Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5781 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
12 crawler(s) on-line.
 13 guest(s) on-line.
 0 member(s) on-line.



You are an anonymous user.
Register Now!
 towo2099:  16 mins ago
 Lou:  21 mins ago
 Rudei:  21 mins ago
 amisteph:  26 mins ago
 GaryG:  26 mins ago
 eliyahu:  32 mins ago
 mistatwista3:  33 mins ago
 Rob:  35 mins ago
 TRIPOS:  38 mins ago
 otakui:  40 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4 Software
      /  From 3.8 to 3.9
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 Next Page )
PosterThread
number6 
Re: From 3.8 to 3.9
Posted on 30-Mar-2009 23:32:58
#41 ]
Elite Member
Joined: 25-Mar-2005
Posts: 10834
From: In the village

@sundown

Quote:
These 2 anim gifs working together run me out of memory.


Should mention in case it is relevant that "man at desk" (wegster's avatar) has a loop counter which is ignored in IBrowse, but stops the animgif in OWB when the loop number is reached.

#6

_________________
This posting, in its entirety, represents solely the perspective of the author.
*Secrecy has served us so well*

 Status: Offline
Profile     Report this post  
redfox 
Re: From 3.8 to 3.9
Posted on 31-Mar-2009 0:53:12
#42 ]
Super Member
Joined: 7-Mar-2003
Posts: 1710
From: Canada

@sundown

EEEP. That explains why my available memory drops so fast over on fairlanefastback's thread about installing OS4.1 on his Peg. wegster's avatar is all over that thread.

---
redfox

Last edited by redfox on 31-Mar-2009 at 12:54 AM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Gebrochen 
Re: From 3.8 to 3.9
Posted on 31-Mar-2009 1:55:54
#43 ]
Super Member
Joined: 23-Nov-2008
Posts: 1410
From: Australia, VIC

@Thread

ah ha,

I already had the memory leakage problem on OWB 3.7, only, I didnt bother reporting it, as I simply went back to using 3.5.

But 3.9 seems fine for me so far?

Strange.

_________________
Courtesy of SAM440Flex & Amiga OS4.1 only
CD32 / SX1 Expansion
A500 with HxC & 1mb Chip Ram, Flicker Fixer Box
C=OS (Usa) Laptops
MorphOS PowerBook G4
AROS / AmiPUP Netbook
A1000 with 1.5MB RAM.
https://blitterwolf.blogspot.com

 Status: Offline
Profile     Report this post  
redfox 
Re: From 3.8 to 3.9
Posted on 31-Mar-2009 4:19:05
#44 ]
Super Member
Joined: 7-Mar-2003
Posts: 1710
From: Canada

@Gebrochen

Just a few moments ago, my system froze solid while I was typing a post on this website with OWB 3.9.

I think I'll be using IBrowse on amigaworld from now on.

---
redfox

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Hans 
Re: From 3.8 to 3.9
Posted on 31-Mar-2009 4:50:28
#45 ]
Elite Member
Joined: 27-Dec-2003
Posts: 4915
From: New Zealand

@all

We're now at 45 posts in this thread, and this bug is still not listed here, unless I missed it somehow. It's also clear that people noticed this bug earlier, but didn't report it.

Bugs won't get fixed unless the developer knows about them. So, if you find a bug in OWB, please do the following:
- Check the list of bugs on os4depot in order to see if it's already been reported
- If it's not, log in to bugs.os4depot.net (create an account if you don't have one) and submit the bug report yourself.

Hans

_________________
http://hdrlab.org.nz/ - Amiga OS 4 projects, programming articles and more. Home of the RadeonHD driver for Amiga OS 4.x project.
https://keasigmadelta.com/ - More of my work.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
metalmac 
Re: From 3.8 to 3.9
Posted on 31-Mar-2009 4:52:54
#46 ]
Regular Member
Joined: 21-Mar-2009
Posts: 166
From: Stockholm, Sweden

@redfox

I have the same problem with 3.9 as with 3.8, memory leak, and fresse.
But it not only happens here at amigaworld, it happens everyware

 Status: Offline
Profile     Report this post  
sundown 
Re: From 3.8 to 3.9
Posted on 31-Mar-2009 5:51:52
#47 ]
Elite Member
Joined: 30-Aug-2003
Posts: 5115
From: Right here...

@redfox

Quote:
wegster's avatar is all over that thread.

At last, something we can blame on wegster, ssolie will be so pleased!

He is using a comon avatar, I've see others use it on the windows forums.

I have noticed that if 1 animgif is playing, my memory usage shoots up & then stabilizes, with 2 animgifs, my memory usage goes up until I run out & get a system freeze. The 2 animgifs in post #38 are lethal for me. Funny thing is, I pulled up a smilie web site with many animgifs playing & memory usage was stable. Another thing, those with only 256MB of memory will be hit the hardest vs those with 512MB of mem.

_________________
Hate tends to make you look stupid...

 Status: Offline
Profile     Report this post  
number6 
Re: From 3.8 to 3.9
Posted on 31-Mar-2009 14:58:05
#48 ]
Elite Member
Joined: 25-Mar-2005
Posts: 10834
From: In the village

@Hans

Quote:
We're now at 45 posts in this thread, and this bug is still not listed here, unless I missed it somehow. It's also clear that people noticed this bug earlier, but didn't report it.


It's reported:
http://bugs.os4depot.net/?function=viewissue&issueid=116

And was also reported several weeks earlier after OWB V3.7 release with a note that even at THAT time it was a longer standing bug.
http://bugs.os4depot.net/?function=viewissue&issueid=108

#6

_________________
This posting, in its entirety, represents solely the perspective of the author.
*Secrecy has served us so well*

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Tomppeli 
Re: From 3.8 to 3.9
Posted on 31-Mar-2009 15:01:48
#49 ]
Super Member
Joined: 18-Jun-2004
Posts: 1635
From: Home land of Santa, sauna, sisu and salmiakki

@number6
Done that between you and Hans here.

_________________
Rock lobster bit me, so excuse me. Amiga. Never forget.
X1000 + AmigaOS4.1 FE
"Anyone can build a fast CPU. The trick is to build a fast system." -Seymour Cray

 Status: Offline
Profile     Report this post  
number6 
Re: From 3.8 to 3.9
Posted on 31-Mar-2009 15:15:16
#50 ]
Elite Member
Joined: 25-Mar-2005
Posts: 10834
From: In the village

@Tomppeli

Quote:
Done that between you and Hans here.


I noticed, and thank you.
What's curious now is the almost universal idea to revert to V3.7, when the prior report says the problem existed as a longer standing bug even THEN.

#6

_________________
This posting, in its entirety, represents solely the perspective of the author.
*Secrecy has served us so well*

 Status: Offline
Profile     Report this post  
wegster 
Re: From 3.8 to 3.9
Posted on 1-Apr-2009 0:15:28
#51 ]
Elite Member
Joined: 29-Nov-2004
Posts: 8554
From: RTP, NC USA

@redfox

Quote:

redfox wrote:
@sundown

EEEP. That explains why my available memory drops so fast over on fairlanefastback's thread about installing OS4.1 on his Peg. wegster's avatar is all over that thread.

---
redfox


*blushes*

Umm, sorry....

@sundown


Surely, it's still ssolie's fault, regardless, no?

Last edited by wegster on 01-Apr-2009 at 12:17 AM.

_________________
Are we not done with the same silly arguments and flames yet??!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Hans 
Re: From 3.8 to 3.9
Posted on 1-Apr-2009 0:23:45
#52 ]
Elite Member
Joined: 27-Dec-2003
Posts: 4915
From: New Zealand

@number6

Quote:

number6 wrote:
It's reported:
http://bugs.os4depot.net/?function=viewissue&issueid=116

Finally.

Quote:
And was also reported several weeks earlier after OWB V3.7 release with a note that even at THAT time it was a longer standing bug.
http://bugs.os4depot.net/?function=viewissue&issueid=108


It talks about an animgif related crash, which isn't the same as a memory leak. Granted it's probably related, but when I posted, I found no bug report that specifically related to it chewing up memory.

Hans

Last edited by Hans on 01-Apr-2009 at 12:24 AM.

_________________
http://hdrlab.org.nz/ - Amiga OS 4 projects, programming articles and more. Home of the RadeonHD driver for Amiga OS 4.x project.
https://keasigmadelta.com/ - More of my work.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
number6 
Re: From 3.8 to 3.9
Posted on 1-Apr-2009 0:30:11
#53 ]
Elite Member
Joined: 25-Mar-2005
Posts: 10834
From: In the village

@Hans

Quote:
Granted it's probably related, but when I posted, I found no bug report that specifically related to it chewing up memory.


True, but same as you, I think we'll find out the relationship between the earlier report and the current one are related as to cause.

#6

_________________
This posting, in its entirety, represents solely the perspective of the author.
*Secrecy has served us so well*

 Status: Offline
Profile     Report this post  
sundown 
Re: From 3.8 to 3.9
Posted on 14-Apr-2009 5:20:46
#54 ]
Elite Member
Joined: 30-Aug-2003
Posts: 5115
From: Right here...

@all

OWB v3.10 is now out & on OS4 Depot, animgif memory leak is fixed.

_________________
Hate tends to make you look stupid...

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Tomas 
Re: From 3.8 to 3.9
Posted on 14-Apr-2009 11:49:46
#55 ]
Elite Member
Joined: 25-Jul-2003
Posts: 4286
From: Unknown

@sundown

Quote:

sundown wrote:
@all

OWB v3.10 is now out & on OS4 Depot, animgif memory leak is fixed.


Just tried it out... Got a nice grim reaper after less than 2 minutes of browsing. I hope it was just bad luck or i will have to go back to 3.7 again. It also seems to be using a whole lot of extra cpu on some rare occasion. Right now it is lagging like hell as i write this and cpu usage jumps between 40%-90% even though i only have this one tab running and nothing else besides wookiechat.

edit: This is on a Sam 533mhz running os 4.1

Last edited by Tomas on 14-Apr-2009 at 11:51 AM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
TiredofLife 
Re: From 3.8 to 3.9
Posted on 14-Apr-2009 12:08:21
#56 ]
Super Member
Joined: 6-Jul-2005
Posts: 1648
From: Here

@Tomas

No problems here so far.

Using CPUinfo docky to check usage.
There is a little bit of lag on typing and the usage does jump right up.

Using a 667mhz Sam

_________________
If your nose runs and your feet smell, you're upside down.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AmigaClyde 
Re: From 3.8 to 3.9
Posted on 14-Apr-2009 15:05:32
#57 ]
Elite Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 2007
From: Noranda Canada

@sundown

I tried the newest version v3.10 and its super.
No problems with it.

_________________
---------
AmigaClyde

A1-C 750GX@800 using OS4.1

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Tomas 
Re: From 3.8 to 3.9
Posted on 14-Apr-2009 16:01:15
#58 ]
Elite Member
Joined: 25-Jul-2003
Posts: 4286
From: Unknown

Can someone try this link in owb 3.10? http://www.wunderground.com/global/stations/01271.html
This leads to a instant grimreaper for me with 3.10 while it worked fine in 3.7 and 3.9.
And i notice now that the cpu usage only spikes when writing. Why would it do that? It is so laggy that it takes a second or so to respond to the keyboard.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Tomppeli 
Re: From 3.8 to 3.9
Posted on 14-Apr-2009 17:15:58
#59 ]
Super Member
Joined: 18-Jun-2004
Posts: 1635
From: Home land of Santa, sauna, sisu and salmiakki

Unfortunately that old memory leak problem still exists in 3.10. (CPU usage is 100% when amount of free memory is dropping.)

_________________
Rock lobster bit me, so excuse me. Amiga. Never forget.
X1000 + AmigaOS4.1 FE
"Anyone can build a fast CPU. The trick is to build a fast system." -Seymour Cray

 Status: Offline
Profile     Report this post  
number6 
Re: From 3.8 to 3.9
Posted on 14-Apr-2009 20:18:06
#60 ]
Elite Member
Joined: 25-Mar-2005
Posts: 10834
From: In the village

@unimon

Would you be so kind as to retitle the thread to include V3.10, since the discussion has proceeded to a newer version.
Thanks.

#6

_________________
This posting, in its entirety, represents solely the perspective of the author.
*Secrecy has served us so well*

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 Next Page )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle