 
Re: WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Posted on 6-Dec-2014 8:46:58
#368 ]
Elite Member
Joined: 10-Jul-2005
Posts: 9081
From: Unknown

@marko

Don´t forget to emulate Picasso IV GFX card (with proper ROM file), it wouldn´t be much fun on AGA.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Tuxedo 
Re: WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Posted on 6-Dec-2014 10:24:46
#369 ]
Elite Member
Joined: 28-Nov-2003
Posts: 2323
From: Perugia, ITALY

@pavlor

qemu was 3x faster in fpu and still slow? How much it needs to be useable?

_________________
Simone"Tuxedo"Monsignori, Perugia, ITALY.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pavlor 
Re: WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Posted on 6-Dec-2014 10:53:00
#370 ]
Elite Member
Joined: 10-Jul-2005
Posts: 9081
From: Unknown

@Tuxedo

Quote:
qemu was 3x faster in fpu and still slow? How much it needs to be useable?


Beta 24 (with QEMU 2.1) gives 0.13x in lame benchmark.
Beta 26 (with QEMU 2.2) gives 0.38x in lame benchmark.
All on Core i5-2500K 3.3 GHz

For comparison:
SAM440flex 800MHz gives 2.9335x

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Tuxedo 
Re: WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Posted on 6-Dec-2014 11:04:34
#371 ]
Elite Member
Joined: 28-Nov-2003
Posts: 2323
From: Perugia, ITALY

@pavlor

woha.....REALLY SLOW! :(


we need at least another 8x to be little useable...better 12x....

_________________
Simone"Tuxedo"Monsignori, Perugia, ITALY.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pavlor 
Re: WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Posted on 6-Dec-2014 11:21:26
#372 ]
Elite Member
Joined: 10-Jul-2005
Posts: 9081
From: Unknown

@Tuxedo

On the other hand, MPlayer benchmark shows nearly 2x increase!

Beta 18: 466.950s
Beta 26: 238.031s
MUI-MPlayer; Core i5-2500K 3.3 GHz


Liveforit´s MPlayer is 12s slower (so similar result).


Now faster than SAM460 in this benchmark!

Note: As GFX is rather slow, it may be not so good for larger videos, will try play 720x576 TV show that works in WinUAE/OS3/FFPlay.

Edit2: As I thought, GFX seems to slow playback down. Will try 480p videos (360p play just fine).

Last edited by pavlor on 06-Dec-2014 at 11:49 AM.
Last edited by pavlor on 06-Dec-2014 at 11:21 AM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Tuxedo 
Re: WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Posted on 6-Dec-2014 12:22:21
#373 ]
Elite Member
Joined: 28-Nov-2003
Posts: 2323
From: Perugia, ITALY

@pavlor

ok, not so bad...
However first thing we need was at least 512MB of RAM(better 1GB) to get full AmigaOS 4.x/prrograms usability!

Hope Tony will solve also that issue...

_________________
Simone"Tuxedo"Monsignori, Perugia, ITALY.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pavlor 
Re: WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Posted on 6-Dec-2014 12:28:40
#374 ]
Elite Member
Joined: 10-Jul-2005
Posts: 9081
From: Unknown

@Tuxedo

Quote:
Hope Tony will solve also that issue...


Not Toni, Hyperion. They forced OS4 to use Z3 RAM as SWAP, not as normal Fast RAM. It makes sense on real hardware (Z3 RAM is too slow to be useable as Fast RAM), but user should have choice, I think.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Tuxedo 
Re: WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Posted on 6-Dec-2014 12:42:59
#375 ]
Elite Member
Joined: 28-Nov-2003
Posts: 2323
From: Perugia, ITALY

@pavlor

I doubt that Hyperion will solve that issue...
But why WinUAE cant emulate a proper AmigaOne? wasnt simpler than emulate an accelerator board? And have none of that limitations?

_________________
Simone"Tuxedo"Monsignori, Perugia, ITALY.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pavlor 
Re: WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Posted on 6-Dec-2014 12:48:38
#376 ]
Elite Member
Joined: 10-Jul-2005
Posts: 9081
From: Unknown

@Tuxedo

Quote:
I doubt that Hyperion will solve that issue...


It would be so simple change...

Quote:
But why WinUAE cant emulate a proper AmigaOne? wasnt simpler than emulate an accelerator board? And have none of that limitations?


Toni is not interested in AmigaOne.


Of course, full QEMU could be used as basis for such AmigaOne emulator. "Porting" OS4 to QEMU wouldn´t be that hard. Last time they (Hyperion) tried QEMU based solution, it was too slow to be useable. That is clearly not the case today.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Tuxedo 
Re: WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Posted on 6-Dec-2014 12:55:17
#377 ]
Elite Member
Joined: 28-Nov-2003
Posts: 2323
From: Perugia, ITALY

@pavlor

Ok,
that seems that we dont have a proper emulation for AmigaOS4.x so soon then...

_________________
Simone"Tuxedo"Monsignori, Perugia, ITALY.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Hypex 
Re: WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Posted on 6-Dec-2014 13:31:53
#378 ]
Elite Member
Joined: 6-May-2007
Posts: 9718
From: Greensborough, Australia

@Tuxedo

I read the AF interview with Toni and it was most disappointing. The interviewer was obviously most excited at OS4 emulation but Toni's responses were so negative. He didn't care about PPC or OS4 nor what could run on it.

He simply put it in because he needed to get a ROM on a PPC card to run . He has no interest in PPC at all. Very discouraging.

Well better he is working on an Amiga emulator as he obviously has no heart for the machine or the OS.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pavlor 
Re: WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Posted on 6-Dec-2014 13:57:58
#379 ]
Elite Member
Joined: 10-Jul-2005
Posts: 9081
From: Unknown

@Hypex

Quote:
He didn't care about PPC or OS4 nor what could run on it


Well, he invested nearly half year of his work into PowerPC support in WinUAE. Now, PowerPC emulation is fast, stable and compatble. What more could he do?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
OlafS25 
Re: WinUAE with Cyberstorm Emulation.
Posted on 6-Dec-2014 14:20:04
#380 ]
Elite Member
Joined: 12-May-2010
Posts: 5664
From: Unknown

@Hypex

Toni is WinUAE, his interest is emulating Amiga and Amiga is not PPC but 68k to him (like many others in the community). He cannot solve the limitation introduced by Hyperion when running the "classic version" that is Hyperions turn. They also get the money for AmigaOS (not Toni).

If Hyperion wants to earn money by selling licenses they will have to offer a workaround/patch for that.

Last edited by OlafS25 on 06-Dec-2014 at 02:22 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 Next Page )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle