Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5970 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
77 crawler(s) on-line.
 16 guest(s) on-line.
 1 member(s) on-line.


 g01df1sh

You are an anonymous user.
Register Now!
 g01df1sh:  2 mins ago
 redfox:  5 mins ago
 nbache:  21 mins ago
 nikosidis:  32 mins ago
 BigD:  37 mins ago
 tygre:  38 mins ago
 NutsAboutAmiga:  1 hr 33 mins ago
 Skateman:  2 hrs 20 mins ago
 eliyahu:  2 hrs 42 mins ago
 gryfon:  2 hrs 45 mins ago

/  Forum Index
   /  Classic Amiga Hardware
      /  GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Register To Post

Goto page ( 1 | 2 Next Page )
PosterThread
Phantom 
GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Posted on 9-Nov-2010 17:35:53
#1 ]
Elite Member
Joined: 2-Aug-2007
Posts: 2047
From: Unknown

I recently acquired a GoldenGate 486SLC with 4MB SIMMS on board.

I've installed everything from the Goldmine I disk into my boot partition of my A4000.

Trying to run "GG" to enable GoldenGate I got the following message:

Quote:
GoldenGate Loader reports Error : 90
Diagnosis : cannot coldboot goldengate (no busactivity)


Any help would be much appreciated.

Here is my A4000 config:
A4000 with 16MB Fast RAM, 2MB Chip RAM
CyberStormPPC 604/200MHz + 060/50MHz + 128MB Fast RAM
CyberVisionPPC
GoldenGate 486SLC

No other card occupies my Zorro Slots.

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Amiga_3k 
Re: GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Posted on 9-Nov-2010 17:57:37
#2 ]
Cult Member
Joined: 17-Jun-2006
Posts: 819
From: Assen, Nederland

@Phantom

Tried it without any of the other expansions? So, an as basic Amiga 4000 as possible? Tried other Zorro slot?

_________________
Back home...

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Phantom 
Re: GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Posted on 9-Nov-2010 18:10:07
#3 ]
Elite Member
Joined: 2-Aug-2007
Posts: 2047
From: Unknown

@Amiga_3k

I've tried all the possible zorro slots but the same error occurs.

Also I cannot put off PPC, as I don't have another accelerator, so my A4000 will not boot.

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Amiga_3k 
Re: GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Posted on 9-Nov-2010 18:13:59
#4 ]
Cult Member
Joined: 17-Jun-2006
Posts: 819
From: Assen, Nederland

@Phantom

Ah okay.... Same results with cold and warm startups?

_________________
Back home...

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Phantom 
Re: GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Posted on 9-Nov-2010 18:26:20
#5 ]
Elite Member
Joined: 2-Aug-2007
Posts: 2047
From: Unknown

@Amiga_3k

Unfortunately yes.

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Amiga_3k 
Re: GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Posted on 9-Nov-2010 18:28:45
#6 ]
Cult Member
Joined: 17-Jun-2006
Posts: 819
From: Assen, Nederland

@Phantom

Hmmm... all jumpers on the Goldengate are as they should be set? Have you got the possibility to test the board in a different Amiga?

_________________
Back home...

 Status: Offline
Profile     Report this post  
terminills 
Re: GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Posted on 9-Nov-2010 18:28:49
#7 ]
AROS Core Developer
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 1389
From: Unknown

@Phantom

http://www.amiga.org/forums/showthread.php?t=35552

_________________
Support AROS sponsor a developer.

"AROS is prolly illegal ~ Evert Carton" intentionally quoted out of context for dramatic effect

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Amiga_3k 
Re: GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Posted on 9-Nov-2010 18:29:20
#8 ]
Cult Member
Joined: 17-Jun-2006
Posts: 819
From: Assen, Nederland

@Amiga_3k

Oh... and does it show up in ShowConfig?

_________________
Back home...

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Snuffy 
Re: GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Posted on 9-Nov-2010 18:35:44
#9 ]
Super Member
Joined: 25-Oct-2005
Posts: 1121
From: Michigan, USA

@Phantom

GoldenGate Loader reports Error : 90
Diagnosis : cannot coldboot goldengate (no busactivity)

FWIW, I don't know A4000 but, A1s won't boot if the internal/external IDE doesn't switch any Buses ON; same would apply to GG. The CPU can't go work without Bus lines to data/memory systems. Try to find A4000 Bus info here...
http://www.amiga-resistance.info/bboahfaq/

So, how did you configure the bootup? It can't be auto config or is it?

Last edited by Snuffy on 09-Nov-2010 at 06:48 PM.
Last edited by Snuffy on 09-Nov-2010 at 06:45 PM.

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Phantom 
Re: GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Posted on 9-Nov-2010 18:55:43
#10 ]
Elite Member
Joined: 2-Aug-2007
Posts: 2047
From: Unknown

@ terminills

Yes, I've seen that.

@ Amiga_3k

Yes, it shows up as working (also on showconfig).

@ Snuffy

I really didn't understand what you said, sorry. What do you mean by how I configured the bootup?

Last edited by Phantom on 10-Nov-2010 at 04:19 PM.

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Nuder_Try 
Re: GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Posted on 10-Nov-2010 2:36:09
#11 ]
Cult Member
Joined: 8-Sep-2003
Posts: 524
From: Wisconsin (Moo!!!)

@Phantom

Do you have the manual to check jumper settings?

_________________
This sig. intentionally left blank

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Amiga_3k 
Re: GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Posted on 10-Nov-2010 6:51:29
#12 ]
Cult Member
Joined: 17-Jun-2006
Posts: 819
From: Assen, Nederland

@Phantom

That's a good thing that it is showing up in ShowConfig. Then it most probably is something caused by wrong jumper-settings or some software incompatibility. In both cases I'm of no use in this story.

_________________
Back home...

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Phantom 
Re: GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Posted on 10-Nov-2010 13:03:45
#13 ]
Elite Member
Joined: 2-Aug-2007
Posts: 2047
From: Unknown

Unfortunately, the jumper settings are correct (I have the manual too).

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
PhantomInterrogative 
Re: GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Posted on 10-Nov-2010 13:56:03
#14 ]
Cult Member
Joined: 10-Sep-2004
Posts: 770
From: The Interrogative Lair

@Phantom

I could be wrong, since I am relying on a memory of something from over 15 years ago, but don't you have to have a hard drive dedicated to the 486 PC on the Golden Gate card itself (check for an IDE connector on the card)? If you don't have a PC hard drive attached to the emulation card, you won't be able to "cold boot."

Last edited by PhantomInterrogative on 10-Nov-2010 at 01:56 PM.

_________________
I sold my SAM460ex lite... waiting for money to buy the X5000... or Amiga Reloaded... or an A1222... and OS4.2 FE update 9000

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Spirantho 
Re: GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Posted on 10-Nov-2010 14:14:19
#15 ]
Super Member
Joined: 4-Jun-2004
Posts: 1044
From: Aberystwyth, Wales

Have you tried disabling the cpu caches?

i.e. from a shell:
1.Ram Disk:> CPU NoCache Noburst

Edit: the GG has 512KB of RAM on-board, I think. Try it with no memory in the slots.

Oh, and no, it doesn't need an HD to be attached.
You could also try removing the 82077 if installed, and the 80387SX.

Last edited by Spirantho on 10-Nov-2010 at 02:17 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
PhantomInterrogative 
Re: GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Posted on 10-Nov-2010 15:23:33
#16 ]
Cult Member
Joined: 10-Sep-2004
Posts: 770
From: The Interrogative Lair

@thread

Relevant Question 1: Is GG referring to the Zorro bus, ISA bus, or a bus system on the GG card itself?

Relevant Question 2: What exactly is it trying to boot?

Relevant Question 3: From what location is it trying to boot (this may be answered from Q1 and Q2)?

_________________
I sold my SAM460ex lite... waiting for money to buy the X5000... or Amiga Reloaded... or an A1222... and OS4.2 FE update 9000

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Phantom 
Re: GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Posted on 10-Nov-2010 16:11:02
#17 ]
Elite Member
Joined: 2-Aug-2007
Posts: 2047
From: Unknown

@PhantomInterrogative

Hmm.... not a bad idea. I'll try to connect a hard drive then. It must be DOS formatted, or it doesn't matter?

@Spirantho

Yes, I've tried to run GG with no caches at all, and also running GG with the FAST option. Nothing happens. I still getting the same error message.

With no memory in the slots, the card refuses to boot. It just do nothing, no error messages also. The green light on the bridgeboard does flash with a tick-sound.

I don't have a coprocessor on this card, but there is a floppy controller chip. I've plugged this out, but the same error occurs.

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
PhantomInterrogative 
Re: GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Posted on 10-Nov-2010 17:44:20
#18 ]
Cult Member
Joined: 10-Sep-2004
Posts: 770
From: The Interrogative Lair

@Phantom

Spirantho pointed out that a HD is unnecessary. However, I still think it would be worth a try. I do not know if it would need to be FAT format or whether you could format it from the emulation.

_________________
I sold my SAM460ex lite... waiting for money to buy the X5000... or Amiga Reloaded... or an A1222... and OS4.2 FE update 9000

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Phantom 
Re: GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Posted on 10-Nov-2010 22:32:03
#19 ]
Elite Member
Joined: 2-Aug-2007
Posts: 2047
From: Unknown

@PhantomInterrogative

With a HD connected via GoldenGate's IDE connection, my Amiga refuses to boot. Exactly cannot find my Amiga hard disk drive, only the floppy.

I've managed to get another disk and install everything from the beginning.

Now I get a different error message: #97, which says: MMU failure.

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Phantom 
Re: GoldenGate 486SLC problem (error 90)
Posted on 10-Nov-2010 23:10:57
#20 ]
Elite Member
Joined: 2-Aug-2007
Posts: 2047
From: Unknown

@Phantom

Wrong post. I managed to connect another HD via GoldenGate's IDE connector.

Try running GG again, I can hear that the new hd spins, but after a while the same error occurs.

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( 1 | 2 Next Page )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle