Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5684 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

(Uses JAVA Applet and Port 1024)
Visit the Chatroom Website

Who's Online
 30 guest(s) on-line.
 1 member(s) on-line.


 Rob

You are an anonymous user.
Register Now!
 Rob:  3 mins ago
 hotrod:  10 mins ago
 evilFrog:  10 mins ago
 kamelit0:  10 mins ago
 Amiga4000:  14 mins ago
 Futaura:  22 mins ago
 Eunald:  35 mins ago
 Karlos:  36 mins ago
 pavlor:  37 mins ago
 BCP:  39 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga General Chat
      /  Benchmarks time! (UPDATED) :D (COME ON X5000 users!)
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 Next Page )
PosterThread
tlosm 
Re: Benchmarks time! :D
Posted on 26-Apr-2017 23:09:32
#161 ]
Elite Member
Joined: 28-Jul-2012
Posts: 2467
From: Amiga land

@kas1e

on linux ppc x5000/20 radeonhd 6570

640x480: 119 fps
1024x768: 105 fps
1600x1200: 103 fps

with old Mesa 12

_________________
I love Amiga and new hope by AmigaNG
A 500 + ; CDTV; CD32;
PowerMac G5 Quad 8GB,SSD,SSHD,7800gtx,Radeon R5 230 2GB;
MacBook Pro Retina I7 2.3ghz;
#nomorea-eoninmyhome

 Status: Offline
Profile     Report this post  
daveyw 
Re: Benchmarks time! :D
Posted on 27-Apr-2017 0:17:09
#162 ]
Regular Member
Joined: 6-Mar-2011
Posts: 274
From: New Zealand

@kas1e

I notice the RageMem tests all show L3 Cache: None. Doesn't the X5000 have an L3 cache?

_________________
---------------
AmigaOne X5000 P5020 2Ghz, OS 4.1
AmigaOne XE G4 800mhz, OS 4.1
A1200T 40Mhz 68040, OS 3.9

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Tuxedo 
Re: Benchmarks time! :D
Posted on 27-Apr-2017 22:10:40
#163 ]
Elite Member
Joined: 28-Nov-2003
Posts: 2284
From: Perugia, ITALY

@kas1e

for quake1 test simply download the quake1 from here:

http://os4depot.net/share/game/fps/quake.lha

unpack and after launched in quake "shell" (the window opened with "\" key), timpe:

timedemo demo1
timedemo demo2
timedemo demo3

And write back the results...
With that versionI get about 24 fps in 1024x768 i all demos

Simple and straight cpu horse power test...

PS remember to close the window after alunching the test pressing again "\" and at end reopen to see the result.

EIDT: on 640x480 I got 51
on 1680x1050 I got 14


PPS For ffmpeg test to compare results we need the linked video without it have to redo the test...kets wait few days I'll try to look for something more easy to get...and retest again wuith latest ffmpeg...

Last edited by Tuxedo on 27-Apr-2017 at 10:16 PM.

_________________
Simone"Tuxedo"Monsignori, Perugia, ITALY.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tlosm 
Re: Benchmarks time! :D
Posted on 28-Apr-2017 6:30:41
#164 ]
Elite Member
Joined: 28-Jul-2012
Posts: 2467
From: Amiga land

@Tuxedo

Timedemo demo2 640x480 135fps

_________________
I love Amiga and new hope by AmigaNG
A 500 + ; CDTV; CD32;
PowerMac G5 Quad 8GB,SSD,SSHD,7800gtx,Radeon R5 230 2GB;
MacBook Pro Retina I7 2.3ghz;
#nomorea-eoninmyhome

 Status: Offline
Profile     Report this post  
kas1e 
Re: Benchmarks time! :D
Posted on 28-Apr-2017 13:45:11
#165 ]
Elite Member
Joined: 11-Jan-2004
Posts: 3221
From: Russia

@Tuxedo

Quake1 tests:

640x480
timedemo demo1 - 128.8 fps
timedemo demo2 - 127.7 fps
timedemo demo3 - 126.1 fps

800x600
timedemo demo1 - 91.7 fps
timedemo demo2 - 89.8 fps
timedemo demo3 - 89.7 fps

1024x768
timedemo demo1 - 61.5 fps
timedemo demo2 - 59.2 fps
timedemo demo3 - 60.3 fps

1280x720
timedemo demo1 - 55.2 fps
timedemo demo2 - 53.1 fps
timedemo demo3 - 54.4 fps

1440x900
timedemo demo1 - 40.7 fps
timedemo demo2 - REPRODUCABLE CRASH ALL THE TIME
timedemo demo3 - 40.0 fps

1600x1200
timedemo demo1 - 28.4 fps
timedemo demo2 - REPRODUCABLE CRASH ALL THE TIME
timedemo demo3 - 27.9 fps

1920x1200
timedemo demo1 - 24.2 fps
timedemo demo2 - REPRODUCABLE CRASH ALL THE TIME
timedemo demo3 - 23.7 fps

Last edited by kas1e on 28-Apr-2017 at 01:51 PM.

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites

 Status: Offline
Profile     Report this post  
fishy_fis 
Re: Benchmarks time! :D
Posted on 28-Apr-2017 14:01:05
#166 ]
Super Member
Joined: 29-Mar-2004
Posts: 1784
From: Australia

AROS/Dark Places Quake engine
Timedemo demo1:

640x512:

556.5 fps

1920x1200:

124.3 fps

Amithlon (software renderer)/Clickboom Quake
Timedemo demo1:

320x240:

303.9 fps

640x480

122.2 fps

AROS box is 3.8ghz i7-870/geforce 9600
Amithlon box is Core2duo e5300@3.86ghz/matrox g550

 Status: Offline
Profile     Report this post  
kas1e 
Re: Benchmarks time! :D
Posted on 28-Apr-2017 14:24:17
#167 ]
Elite Member
Joined: 11-Jan-2004
Posts: 3221
From: Russia

@fishy_fis

Amithlon box by speed looks the same as x5k, while almost 4ghz cpu , strange..

As for AROS , darkplaced probably 3d accelerated ? we test quake1 which is sotware rendered,.

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites

 Status: Offline
Profile     Report this post  
fishy_fis 
Re: Benchmarks time! :D
Posted on 28-Apr-2017 14:53:53
#168 ]
Super Member
Joined: 29-Mar-2004
Posts: 1784
From: Australia

@kas1e

Ah, yep, Dark Places is hardware accelerated. I'll try a software rendered version and update my figures.
As for the Amithlon results, given that its about 2x the clock rate, plus has a higher IPC, along with an optimized quake port that contains asm and large caches (Intel shared cache architecture means that the single core in use inherits entire processor caches) its not too surprising the results aren't too different to those of an x5000.

Last edited by fishy_fis on 28-Apr-2017 at 03:03 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
kas1e 
Re: Benchmarks time! :D
Posted on 28-Apr-2017 19:23:33
#169 ]
Elite Member
Joined: 11-Jan-2004
Posts: 3221
From: Russia

@fishy_fis

I mean that Amithlon suprised me that it so slow, not in another way :)

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites

 Status: Offline
Profile     Report this post  
fishy_fis 
Re: Benchmarks time! :D
Posted on 28-Apr-2017 19:53:27
#170 ]
Super Member
Joined: 29-Mar-2004
Posts: 1784
From: Australia

@kas1e

It is running an emulated CPU and 68k binaries, nothing native :)
Running native is a lot faster in terms of CPU performance, but I think I'm gfx card bound as well. Its a 20 year old gfx card on a 33mhz pci bus after all. :)

Last edited by fishy_fis on 28-Apr-2017 at 07:54 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Tuxedo 
Re: Benchmarks time! :D
Posted on 28-Apr-2017 20:23:37
#171 ]
Elite Member
Joined: 28-Nov-2003
Posts: 2284
From: Perugia, ITALY

@kas1e & @tlosm

about 2,2x not so bad

@fishy_fis

comparing different quake versions wasnt good...on OS4 i used a quite old version now look at a ne(and openGL version)...

_________________
Simone"Tuxedo"Monsignori, Perugia, ITALY.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Tuxedo 
Re: Benchmarks time! :D
Posted on 28-Apr-2017 20:43:17
#172 ]
Elite Member
Joined: 28-Nov-2003
Posts: 2284
From: Perugia, ITALY

@all

Trying that:

http://os4depot.net/share/game/fps/glquake.lha

with:

glquake_aos4 -width 640 -height 480 I get 111.5 fps
glquake_aos4 -width 1024 -height 768 I get 65.9 fps
glquake_aos4 -windowmode -width 640 -height 480 I get 90.9 fps
glquake_aos4 -windowmode -width 1024 -height 768 I get 41,7 fps

_________________
Simone"Tuxedo"Monsignori, Perugia, ITALY.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
kas1e 
Re: Benchmarks time! :D
Posted on 28-Apr-2017 22:01:45
#173 ]
Elite Member
Joined: 11-Jan-2004
Posts: 3221
From: Russia

@Tuxedo

Tried glquake:

Created ID1 directory and put those 2 .pak files, but it crahes on running all the time for me. Sometime i can run it, but then it crashes and crashes again :) Ignore DSI help a bit, but again everything crashes after. I tried it without args , from shell, from icon - crashes. Adding more stack didn't help. Tried with options like you show - same result:
keep crashing.

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites

 Status: Offline
Profile     Report this post  
jabirulo 
Re: Benchmarks time! :D
Posted on 28-Apr-2017 23:11:15
#174 ]
Regular Member
Joined: 20-Jun-2004
Posts: 313
From: Donosti (GUIPUZCOA)

@kas1e
It's an old thread in amiga-news.de, about benchmarks and tools/files to use:

http://www.amiga-news.de/de/news/AN-2012-02-00011-DE.html

Maybe you can make'em on your X5000 and post results to see diffs.

TIA

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tlosm 
Re: Benchmarks time! :D
Posted on 28-Apr-2017 23:24:47
#175 ]
Elite Member
Joined: 28-Jul-2012
Posts: 2467
From: Amiga land

@Tuxedo

quakegl crash on x5000 probbly because build with some cpu optimization.

@kas1e

if you have time you can try to build it on x5000 glquake of os4depot have sources in the lha

_________________
I love Amiga and new hope by AmigaNG
A 500 + ; CDTV; CD32;
PowerMac G5 Quad 8GB,SSD,SSHD,7800gtx,Radeon R5 230 2GB;
MacBook Pro Retina I7 2.3ghz;
#nomorea-eoninmyhome

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tlosm 
Re: Benchmarks time! :D
Posted on 28-Apr-2017 23:28:32
#176 ]
Elite Member
Joined: 28-Jul-2012
Posts: 2467
From: Amiga land

@fishy_fis

darkplaces on x5000 linuxppc radeonhd 6570 2gb 640x480 303 fps

On quad g5 same linux version radeon r5 230 2gb 307 fps
on osx leopard on quad g5 nvidia 7800gtx (2005 gpu) 680 fps

mesa are not optimized on linux ppc

Last edited by tlosm on 28-Apr-2017 at 11:30 PM.

_________________
I love Amiga and new hope by AmigaNG
A 500 + ; CDTV; CD32;
PowerMac G5 Quad 8GB,SSD,SSHD,7800gtx,Radeon R5 230 2GB;
MacBook Pro Retina I7 2.3ghz;
#nomorea-eoninmyhome

 Status: Offline
Profile     Report this post  
fishy_fis 
Re: Benchmarks time! :D
Posted on 29-Apr-2017 6:19:32
#177 ]
Super Member
Joined: 29-Mar-2004
Posts: 1784
From: Australia

@tlosm

To be honest I have absolutely zero interest in Linux or osx. If I did I'd have posted results for them too.
Its an Amiga based site. OSX benchmarks on Mac hardware is as irrelevant as Windows results (which is over 2x those I get on AROS).

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tlosm 
Re: Benchmarks time! :D
Posted on 29-Apr-2017 8:04:53
#178 ]
Elite Member
Joined: 28-Jul-2012
Posts: 2467
From: Amiga land

@fishy_fis

probably you dont understand the point on osx i have the double of performances of linux on the same machine. on linux i have better percrormances compared amiga os...

_________________
I love Amiga and new hope by AmigaNG
A 500 + ; CDTV; CD32;
PowerMac G5 Quad 8GB,SSD,SSHD,7800gtx,Radeon R5 230 2GB;
MacBook Pro Retina I7 2.3ghz;
#nomorea-eoninmyhome

 Status: Offline
Profile     Report this post  
kas1e 
Re: Benchmarks time! :D
Posted on 29-Apr-2017 8:29:33
#179 ]
Elite Member
Joined: 11-Jan-2004
Posts: 3221
From: Russia

@tlosm
Fishiy mean that we not in interest in linux benchmarks at all :) Not for acatemic interest, not because of any other , we there in interest in amiga kind oses :) You still put everywhere those linux benchmarks, but we all just skip them all the time, as they have no interest for all of us :) At least for most of us.

As for GlQuake, yep, will try.

@Javier
Yeah, will try those tests as well.

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tlosm 
Re: Benchmarks time! :D
Posted on 29-Apr-2017 16:00:40
#180 ]
Elite Member
Joined: 28-Jul-2012
Posts: 2467
From: Amiga land

@kas1e

i understand, but my point was cant compare different hardware architecture with different os because the result will differ for missing of optimization.
exampe Mesa on Aros have asm optimizations inside for x86.

about my tests i just made a true test with same architecture PPC64 and same Linux PPC version Fedora 25 Sarver and see the x5000 goes little down compared the quad in darkplace or quakespasm. but with osx comparisons my point was how much the linux ppc mesa driver was not optimized ... it mean we dont know the real power of x5000.

For sure my prefer os is os4 but on os4 have one core only running dont make understand the true machine power same is on linux but less than os4

Last edited by tlosm on 29-Apr-2017 at 04:03 PM.
Last edited by tlosm on 29-Apr-2017 at 04:03 PM.
Last edited by tlosm on 29-Apr-2017 at 04:02 PM.

_________________
I love Amiga and new hope by AmigaNG
A 500 + ; CDTV; CD32;
PowerMac G5 Quad 8GB,SSD,SSHD,7800gtx,Radeon R5 230 2GB;
MacBook Pro Retina I7 2.3ghz;
#nomorea-eoninmyhome

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 Next Page )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright 2000 - 2017 Amigaworld.net.

Amigaworld.net was originally founded by David Doyle