Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
6035 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
80 crawler(s) on-line.
 9 guest(s) on-line.
 0 member(s) on-line.



You are an anonymous user.
Register Now!
 MEGA_RJ_MICAL:  1 hr 2 mins ago
 DiscreetFX:  1 hr 34 mins ago
 bhabbott:  1 hr 49 mins ago
 ggw:  2 hrs 13 mins ago
 agami:  3 hrs 27 mins ago
 tygre:  4 hrs 10 mins ago
 RobertB:  4 hrs 12 mins ago
 RTK0103:  4 hrs 19 mins ago
 dframeli:  4 hrs 37 mins ago
 amigakit:  4 hrs 52 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga General Chat
      /  MAP == A-Eon.com?
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 Next Page )
PosterThread
Rudei 
Re: MAP == A-Eon.com?
Posted on 3-Jan-2010 11:55:05
#721 ]
Elite Member
Joined: 20-Nov-2002
Posts: 3589
From: Dallas, Texas

@VidarL

OT: Big shout for VidarL for starting one of the most quickly updated threads going!

Rude!

EDIT typos

Last edited by Rudei on 03-Jan-2010 at 11:55 AM.

_________________
2017 Camaro 2SS

 Status: Offline
Profile     Report this post  
CodeSmith 
Re: MAP == A-Eon.com?
Posted on 3-Jan-2010 11:55:51
#722 ]
Elite Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 3045
From: USA

@BigBentheAussie

Hehe, I'm actually about to crash for the night (it's almost 4am here) and I didn't want to miss anything.

About the RAM - notice how the four RAM slots are in two pairs... dual channel RAM maybe?

Hmmm, if we can figure out enough things from just looking at connectors, maybe someone should be able to figure out what SoC is on the board.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Amiga_3k 
Re: MAP == A-Eon.com?
Posted on 3-Jan-2010 11:55:51
#723 ]
Cult Member
Joined: 17-Jun-2006
Posts: 830
From: Ohrid, Macedonia

@Rogue

Now, what's missing in this white rectangle, or is it just a position to put a label?

_________________
Back home...

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tony23 
Re: MAP == A-Eon.com?
Posted on 3-Jan-2010 11:55:57
#724 ]
Member
Joined: 14-Jun-2003
Posts: 16
From: Vancouver Island

Hi, I don't know if this has been found yet or not http://a-eon.com/gfx/hidden.png
but maybe helps ?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
jaseinblack 
Re: MAP == A-Eon.com?
Posted on 3-Jan-2010 11:57:24
#725 ]
Member
Joined: 18-Apr-2004
Posts: 55
From: Stoke-on-Trent, UK

@VidarL

Quote:
I think it's a separate card if it's the Xena product I linked to. There's not enough chips on the motherboard for it to be integrated.


Well, the plug-in card must have a chip that does all the work, the other bits and pieces will be to process signals coming in etc.

If the new machine does use this Xena technology then it must be using it to process audio/video rather than to display it. The display and capture can be done using off the shelf PCIe cards.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Insanity 
Re: MAP == A-Eon.com?
Posted on 3-Jan-2010 11:57:34
#726 ]
Regular Member
Joined: 7-Aug-2005
Posts: 405
From: Sweden

@tony23

That looks new (and interesting)!

_________________
Yes I own an Amiga. A non-upgraded A500 that is unpacked once every 3 years.

If you are going to quote me, do so fully or not at all.
/Ins

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Tuxedo 
Re: MAP == A-Eon.com?
Posted on 3-Jan-2010 11:57:38
#727 ]
Elite Member
Joined: 28-Nov-2003
Posts: 2326
From: Perugia, ITALY

@Rogue

If that board have the right price...

_________________
Simone"Tuxedo"Monsignori, Perugia, ITALY.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Derfs 
Re: MAP == A-Eon.com?
Posted on 3-Jan-2010 11:58:01
#728 ]
Cult Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 787
From: me To: you

@CodeSmith

Quote:

CodeSmith wrote:

3xPCIe x4 or x8



the 2 long black slots are the length of x16 pci-e, so latest graphics cards will fit, and the 3rd next to the pci is a bit shorter, so thats a x8?

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
VidarL 
Re: MAP == A-Eon.com?
Posted on 3-Jan-2010 11:58:58
#729 ]
Member
Joined: 16-May-2003
Posts: 75
From: Unknown

@Rogue

Quote:
It only smells of standards. I can assure you it is not an AMD/intel CPU. It's PowerPC.


My hope of a motherboard with a competitive price/performance ratio was just killed.. But I still hope I'll be surprised when the details are revealed.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
zerohero 
Re: MAP == A-Eon.com?
Posted on 3-Jan-2010 11:59:00
#730 ]
Team Member
Joined: 4-May-2004
Posts: 2524
From: Uddevalla, Sweden

@tony23

So, most likely dualcore and a chip that uses ~20watts at most.

_________________
Common sense - So rare it's almost like a super power

 Status: Offline
Profile     Report this post  
ddni 
Re: MAP == A-Eon.com?
Posted on 3-Jan-2010 11:59:02
#731 ]
Cult Member
Joined: 11-Jan-2007
Posts: 818
From: Northern Ireland

@tony23

Thtas new! Nice find...!

_________________
AmigaOne X1000

 Status: Offline
Profile     Report this post  
jaseinblack 
Re: MAP == A-Eon.com?
Posted on 3-Jan-2010 11:59:10
#732 ]
Member
Joined: 18-Apr-2004
Posts: 55
From: Stoke-on-Trent, UK

@tony23

8 x 25% is 200%, so the CPU may be dual core.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Rudei 
Re: MAP == A-Eon.com?
Posted on 3-Jan-2010 11:59:11
#733 ]
Elite Member
Joined: 20-Nov-2002
Posts: 3589
From: Dallas, Texas

@tony23

Good spot!

Rude!

_________________
2017 Camaro 2SS

 Status: Offline
Profile     Report this post  
DaFreak 
Re: MAP == A-Eon.com?
Posted on 3-Jan-2010 11:59:39
#734 ]
Regular Member
Joined: 1-May-2005
Posts: 128
From: Berlin, Germany

- redundant -

Last edited by DaFreak on 03-Jan-2010 at 12:00 PM.

_________________
Sam440ep & AmigaOS4.1 @ Morex 3677 case
---
(DaFreak of Liquid Skies & Moods Plateau)

 Status: Offline
Profile     Report this post  
CodeSmith 
Re: MAP == A-Eon.com?
Posted on 3-Jan-2010 12:00:37
#735 ]
Elite Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 3045
From: USA

@Derfs

Problem is that I don't think there are any PCIe controllers right now that provide more than 32 lanes. That's why I think the x16 slots only have 4 or 8 active lanes.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Tuxedo 
Re: MAP == A-Eon.com?
Posted on 3-Jan-2010 12:00:56
#736 ]
Elite Member
Joined: 28-Nov-2003
Posts: 2326
From: Perugia, ITALY

@tony23

nice!!!!!
Seems 2 cores and LOW consumption :)

_________________
Simone"Tuxedo"Monsignori, Perugia, ITALY.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Derfs 
Re: MAP == A-Eon.com?
Posted on 3-Jan-2010 12:01:12
#737 ]
Cult Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 787
From: me To: you

@DaFreak

this is not going to be cheap, lol

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Insanity 
Re: MAP == A-Eon.com?
Posted on 3-Jan-2010 12:01:48
#738 ]
Regular Member
Joined: 7-Aug-2005
Posts: 405
From: Sweden

@Derfs

Sure, but even most AMD/intel-compatible mobos have one 16x 16-lane slot and one 16x connector with only 8 lanes.

so most likely at least one of the two 16x slots have at the most 8 lanes.

Which does not make all that much difference unless you want to play the very latest games at high resolution, since 8 lanes is plenty of bandwidth.

edit: For the reason Codesmith mentioned above.

Last edited by Insanity on 03-Jan-2010 at 12:02 PM.

_________________
Yes I own an Amiga. A non-upgraded A500 that is unpacked once every 3 years.

If you are going to quote me, do so fully or not at all.
/Ins

 Status: Offline
Profile     Report this post  
eXec 
Re: MAP == A-Eon.com?
Posted on 3-Jan-2010 12:02:14
#739 ]
Cult Member
Joined: 21-Jun-2004
Posts: 956
From: Burkina Faso

@Rogue

Quote:

Rogue wrote:
@eXec

Quote:
This smells like the prophecy... ;)


It only smells of standards. I can assure you it is not an AMD/intel CPU. It's PowerPC.


The cpu edge is rounded, the very same as by the Cell CPUs...


this could be it.... :)


_________________
____
...administration is for serious people only....

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Spirantho 
Re: MAP == A-Eon.com?
Posted on 3-Jan-2010 12:02:30
#740 ]
Super Member
Joined: 4-Jun-2004
Posts: 1044
From: Aberystwyth, Wales

@CodeSmith

I think PCI Express x16 slots work in x8 configuration under SLI don't they? Otherwise high-end PC boards would have the same problem.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 Next Page )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle