Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5630 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel

Who's Online
 72 guest(s) on-line.
 0 member(s) on-line.



You are an anonymous user.
Register Now!
 phoenixkonsole:  8 mins ago
 BrianHoskins:  51 mins ago
 amitv:  1 hr 4 mins ago
 Argo:  1 hr 5 mins ago
 Mgwl:  2 hrs 3 mins ago
 m0lebrain:  3 hrs 27 mins ago
 amisteph:  3 hrs 40 mins ago
 davidf215:  3 hrs 43 mins ago
 noXLar:  4 hrs 19 mins ago
 AmigaMac:  4 hrs 24 mins ago

software OS4   software OS4 : MPlayer-GUI v1.51 release by OnyxSoft
   posted by Deniil715 on 6-Apr-2014 20:20:32 (2350 reads)
OnyxSoft releases MPlayer-GUI v1.51 with some fixes and a few new features.

MPlayer-GUI v1.51 - (OS4) Reaction GUI for all MPlayers for OS4.

Read more ----->


- Added cgx_wpa and comp video modes.

- Added skiploopfilter as an option for slightly faster HD playback.

- Fixed XML encoding for reserved chars.

If you see a bug or have a suggestion, please don't hesitate to drop me an e-mail!
    

Related Links
· More about software OS4
· News by Deniil715


Most read story about software OS4
Homebank 4.4 for AmiCygnix released

Last news about software OS4
Smurfen Remake
Printer Friendly Page  Send this Story to a Friend

PosterThread
samo79 
Re: MPlayer-GUI v1.51 release by OnyxSoft
Posted on 7-Apr-2014 1:03:44
#1 ]
Elite Member
Joined: 13-Feb-2003
Posts: 3381
From: Italy, Perugia

Thanks Denill
Mail sent with a few problems reported and a couple of suggestions ..


_________________
BACK FOR THE FUTURE

http://www.betatesting.it/backforthefuture

Sam440ep Flex 800 Mhz 1 GB Ram + AmigaOS 4.1 Update 6
AmigaOne XE G3 800 Mhz - 640 MB Ram - Radeon 9200 SE + AmigaOS 4.1 Update 6

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tommysammy 
Re: MPlayer-GUI v1.51 release by OnyxSoft
Posted on 7-Apr-2014 4:52:29
#2 ]
Cult Member
Joined: 20-Jan-2010
Posts: 648
From: Isselburg,Germany

@Denil many thanks. Works well here.
Time to create some nice new icons for you .
If you want, i can create a new banner too, looking like more Os4.1

Last edited by tommysammy on 07-Apr-2014 at 05:18 AM.


_________________
Amiga600/Vampire2/PrismaMegaMix

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Deniil715 
Re: MPlayer-GUI v1.51 release by OnyxSoft
Posted on 7-Apr-2014 12:07:32
#3 ]
Elite Member
Joined: 14-May-2003
Posts: 4175
From: Sweden

@samo79

Thanks. Will try to have a look at that tonight.
Can you share some of your thought here as well so we can see what other users think?

@tommysammy

Sure! Both new icons and banner are welcome


_________________
- Don't get fooled by my avatar, I'm not like that (anymore, mostly... maybe only sometimes)
> Amiga Classic and OS4 developer for OnyxSoft.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Severin 
Re: MPlayer-GUI v1.51 release by OnyxSoft
Posted on 7-Apr-2014 17:05:39
#4 ]
Elite Member
Joined: 19-Aug-2003
Posts: 2722
From: Gloucestershire UK

A suggestion or two...

Add sb600sata and sb600ide devices to the (S)VCD and DVD device cycle gadgets.
Add a save as / load option for custom prefs files. With the alighnment problems using comp mode I have to individually adjust zoom settings for each size video.

Bug: setting (S)VCD and DVD to Custom devices does not save the device name.


_________________
OS4 Rocks
X1000 beta tester, Sam440 Flex (733)

Visit the Official OS4 Support Site for more help.

It may be that your sole purpose is to serve as a warning to others.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tommysammy 
Re: MPlayer-GUI v1.51 release by OnyxSoft
Posted on 7-Apr-2014 17:42:15
#5 ]
Cult Member
Joined: 20-Jan-2010
Posts: 648
From: Isselburg,Germany

@Deniil i finished the icons today and will send it tomorrow to your e-mail address


_________________
Amiga600/Vampire2/PrismaMegaMix

 Status: Offline
Profile     Report this post  
samo79 
Re: MPlayer-GUI v1.51 release by OnyxSoft
Posted on 7-Apr-2014 20:58:32
#6 ]
Elite Member
Joined: 13-Feb-2003
Posts: 3381
From: Italy, Perugia

@Deniil715

Quote:
Can you share some of your thought here as well so we can see what other users think?


Sure here is my list of problems

BUGS

- Version command is incorrect, the program version is ok but the reference date not (it still refer to 12-September 2010)
- MPlayer control panel --> Menu "Control" --> "Go fullscreen" (doesn't work!)
- MPlayer control panel --> Audio slider (doesn't work correctly as the volume will be always toggled off) See also --> https://code.google.com/p/mplayer-amigaos/issues/detail?id=12
- The "Mute" option in menu while a video is in playing doesn't seems to work (but maybe this is not related to your GUI)

FEATURE REQUEST

- Added a direct "Play DVD" option in MPlayer GUI menu (Like the one in MUI MPlayer menu)
- Localization support


_________________
BACK FOR THE FUTURE

http://www.betatesting.it/backforthefuture

Sam440ep Flex 800 Mhz 1 GB Ram + AmigaOS 4.1 Update 6
AmigaOne XE G3 800 Mhz - 640 MB Ram - Radeon 9200 SE + AmigaOS 4.1 Update 6

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Deniil715 
Re: MPlayer-GUI v1.51 release by OnyxSoft
Posted on 8-Apr-2014 9:27:48
#7 ]
Elite Member
Joined: 14-May-2003
Posts: 4175
From: Sweden

Thanks folks!
I'll try to fix the bugs and implement the suggestions.

But I think there was something about the volume slider that made it hard to fix. I seem to remember it was actually the arexx interface for transferring numbers in mplayer that broke or something. Can't remember, but AFAIR it wasn't trivil, but I'll have a look.

@samo79

Do you have the time to test the volume arexx command form a shell to find out what the new version of mplayer really wants? I can't run it on my X1000 since it doesn't have the cgx_wpa mode anymore, only p96_pip. And SDL crashes on exit AFAIR.


_________________
- Don't get fooled by my avatar, I'm not like that (anymore, mostly... maybe only sometimes)
> Amiga Classic and OS4 developer for OnyxSoft.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
samo79 
Re: MPlayer-GUI v1.51 release by OnyxSoft
Posted on 8-Apr-2014 14:15:47
#8 ]
Elite Member
Joined: 13-Feb-2003
Posts: 3381
From: Italy, Perugia

@Denill715

Quote:
Do you have the time to test the volume arexx command form a shell to find out what the new version of mplayer really wants?


Yes if you instruct me exactly how to do!

Quote:
I can't run it on my X1000 since it doesn't have the cgx_wpa mode anymore, only p96_pip. And SDL crashes on exit AFAIR.


I don't use cgx_wpa aswell, with the afxgroup's version of MPlayer and your GUI i'm still using the p96_pip by default, see grab: http://s12.postimg.org/fpslykvf1/mplayergui.png

And aniway by default on my Sam440 it is always in p96_pip even if in "video output" section i leaved it as "Default"


_________________
BACK FOR THE FUTURE

http://www.betatesting.it/backforthefuture

Sam440ep Flex 800 Mhz 1 GB Ram + AmigaOS 4.1 Update 6
AmigaOne XE G3 800 Mhz - 640 MB Ram - Radeon 9200 SE + AmigaOS 4.1 Update 6

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Deniil715 
Re: MPlayer-GUI v1.51 release by OnyxSoft
Posted on 8-Apr-2014 15:09:36
#9 ]
Elite Member
Joined: 14-May-2003
Posts: 4175
From: Sweden

@samo79

Well, I can't remember neither the port name or the arexx commands mplayer uses, but I suppose it would be something like:
rx 'address=MPLAYER.1 SETVOLUME=50' maybe.
You have to do this while mplayer is running of course. I'll see if I can find more details when I get home.

About cgx_wpa; I need that on the X1000. p96_pip fails so I can't test this because afxgroup's mplayer won't run.


_________________
- Don't get fooled by my avatar, I'm not like that (anymore, mostly... maybe only sometimes)
> Amiga Classic and OS4 developer for OnyxSoft.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
samo79 
Re: MPlayer-GUI v1.51 release by OnyxSoft
Posted on 8-Apr-2014 16:39:44
#10 ]
Elite Member
Joined: 13-Feb-2003
Posts: 3381
From: Italy, Perugia

@Denill715

Quote:
but I suppose it would be something like:
rx 'address=MPLAYER.1 SETVOLUME=50' maybe.
You have to do this while mplayer is running of course. I'll see if I can find more details when I get home.


Ok i tried that one (using p96_pip and while MPlayer is running):

Quote:
6/0.AmigaOS4:> rx "address MPLAYER.1; 'volume abs 50'"
1 *-* 'volume abs 50';
+++ Command returned 20


And the volume was totally turned off, exactly the same as when i used the volume slider on the control panel, so there is no way to change the volume level as it's seems always considered as ON or OFF only ..
Pratically to have again the sound i need to close and reopen MPlayer

Quote:
About cgx_wpa; I need that on the X1000. p96_pip fails so I can't test this because afxgroup's mplayer won't run.


Ok right, however here i can't run the cgx_wpa, if i use it video will start but i don't have any visual output (only sound in background) and the volume slider simply doesn't work

I also tried with SDL driver, in this case i have the video output, but as before the volume slider doesn't work at all, exactly the same as with the cgx_wpa

Last edited by samo79 on 08-Apr-2014 at 04:40 PM.


_________________
BACK FOR THE FUTURE

http://www.betatesting.it/backforthefuture

Sam440ep Flex 800 Mhz 1 GB Ram + AmigaOS 4.1 Update 6
AmigaOne XE G3 800 Mhz - 640 MB Ram - Radeon 9200 SE + AmigaOS 4.1 Update 6

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Templario 
Re: MPlayer-GUI v1.51 release by OnyxSoft
Posted on 8-Apr-2014 19:28:50
#11 ]
Elite Member
Joined: 22-Jun-2004
Posts: 3343
From: Palencia

Thanks Deniil for your work and time!


_________________
Amiga 500 with ROMs 1.3-2.05 and M-Tec AT500 with hard disk and 4MB Ram.
WinUAE + original OS 3.5&3.9
Sam440ep 800 MHZ + OS 4.1 F.E.
Sam460ex 1 GHz + OS 4.1 F.E.
MacMini 1.5 GHz + MorphOS 3.11.
PowerBook G4 1.65 + MorphOS 3.11.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Toaks 
Re: MPlayer-GUI v1.51 release by OnyxSoft
Posted on 8-Apr-2014 21:06:03
#12 ]
Elite Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 8036
From: amigaguru.com

thanks for the update(s). highly appriciated!.


_________________
See my blog and collection website! . https://www.blog.amigaguru.com

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Moxee 
Re: MPlayer-GUI v1.51 release by OnyxSoft
Posted on 9-Apr-2014 19:34:45
#13 ]
Team Member
Joined: 20-Aug-2003
Posts: 6291
From: County Yakima, WA State, USA

I appreciate the update too.

_______________
Moxee


_________________
Moxee
AmigaOne X1000
AmigaOne XE G4
I'd agree with you, but then we'd both be wrong.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Deniil715 
Re: MPlayer-GUI v1.51 release by OnyxSoft
Posted on 10-Apr-2014 10:18:10
#14 ]
Elite Member
Joined: 14-May-2003
Posts: 4175
From: Sweden

@all

Glad you like it

@samo79

The problem with afx mplayer is that the arexx interface is activated in the video initialization for native Amiga modes, not for SDL. So in audio-only cases, and SDL, arexx doesn't work. The mplayer startup routine is soooo messy and I could not build it myself, so I had to make it simple by putting the arexx interface with the rest of the Amiga code.

I think the new version might expect a float, like 0.5 instead of 50. Or maybe a value in the range of 0-32768 or something (in this case 50 is almost silent). Please try some different types of values and see if you can find something that works. remember that the '/' and '*' keys (I think) controls the volume as well. Should work from the numpad.

cgx_wpa is not supported in this version, that is why I cannot use it on the X1000. Only p96_pip and SDL is supported, but in SDL the arexx doesn't work, and it crashes on exit, so I can't test it.


_________________
- Don't get fooled by my avatar, I'm not like that (anymore, mostly... maybe only sometimes)
> Amiga Classic and OS4 developer for OnyxSoft.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
samo79 
Re: MPlayer-GUI v1.51 release by OnyxSoft
Posted on 10-Apr-2014 17:29:30
#15 ]
Elite Member
Joined: 13-Feb-2003
Posts: 3381
From: Italy, Perugia

@Denill715

Quote:
The problem with afx mplayer is that the arexx interface is activated in the video initialization for native Amiga modes, not for SDL. So in audio-only cases, and SDL, arexx doesn't work.


Mmm maybe for now we might ignore all the SDL stuff, consider that the most used driver is the p96_pip (then in order cgx_wpa or compositing in base of the hardware used)

Quote:
I think the new version might expect a float, like 0.5 instead of 50. Or maybe a value in the range


I tried with 0.5 and similar value, but nothing happen so i think 50, 20, 10 etc type of value is the correct value in MPlayer, however the result is always the same, that command seems buggy and it will never increase or decrease the volume, but it will just set to "mute" and no matter if you retype the command --> the audio will be never turned ON

The same problem happen if we use the graphical slider on the control panel as i said in my first post

Quote:
remember that the '/' and '*' keys (I think) controls the volume as well. Should work from the numpad.


Yes that keys works perfectly


_________________
BACK FOR THE FUTURE

http://www.betatesting.it/backforthefuture

Sam440ep Flex 800 Mhz 1 GB Ram + AmigaOS 4.1 Update 6
AmigaOne XE G3 800 Mhz - 640 MB Ram - Radeon 9200 SE + AmigaOS 4.1 Update 6

 Status: Offline
Profile     Report this post  
[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle