Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5630 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel

Who's Online
53 crawler(s) on-line.
 25 guest(s) on-line.
 0 member(s) on-line.



You are an anonymous user.
Register Now!
 lionstorm:  8 mins ago
 kolla:  15 mins ago
 amipal:  24 mins ago
 Trixie:  26 mins ago
 terminills:  30 mins ago
 hth313:  39 mins ago
 eliyahu:  54 mins ago
 vox:  1 hr 4 mins ago
 SimplePPC:  1 hr 7 mins ago
 number6:  1 hr 7 mins ago

/  Forum Index
   /  Classic Amiga Hardware
      /  Amiga 2000 floppy question
Register To Post

PosterThread
Orion 
Amiga 2000 floppy question
Posted on 7-Jun-2019 1:28:52
#1 ]
Member
Joined: 18-Aug-2018
Posts: 16
From: Unknown

Floppy drive on my Amiga 2000 starts to to spin then it quits right away. I just installed Kickstart
3.1.4 and trying to load the new workbench. Any suggestions?

Thanks Orion

 Status: Offline
Profile     Report this post  
OneTimer1 
Re: Amiga 2000 floppy question
Posted on 7-Jun-2019 13:19:31
#2 ]
Regular Member
Joined: 3-Aug-2015
Posts: 458
From: Unknown

Quote:

Orion wrote:

Floppy drive on my Amiga 2000 starts to to spin then it quits right away.


I bet it is not your floppy drive that caused the defect, it is something on your system that is incompatible with your Kickstart.

It might be something in the system boot sequence, accelerator, Zorro card (HD, GFX, ..)

Quote:

Orion wrote:

I just installed Kickstart 3.1.4 ...


Does this means "I have only changed the Kickstart ROMs and nothing else"

If Yes:
Try if your floppy drive had worked with the version you had before.
If everything is right with the older version you might have got a Kickstart for another Amiga type.

if Now:
What else has changed and what else is in your A2000 that is not compatible with the non C= Kickstart? (ZorroII hardware, accelerators, HD controllers, ...?)

Always consider to go back to the Kickstart that run best with your Amiga, there are to few improvements in Kickstart 3.1.4 some are even calling it a drawback.

Last edited by OneTimer1 on 07-Jun-2019 at 02:20 PM.
Last edited by OneTimer1 on 07-Jun-2019 at 01:20 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Orion 
Re: Amiga 2000 floppy question
Posted on 7-Jun-2019 16:45:55
#3 ]
Member
Joined: 18-Aug-2018
Posts: 16
From: Unknown

@OneTimer1

This is a 2000 I just received, I have stripped it all down and cleaned it up. The battery had just started to leak, I removed it and cleaned up the area with vinegar. It was running with Kickstart 3.1
and was full of addons. Like a A2320, picasso 2, A2058 and a 68030 accelerator. Had two hard drives and one floppy. It seemed to boot up and work fine. I did not try the floppy before I stripped it down and cleaned it. So now it only has one floppy, a kickstart 3.1.4 all that comes on the screen now is it wants the 3.1.4 workbench. I have tried three different floppy drives and also the external one I use on my 500. I will try putting back in the old 3.1 kickstart and try again. I will let you know.


 Status: Offline
Profile     Report this post  
Orion 
Re: Amiga 2000 floppy question
Posted on 7-Jun-2019 17:03:24
#4 ]
Member
Joined: 18-Aug-2018
Posts: 16
From: Unknown

@OneTimer1

Problem solved. It was an ID10T error. Thanks for your help.

 Status: Offline
Profile     Report this post  

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle