Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
6036 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
23 crawler(s) on-line.
 13 guest(s) on-line.
 0 member(s) on-line.



You are an anonymous user.
Register Now!
 evilFrog:  5 mins ago
 OlafS25:  31 mins ago
 1Mouse:  56 mins ago
 Dege:  57 mins ago
 samo79:  1 hr 3 mins ago
 DiskDoctor:  1 hr 8 mins ago
 DWolfman:  1 hr 12 mins ago
 Mobileconnect:  1 hr 19 mins ago
 _analogkid_:  1 hr 19 mins ago
 zipper:  1 hr 24 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga Emulation
      /  Help with emulation
Register To Post

PosterThread
NextGenAmigaMan 
Help with emulation
Posted on 19-Feb-2021 2:59:22
#1 ]
New Member
Joined: 13-Feb-2021
Posts: 7
From: Unknown

While waiting for my X5000 funding :D I am trying to install OS 4.1 sing AmigaForever.
I got this profess to work once, a little over a week ago. Then I made a silly change to the Cyberstorm PPC device and was presented with the friendly Workbench disk screen on reboot. Every subsequent installation attempt has resulted in a "Not a DOS disk in device DH0:" requester every single time after nstallation.

What am I missing?

Should I just do a simple install, without adding a larger disk (rather than the internal 750mb) beforehand? I even wiped my system (I was planning on doing this anyway for speed reasons) nd starting fresh.

Any ideas would be helpful.

Thanks,
Stan

 Status: Offline
Profile     Report this post  
smf 
Re: Help with emulation
Posted on 19-Feb-2021 11:17:15
#2 ]
Regular Member
Joined: 15-Mar-2003
Posts: 313
From: Vxj, Sweden

@NextGenAmigaMan

Sounds like you did something wrong when creating your systempartition.
On my os4.1 setup i use smartfilesystem as filesystem and on a classic machine you need to add the filesystem to the The Rigid Disk Block (RDB), did you do that?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
DiskDoctor 
Re: Help with emulation
Posted on 19-Feb-2021 16:16:21
#3 ]
Cult Member
Joined: 3-Feb-2009
Posts: 605
From: Rzeszow, Poland

@NextGenAmigaMan

If you were to wait for the funding, why not quit waiting (let us say) and attain interest in

- Tabor aka A1222
- Sam460cr?

They're more that 2x cheaper each!

_________________
Vampire V4 Standalone R5 + V4 BootLoader v2.5
running: AmigaOS 1.3 / 3.1 / 3.1.4.1 / 3.9, AmiKit XE, Coffin, ApollOS & AROS

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Hypex 
Re: Help with emulation
Posted on 19-Feb-2021 17:10:41
#4 ]
Elite Member
Joined: 6-May-2007
Posts: 10143
From: Greensborough, Australia

@NextGenAmigaMan

What did you do?

Was this inside of the emulation?

With OS4.1 there should be a boot floppy image. It used to come with a floppy. Should be on the CD also but I'm not sure of that. So you could get to MediaToolbox. Anything in early startup?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
NextGenAmigaMan 
Re: Help with emulation
Posted on 19-Feb-2021 17:27:46
#5 ]
New Member
Joined: 13-Feb-2021
Posts: 7
From: Unknown

@DiskDoctor

I've had a Sam460ex board, but it is woefully...no, painfully slow at 800MHz. I lost that system somewhere in a move.

The 1222 looks promising. Is it upgradable? I only see one SDRAM slot.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
NextGenAmigaMan 
Re: Help with emulation
Posted on 19-Feb-2021 17:33:33
#6 ]
New Member
Joined: 13-Feb-2021
Posts: 7
From: Unknown

@Hypex

Ill bexabke to give you a detailed answer later, but I've tried getting into media toolbox and setting up a, Workbench, Work and Data partition, ensuring WB was bootable. Everything installed but still no boot afterwards.

I'll re do the whole process and jot down each step after work tonight..

 Status: Offline
Profile     Report this post  
DiskDoctor 
Re: Help with emulation
Posted on 19-Feb-2021 18:28:12
#7 ]
Cult Member
Joined: 3-Feb-2009
Posts: 605
From: Rzeszow, Poland

@NextGenAmigaMan

Quote:
The 1222 looks promising. Is it upgradable? I only see one SDRAM slot.


specs

Quote:
Support up to 8GB RAM

_________________
Vampire V4 Standalone R5 + V4 BootLoader v2.5
running: AmigaOS 1.3 / 3.1 / 3.1.4.1 / 3.9, AmiKit XE, Coffin, ApollOS & AROS

 Status: Offline
Profile     Report this post  

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle