Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
6017 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
85 crawler(s) on-line.
 17 guest(s) on-line.
 1 member(s) on-line.


 matthey

You are an anonymous user.
Register Now!
 matthey:  3 mins ago
 bigmac:  17 mins ago
 duga:  27 mins ago
 tekmage:  42 mins ago
 agami:  52 mins ago
 DiscreetFX:  59 mins ago
 Trixie:  1 hr ago
 JimIgou:  1 hr 27 mins ago
 thetommyboy2k:  1 hr 32 mins ago
 invent:  1 hr 58 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga Gaming
      /  Possible amiga port ? flight sim
Register To Post

Goto page ( 1 | 2 | 3 | 4 Next Page )
PosterThread
utri007 
Possible amiga port ? flight sim
Posted on 27-Sep-2005 23:06:53
#1 ]
Super Member
Joined: 12-Aug-2003
Posts: 1030
From: United States of Europe

Chec this out

http://www.flightsimtoolkit.co.uk/

Usin same engine could get hundrets totally different FREE flight sims from history style to scifi. Hardware requirements on pc side doesn't look bad even for 68k amigas.

And moust important sources are freely downloadable.

check these exsamples

http://www.adrianebrown.co.uk/flightsimtoolkit/simulations/historical/steelswallows_1/index.html

http://www.adrianebrown.co.uk/flightsimtoolkit/simulations/military/vx21_vipers_nest/index.html

http://www.adrianebrown.co.uk/flightsimtoolkit/simulations/historical/aircrafts_of_the_spanish_air_war/index.html

Last edited by utri007 on 28-Sep-2005 at 06:53 AM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
sicky 
Re: Possible amiga port ? flight sim
Posted on 27-Sep-2005 23:18:31
#2 ]
Elite Member
Joined: 11-Mar-2003
Posts: 2837
From: Essex, UK

@utri007

I would absolutely love to have a decent flight sim running on my AmigaOne, we have been depraved of a decent flight sim that utilises a graphics card and PPC hardware.

Would be prepared to pay for the game if ported to OS4 even if it is GPL or open source!

_________________
SAM 460 with 2GB or RAM, 1000GB HD, 4 port SATA, DVDRW drive and Radeon HD 4650 GFX card.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Toaks 
Re: Possible amiga port ? flight sim
Posted on 27-Sep-2005 23:20:10
#3 ]
Elite Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 8042
From: amigaguru.com

@utri007

feel free to start porting anytime, i know i will love it :=)

_________________
See my blog and collection website! . https://www.blog.amigaguru.com

 Status: Offline
Profile     Report this post  
utri007 
Re: Possible amiga port ? flight sim
Posted on 27-Sep-2005 23:29:39
#4 ]
Super Member
Joined: 12-Aug-2003
Posts: 1030
From: United States of Europe

@Toaks

Sorry! not with my programming skills it would be ready after 100 years :(

Someone could check sources and check would it be difficult? I know that portin game to amiga from different platform might take anything between 2 hours and years.


 Status: Offline
Profile     Report this post  
d0c 
Re: Possible amiga port ? flight sim
Posted on 27-Sep-2005 23:38:34
#5 ]
Cult Member
Joined: 8-Sep-2004
Posts: 896
From: UK

Steelswallows: The White Hell, looked good the two others looked crap.. please pick Steelswallows: The White Hell if anyone is going to do a port...

_________________
I was a ZX Spectrum owner....

 Status: Offline
Profile     Report this post  
utri007 
Re: Possible amiga port ? flight sim
Posted on 27-Sep-2005 23:42:20
#6 ]
Super Member
Joined: 12-Aug-2003
Posts: 1030
From: United States of Europe

@d0c

all those games uses same engine, porting the engine could make possible to play hundres of flight sims.

all those exsamples etc

Last edited by utri007 on 27-Sep-2005 at 11:45 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
sicky 
Re: Possible amiga port ? flight sim
Posted on 27-Sep-2005 23:43:15
#7 ]
Elite Member
Joined: 11-Mar-2003
Posts: 2837
From: Essex, UK

@d0c

Yes, Steelswallows gets my vote, hands down

_________________
SAM 460 with 2GB or RAM, 1000GB HD, 4 port SATA, DVDRW drive and Radeon HD 4650 GFX card.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
giga 
Re: Possible amiga port ? flight sim
Posted on 27-Sep-2005 23:45:34
#8 ]
Regular Member
Joined: 5-Jun-2004
Posts: 287
From: Unknown

@utri007

Having just looked at the steel swallows website I can tell you that it wants "IBM or fully compatible" - x86. It may be open source but to port the code from x86 to PPC could be a nightmare.

If it were just SDL it would be a bit easier but as this is designed for x86 I can imagine it would take a while longer. Without being a programmer I cannot tell you more but it seems slightly more difficult than just a recompile.

If I'm wrong (Toaks) please feel free to correct me.
GiGa

_________________
Owner of uA1-C with OS4.0

 Status: Offline
Profile     Report this post  
utri007 
Re: Possible amiga port ? flight sim
Posted on 27-Sep-2005 23:54:15
#9 ]
Super Member
Joined: 12-Aug-2003
Posts: 1030
From: United States of Europe

@giga

Well I know that making port could be night mare, thoug some old dos x86 games had been quite easy to port, like Doom.

It sad that there is not so much screenshots I would like to see screenshot from Battlestar Galactica :)

http://www.adrianebrown.co.uk/flightsimtoolkit/simulations/scifi/battlestar/index.html

requirement is 386, 486 66mhz recomended.

Last edited by utri007 on 28-Sep-2005 at 12:04 AM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
wegster 
Re: Possible amiga port ? flight sim
Posted on 28-Sep-2005 0:38:41
#10 ]
Elite Member
Joined: 29-Nov-2004
Posts: 8554
From: RTP, NC USA

@utri007
adrianebrown is an AW.net member and has posted here previously, try contacting him (her?)


_________________
Are we not done with the same silly arguments and flames yet??!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Thematic 
Re: Possible amiga port ? flight sim
Posted on 28-Sep-2005 1:58:51
#11 ]
Super Member
Joined: 28-Oct-2003
Posts: 1616
From: I'm actually flying into a bug!

@utri007
Who said porting DOOM was easy? For it to appear on Amiga, many people had to do more than punch a few keys (linux port etc.).

_________________
: AmigaOneXE (unmod.) 750FX/512 MB +stuff & AmigaOS 4.(0|1)
: A1200/68060&96MB/SCSI/EM1200-Voodoo3 & OS 3.5
: A500/1MB
: Pegasos (ff) 512 MB & MorphOS
Praise seitan.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
utri007 
Re: Possible amiga port ? flight sim
Posted on 28-Sep-2005 6:19:08
#12 ]
Super Member
Joined: 12-Aug-2003
Posts: 1030
From: United States of Europe

@Thematic

OK I have understand wrong.

There is multiple ports for this game so I dared to hope that this one would be easy.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Dirk-B 
Re: Possible amiga port ? flight sim
Posted on 28-Sep-2005 6:26:48
#13 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 1180
From: Belgium

Yes we need a flight simulator !

The latest i used was TFX on a 060 but that is
already some time ago now.

_________________
A1G3-SE + OS4.1 u1 iso (x2)

 Status: Offline
Profile     Report this post  
sicky 
Re: Possible amiga port ? flight sim
Posted on 28-Sep-2005 8:21:06
#14 ]
Elite Member
Joined: 11-Mar-2003
Posts: 2837
From: Essex, UK

@Dirk-B

Quote:
Yes we need a flight simulator !

Couldn't agree more

Quote:
The latest i used was TFX on a 060 but that is
already some time ago now

Yes same here, can you imagine something like that but at least running on a graphics card and PPC!

_________________
SAM 460 with 2GB or RAM, 1000GB HD, 4 port SATA, DVDRW drive and Radeon HD 4650 GFX card.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Dirk-B 
Re: Possible amiga port ? flight sim
Posted on 28-Sep-2005 9:18:21
#15 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 1180
From: Belgium

@sicky

Yes, i can imagine it.

Would it be possible to port TFX to OS4?

_________________
A1G3-SE + OS4.1 u1 iso (x2)

 Status: Offline
Profile     Report this post  
sicky 
Re: Possible amiga port ? flight sim
Posted on 28-Sep-2005 10:08:41
#16 ]
Elite Member
Joined: 11-Mar-2003
Posts: 2837
From: Essex, UK

@Dirk-B

Quote:
Would it be possible to port TFX to OS4?

Dunno, is TFX open source or even GPL (very much doubt it)

_________________
SAM 460 with 2GB or RAM, 1000GB HD, 4 port SATA, DVDRW drive and Radeon HD 4650 GFX card.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
utri007 
Re: Possible amiga port ? flight sim
Posted on 28-Sep-2005 10:12:43
#17 ]
Super Member
Joined: 12-Aug-2003
Posts: 1030
From: United States of Europe

http://www.flightsimtoolkit.co.uk/ engine is allready remaked, seems many times.

With this one engine could be possible to get many different flight simulators.

Is that engine coded with C



 Status: Offline
Profile     Report this post  
Dirk-B 
Re: Possible amiga port ? flight sim
Posted on 28-Sep-2005 12:46:59
#18 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 1180
From: Belgium

@utri007

Hmm, i have found something strange on that site:

Quote:

Official Source Code

* FST "FLY" Open Source
The above mentioned code only includes the fly.exe code less the toolset code and any sound
* FST "TOOLSET" Open Source
could be released in the near future to limited developers to bring a new suite of applications built for the newer operating systems including being ported to other development platforms like AMIGA Anywhere or Linux

_________________
A1G3-SE + OS4.1 u1 iso (x2)

 Status: Offline
Profile     Report this post  
utri007 
Re: Possible amiga port ? flight sim
Posted on 28-Sep-2005 13:02:28
#19 ]
Super Member
Joined: 12-Aug-2003
Posts: 1030
From: United States of Europe

@Dirk-B


I've understand that fly.exe is needed to play games, and tool set to develop flight sims.

I really would like to see this one it would bring some many different flight sims to amiga, and I belive that some of those would really fly with my 040 40mhz a1200.

Some of those games looks much better than TFX and some not :)

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Dirk-B 
Re: Possible amiga port ? flight sim
Posted on 28-Sep-2005 13:27:03
#20 ]
Super Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 1180
From: Belgium

@utri007

Bwa, it most not be as good as TFX.

Something like A10 Tankkiller would be good for a start.

_________________
A1G3-SE + OS4.1 u1 iso (x2)

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( 1 | 2 | 3 | 4 Next Page )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle