Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5647 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

(Uses JAVA Applet and Port 1024)
Visit the Chatroom Website

Who's Online
 52 guest(s) on-line.
 2 member(s) on-line.


 zipper,  cip060

You are an anonymous user.
Register Now!
 zipper:  1 min ago
 cip060:  4 mins ago
 tommywright:  6 mins ago
 OneTimer1:  36 mins ago
 wolfe:  39 mins ago
 graff:  51 mins ago
 MickJT:  54 mins ago
 gregthecanuck:  1 hr 4 mins ago
 soren_ladegaard:  1 hr 10 mins ago
 AdvancedFollower:  1 hr 21 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4 Hardware
      /  Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 )
PosterThread
retro 
Re: Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Posted on 20-Sep-2012 16:26:41
#161 ]
Cult Member
Joined: 16-Dec-2003
Posts: 983
From: Unknown

@AmigaBlitter

http://www.youtube.com/watch?v=Ej0U_kSrxxQ
http://h18006.www1.hp.com/products/storageworks/io_accelerator/index.html
will this oi acc work on the x1000 ???.could that xmos thing be used to speed up data in mem or something ??

 Status: Offline
Profile     Report this post  
KimmoK 
Re: Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Posted on 20-Sep-2012 16:47:24
#162 ]
Elite Member
Joined: 14-Mar-2003
Posts: 5056
From: Ylikiiminki, Finland

@retro

Not going to dig in that video, but I think no.

xena on x1000 is capable of some 400Mbit/second speed, while the CPU can easily handle 10Gbit/second with very low CPU usage.

So ... xena is definitely not a accelerator. But it can provide interfacing and HARDrealtime control aid to some other high bandwidth device sitting on some PCIe slot, etc...

_________________
- KimmoK
// For freedom, for honor, for AMIGA
//
// Thing that I should find more time for: CC64 - 64bit Community Computer?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
KimmoK 
Re: Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Posted on 20-Sep-2012 16:55:50
#163 ]
Elite Member
Joined: 14-Mar-2003
Posts: 5056
From: Ylikiiminki, Finland

@AmigaBlitter

"I think that an user wrote a first tool to program xena."

Yes, some xcore developer tools have been ported to AOS4 by Lyle Hazelwood.
http://blog.hyperion-entertainment.biz/?p=654


"It's something related to midi and audio,..."
I think no, but it seems Lyle is a audio guy and audio interfacing is one of xcore strengths, so...
And now when Lyle is a new AOS4 core Developer we should see more from him.

_________________
- KimmoK
// For freedom, for honor, for AMIGA
//
// Thing that I should find more time for: CC64 - 64bit Community Computer?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AndyGarton 
Re: Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Posted on 5-Nov-2014 10:44:47
#164 ]
Member
Joined: 31-Oct-2014
Posts: 48
From: Unknown

@tiffers

I'm considering building an X1000 system, mainly for AOS 4.X software development. Does anybody know which (if any) supported graphics cards will allow me to connect the X1000 to a DisplayPort only monitor which runs at 2560x1440 resolution?

Thanks,
Andy

 Status: Offline
Profile     Report this post  
amigakit 
Re: Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Posted on 5-Nov-2014 11:00:34
#165 ]
Amiga Kit
Joined: 28-Jun-2004
Posts: 2164
From: www.amigakit.com

@AndyGarton

We had a customer ask us this question. Unfortunately Apple Display Port is not supported by any PCIe cards on OS 4.1. I looked for an adapter extensively at the time and could not find one. Does anyone else have an ideas on how to get around this problem?

_________________
Amiga Kit Amiga Store
Links: www.amigakit.com | New Products | AmigaOne X5000

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Raziel 
Re: Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Posted on 5-Nov-2014 11:05:12
#166 ]
Elite Member
Joined: 17-Apr-2004
Posts: 2429
From: A haunted Castle somewhere in the Bavarian Mountains

@AndyGarton

Displayport is not supported (yet) on any card, you need to get an adaptor for it.

A resolution of 2560x1440 is possible through HDMI (i'm planning to get such a monitor myself)...think i got that info from IRC

As to the supported cards, take a look here

_________________
If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian. ~ Sir Paul McCartney
-
Did everything just taste purple for a second? ~ Philip J. Fry
-
Ain't got no cash, ain't got no style, ladies vomit when I smile. ~ Dr. John Zoidberg

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Raziel 
Re: Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Posted on 5-Nov-2014 11:06:44
#167 ]
Elite Member
Joined: 17-Apr-2004
Posts: 2429
From: A haunted Castle somewhere in the Bavarian Mountains

@amigakit

There are lots of adapters available

_________________
If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian. ~ Sir Paul McCartney
-
Did everything just taste purple for a second? ~ Philip J. Fry
-
Ain't got no cash, ain't got no style, ladies vomit when I smile. ~ Dr. John Zoidberg

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Spectre660 
Re: Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Posted on 5-Nov-2014 11:10:04
#168 ]
Elite Member
Joined: 4-Jun-2005
Posts: 3569
From: Unknown

@AndyGarton

http://forum.hyperion-entertainment.biz/viewtopic.php?f=17&t=1919&hilit=displayport&start=10#p29644

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AndyGarton 
Re: Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Posted on 5-Nov-2014 11:52:59
#169 ]
Member
Joined: 31-Oct-2014
Posts: 48
From: Unknown

@Raziel

All the adapters I looked at (on Amazon UK) appear to be limited to 1080p - does anybody know one that isn't please?

Assuming I can find an adapter, can anybody recommend a video card for the X1000 that supports HDMI output and would be fast enough for 2560x1440 (Workbench only)?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
amigakit 
Re: Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Posted on 5-Nov-2014 12:06:50
#170 ]
Amiga Kit
Joined: 28-Jun-2004
Posts: 2164
From: www.amigakit.com

@AndyGarton

Hi,

We found that the RadeonHD 6670 was fast enough for this. There are also higher end cards such as the 6870 and 6890 which will be fine too. Remember to get a good quality 500W+ PSU.

_________________
Amiga Kit Amiga Store
Links: www.amigakit.com | New Products | AmigaOne X5000

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AndyGarton 
Re: Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Posted on 5-Nov-2014 12:22:09
#171 ]
Member
Joined: 31-Oct-2014
Posts: 48
From: Unknown

@amigakit

Thanks, I take it you tested using DVI? Or HDMI?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AndyGarton 
Re: Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Posted on 5-Nov-2014 12:48:16
#172 ]
Member
Joined: 31-Oct-2014
Posts: 48
From: Unknown

@AndyGarton

Another couple of questions I'm afraid!

The onboard sound on the X1000 is now supported by AOS 4.1, is that right? So I don't need a separate sound card?

How about the onboard SATA ports, are they supported please? I.e. do I need a separate SATA card?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
amigakit 
Re: Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Posted on 5-Nov-2014 12:50:29
#173 ]
Amiga Kit
Joined: 28-Jun-2004
Posts: 2164
From: www.amigakit.com

@AndyGarton

Hello Andy

DVI and HDMI worked for us.

Yes, onboard SATA is working on the AmigaONE X1000 with AmigaOS 4.1 - no need for a separate SATA card.

Yes HDAudio 7.1 sound is fully working on the AmigaONE X1000 with AmigaOS 4.1 - no need for another sound card.

_________________
Amiga Kit Amiga Store
Links: www.amigakit.com | New Products | AmigaOne X5000

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Raziel 
Re: Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Posted on 5-Nov-2014 12:52:21
#174 ]
Elite Member
Joined: 17-Apr-2004
Posts: 2429
From: A haunted Castle somewhere in the Bavarian Mountains

@AndyGarton

Quote:

AndyGarton wrote:
@AndyGarton

Another couple of questions I'm afraid!

Don't be, that's why we are here

Quote:

The onboard sound on the X1000 is now supported by AOS 4.1, is that right? So I don't need a separate sound card?

Yes and no
Using the onboard sound in my X since a long time now, working fabulously

Quote:

How about the onboard SATA ports, are they supported please? I.e. do I need a separate SATA card?

Onboard SATA was supported from the start (at least when i got my X), so no extra card needed

In fact, the only extra card you still need is LAN (but that will be added to your AmigaKit order automatically)

_________________
If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian. ~ Sir Paul McCartney
-
Did everything just taste purple for a second? ~ Philip J. Fry
-
Ain't got no cash, ain't got no style, ladies vomit when I smile. ~ Dr. John Zoidberg

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AndyGarton 
Re: Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Posted on 5-Nov-2014 12:54:24
#175 ]
Member
Joined: 31-Oct-2014
Posts: 48
From: Unknown

@AndyGarton

... and the same question for the onboard ethernet please.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Raziel 
Re: Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Posted on 5-Nov-2014 12:55:18
#176 ]
Elite Member
Joined: 17-Apr-2004
Posts: 2429
From: A haunted Castle somewhere in the Bavarian Mountains

@AndyGarton

Quote:

AndyGarton wrote:
@Raziel

All the adapters I looked at (on Amazon UK) appear to be limited to 1080p - does anybody know one that isn't please?

Assuming I can find an adapter, can anybody recommend a video card for the X1000 that supports HDMI output and would be fast enough for 2560x1440 (Workbench only)?

This one claims to be 4k...

@amigakit

Could you please stop beating me with your answers by some minutes???

_________________
If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian. ~ Sir Paul McCartney
-
Did everything just taste purple for a second? ~ Philip J. Fry
-
Ain't got no cash, ain't got no style, ladies vomit when I smile. ~ Dr. John Zoidberg

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AndyGarton 
Re: Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Posted on 5-Nov-2014 12:56:07
#177 ]
Member
Joined: 31-Oct-2014
Posts: 48
From: Unknown

@Raziel

Great, thanks! I'm building the machine myself so have ordered only the motherboard (so far) from AmigaKit, so will need to order a network card - any recommendations please?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Raziel 
Re: Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Posted on 5-Nov-2014 12:58:42
#178 ]
Elite Member
Joined: 17-Apr-2004
Posts: 2429
From: A haunted Castle somewhere in the Bavarian Mountains

@AndyGarton

Quote:

AndyGarton wrote:
@Raziel

Great, thanks! I'm building the machine myself so have ordered only the motherboard (so far) from AmigaKit, so will need to order a network card - any recommendations please?

I'll leave that to AmigaKit, but my X has a Realtek RTL-8100/8101L/8139 PCI Fast Ethernet Adapter.

_________________
If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian. ~ Sir Paul McCartney
-
Did everything just taste purple for a second? ~ Philip J. Fry
-
Ain't got no cash, ain't got no style, ladies vomit when I smile. ~ Dr. John Zoidberg

 Status: Offline
Profile     Report this post  
amigakit 
Re: Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Posted on 5-Nov-2014 12:59:50
#179 ]
Amiga Kit
Joined: 28-Jun-2004
Posts: 2164
From: www.amigakit.com

@AndyGarton

A Realtek 8139 rev A to C (PCI).

For some reason, we found rev D are hit and miss on working with the OS 4.1 driver. Maybe due to the firmware of the respective card.

@Raziel

Sorry :)

_________________
Amiga Kit Amiga Store
Links: www.amigakit.com | New Products | AmigaOne X5000

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AndyGarton 
Re: Official AW.Net X1000 Q and A Thread
Posted on 5-Nov-2014 13:00:26
#180 ]
Member
Joined: 31-Oct-2014
Posts: 48
From: Unknown

@Raziel

Good find, I've ordered it from Amazon UK and will report back - only one review there and it was a bad one, saying it didn't work at 4k. Hopefully it still might at 2560x1440!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 )

[ home ][ about us ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright 2000 - 2017 Amigaworld.net.

Amigaworld.net was originally founded by David Doyle