Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5582 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
» Home
» Features
» News
» Forums
» Classifieds
» Links
» Downloads
Extras
» OS4 Zone
» IRC Network
» AmigaWorld Radio
» Newsfeed
» Top Members
» Amiga Dealers
Information
» About Us
» FAQs
» Advertise
» Polls
» Terms of Service
» Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

(Uses JAVA Applet and Port 1024)
Visit the Chatroom Website

Who's Online
 78 guest(s) on-line.
 4 member(s) on-line.


BigD, TheAMIgaOne, Kremlar, more...

You are an anonymous user.
Register Now!
 TheAMIgaOne:  13 secs ago
 Kremlar:  20 secs ago
 BigD:  53 secs ago
 RobertJDohnert:  3 mins ago
 uponthevoid:  6 mins ago
 billt:  15 mins ago
 Drewlio77:  20 mins ago
 Chain-Q:  20 mins ago
 Comi:  43 mins ago
 cha05e90:  43 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4.x \ Workbench 4.x
      /   Final Edition Update 1 is OUT
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 Next Page )
PosterThread
marko 
Re: Final Edition Update 1 is OUT
Posted on 31-Dec-2016 19:09:01
#61 ]
Super Member
Joined: 17-Dec-2007
Posts: 1755
From: Gothenburg, THE front side of Sweden ;), (via Finland), EU

Wohoo, thank you Hyperion, developers and all involved

_________________
AmigaOS 4.1 FEu1 on Sam440ep-flex 800MHz 1GB RAM
C128, A500+, A1200, A1200/40, AmigaForever 2008+09+16, 5 x86/x64 boxes
Still waiting (or dreaming) for the Amiga revolution...
m4rko.com/AMIGA

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Alloye 
Re: Final Edition Update 1 is OUT
Posted on 31-Dec-2016 19:16:19
#62 ]
Member
Joined: 3-Oct-2015
Posts: 41
From: Colorado, USA

I'd also like to thank all who worked on this. What a great way to start the new year!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
broadblues 
Re: Final Edition Update 1 is OUT
Posted on 31-Dec-2016 19:18:39
#63 ]
Elite Member
Joined: 20-Jul-2004
Posts: 4106
From: Portsmouth England

@Xenic

Quote:

@broadblues
Quote:
Your snoopy settings are more likely what changed,

I haven't updated yet and there is no constant timer.device opening shown in Snoopy with OpenDevice activated. It's a new bug that's just wasting CPU time. An older version of one of the Enhancer programs constantly opened timer.device and when I notified the author the problem was fixed.


Do you have clock/docky in your dock?

Because I only see a 'timer flood' when clock.docky is active.

_________________
BroadBlues On Blues BroadBlues On Amiga Walker Broad

 Status: Offline
Profile     Report this post  
ilbarbax 
Re: Final Edition Update 1 is OUT
Posted on 31-Dec-2016 20:04:51
#64 ]
Regular Member
Joined: 17-Jan-2010
Posts: 141
From: Italy

No way to boot my Sam 460 After the update It always freezes loading the at startup programs.
The USB does not work at all so no mouse or keyboard to tray anything

Any hint?

Last edited by ilbarbax on 31-Dec-2016 at 08:15 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Metalheart 
Re: Final Edition Update 1 is OUT
Posted on 31-Dec-2016 20:47:58
#65 ]
Elite Member
Joined: 21-Aug-2003
Posts: 2967
From: Somewhere in the Dutch mountains....

@ilbarbax

Yes. Thats exactly what happens here.....

_________________
Theres a time to live and a time to die
When its time to meet the maker
Theres a time to live but isnt it strange
That as soon as you're born you're dying

 Status: Offline
Profile     Report this post  
JurassicC 
Re: Final Edition Update 1 is OUT
Posted on 31-Dec-2016 20:57:10
#66 ]
Super Member
Joined: 13-Mar-2003
Posts: 1433
From: Somerset, UK

@ilbarbax

Boot with nostartup-sequence or BOOT from Live Workbench option on the FE CD and rename wbstartup.prefs to something else
It could be Amidock crashing ?

_________________
A1200T 603e 330Mhz - Mediator TX OS4.1 F.E.
CDTV 8MB Fast, OS3.1, SCSI, MicroSD SCSI & CD32 FMV
X5000, X1000, A1XE with OS4.1F.E.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Xenic 
Re: Final Edition Update 1 is OUT
Posted on 31-Dec-2016 21:05:48
#67 ]
Super Member
Joined: 2-Feb-2004
Posts: 1197
From: Pennsylvania, USA

@broadblues
Quote:
Do you have clock/docky in your dock?
Because I only see a 'timer flood' when clock.docky is active.

No, but I've now updated to OS4.1FEupdate1 with the X1kTemp docky in AmiDock and have the 'timer flood'. If I remove X1kTemp from AmiDock the 'timer flood' stops. I'm guessing that X1kTemp uses timer to make periodic temperature checks.

I've done some further debugging and replaced the OS4.1FEu1 Kickstart directory with my backup OS4.1FE Kickstart directory. I cold booted (reset button) and there is no 'timer flood' with OS4.1FE Kickstart directory installed. All other OS4.1FEupdate1 files are still in place and the X1kTemp docky is in AmiDock and active.

I'm going to try adding the OS4.1FEupdate1 files to my Kickstart directory one at a time to see if I can track down the problem further. However, that may not work if some kickstart files require other kickstart files with higher versions.


_________________
X1000 with 2GB memory & OS4.1FE

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Breed 
Re: Final Edition Update 1 is OUT
Posted on 31-Dec-2016 21:24:11
#68 ]
Regular Member
Joined: 8-Apr-2003
Posts: 188
From: Kuusamo/Finland

@AmigaBlitter

I got same error but when I disabled all software on wbstartup and started again installation went fine

_________________
5*C-64, C128, A500, A1200 PPC, Micro-A1(sold).....and X1000

 Status: Offline
Profile     Report this post  
daveyw 
Re: Final Edition Update 1 is OUT
Posted on 31-Dec-2016 21:26:54
#69 ]
Regular Member
Joined: 6-Mar-2011
Posts: 208
From: New Zealand

@Metalheart

I initially had a problem with installing on a SAM460. The error message "Smallerpw.png (or something), object already in use" popped up. When I rebooted, usbmassstoragedevice couldn't be found.

Had to reinstall from the archive again, now everything appears to be fine.

Will do a thorough back-up before attempting on my A1XE.

_________________
---------------
AmigaOne X5000 2Ghz P5020, OS 4.1
AmigaOne G4 800mhz, OS 4.1
A1200T 68040 OS 3.9

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Acill 
Re: Final Edition Update 1 is OUT
Posted on 31-Dec-2016 21:54:46
#70 ]
Regular Member
Joined: 5-Jan-2006
Posts: 112
From: Port Hueneme, Ca.

Ran the updater with no problems on my winUAE clean install and it broke it twice now. After it completed I get to the pink screen and it just stalls and wont continue booting.

Last edited by Acill on 31-Dec-2016 at 09:57 PM.

_________________
I do motherboard recaps and other enhancement/upgrades! Visit. www.acill.com or PM for a quote.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Xenic 
Re: Final Edition Update 1 is OUT
Posted on 31-Dec-2016 21:58:03
#71 ]
Super Member
Joined: 2-Feb-2004
Posts: 1197
From: Pennsylvania, USA

@broadblues
I tracked down the changed component that is causing the 'timer flood'. If I replace the OS4.1FEupdate1 graphics.library with the previous (OS4.1FE) graphics.library, the 'timer flood' doesn't occur. Without a debug version of graphics.library I can't tell what changes might be causing the 'timer flood'. If you have any idea what changes to graphics.library may have caused the problem, I'd be interrested to know.

_________________
X1000 with 2GB memory & OS4.1FE

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pavlor 
Re: Final Edition Update 1 is OUT
Posted on 31-Dec-2016 21:58:30
#72 ]
Elite Member
Joined: 10-Jul-2005
Posts: 8201
From: Unknown

@Acill

WinUAE version, configuration used?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Acill 
Re: Final Edition Update 1 is OUT
Posted on 31-Dec-2016 22:02:45
#73 ]
Regular Member
Joined: 5-Jan-2006
Posts: 112
From: Port Hueneme, Ca.

@pavlor

Latest version and A4000 config with picasso 4.

_________________
I do motherboard recaps and other enhancement/upgrades! Visit. www.acill.com or PM for a quote.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pavlor 
Re: Final Edition Update 1 is OUT
Posted on 31-Dec-2016 22:06:39
#74 ]
Elite Member
Joined: 10-Jul-2005
Posts: 8201
From: Unknown

@Acill

3.4.0?

Could you PM me your config to see, if there is something wrong?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Acill 
Re: Final Edition Update 1 is OUT
Posted on 31-Dec-2016 22:18:06
#75 ]
Regular Member
Joined: 5-Jan-2006
Posts: 112
From: Port Hueneme, Ca.

@pavlor

Looks like I have 3.3.0 actually. I will send you my config and try 3..4.0 as well.

_________________
I do motherboard recaps and other enhancement/upgrades! Visit. www.acill.com or PM for a quote.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pavlor 
Re: Final Edition Update 1 is OUT
Posted on 31-Dec-2016 22:20:47
#76 ]
Elite Member
Joined: 10-Jul-2005
Posts: 8201
From: Unknown

@Acill

3.3.x should be fine (I´m using some of the betas right now as 3.4.0 doesn´t like my emulated PCI LAN card).

Edit: Only difference of note I see is this:
You have:
ppc_model=manual
ppc_cpu_idle=disabled

I have:
ppc_model=automatic
ppc_cpu_idle=max


Do not let OS4 to restart itself after install. Restart it manually.

Last edited by pavlor on 31-Dec-2016 at 10:25 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Acill 
Re: Final Edition Update 1 is OUT
Posted on 31-Dec-2016 22:30:16
#77 ]
Regular Member
Joined: 5-Jan-2006
Posts: 112
From: Port Hueneme, Ca.

@pavlor

Tried both ways, even using 3.4.0 now and still just starts up to the pink KS screen and hangs. Oh well, back to 4.1FE hard file before I did the update now and it boots up fine.

_________________
I do motherboard recaps and other enhancement/upgrades! Visit. www.acill.com or PM for a quote.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Acill 
Re: Final Edition Update 1 is OUT
Posted on 31-Dec-2016 22:36:49
#78 ]
Regular Member
Joined: 5-Jan-2006
Posts: 112
From: Port Hueneme, Ca.

@pavlor

If I look in the UAE error log section its showing "UAE Maprom and accelerator board emulation are not compatible."


_________________
I do motherboard recaps and other enhancement/upgrades! Visit. www.acill.com or PM for a quote.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pavlor 
Re: Final Edition Update 1 is OUT
Posted on 31-Dec-2016 22:47:06
#79 ]
Elite Member
Joined: 10-Jul-2005
Posts: 8201
From: Unknown

@Acill

Two possible reasons come to my mind:
1) What CS ROM you use (I have V44.69, I think), but even the newest 44.71 is reported to work fine.
2) OS seems to hang with kickstart, but as far as I know, kicklayout file is not changed by Update 1. Did you change startup-sequence to get Z3 RAM support?


Edit: Wait a minute - you get only pink screen? That is before Kickstart loads.

Last edited by pavlor on 31-Dec-2016 at 10:47 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Acill 
Re: Final Edition Update 1 is OUT
Posted on 31-Dec-2016 23:02:25
#80 ]
Regular Member
Joined: 5-Jan-2006
Posts: 112
From: Port Hueneme, Ca.

@pavlor

My kickstart seems to be the 44.68 version. If I start UAE after the update and start the emulation it flashes the colors and stops on pink yes.

Last edited by Acill on 31-Dec-2016 at 11:06 PM.
Last edited by Acill on 31-Dec-2016 at 11:03 PM.

_________________
I do motherboard recaps and other enhancement/upgrades! Visit. www.acill.com or PM for a quote.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 Next Page )

[ home ][ about us ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright © 2000 - 2017 Amigaworld.net.

Amigaworld.net was originally founded by David Doyle