Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5740 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
31 crawler(s) on-line.
 14 guest(s) on-line.
 0 member(s) on-line.



You are an anonymous user.
Register Now!
 matthey:  5 mins ago
 gonegahgah:  32 mins ago
 MEGA_RJ_MICAL:  42 mins ago
 annasolano:  1 hr 2 mins ago
 K-L:  1 hr 25 mins ago
 WeiXing3D:  1 hr 33 mins ago
 eliyahu:  1 hr 42 mins ago
 MEGA.RJ.MICAL:  2 hrs 14 mins ago
 cc3d:  2 hrs 25 mins ago
 DiscreetFX:  2 hrs 31 mins ago

/  Forum Index
   /  Classic Amiga Hardware
      /  Amiga 600 Keyboard Question
Register To Post

PosterThread
Trekiej 
Amiga 600 Keyboard Question
Posted on 12-May-2020 4:36:31
#1 ]
Cult Member
Joined: 17-Oct-2006
Posts: 755
From: Unknown

Is there an Amiga Expert in the house?

How many different keyboard layouts did the A600 have?

I have one that is probably UK and the other Spanish.

Any help would be appreciated.

Thanks.

_________________
John 3:16

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Trekiej 
Re: Amiga 600 Keyboard Question
Posted on 12-May-2020 18:55:56
#2 ]
Cult Member
Joined: 17-Oct-2006
Posts: 755
From: Unknown

@thread

I found out on A.org what I need is to use the American setting and buy some key caps for U.S. key board or use the U.K. setting.

I will need get new springs, caps, and plungers for the UK keyboard and key caps for the Spanish keyboard.

Thanks.

_________________
John 3:16

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Trekiej 
Re: Amiga 600 Keyboard Question
Posted on 12-May-2020 18:59:23
#3 ]
Cult Member
Joined: 17-Oct-2006
Posts: 755
From: Unknown

@thread

Now I will have to assume that Amiga computers will boot into the English Language.

I have not done much with Locale over the years.

There is a motive force that has pushed me away from the Amiga. Hopefully these two little machines will give me some tension release.

_________________
John 3:16

 Status: Offline
Profile     Report this post  
_Steve_ 
Re: Amiga 600 Keyboard Question
Posted on 13-May-2020 21:09:20
#4 ]
Team Member
Joined: 18-Oct-2002
Posts: 6759
From: UK

@Trekiej

They boot into the setting set in locale (at least on WB 3.x+).

You only have to set the language and keymap settings, save and you are good to go.

_________________
Test sig

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Trekiej 
Re: Amiga 600 Keyboard Question
Posted on 14-May-2020 0:12:19
#5 ]
Cult Member
Joined: 17-Oct-2006
Posts: 755
From: Unknown

@_Steve_

Thanks.
I have a power supply ordered.
The mouse will have to wait, need disks.
The seller says that both fdd work.

_________________
John 3:16

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Trekiej 
Re: Amiga 600 Keyboard Question
Posted on 14-May-2020 0:42:20
#6 ]
Cult Member
Joined: 17-Oct-2006
Posts: 755
From: Unknown

@_Steve_

I am curios about how many different countries the Amiga was shipped.
Converting the keys to US or UK does not seem to be that difficult.

I wish I could convert to the mechanical keys that are best for typing.

_________________
John 3:16

 Status: Offline
Profile     Report this post  
_Steve_ 
Re: Amiga 600 Keyboard Question
Posted on 14-May-2020 15:01:39
#7 ]
Team Member
Joined: 18-Oct-2002
Posts: 6759
From: UK

@Trekiej

Most keyboard layouts on the Amiga were the same (exceptions being the American ANSI format where the return key was thin like a shift key instead of an inverted L found on European keyboards).

The keycaps vary based on the additional characters that a language may have used. This was all controlled in the input keymap settings.

I recall the A500 manual had a selection of keymaps that were typically supported. I just had a quick look through my 3.0 WB manual and it didn't show this though.

Common layouts would have been for UK, France, Germany, Spain, Portugal, Sweden, Netherlands, America.

_________________
Test sig

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Trekiej 
Re: Amiga 600 Keyboard Question
Posted on 14-May-2020 19:48:05
#8 ]
Cult Member
Joined: 17-Oct-2006
Posts: 755
From: Unknown

@_Steve_

I think I read that switching the keys does not always work because they do not align on some keys. I do not know if this is true.

A complete set of new caps would be awesome.

I am waiting on my power supply. It should be in the mail soon.

edit: Outside of doing a repair to the UK keyboard, I may just leave them the way they are. Spanish keymap, English language. But that can change.

Cheers.

Last edited by Trekiej on 14-May-2020 at 07:50 PM.

_________________
John 3:16

 Status: Offline
Profile     Report this post  

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle