Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5752 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
» Home
» Features
» News
» Forums
» Classifieds
» Links
» Downloads
Extras
» OS4 Zone
» IRC Network
» AmigaWorld Radio
» Newsfeed
» Top Members
» Amiga Dealers
Information
» About Us
» FAQs
» Advertise
» Polls
» Terms of Service
» Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
45 crawler(s) on-line.
 17 guest(s) on-line.
 0 member(s) on-line.



You are an anonymous user.
Register Now!
 OneTimer1:  18 mins ago
 towo2099:  19 mins ago
 PhantomInterrogative:  27 mins ago
 matthey:  1 hr 2 mins ago
 vojo:  1 hr 5 mins ago
 Dege:  1 hr 5 mins ago
 jPV:  1 hr 29 mins ago
 ssolie:  1 hr 52 mins ago
 duga:  1 hr 55 mins ago
 Vidar:  1 hr 59 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4 Software
      /  Yam Nightly problem SOLVED
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 )
PosterThread
painter 
Re: Yam Nightly problem
Posted on 28-Mar-2007 14:20:42
#21 ]
Cult Member
Joined: 5-Oct-2003
Posts: 681
From: Manitoba, Canada

@tboeckel

Way to go!! Thanks. I downloaded a new version of Yam it gave a message about not able to load folder_unfold check image loads in multiview. It did load in multiview. I removed my mpeg datatypes restarted computer and loo and behold Yam runs.
It took so long to try that because i didn;t want tol lose the mpeg datatypes.
So now I have a new question where di u find mpeg data types that are compatible with Yam?

painter

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Framiga 
Re: Yam Nightly problem
Posted on 28-Mar-2007 14:29:02
#22 ]
Elite Member
Joined: 5-Jul-2003
Posts: 2212
From: Unknown

@tboeckel

yes ok but since you were here! btw i don't even own AmigaOS4 (the MOS version works as aspected)



_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tboeckel 
Re: Yam Nightly problem
Posted on 28-Mar-2007 15:07:34
#23 ]
Regular Member
Joined: 7-Oct-2004
Posts: 274
From: Rehmerloh, Germany

@painter

I finally found out that not the MPEGA datatype or descriptor is faulty, but mpega.library which is based on libmad. This one accepts some PNG images as valid MPEG stream and hence the datatype will accept these, too.

I already contacted the authors of the library and am waiting for an answer. Until this bug is finally solved there are two possible solutions:
1. disable the MPEGA datatype and/or mpega.library
2. convert the images to another format so that mpega.library refuses them. Any image format which doesn't collide with mpega.library should be ok. Some people reported that even saving them again as PNG will work.
3. wait for the next nightly build of YAM. This one will include fixed icon images which don't collide with mpega.library.

_________________
Why stop it now, just when I am hating it?

Thore Böckelmann

 Status: Offline
Profile     Report this post  
painter 
Re: Yam Nightly problem SOLVED
Posted on 28-Mar-2007 21:55:03
#24 ]
Cult Member
Joined: 5-Oct-2003
Posts: 681
From: Manitoba, Canada

@tboeckel

Thanks for your help everyone.I will leave mpeg disabled until new version of Yam and or mpega lobrary comes out.

Painter

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Chris_Y 
Re: Yam Nightly problem SOLVED
Posted on 29-Mar-2007 0:03:40
#25 ]
Elite Member
Joined: 21-Jun-2003
Posts: 3139
From: Beds, UK

@painter

You might not be waiting very long
http://www.os4depot.net/index.php?function=showfile&file=datatype/sound/mpegadt.lha

_________________
"Miracles we do at once, the impossible takes a little longer" - AJS on Hyperion
Avatar is Tabitha by Eric W Schwartz

 Status: Offline
Profile     Report this post  
BillE 
Re: Yam Nightly problem
Posted on 29-Mar-2007 10:37:55
#26 ]
Super Member
Joined: 14-Nov-2003
Posts: 1176
From: Northern Scotland

@painter

Quote:
Yes it worked fine.


Actually there have been problems with the images and the MPEGSA datatype for a while. It is just that previously it did not stop Yam running, you just got blank images for a few icons. It only really became noticeable when toolbar.mcc was replaced by thebar.mcc so you had to use the supplied image sets rather then the third party ones people tended to have had before for the toolbars.

I am still using an older nighlty build of Yam so just get blank images :o)

Anyway it seems as if the mpega problem has been fixed so hopefully next boot up I will be able to see images in the AddressBook tool bar which are currently blank.

Thanks to Thomas Rapp for the quick Mpega fix !


Bill.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
BillE 
Re: Yam Nightly problem
Posted on 29-Mar-2007 10:42:58
#27 ]
Super Member
Joined: 14-Nov-2003
Posts: 1176
From: Northern Scotland

@tboeckel

Great avatar :o)

How are the diodes keeping ?


> Some people reported that even saving them again as PNG will work.

That was me, I loaded the problem ones into Image FX and saved them again. They work but you did seem to lose the transparency - not that was really a?problem.

I then lost them all when a partition died and had not got around to doing it again.

Bill.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle