Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
6098 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
27 crawler(s) on-line.
 17 guest(s) on-line.
 0 member(s) on-line.



You are an anonymous user.
Register Now!
 matthey:  52 mins ago
 Maijestro:  53 mins ago
 erik:  54 mins ago
 DiscreetFX:  1 hr 24 mins ago
 Matt3k:  1 hr 43 mins ago
 jacadcaps:  1 hr 51 mins ago
 Panabudo:  2 hrs 5 mins ago
 paulhenge:  2 hrs 44 mins ago
 padrino:  2 hrs 50 mins ago
 amigasociety:  3 hrs 23 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4 Hardware
      /  AmigaOne X5000 Will Not Boot After Sitting For Couple Months
Register To Post

PosterThread
amigasociety 
AmigaOne X5000 Will Not Boot After Sitting For Couple Months
Posted on 20-Jun-2023 22:28:52
#1 ]
Cult Member
Joined: 12-Jan-2010
Posts: 787
From: Unknown

**Hold the help.. appears my TV I used it on could be the issue. Weird! **
** Yeh, TV was the issue. Never had a TV where all worked other than HDMI ports. I reset TV and all is well **

Here is the video I am getting.

See link at the bottom of this post.

Looking for tips on things to try.

Here is the story so far.

Would appreciate any help.

TJ

My AmigaOne X5K will no longer boot.

Story is, I redecorated my office months ago and unplugged it from power. Don't remember how long but guessing lack power cord being connected for a month or two.

Get this flickering green video on turning on my X5K.

Replaced the CR2032 battery, although the existing one was still well over 3v so that should not be the issue.

Disconnected and reseated my video card, a Radeon 7750. Same video issue.

Any more guidance would be great!

https://youtu.be/YyYZlqOwk0s

Last edited by amigasociety on 20-Jun-2023 at 11:12 PM.
Last edited by amigasociety on 20-Jun-2023 at 10:34 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
sananaman 
Re: AmigaOne X5000 Will Not Boot After Sitting For Couple Months
Posted on 21-Jun-2023 9:05:14
#2 ]
Regular Member
Joined: 28-Sep-2006
Posts: 260
From: Netherlands

@amigasociety

This is typically an effect you get when you have a broken LCD panel or internal flat cable failure.

https://www.youtube.com/shorts/pBpyypr9m_E

Just grab another monitor and your miggy should be good to go.

You also might want to check the HDMI cable.

Good luck TJ.

Last edited by sananaman on 21-Jun-2023 at 09:06 AM.
Last edited by sananaman on 21-Jun-2023 at 09:05 AM.

_________________
AmigaScene.nl

 Status: Offline
Profile     Report this post  
amigasociety 
Re: AmigaOne X5000 Will Not Boot After Sitting For Couple Months
Posted on 21-Jun-2023 15:54:04
#3 ]
Cult Member
Joined: 12-Jan-2010
Posts: 787
From: Unknown

@sananaman

The odd thing, the TV worked fine, just the HDMI ports seemed borked.

I unplugged the TV, and plugged back in, all is perfect again.

lol

Maybe these "Smart TVs" have to be rebooted as well.

Anyway, unplugged and plugged the TV back in and all is well.

TJ

 Status: Offline
Profile     Report this post  
NutsAboutAmiga 
Re: AmigaOne X5000 Will Not Boot After Sitting For Couple Months
Posted on 21-Jun-2023 21:12:18
#4 ]
Elite Member
Joined: 9-Jun-2004
Posts: 12670
From: Norway

@amigasociety

I belive its only DVI thats supported, not HDMI port, thats how is on my GFX card,
so have DVI to HDMI adapter.

Last edited by NutsAboutAmiga on 21-Jun-2023 at 09:12 PM.

_________________
http://lifeofliveforit.blogspot.no/
Facebook::LiveForIt Software for AmigaOS

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Rob 
Re: AmigaOne X5000 Will Not Boot After Sitting For Couple Months
Posted on 21-Jun-2023 21:41:25
#5 ]
Elite Member
Joined: 20-Mar-2003
Posts: 6320
From: S.Wales

@NutsAboutAmiga

Display Port isn't supported. HDMI is.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
amigasociety 
Re: AmigaOne X5000 Will Not Boot After Sitting For Couple Months
Posted on 21-Jun-2023 22:02:47
#6 ]
Cult Member
Joined: 12-Jan-2010
Posts: 787
From: Unknown

@NutsAboutAmiga

X5K with Radeon 7750 is HDMI. That is what I have used since 2016. Just stopped working and found out the display/TV somehow needed a reset.

Could be winter and power outages made it have an issue that needed corrected with a full power down.

TJ

 Status: Offline
Profile     Report this post  

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle