Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5828 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
38 crawler(s) on-line.
 17 guest(s) on-line.
 0 member(s) on-line.



You are an anonymous user.
Register Now!
 Akiko:  15 mins ago
 ebtigger:  1 hr 1 min ago
 billt:  1 hr 10 mins ago
 Dragoon:  1 hr 43 mins ago
 MEGA_RJ_MICAL:  2 hrs 24 mins ago
 Steady:  4 hrs 20 mins ago
 Hammer:  4 hrs 32 mins ago
 noXLar:  5 hrs 2 mins ago
 A1200coder:  5 hrs 55 mins ago
 colinw:  5 hrs 56 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4.x \ Workbench 4.x
      /  The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 Next Page )
PosterThread
mr_homm 
Re: The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Posted on 17-Feb-2006 6:14:23
#221 ]
Regular Member
Joined: 21-Mar-2003
Posts: 180
From: Seattle

Here's another trouble I have, which is continued from update #3:

Formatcdrw can't see that I have any cd drive. The GUI window pops up, but the list at the left is blank, as are device and unit. The name empty is in the name textfield, but every button is ghosted. There are no sample tooltypes in the icon, and I can't pass any command line parameters, so there's no way to tell it what device and unit to look at. Presumably, it is supposed to poll them all and get a list of CD or DVD drives. However, nothing shows up.

It was like this in update #3 too, and it works no better for me in update #4. I have a microA1, matsushita cdrw/dvdrw/dvdram drive as primary master on the internal via device (a1ide.device) and no sil controller. My HD is primary slave, if that matters. I can mount and read iso formatted cds/cdrws and write to cdrws using makecd with no problem. It is only formatcdrw that won't work. Thanks for any help!

--Stuart Anderson

 Status: Offline
Profile     Report this post  
CodeSmith 
Re: The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Posted on 17-Feb-2006 6:17:11
#222 ]
Elite Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 3045
From: USA

@mr_homm

That happened to me too, I fixed it by using the Nero disk erase tool. Looks like FormatCDRW is not smart enough to be able to format CDs that have non-Amiga data in them.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Anonymous 
Re: The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Posted on 17-Feb-2006 7:27:42
# ]

0
0

@wegster

More on UBoot-Prefs...

It seems it does even crash for some people

 
     Report this post  
Anonymous 
Re: The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Posted on 17-Feb-2006 7:54:23
# ]

0
0

@wegster

If i type "date" in a shell, i get

Quote:
17 08:51:50 2006

which could be a bug, because i don't see what month is, do you?

 
     Report this post  
lionstorm 
Re: The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Posted on 17-Feb-2006 7:54:32
#225 ]
Super Member
Joined: 31-Jul-2003
Posts: 1565
From: the french side

@wegster

quake2/W3D related pb here on A1G4@800 with 512Mb RAM and ATI radeon 7500.

in full screen minigl w/o rlu, the running demo freezes the system after a few seconds and a warm boot leads to a black screen (but a cold boot brings the system back).

played with the stack (up to 5'000'000 default is 1'200'000), open warpview before, added interrupt=yes and softsprite=yes to radeon icon ttoltypes, uses the warpos version for classic amiga(ppc), removed avenger and voodoo libs in W3D/HW...
nothing helps, it freezes in hardware acceleration mode !

the window mode whatever mode is selected gives a totally green window.
alephone is also giving a green window (in full screen and window mode) but at least I could see the players.

GLtron and matrix screenblanker are working so I guess it is quake2 fault.

Lio

 Status: Offline
Profile     Report this post  
vortexau 
Re: The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Posted on 17-Feb-2006 8:23:15
#226 ]
Elite Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 2651
From: . . outside the Pod-bay; Australia

@firbodi

Quote:

Has anyone noticed that BenchTrash is missing from update 4?


Don't know if its because I Installed over present OS but I found BenchTrash in Tools/

If icons obscure other icons the Window-Clean up by . . may have to be used.
Compare .info files through a DirUtil with the WB Directory in question!

_________________
-vortexau, who's A1 XE-G4 remains at half-RAM !
A2000HD (from 1991) 060 64Mb PicassoII with OS3.5 . . . still working.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
KermitTheFrogman 
Re: The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Posted on 17-Feb-2006 9:09:35
#227 ]
Member
Joined: 6-Jun-2004
Posts: 99
From: Glos,UK

@wegster

Carried out a clean install of update 4 on a new drive with no problems! However, ImageFX 4 Studio no longer installs.
During installation, the message 'Unable to locate source file/drawer 'RAM: Browser info in line 1717'' comes up and aborts the process.
I've checked the CD for damage - its OK !! Also refitted the original disk with update 3, and all goes well!!

A1XE/7451-800.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Jape 
Re: The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Posted on 17-Feb-2006 10:13:18
#228 ]
Regular Member
Joined: 15-Feb-2005
Posts: 397
From: Helsinki, Finland

@wegster

Well, here is another one to add to list..

Try to drag & drop into trashcan icon or inside it????

EDIT: It will work on same partition, but try from another one..


Last edited by Jape on 17-Feb-2006 at 10:16 AM.

_________________
Asus Maximus VII Ranger, i7-4790K@4.6, HyperX DDR3@1866, MSI GTX980, 120GB ssd, 1T, 2T hdd.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Steady 
Re: The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Posted on 17-Feb-2006 10:17:37
#229 ]
Regular Member
Joined: 1-Nov-2004
Posts: 177
From: Melbourne, OZ

Thanks everyone's help on the sound issues. Will try out your suggestions over the weekend and post the results.

Quote:
That effectively patches any Music Unit calls to the Unit you selected.
However, the volume may decrease when you do that.


God, I hope not... it's quiet enough as it is!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Anonymous 
Re: The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Posted on 17-Feb-2006 11:06:43
# ]

0
0

@wegster

USB Flash Issues- lockups?

Second. Here i have the very same problem, drag and drop some files to the USB
masstorage and it sooner or later locks up the system. Copying from shell works,
though, but getting incredible SLOW after some time (i.e. a text file of
2 bytes in size takes 2-3 seconds)

 
     Report this post  
DaveAE 
Re: The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Posted on 17-Feb-2006 11:23:04
#231 ]
Super Member
Joined: 21-Mar-2003
Posts: 1091
From: The Netherlands

@Stephen_Robinson

Quote:
why dosn't CD playback just work anyway? eh eh?

Sound cards have to be initialized and set up before they do anything at all. That's why something needs to trigger the driver. That can be any AHI-using program or Mixer.

I don't know why people have low-volume issues. If all went well, the CMI driver that was put on the update 4 CD is the same as on OS4depot (can anyone check that please)? Perhaps the update 4 CD installs a different ahi.prefs in envarc:sys?

_________________
Audio Evolution
http://www.audio-evolution.com

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tonyw 
Re: The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Posted on 17-Feb-2006 11:28:02
#232 ]
Elite Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 3200
From: Sydney (of course)

@broadblues

Quote:

Up till update 4 when I type commands in the "execute command" window brought up by the Workbench menu, the previous commands were remebered. Now it's gone back to Os3.5 behaviour and the previous commands are forgotten. If there's an option to reenable this feautue I can't find it.


This still works in Update 4 (on my system, at least). It works on Update 3, Update 4 and the latest beta.

Do you have the file SYS:Prefs/Env-Archive/Sys/AsyncWB.history? It contains the text of all the previous commands.

_________________
cheers
tony

Hyperion Support Forum: http://forum.hyperion-entertainment.biz/index.php

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tonyw 
Re: The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Posted on 17-Feb-2006 11:31:57
#233 ]
Elite Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 3200
From: Sydney (of course)

@mr_homm

CDFormat will only show those devices that are in the Devs:DOSDrivers directory. If you move CDRW, DVD-RW and DVD+RW from Sys:Storage/DOSDrivers into SYS:Devs/DOSDrivers and edit the device and unit numbers in each icon, they should appear in CDFormat's list.

_________________
cheers
tony

Hyperion Support Forum: http://forum.hyperion-entertainment.biz/index.php

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tonyw 
Re: The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Posted on 17-Feb-2006 11:35:12
#234 ]
Elite Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 3200
From: Sydney (of course)

@Raziel

Quote:

If i type "date" in a shell, i get
[...]


That's because you are running SDK's Linux "date". Try "which date" and you'll see.
If you type "C:Date", it will work as you expect. The problem is that C: is the lowest priority in the Path, so any other version of "date" will be found first.

_________________
cheers
tony

Hyperion Support Forum: http://forum.hyperion-entertainment.biz/index.php

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Luca67 
Re: The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Posted on 17-Feb-2006 11:40:59
#235 ]
Member
Joined: 5-Nov-2003
Posts: 30
From: Italy

Why in UBoot prefs ("IDE ports" tab) BestPIO isn't selectable? This was even in update3.

Ciao
Luca

_________________
Ciao
Luca

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Zorro 
Re: The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Posted on 17-Feb-2006 11:48:08
#236 ]
Super Member
Joined: 30-Apr-2003
Posts: 1081
From: Italy

@Raziel

Quote:
USB Flash Issues- lockups?


Same here when I copy to the HD some files from a USB flash storage key
that worked perfectly with update 3...

_________________
-------------------------------
AmigaOS, the last hope...

 Status: Offline
Profile     Report this post  
number6 
Re: The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Posted on 17-Feb-2006 15:06:19
#237 ]
Elite Member
Joined: 25-Mar-2005
Posts: 10881
From: In the village

@DaveAE

Quote:
I don't know why people have low-volume issues. If all went well, the CMI driver that was put on the update 4 CD is the same as on OS4depot (can anyone check that please)? Perhaps the update 4 CD installs a different ahi.prefs in envarc:sys?

It also might be wise to report which audio connectors one is using (front/back)

#6

_________________
This posting, in its entirety, represents solely the perspective of the author.
*Secrecy has served us so well*

 Status: Offline
Profile     Report this post  
number6 
Re: The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Posted on 17-Feb-2006 15:35:12
#238 ]
Elite Member
Joined: 25-Mar-2005
Posts: 10881
From: In the village

@vortexau

Quote:
Don't know if its because I Installed over present OS but I found BenchTrash in Tools/

I performed a "fresh" install.
I ran "Dirscanner" (aminet) and "Find" (SYS:System).
There is NO BenchTrash on a fresh install. There is NO BenchTrash on the install CD.

#6


_________________
This posting, in its entirety, represents solely the perspective of the author.
*Secrecy has served us so well*

 Status: Offline
Profile     Report this post  
number6 
Re: The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Posted on 17-Feb-2006 15:39:05
#239 ]
Elite Member
Joined: 25-Mar-2005
Posts: 10881
From: In the village

@Jape

Quote:
Well, here is another one to add to list..

Try to drag & drop into trashcan icon or inside it????

EDIT: It will work on same partition, but try from another one..

Probably for safety reasons, discussed here in a thread last year.
Example: You have 100MB free on partition with the trashcan. You drag a 200MB
file from another partition -into- that trashcan. Since you would essentially
be attempting a "copy" of 200MB file into 100MB of free space, this would not work.

#6

_________________
This posting, in its entirety, represents solely the perspective of the author.
*Secrecy has served us so well*

 Status: Offline
Profile     Report this post  
lylehaze 
Re: The Big Thread of Update 4 Issues and QnA- problems and solutions if known
Posted on 17-Feb-2006 16:12:29
#240 ]
Super Member
Joined: 1-Sep-2004
Posts: 1128
From: North Florida - Big Bend area.

@number6

"There is NO BenchTrash on a fresh install. There is NO BenchTrash on the install CD."

Umm, maybe someone threw it away??

Just joking with you, you're doing a great job of organizing these issues.


LyleHaze, peeking out from behind the trash bin.

_________________
question=(2b||!(2b))

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 Next Page )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle