Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
6083 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
12 crawler(s) on-line.
 44 guest(s) on-line.
 1 member(s) on-line.


 amigakit

You are an anonymous user.
Register Now!
 amigakit:  1 min ago
 matthey:  6 mins ago
 Rob:  8 mins ago
 fingus:  10 mins ago
 saimo:  14 mins ago
 ppcamiga1:  1 hr 8 mins ago
 OneTimer1:  1 hr 20 mins ago
 Amiga_3k:  1 hr 33 mins ago
 bhabbott:  1 hr 36 mins ago
 Crawff:  1 hr 52 mins ago

/  Forum Index
   /  AROS Software
      /  What runs on aros ?
Register To Post

PosterThread
Metalheart 
What runs on aros ?
Posted on 20-Sep-2023 10:58:33
#1 ]
Elite Member
Joined: 21-Aug-2003
Posts: 2969
From: Somewhere in the Dutch mountains....

Hi all.
I just got a acer lsptop and thinking about using it as an aros laptop.
But i have some questions.
Will it run aros ?
What classic software can i run on it. ( specificly imagefx dopus4)
And what native aros x86 software is available?

Thanks. Hope ill get some answers 😁

_________________
Theres a time to live and a time to die
When its time to meet the maker
Theres a time to live but isnt it strange
That as soon as you're born you're dying

 Status: Offline
Profile     Report this post  
paolone 
Re: What runs on aros ?
Posted on 20-Sep-2023 14:23:21
#2 ]
Super Member
Joined: 24-Sep-2007
Posts: 1143
From: Unknown

@Metalheart

Hi

There's only a way to understand if your laptop will support AROS: trying it.

As for the classic software, you can run 68K apps under emulation. The way emulation looks and works can be quite different depending on the AROS x86 distribution of choice. Here at Icaros Desktop we tried to make it as seamless and complete as possible, but things can always be improved. Have a look at our 'amibridge' stuff here
http://vmwaros.blogspot.com/p/amibridge.html

Please notice Icaros Live! version will provide most of existing AROS software, although some programs might be now outdated.

If you neeed to download AROS software, just use http://archives.aros-exec.org

have a nice day

 Status: Offline
Profile     Report this post  
QBit 
Re: What runs on aros ?
Posted on 22-Sep-2023 16:11:02
#3 ]
Regular Member
Joined: 15-Jun-2018
Posts: 474
From: Unknown

@all

I managed to install Icaros Desktop 2.3 XMAS Edition on a SiS Pentium IV.. but the Sounblaster Live 5.1 or something makes AROS crash on playing Test Sound in AHI! AC`97 works but has a Sound glitch.. I will go into my Man Cave and test on.. maybe I will burn a AROS One DVD and install it on the 2nd Hard Disk and test Soundblaster Live 5.1 again!

I`ll make a AROS SMP Test run again on Core i5s!

How can I create a USB Stick to test AROS Nightlys on a Dual XEON CPUs PC?



HA! Some more Keyboard and Mouse Chaos here resolved!

Last edited by QBit on 22-Sep-2023 at 04:38 PM.
Last edited by QBit on 22-Sep-2023 at 04:21 PM.
Last edited by QBit on 22-Sep-2023 at 04:20 PM.
Last edited by QBit on 22-Sep-2023 at 04:15 PM.
Last edited by QBit on 22-Sep-2023 at 04:11 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AMIGASYSTEM 
Re: What runs on aros ?
Posted on 22-Sep-2023 16:50:14
#4 ]
Member
Joined: 27-Nov-2022
Posts: 55
From: ITALY

@QBit

With AROS Nightlys on you can't create a Live Pendrive, you can only do this with Icaros and AROS One from a special script you can find on the two distributions.

After you have installed AROS One let me know if the audio works fine, if the problem persists we will report it to deadwood

What programme are you using for audio tests, what music formats?

Last edited by AMIGASYSTEM on 22-Sep-2023 at 04:54 PM.

_________________
AROS One Home Site
AfA One Amiga OS 3.9

 Status: Offline
Profile     Report this post  
QBit 
Re: What runs on aros ?
Posted on 22-Sep-2023 17:19:16
#5 ]
Regular Member
Joined: 15-Jun-2018
Posts: 474
From: Unknown

@AMIGASYSTEM


the Soundblaster crashed on AHI setting up!

AROS SMP Downlaod on a Core i5 in VESA Mode 8 Bit and 32 Bit work!

Freezes after a while!

AROS-SMP

Last edited by QBit on 22-Sep-2023 at 05:49 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AMIGASYSTEM 
Re: What runs on aros ?
Posted on 22-Sep-2023 20:42:14
#6 ]
Member
Joined: 27-Nov-2022
Posts: 55
From: ITALY

@QBit
AROS SMP is experimental so it is easy for blockages to occur!

Use AROS x86 ABIv0 which is stable and has lots of software!

_________________
AROS One Home Site
AfA One Amiga OS 3.9

 Status: Offline
Profile     Report this post  

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle