Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5729 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
17 crawler(s) on-line.
 15 guest(s) on-line.
 1 member(s) on-line.


 emeck

You are an anonymous user.
Register Now!
 emeck:  48 secs ago
 towo2099:  5 mins ago
 Rob:  10 mins ago
 x303:  31 mins ago
 AmigaOldskooler:  34 mins ago
 K-L:  37 mins ago
 Livebyfaith:  1 hr ago
 DiscreetFX:  1 hr 3 mins ago
 Krethx:  1 hr 6 mins ago
 Andre4s:  1 hr 7 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4.x \ Workbench 4.x
      /  MPlayer for OS4 - Dirty Preview #2
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 Next Page )
PosterThread
dimmck 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 20-Jan-2005 14:00:51
#101 ]
Regular Member
Joined: 3-Sep-2003
Posts: 415
From: Cheney, WA

@goody

Quote:


This is what I entered on the command line:
mplayer -framedrop -vo cgx_vmem::tinyBORDER VTS_01_1.VOB

Actually, I tried lots of things but thats what worked.

When I first tried without -framedrop the sound started looping after 20 or so seconds into the movie. The video had a stutter that was not fixed by any option that I tried. Must be lack of DMA.

I copied the .VOB files to my hard drive and they played without the stutter.
If I just had the ability to go full screen this would be great.
(I guess I could lower my screens resolution thus making the video fill more of the screen. )

Anothere DVD I tried would not work at all. I get a message window saying there is read/write error.



I've had very similar experience with DVD (one I'd burned myself), both with the sound looping and "read/write error" on an encrypted DVD.

On the first, if I used framedrop I got no image and still the sound looping. Copying it to the hard drive game me an error message I posted earlier here.

Have you created a config file? I haven't, but I've been using the GUI lately.
Maybe the VOB I copied to hard drive got corrupted. I'll have to try again.

Dave M.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
srupprecht 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 20-Jan-2005 14:02:42
#102 ]
Regular Member
Joined: 23-Sep-2003
Posts: 166
From: Unknown

@dimmck

Quote:
As it is, I've had a lot of problems with GadTools. Stuff that worked under OS3.9 no longer worked under 4.0, and after fixing that and installing the first update, I kept getting GrimReaper again.


Could you provide source code that allows to reproduce the problem?

_________________
Stephan Rupprecht - AmigaOS4 developer

 Status: Offline
Profile     Report this post  
dimmck 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 20-Jan-2005 14:10:49
#103 ]
Regular Member
Joined: 3-Sep-2003
Posts: 415
From: Cheney, WA

@srupprecht


@dimmck

Quote:

As it is, I've had a lot of problems with GadTools. Stuff that worked under OS3.9 no longer worked under 4.0, and after fixing that and installing the first update, I kept getting GrimReaper again.

Could you provide source code that allows to reproduce the problem?



Maybe, but I'll have to track it down. I recalled that if I had the code isolated from the program that used it (by using a separate main), the problem when away. So I'm not sure. I haven't done much with it since the first update.

Dave M.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 20-Jan-2005 14:11:47
#104 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1965
From: Taranto, Italy

@dimmck

the VOB files directly read with mplayer cannot be played if crypted because are not processed by decss. You must use the other syntax. However i've resolved also the problem with dvd playing. it should be present in the next release..

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
ikir 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 20-Jan-2005 14:47:48
#105 ]
Elite Member
Joined: 18-Dec-2002
Posts: 5646
From: Italy

@afxgroup

Keep rocking!

_________________
Amiga News.it
Sam460ex 1,15Ghz
2GB RAM, 120GB Crucial v4 SSD, 32GB SDHC
Radeon HD 6450 1GB

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 20-Jan-2005 18:40:11
#106 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1965
From: Taranto, Italy

@all

if you have some problems with videos, try the -fps 25 -forceidx switches. It repair more videos and you can set the fps at correct speed value

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
RedMelons 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 20-Jan-2005 19:11:01
#107 ]
Super Member
Joined: 7-Mar-2003
Posts: 1062
From: Merrie Olde England

@afxgroup

I have tried to play the wmv movie of the Newcastle OS4 demonstration which I downloaded from the AmigaOneProductions site:

NewcastleMainSpeech.wmv

The audio plays fine, but the video is not played. The output includes:

Requested video codec family [wmv9dmo] (vfm=dmo) not available.
Enable it at compilation.
Requested video codec family [wmvdmo] (vfm=dmo) not available.
Enable it at compilation.
Cannot find codec matching selected -vo and video format 0x33564D57.

Is there a way to add this codec?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 20-Jan-2005 19:18:48
#108 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1965
From: Taranto, Italy

@RedMelons

if I remember well (but you can verify it on mplayer main site) wmv9 is supperted only under windows and via binary DLL. if the mplayer guys will add a native support for wmv9 i'll try to add it

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
RedMelons 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 20-Jan-2005 19:37:11
#109 ]
Super Member
Joined: 7-Mar-2003
Posts: 1062
From: Merrie Olde England

@afxgroup

Yes, you're right

Quote:
Supported Video and Audio Codecs

o Windows Media Video 9 (WMV3) (using x86 DLL)


 Status: Offline
Profile     Report this post  
Anonymous 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 20-Jan-2005 20:06:03
# ]

0
0

@afxgroup

Perhaps the OS X binaries can be used on Amiga (as they're PPC)

 
     Report this post  
afxgroup 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 20-Jan-2005 20:09:57
#111 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2004
Posts: 1965
From: Taranto, Italy

@Trezzer

mmm.. i really think that they should be recompiled for works under OS4.. it is not so simple switch between platforms.

_________________
http://www.amigasoft.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
sloxa 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 20-Jan-2005 20:53:29
#112 ]
Regular Member
Joined: 8-Dec-2003
Posts: 223
From: Finland

@ikir

good player.. working fine!! :)

is there away get it to work ibrowse externel player??
now i use amp2, and i can't get mplayer work whit ibrowse!!

_________________
Amiga4ever

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Robert 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 20-Jan-2005 21:11:24
#113 ]
Cult Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 873
From: Glasgow

@Deniil715 & afxgroup:

Thank you both.
Installation was completely painless, which is unusal for me.

Tried a wmv file and a wav file. both worked fine.
I have stack set to 50000.

If I wanted YAM to use this as default player and open files by clicking on them, would I set the path to Mplayer or the GUI?


Cheers again.

This computer seems to improve almost daily.

_________________
Robert
--
A1XE G4, OS4.1. Peg1 G3, MOS 1.4.
Abel Soul - Check out our tunes on Spotify

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Deniil715 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 21-Jan-2005 0:52:50
#114 ]
Elite Member
Joined: 14-May-2003
Posts: 4193
From: Sweden

@ikir

Quote:

Please add a dvd tab in your gu
it is a mui gui, right? Can you use reaction?


I have now made a new version with a lot more settings! Originally I though only the -vo and -framedrop were supported.. ;)

The page is here as usual. It will be added to OnyxSoft homepage soon too.

About ReAction: I plan on porting it to ReAction eventually. But developing in MUI in Amiga-E is about 10-20 times faster than ReAction in C ReAction is messy and C is even messier, and I'm not used to any one of them...

_________________
- Don't get fooled by my avatar, I'm not like that (anymore, mostly... maybe only sometimes)
> Amiga Classic and OS4 developer for OnyxSoft.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
RacerX 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 21-Jan-2005 3:30:41
#115 ]
Super Member
Joined: 21-Aug-2003
Posts: 1158
From: Parts Unknown, USA

@afxgroup & @Deniil715

Thanks to both of you for MPlayer and it's GUI. They work great together!

So far there'e only 1 AVI I've tried that it won't play. I think that AVI is corrupt because nothing else will play it either. (I haven't tried a DVD yet)

I know it will be a while before you guys worry about adding features, but when you do a frame-by-frame mode (hit one button to pause it, hit another button to go to the next frame, hit it agin to go to the frame after that, etc...) would be nice.

Maybe you guys should post MPlayer and the GUI on OS4 Depot.

_________________
'unfixed' A1XE, 512mb RAM, plug-in USB card, Sil 0680 IDE card, Radeon 9250, built-in sound, OS4.1 update 5.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Toaks 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 21-Jan-2005 7:51:25
#116 ]
Elite Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 8042
From: amigaguru.com



just want to thank everyone involved with The Amiga Version Of Mplayer and that im looking forward to the full version to arrive.

Keep Up the great work guys.


ps:will there be any chance of using the orginal mplayer gui skins from the net?


_________________
See my blog and collection website! . https://www.blog.amigaguru.com

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Zardoz 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 21-Jan-2005 8:24:20
#117 ]
Team Member
Joined: 13-Mar-2003
Posts: 4261
From: Unknown

@Restore2003

That's GMplayer. Mplayer is shell based, GMplayer is a GTK based front end. It needs a rewrite rather than a port.

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Anonymous 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 21-Jan-2005 8:51:35
# ]

0
0

@afxgroup

As far as I know x86 MPlayer uses the Windows DLLs, so I figured something similar might be possible with the OS X version, but it seems they are contained within the binary (I just had a look inside the package contents). :(

 
     Report this post  
Toaks 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 21-Jan-2005 8:54:37
#119 ]
Elite Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 8042
From: amigaguru.com

@AMiGR

uurk..GTK...

ok... thanx

_________________
See my blog and collection website! . https://www.blog.amigaguru.com

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Deniil715 
Re: MPlayer for OS4 - Dirty Preview
Posted on 21-Jan-2005 12:23:39
#120 ]
Elite Member
Joined: 14-May-2003
Posts: 4193
From: Sweden

I have release yet another update with a few quick fixes and an addition I was in a hurry last night, and the battery in my mouse died (wireless + optical is not a good combination), so I didn't get the time to make a complete test.

Checkout my page: http://hem.bredband.net/deniil/

_________________
- Don't get fooled by my avatar, I'm not like that (anymore, mostly... maybe only sometimes)
> Amiga Classic and OS4 developer for OnyxSoft.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 Next Page )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle