Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
6071 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
0 crawler(s) on-line.
 89 guest(s) on-line.
 1 member(s) on-line.


 NutsAboutAmiga

You are an anonymous user.
Register Now!
 NutsAboutAmiga:  44 secs ago
 matthey:  12 mins ago
 Hypex:  18 mins ago
 DiscreetFX:  18 mins ago
 RobertB:  20 mins ago
 Hammer:  51 mins ago
 amigakit:  51 mins ago
 Rob:  53 mins ago
 pixie:  55 mins ago
 eliyahu:  1 hr 9 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4.x \ Workbench 4.x
      /  OS 4.1 Update 3 Released
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 Next Page )
PosterThread
eliyahu 
Re: OS 4.1 Update 3 Released
Posted on 29-Aug-2011 20:50:30
#61 ]
Super Member
Joined: 3-Mar-2010
Posts: 1962
From: Waterbury, Connecticut (USA)

@danwood

i'm wondering if you have some back-level custom classes or libraries or something. with update 3 my copies of ibrowse, YAM, and simplemail are running perfectly stably (at least on my SAM), the latter two with thousands of emails.

i wouldn't think the machine-specific differences between an A1 and a SAM would be significant to cause your issues. have you tried getting this resolved through the support fora?

-- eliyahu

Last edited by eliyahu on 29-Aug-2011 at 08:51 PM.

_________________
"Physical reality is consistent with universal laws. When the laws do not operate, there is no reality. All of this is unreal."

 Status: Offline
Profile     Report this post  
danwood 
Re: OS 4.1 Update 3 Released
Posted on 29-Aug-2011 20:53:13
#62 ]
Super Member
Joined: 30-Sep-2008
Posts: 1071
From: Unknown

@eliyahu

Just posted it, I tried removing all extra MUI classes and just using the ones supplied with U3, as expected the apps couldn't launch as looking for their classes but they didn't crash instantly.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AmigaBlitter 
Re: OS 4.1 Update 3 Released
Posted on 29-Aug-2011 20:54:23
#63 ]
Elite Member
Joined: 26-Sep-2005
Posts: 3513
From: Unknown

@AmigaBlitter

Rebooted with a strange error?. The old DF0 and DF1 of the classic AmigaOS icons appeared on workbench screen before the system reboot. But after the reboot AmigaOS doesn't start. After shutdown the system and reboot, amigaOS doesn't start. Shutdown for two minutes, and AmigaOS restarted, but as soon as the boot sound ends the screen becomes black.

Shutdown for two minutes again and AmigaOS doens't start anymore.


Last edited by AmigaBlitter on 29-Aug-2011 at 08:59 PM.

_________________
retired

 Status: Offline
Profile     Report this post  
NutsAboutAmiga 
Re: OS 4.1 Update 3 Released
Posted on 29-Aug-2011 20:55:18
#64 ]
Elite Member
Joined: 9-Jun-2004
Posts: 12850
From: Norway

@eder

Quote:

eder wrote:
@danwood

UFO Alien Invasion now works flawlessly


68k version on what HW?

_________________
http://lifeofliveforit.blogspot.no/
Facebook::LiveForIt Software for AmigaOS

 Status: Online!
Profile     Report this post  
MichaelMerkel 
Re: OS 4.1 Update 3 Released
Posted on 29-Aug-2011 20:57:32
#65 ]
Cult Member
Joined: 9-Mar-2003
Posts: 819
From: Ilvesheim, Germany

@danwood

Quote:

danwood wrote:
YAM Crashlog: http://pastebin.com/V7FyJ4vq
IBrowse Crashlog: http://pastebin.com/axbKVJWF


it seems in both cases the gauge class is somehow involved?
maybe you can reset the mui settings (global and yam ones) to the default one?

as a test you can rename the ENVARC:MUI folder to ENVARC:MUI_BACKUP and reset.

regards...
michael

_________________
Michael Merkel
(Michael.Merkel@gmx.net Home)
Member of Amiga-Freunde Pfalz, OS4 Welt

 Status: Offline
Profile     Report this post  
eder 
Re: OS 4.1 Update 3 Released
Posted on 29-Aug-2011 20:58:22
#66 ]
Regular Member
Joined: 16-Mar-2004
Posts: 280
From: Unknown

@NutsAboutAmiga

Oh, sorry Peg 2

See Amigasoft.net/games

Last edited by eder on 29-Aug-2011 at 09:00 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
NutsAboutAmiga 
Re: OS 4.1 Update 3 Released
Posted on 29-Aug-2011 21:00:26
#67 ]
Elite Member
Joined: 9-Jun-2004
Posts: 12850
From: Norway

@AmigaBlitter

If you used a multiboot setup then your configuration is most likely f...ed, the installer replaced the kickstart layout file.

If you have more then one SLB installed on your hard drive, plus bootable partitions you might get some problems.

Hope you have a backup.

Boot from a BOOT cd, and check your system out.

_________________
http://lifeofliveforit.blogspot.no/
Facebook::LiveForIt Software for AmigaOS

 Status: Online!
Profile     Report this post  
danwood 
Re: OS 4.1 Update 3 Released
Posted on 29-Aug-2011 21:00:51
#68 ]
Super Member
Joined: 30-Sep-2008
Posts: 1071
From: Unknown

@MichaelMerkel

Tried renaming the MUI directory in ENVARC: seems settings have been reset for other apps, but still same issue with YAM/IBrowse, would Snoopy logs help?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
VooDoo 
Re: OS 4.1 Update 3 Released
Posted on 29-Aug-2011 21:03:00
#69 ]
Super Member
Joined: 16-Jun-2003
Posts: 1503
From: Croatia

@danwood

And here the same..no luck :(

_________________
--

Amiga x5000 ı o2o ı 4GB RAM ı RadeonRX580 | SBlaster Audigy Fx - AmigaOS4.1 FInal Edition

A1200 sandwich :)

Croatian Amiga portal

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AmigaBlitter 
Re: OS 4.1 Update 3 Released
Posted on 29-Aug-2011 21:03:07
#70 ]
Elite Member
Joined: 26-Sep-2005
Posts: 3513
From: Unknown

@NutsAboutAmiga

Don't have a multiboot nor more than one SLB installed, just standard configuration. And no, i don't have a backup!!!


I think i have to re-install the system. But, how come the system started one time only?

_________________
retired

 Status: Offline
Profile     Report this post  
hotrod 
Re: OS 4.1 Update 3 Released
Posted on 29-Aug-2011 21:06:17
#71 ]
Elite Member
Joined: 11-Mar-2003
Posts: 3000
From: Stockholm, Sweden

@VooDoo

Stacksize is set to 8192 so I don't think that it will matter, meaning that it doesn't use the stack set in the iconfile.

IBrowse isn't in the compatibility prefs program. The 020 version of javascript.library is listed there and checked but I'm using the PPC version.

I would suggest checking your MUI classes.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Metalheart 
Re: OS 4.1 Update 3 Released
Posted on 29-Aug-2011 21:08:29
#72 ]
Elite Member
Joined: 21-Aug-2003
Posts: 2969
From: Somewhere in the Dutch mountains....

Is it me or is everything quite a bit faster with upd 3 ?

_________________
Theres a time to live and a time to die
When its time to meet the maker
Theres a time to live but isnt it strange
That as soon as you're born you're dying

 Status: Offline
Profile     Report this post  
retro 
Re: OS 4.1 Update 3 Released
Posted on 29-Aug-2011 21:13:46
#73 ]
Super Member
Joined: 16-Dec-2003
Posts: 1049
From: Unknown

i get random EHCI erros and i dont even use usb at all
i have an amiga one micro..
is it posible to use the pci slot on an micro i am thinking of getting an radeion 4350 pci slot version

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Zylesea 
Re: OS 4.1 Update 3 Released
Posted on 29-Aug-2011 21:18:01
#74 ]
Elite Member
Joined: 16-Mar-2004
Posts: 2263
From: Ostwestfalen, FRG

@Plexus

Quote:

Plexus wrote:
@All

I test to copy 733Mb file from usb Stick 8gb storage to harddisk,takes under 8 minutes with new USB2 driver. And same file from HD to usb stick about 10 minutes and 45 seconds
on my sam440 flex



Well, better than before, but I would expect speeds like 10MiB/s. At least that's the speed I know from my usb2 devices on my machine. But maybe your stick is pretty slow...

_________________
My programs: via.bckrs.de
MorphOS user since V0.4 (2001)

 Status: Offline
Profile     Report this post  
NutsAboutAmiga 
Re: OS 4.1 Update 3 Released
Posted on 29-Aug-2011 21:20:28
#75 ]
Elite Member
Joined: 9-Jun-2004
Posts: 12850
From: Norway

@retro

You can disable USB in uboot (ESC ESC, type 'menu') or you can disable USB in sys:kickstart/kicklayout (keep your boot cd close)

Last edited by NutsAboutAmiga on 29-Aug-2011 at 09:21 PM.

_________________
http://lifeofliveforit.blogspot.no/
Facebook::LiveForIt Software for AmigaOS

 Status: Online!
Profile     Report this post  
NutsAboutAmiga 
Re: OS 4.1 Update 3 Released
Posted on 29-Aug-2011 21:23:04
#76 ]
Elite Member
Joined: 9-Jun-2004
Posts: 12850
From: Norway

@Zylesea

Depending USB device (Some USB pens are USB 1.1 not 2.0) and Filesystem I guess.

CrossDOS was designed for floppy disks

Last edited by NutsAboutAmiga on 29-Aug-2011 at 09:24 PM.

_________________
http://lifeofliveforit.blogspot.no/
Facebook::LiveForIt Software for AmigaOS

 Status: Online!
Profile     Report this post  
Hans 
Re: OS 4.1 Update 3 Released
Posted on 29-Aug-2011 21:30:45
#77 ]
Elite Member
Joined: 27-Dec-2003
Posts: 5067
From: New Zealand

@sicky

Quote:

sicky wrote:
@All

Shouldn't this be a main news item?



That was my first thought when I saw this thread too. Yes, this is significant news, and should be posted as a news item.

Hans

_________________
http://hdrlab.org.nz/ - Amiga OS 4 projects, programming articles and more. Home of the RadeonHD driver for Amiga OS 4.x project.
https://keasigmadelta.com/ - More of my work.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
danwood 
Re: OS 4.1 Update 3 Released
Posted on 29-Aug-2011 21:42:11
#78 ]
Super Member
Joined: 30-Sep-2008
Posts: 1071
From: Unknown

SabreMSN crashes for me too, launches ok but clicking in the window, or changing busy status is a system lockup, anyone replicate?

Also clicking MUI program in the MUI drawer is another crash.

Last edited by danwood on 29-Aug-2011 at 09:43 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
gerograph 
Re: OS 4.1 Update 3 Released
Posted on 29-Aug-2011 21:42:28
#79 ]
Cult Member
Joined: 5-Dec-2007
Posts: 901
From: Moers - Germany

Wondering what happens to my dualboot Linux Setup on SAMep ? Having Parthenope as bootloader ?

_________________
Geomarketing at
www.geobiz.de
www.gebietsplanung.net
www.geomarketing-consultant.de

 Status: Offline
Profile     Report this post  
VooDoo 
Re: OS 4.1 Update 3 Released
Posted on 29-Aug-2011 21:44:32
#80 ]
Super Member
Joined: 16-Jun-2003
Posts: 1503
From: Croatia

@danwood

The same here

_________________
--

Amiga x5000 ı o2o ı 4GB RAM ı RadeonRX580 | SBlaster Audigy Fx - AmigaOS4.1 FInal Edition

A1200 sandwich :)

Croatian Amiga portal

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 Next Page )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle