Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
6087 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
66 crawler(s) on-line.
 36 guest(s) on-line.
 1 member(s) on-line.


 amigakit

You are an anonymous user.
Register Now!
 amigakit:  1 min ago
 Matt3k:  8 mins ago
 Hypex:  16 mins ago
 Rob:  19 mins ago
 Amiga_3k:  22 mins ago
 deadwood:  31 mins ago
 Karlos:  32 mins ago
 Lou:  36 mins ago
 matthey:  40 mins ago
 pixie:  43 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4.x \ Workbench 4.x
      /  Enhancer 2.2 Freezes X5K during installation
Register To Post

PosterThread
amigasociety 
Enhancer 2.2 Freezes X5K during installation
Posted on 3-Nov-2023 23:46:24
#1 ]
Cult Member
Joined: 12-Jan-2010
Posts: 787
From: Unknown

Enhancer 2.2 Installer Locks-Up my X5000 before it ever really gets started.


Don't see a software support forum for Enhancer so figured this Amiga OS 4 may be the right spot. If not, please let me know where for next time.

Amiga OS 4.1 Update 2 user. Fairly barebones install with just Enhancer 1.5 and some games and such I have downloaded since last year. I did a fairly fresh install of all last year after starting fresh with a new hard drive.

I double-clicked the installer and tried all 3 install options (Novice/Int/Expert) and all locked up/froze the computer.

The Enhancer splash screen window appears and boom, done.

Any idea what to try next?

TJ

https://youtu.be/MLZU5GzT0n8

 Status: Offline
Profile     Report this post  
redfox 
Re: Enhancer 2.2 Freezes X5K during installation
Posted on 4-Nov-2023 2:46:04
#2 ]
Elite Member
Joined: 7-Mar-2003
Posts: 2048
From: Canada

@AmigaSociety

Hopefully someone with an X5000 will respond.

Perhaps something was corrupted in the download.

Enhancer Software Installer seems to work ok on my MicroA1.

I get beyond the point shown in your video.

I see the Enhancer Software Welcome splash screen,
followed by a notification message.


Installer window updates to show

Enhancer Software Plus Edition
Version 2.2

website info and copyright info

"Proceed" button and "Exit Enhancer Software Install" button.



I clicked the "Exit Enhancer Software Install" button,
because I don't want to accidently overwrite anything
on my system.


I installed selected portions of Enhancer Software 2.2 on my system quite a while ago and I have used Updater for some updates that have become available since that time.


Best wishes,
redfox

Last edited by redfox on 04-Nov-2023 at 03:20 AM.
Last edited by redfox on 04-Nov-2023 at 03:08 AM.
Last edited by redfox on 04-Nov-2023 at 03:04 AM.
Last edited by redfox on 04-Nov-2023 at 02:47 AM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
redfox 
Re: Enhancer 2.2 Freezes X5K during installation
Posted on 4-Nov-2023 3:32:01
#3 ]
Elite Member
Joined: 7-Mar-2003
Posts: 2048
From: Canada

@amigasociety

I see you also posted on Amigans.net ... which is good. I don't know if they are the official software support forum for Enhancer software, but some of the devs respond there. I am just a user of an ancient system who tries to keep it as up to date as possible.



redfox

 Status: Offline
Profile     Report this post  
amigasociety 
Re: Enhancer 2.2 Freezes X5K during installation
Posted on 4-Nov-2023 18:24:25
#4 ]
Cult Member
Joined: 12-Jan-2010
Posts: 787
From: Unknown

OK, funny I had Snoopy on my HDD and ran before but been ages so I forgot. Here is a video of me running Snoopy while trying a fresh new download (via Updater) of Enhancer 2.2.

As shown in the video, somehow it THINKS I have 2.2 installed. I don't. I guess the past attempt toggles something to make it seem like 2.2 was installed before the crash?

Here is the video showing what is happening. I will post the log next but you will see some Picasso IV shows failing right as the Enhancer Window appears and locks up the system.

2nd Attempt Running Snoopy
https://youtu.be/Tx2gqEme7FY

Snoopy Fails Log
https://youtu.be/FUhNMfnuQTw

TJ

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Hypex 
Re: Enhancer 2.2 Freezes X5K during installation
Posted on 7-Nov-2023 14:42:54
#5 ]
Elite Member
Joined: 6-May-2007
Posts: 11055
From: Greensborough, Australia

@amigasociety

I don't have an X5000 but do have an X1000 that I upgraded from Enhancer 1.5 to 2.2 with.

A support forum would actually be at amiga.org. In particular here:
http://www.amiga.org/developer/bugreports/login_page.php

However they tend to expect technical details and crash logs.

I take it "Pretend to install" makes no difference?

The "PicassoIV" attempt is likely some obsolete code in the system. Or some driver is looking for it. As it shouldn't be looking unless it was running on a classic system. It may look a bit sloppy seeing these fails in the Snoppy log but that's normal. A fail doesn't always mean a total failure.

I do have one thing to ask in particular. Are you able to soft reboot with Ctrl-Amiga-Amiga? Or Ctrl-Logo-Logo with a non Amiga keyboard. If you are running the Radeon V5 driver I understand soft reboot will not be possible. But if the system still reboots run this from the shell and save the output:
C:DumpDebugBuffer

I'm not aware of the installer having a debug mode but you could edit the tool types of the Enhancer install icon and use LOGFILE to specify a log file. But it may crash before it writes it out.

 Status: Offline
Profile     Report this post  

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle