Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5831 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
» Home
» Features
» News
» Forums
» Classifieds
» Links
» Downloads
Extras
» OS4 Zone
» IRC Network
» AmigaWorld Radio
» Newsfeed
» Top Members
» Amiga Dealers
Information
» About Us
» FAQs
» Advertise
» Polls
» Terms of Service
» Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
20 crawler(s) on-line.
 23 guest(s) on-line.
 1 member(s) on-line.


 Fl@sh

You are an anonymous user.
Register Now!
 Fl@sh:  1 min ago
 DiscreetFX:  6 mins ago
 Hypex:  8 mins ago
 BSzili:  10 mins ago
 Rob:  43 mins ago
 Arnie:  1 hr 4 mins ago
 amisteph:  1 hr 12 mins ago
 Akiko:  1 hr 47 mins ago
 graincloud:  2 hrs 30 mins ago
 billt:  2 hrs 31 mins ago

/  Forum Index
   /  Classic Amiga Software
      /  AMIMSX 3.1 is broken on the Amiga 1300 I use
Register To Post

PosterThread
newlight 
AMIMSX 3.1 is broken on the Amiga 1300 I use
Posted on 4-Aug-2020 20:37:26
#1 ]
Super Member
Joined: 10-Sep-2007
Posts: 1729
From: Somewhere in Spain

Hi men

And women

My Amiga 1300's AmiMSX doesn,t run at all.The emulador yes but when I try to load some MVDs inside it blocks with the screen black.Same with ROM files.

Thank you

I hope to some help to tun Bruce Lee and other games

Cheers

AMIGA IS THE BEST YOU KNOW

_________________
AMIGA 500 1.5 MB ACA500/ACA1232 accelerators
AMIGA 500 German
CD32 unexpanded
Amiga 1200 Tower on AmigaKit since years
AMIGA 1300 030/50 Mhz/32 MB WB 3.9 with lots of games&demos
AMIGA ONE XE G3 PPC 800 Mhz/1 GB RAM/RADEON 9250 128 MB/SATA CONTROLLER

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AmigaBlitter 
Re: AMIMSX 3.1 is broken on the Amiga 1300 I use
Posted on 4-Aug-2020 22:18:55
#2 ]
Elite Member
Joined: 26-Sep-2005
Posts: 3453
From: Unknown

@newlight

Now you dropped a bomb here: whats an Amiga 1300?

_________________
retired

 Status: Offline
Profile     Report this post  
newlight 
Re: AMIMSX 3.1 is broken on the Amiga 1300 I use
Posted on 4-Aug-2020 22:59:17
#3 ]
Super Member
Joined: 10-Sep-2007
Posts: 1729
From: Somewhere in Spain

@AmigaBlitter

It,s an Amiga 1200 Withers AGA chipset

Is an Amiga

Is calles Mokronik Amiga 1300 and it works pretty well yeah

A fantástico machine as Amiga is and only has

A brillante mari on time

Cool

Hope tris helps

_________________
AMIGA 500 1.5 MB ACA500/ACA1232 accelerators
AMIGA 500 German
CD32 unexpanded
Amiga 1200 Tower on AmigaKit since years
AMIGA 1300 030/50 Mhz/32 MB WB 3.9 with lots of games&demos
AMIGA ONE XE G3 PPC 800 Mhz/1 GB RAM/RADEON 9250 128 MB/SATA CONTROLLER

 Status: Offline
Profile     Report this post  
newlight 
Re: AMIMSX 3.1 is broken on the Amiga 1300 I use
Posted on 4-Aug-2020 23:19:00
#4 ]
Super Member
Joined: 10-Sep-2007
Posts: 1729
From: Somewhere in Spain

@newlight

Only: I really want to see my AmiMSX emilator running and loading Roms

What's the hecks?

Is very complexión to me haha

Thanks in advance

_________________
AMIGA 500 1.5 MB ACA500/ACA1232 accelerators
AMIGA 500 German
CD32 unexpanded
Amiga 1200 Tower on AmigaKit since years
AMIGA 1300 030/50 Mhz/32 MB WB 3.9 with lots of games&demos
AMIGA ONE XE G3 PPC 800 Mhz/1 GB RAM/RADEON 9250 128 MB/SATA CONTROLLER

 Status: Offline
Profile     Report this post  
fishy_fis 
Re: AMIMSX 3.1 is broken on the Amiga 1300 I use
Posted on 5-Aug-2020 3:47:21
#5 ]
Super Member
Joined: 29-Mar-2004
Posts: 1905
From: Australia

@newlight

Ah, there's the problem,.... the machine doesnt exist.

Simply naming something as something else doesnt make it real.
It appears you have an a1200, with certain expansions (from what I can decipher from your illegible writing). Nothing will work on an a1300 'cos it doesnt exist.


Reminds me of a guy who goes by "AmigaSystem" on a few forums who seems determined that OS3.x with certain software installed suddenly is no longer OS3.x, but instead afa_os.

Nice guy, but somewhat retarded idea that something changes just because you want to call it something else (and yes, before those with ocd get that unscratchable itch, Im well aware of the os3.x software named afa_os).

What is it with the Amiga that makes it attract fruit loops?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
newlight 
Re: AMIMSX 3.1 is broken on the Amiga 1300 I use
Posted on 5-Aug-2020 11:32:54
#6 ]
Super Member
Joined: 10-Sep-2007
Posts: 1729
From: Somewhere in Spain

@fishy_fis

Apart there is no war

I want to have my AmiMSX running games

I love my Amiga 1300

That,s all

Apart from gold

_________________
AMIGA 500 1.5 MB ACA500/ACA1232 accelerators
AMIGA 500 German
CD32 unexpanded
Amiga 1200 Tower on AmigaKit since years
AMIGA 1300 030/50 Mhz/32 MB WB 3.9 with lots of games&demos
AMIGA ONE XE G3 PPC 800 Mhz/1 GB RAM/RADEON 9250 128 MB/SATA CONTROLLER

 Status: Offline
Profile     Report this post  
newlight 
Re: AMIMSX 3.1 is broken on the Amiga 1300 I use
Posted on 5-Aug-2020 11:35:19
#7 ]
Super Member
Joined: 10-Sep-2007
Posts: 1729
From: Somewhere in Spain

@newlight

Having this is a good thing for me so let's be it it yes

Good yo hera some news

_________________
AMIGA 500 1.5 MB ACA500/ACA1232 accelerators
AMIGA 500 German
CD32 unexpanded
Amiga 1200 Tower on AmigaKit since years
AMIGA 1300 030/50 Mhz/32 MB WB 3.9 with lots of games&demos
AMIGA ONE XE G3 PPC 800 Mhz/1 GB RAM/RADEON 9250 128 MB/SATA CONTROLLER

 Status: Offline
Profile     Report this post  
newlight 
Re: AMIMSX 3.1 is broken on the Amiga 1300 I use
Posted on 5-Aug-2020 13:30:19
#8 ]
Super Member
Joined: 10-Sep-2007
Posts: 1729
From: Somewhere in Spain

@newlight

Helo me please

That's all zI want

How can I setup the AmoMSX emulador?

Right

_________________
AMIGA 500 1.5 MB ACA500/ACA1232 accelerators
AMIGA 500 German
CD32 unexpanded
Amiga 1200 Tower on AmigaKit since years
AMIGA 1300 030/50 Mhz/32 MB WB 3.9 with lots of games&demos
AMIGA ONE XE G3 PPC 800 Mhz/1 GB RAM/RADEON 9250 128 MB/SATA CONTROLLER

 Status: Offline
Profile     Report this post  
outlawal2 
Re: AMIMSX 3.1 is broken on the Amiga 1300 I use
Posted on 5-Aug-2020 16:25:59
#9 ]
Member
Joined: 16-Apr-2010
Posts: 90
From: Unknown

@fishy_fis

Hey give the guy a break, clearly English is not his native language.
How is your Spanish?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
LarsB 
Re: AMIMSX 3.1 is broken on the Amiga 1300 I use
Posted on 5-Aug-2020 16:29:20
#10 ]
Member
Joined: 29-Jul-2019
Posts: 52
From: Unknown

@fishy_fis

https://amigaland.de/infinitiv-a-1300

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AmigaOldskooler 
Re: AMIMSX 3.1 is broken on the Amiga 1300 I use
Posted on 5-Aug-2020 21:52:46
#11 ]
Regular Member
Joined: 7-Mar-2015
Posts: 197
From: Unknown

Hi there,

Do you have a graphics card installed in the tower? It says in the readme of AmiMSX 3.1 that it won't work with graphics card. Maybe that is the problem? The older version 2.52 possibly works?

There are two versions of AmiMSX:

http://aminet.net/package/misc/emu/AmiMSX252

and

http://aminet.net/package/misc/emu/AmiMSX

You can also try another emulator called fMSX:

http://aminet.net/package/misc/emu/fMSX

Maybe that one will work for you?

My first computer was an MSX btw.. So many great games! Salamander, Knightmare, Circus Charlie... good times!

_________________
Gaming on AmigaOS 4.1 Blog (amigaos4gaming.wordpress.com)
Old School Game Blog (oldschoolgameblog.com)
Void demo group (amigavoid.wordpress.com)

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pixie 
Re: AMIMSX 3.1 is broken on the Amiga 1300 I use
Posted on 7-Aug-2020 7:49:06
#12 ]
Elite Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 2668
From: Figueira da Foz - Portugal

@outlawal2

People might name whatever they own, but when they want help they should help themselves to come into a common ground, so it not hinders their own cause.

_________________
Indigo 3D Lounge, my second home.
The Illusion of Choice | Am*ga

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Rob 
Re: AMIMSX 3.1 is broken on the Amiga 1300 I use
Posted on 8-Aug-2020 17:05:51
#13 ]
Elite Member
Joined: 20-Mar-2003
Posts: 5930
From: S.Wales

@pixie

Micronik sold prebuilt A1200 tower systems under the Infinitive name and had a license from Amiga International to use the powered by Amiga branding on their products.

So while not actually called an Amiga 1300 most peole who are familiar with Micronik's product will know what he's talking about.

There were Infinitive 1300, 1400 and 1500.

The 1300 was just a basic A1200 system in a tower, the 1400 came with the addition of a Zorro II busboard and the 1500 had a CPU slot and SCSI in addition to Zorro slots. If an A3000/A4000 CPU card was plugged into the 1500's busboard the card slot became ZIII capable but lacked DMA.



 Status: Offline
Profile     Report this post  

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle