Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
6092 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
51 crawler(s) on-line.
 44 guest(s) on-line.
 2 member(s) on-line.


 kolla,  dframeli

You are an anonymous user.
Register Now!
 dframeli:  47 secs ago
 kolla:  1 min ago
 amigakit:  12 mins ago
 amigasociety:  18 mins ago
 bhabbott:  19 mins ago
 OneTimer1:  25 mins ago
 Karlos:  39 mins ago
 K-L:  55 mins ago
 Rob:  1 hr 23 mins ago
 matthey:  1 hr 31 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4 Software
      /  Enhancer Software Graphic Upgrade
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 Next Page )
PosterThread
kas1e 
Re: Enhancer Software Graphic Upgrade
Posted on 27-Oct-2018 13:29:48
#21 ]
Elite Member
Joined: 11-Jan-2004
Posts: 3549
From: Russia

@Spectre660

Got it.. Thanks

@bennymer
Polaris one will be faster only on sam460 currently. On x1000 it does not work because of CFE which need updates and source of which not in aeon's hands. On x5k it will be slower than si based cards, as it use powermanagment , which seems to need dma support in graphis.library, which x5k lack.

So as it of now, polaris one is best choice only for sam460.

Spectre post all benchmarks in the news thread.

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Spectre660 
Re: Enhancer Software Graphic Upgrade
Posted on 27-Oct-2018 13:35:39
#22 ]
Elite Member
Joined: 4-Jun-2005
Posts: 3918
From: Unknown

@kas1e

For X5000 only slower video playback and no Linux support is the problem .
3D performance is very good.

_________________
Sam460ex : Radeon Rx550 Single slot Video Card : SIL3112 SATA card

 Status: Offline
Profile     Report this post  
bennymee 
Re: Enhancer Software Graphic Upgrade
Posted on 27-Oct-2018 14:36:03
#23 ]
Cult Member
Joined: 19-Aug-2003
Posts: 695
From: Netherlands

@amigakit

Thank you, Ill upgrade my Enhancer package which I finally managed to install the update. It seems like the utilities/installer was the bad one, I copied installer back from os4.1fe and enhancer installation went well.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
klx300r 
Re: Enhancer Software Graphic Upgrade
Posted on 27-Oct-2018 16:03:46
#24 ]
Elite Member
Joined: 4-Mar-2008
Posts: 3822
From: Toronto, Canada

Quote:

amigakit wrote:
@K-L

...RadeonHD V3.6 driver will work on X1000 without any CFE update - it is only the RX driver that needs the firmware upgrade.



ok just what I (& other X1000 users) needed to know

_________________
____________________________
c64-2sids, A1000, A1200T-060@50(finally working!),A4000-CSMKIII
! My Master Miggies- Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
mancave-ramblings
X1000 I BELIEVE

 Status: Offline
Profile     Report this post  
kas1e 
Re: Enhancer Software Graphic Upgrade
Posted on 27-Oct-2018 16:15:47
#25 ]
Elite Member
Joined: 11-Jan-2004
Posts: 3549
From: Russia

@Spectre660

Seeing benchmarks you posted, it looks like on x5k all 2d operations much slower than the same operations, but on SI driver. That strange anyway.. Even and if DMA will works on x5k, then it will speed up and SI one and polaris one, so polaris one again will be slower in 2D ?:)

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Spectre660 
Re: Enhancer Software Graphic Upgrade
Posted on 27-Oct-2018 16:28:02
#26 ]
Elite Member
Joined: 4-Jun-2005
Posts: 3918
From: Unknown

@kas1e

The only 2D benchmark components really affected by lack of DMA are
Memcopy and Random .

Radeon R9-270X 2D Results


Radeon RX560 2D Results

Last edited by Spectre660 on 27-Oct-2018 at 04:45 PM.
Last edited by Spectre660 on 27-Oct-2018 at 04:35 PM.
Last edited by Spectre660 on 27-Oct-2018 at 04:31 PM.
Last edited by Spectre660 on 27-Oct-2018 at 04:28 PM.

_________________
Sam460ex : Radeon Rx550 Single slot Video Card : SIL3112 SATA card

 Status: Offline
Profile     Report this post  
outrun1978 
Re: Enhancer Software Graphic Upgrade
Posted on 27-Oct-2018 21:03:21
#27 ]
Cult Member
Joined: 22-Feb-2015
Posts: 596
From: Unknown

@zzd10h

have i missed an update to Final Edition as Sysmon on my X5000 shows I am running version 4.1.8 FE? It was something I noticed on one of Trevor's blog posts too as he too is showing a picture on his blog running an X5000 with version 4.1.9 FE update 1....


Also i notice on my SysMon under the graphic card info I can only see free memory, used memory and total memory whereas your SysMon is showing the Free GPU Used GPU and composition (active) next to the graphic card info. Is there any way I can get my system to display as per your system?



_________________
Amigaone X5000/20 4GB Radeon RX 550 Polaris 12 AmigaOS4.1 Final Edition Update 1
Amiga 1200 Workbench 3.1.4
Amiga CD32

 Status: Offline
Profile     Report this post  
K-L 
Re: Enhancer Software Graphic Upgrade
Posted on 28-Oct-2018 5:01:02
#28 ]
Super Member
Joined: 3-Mar-2006
Posts: 1410
From: Oullins, France

@outrun1978

You have to wait for Sysmon's forthcoming update.

Final Edition was to be named AmigaOS 4.1.7. Update 1 becomes 4.1.8.

Last edited by K-L on 28-Oct-2018 at 05:01 AM.

_________________
PowerMac G5 2,7Ghz - 2GB - Radeon 9650 - MorphOS 3.14
AmigaONE X1000, 2GB, Sapphire Radeon HD 7700
FPGA Replay + DB 68060 at 85Mhz

 Status: Offline
Profile     Report this post  
zzd10h 
Re: Enhancer Software Graphic Upgrade
Posted on 28-Oct-2018 8:07:43
#29 ]
Amiga Developer Team
Joined: 21-May-2012
Posts: 1077
From: France

@K-L
I know it's off topic but

"Final Edition was to be named AmigaOS 4.1.7. Update 1 becomes 4.1.8."
For me FE was 4.1.8 and no 4.1.7. Wrong ?

@outrun1978
K-L is right, i will release this new version of SysMon soon.

_________________
http://apps.amistore.net/zTools

 Status: Offline
Profile     Report this post  
K-L 
Re: Enhancer Software Graphic Upgrade
Posted on 28-Oct-2018 8:39:19
#30 ]
Super Member
Joined: 3-Mar-2006
Posts: 1410
From: Oullins, France

@zzd10h

Yes, you must be right indeed

_________________
PowerMac G5 2,7Ghz - 2GB - Radeon 9650 - MorphOS 3.14
AmigaONE X1000, 2GB, Sapphire Radeon HD 7700
FPGA Replay + DB 68060 at 85Mhz

 Status: Offline
Profile     Report this post  
outrun1978 
Re: Enhancer Software Graphic Upgrade
Posted on 28-Oct-2018 8:54:57
#31 ]
Cult Member
Joined: 22-Feb-2015
Posts: 596
From: Unknown

@K-L @zzd10h

how weird then that my X5000 system shows 4.1.8 FE! I remember reading on Hyperion's website that Update 1 wasn't required for the X5000 as the pre-release version that came with the X5000 is equivalent to Final Edition update 1.


Look forward to the SysMon update as it's a really useful tool




_________________
Amigaone X5000/20 4GB Radeon RX 550 Polaris 12 AmigaOS4.1 Final Edition Update 1
Amiga 1200 Workbench 3.1.4
Amiga CD32

 Status: Offline
Profile     Report this post  
K-L 
Re: Enhancer Software Graphic Upgrade
Posted on 28-Oct-2018 19:25:06
#32 ]
Super Member
Joined: 3-Mar-2006
Posts: 1410
From: Oullins, France

@Thread

If I had to summarize (correct me if I'm wrong) regaring the Radeon RX driver :

* Sam440 : not working
* Sam460/AmigaOne 500 : fully supported in both 2D and 3D (but not in u-Boot, only in AmigaOS 4.1)
* AmigaOne X1000 : not working (needs a CFE update)
* AmigaOne X5000 : slower than Radeon SI driver in 2D due to lack of DMA in graphics.library. And SI driver on X5000 was already slower than on X1000 due to the very same missing feature. Ok in 3D.
* AmigaOne 1222 : unavailable so far (is DMA ok in graphics.library for this system? )

So far, only the Sam460 takes advantage fuully of this driver. For the rest, it's better waiting for fixex or updates.

Fortunately, the price paid for this upgrade will make the ESP v.2 free, otherwise it would have been a lot a money for a little upgrade (except for the 256MB barrier for those playing Warp3D games).

Last edited by K-L on 28-Oct-2018 at 07:25 PM.

_________________
PowerMac G5 2,7Ghz - 2GB - Radeon 9650 - MorphOS 3.14
AmigaONE X1000, 2GB, Sapphire Radeon HD 7700
FPGA Replay + DB 68060 at 85Mhz

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Spectre660 
Re: Enhancer Software Graphic Upgrade
Posted on 28-Oct-2018 19:48:38
#33 ]
Elite Member
Joined: 4-Jun-2005
Posts: 3918
From: Unknown

@K-L

Sam440 : Untested .

_________________
Sam460ex : Radeon Rx550 Single slot Video Card : SIL3112 SATA card

 Status: Offline
Profile     Report this post  
K-L 
Re: Enhancer Software Graphic Upgrade
Posted on 28-Oct-2018 19:52:29
#34 ]
Super Member
Joined: 3-Mar-2006
Posts: 1410
From: Oullins, France

@Spectre660

Thanks. Anyway putting an RX card in a Sam440...well...

_________________
PowerMac G5 2,7Ghz - 2GB - Radeon 9650 - MorphOS 3.14
AmigaONE X1000, 2GB, Sapphire Radeon HD 7700
FPGA Replay + DB 68060 at 85Mhz

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Anonymous 
Re: Enhancer Software Graphic Upgrade
Posted on 29-Oct-2018 14:09:37
# ]

0
0

@thread

What about the missing/broken soft-reset on RX cards?
No soft-reset with later RX models seems to me like big step back...

 
     Report this post  
Gregor 
Re: Enhancer Software Graphic Upgrade
Posted on 8-Nov-2018 20:36:18
#36 ]
Regular Member
Joined: 12-Sep-2011
Posts: 212
From: Unknown

One question about the Enhancer Software Graphic Upgrade, which was said to give right to the whole Enhancer 2.0 licence when ready... Does it cost now for Enhancer 1.x Plus owners the same as the Enhancer 2.0 licence will cost later? Or is it cheaper to buy now this Graphic Upgrade than later the Enhancer 2.0 licence...?

Regards,

Gregor

 Status: Offline
Profile     Report this post  
amigakit 
Re: Enhancer Software Graphic Upgrade
Posted on 8-Nov-2018 21:38:25
#37 ]
Amiga Kit
Joined: 28-Jun-2004
Posts: 2490
From: www.amigakit.com

@Gregor

It is quite likely that the Enhancer Software 2.0 will be a higher price.

_________________
Amiga Kit Amiga Store
Links: www.amigakit.com | New Products | A600GS

 Status: Offline
Profile     Report this post  
marmotta 
Re: Enhancer Software Graphic Upgrade
Posted on 24-Nov-2018 0:56:08
#38 ]
Member
Joined: 28-Oct-2018
Posts: 10
From: Unknown

@amigakit

I have a sam440 with RadeonHD 5450.... RadeonHD v2 work good (but with vram limit) I can upgrade with RadeonHD v3 driver and use all vram?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Gregor 
Re: Enhancer Software Graphic Upgrade
Posted on 25-Nov-2018 20:39:52
#39 ]
Regular Member
Joined: 12-Sep-2011
Posts: 212
From: Unknown

@amigakit

I just purchased the Enhancer Graphic Upgrade :). No problems with paying, and downloading the package worked ok, too. But when I tried to install it with the script included, there was some error when it came to the RadeonRX driver, and the installation of it was not performed.

I also noticed that the installed RadeonHD driver was still v. 2.22, and checked that the RadeonHD.chip file included in the downloaded package has indeed that version number (size 1710768, date 24-Apr-18).

When I then opened Updater and logged in, it stated that I would have the v. 3 RadeonHD already installed. When I chose it and tried to download, I got an error message saying this account has no right to download it... Strange, isn't it?

Regards,

Gregor

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Gregor 
Re: Enhancer Software Graphic Upgrade
Posted on 30-Nov-2018 15:08:51
#40 ]
Regular Member
Joined: 12-Sep-2011
Posts: 212
From: Unknown

@All

Quote:
@amigakit

I just purchased the Enhancer Graphic Upgrade :). No problems with paying, and downloading the package worked ok, too. But when I tried to install it with the script included, there was some error when it came to the RadeonRX driver, and the installation of it was not performed.

I also noticed that the installed RadeonHD driver was still v. 2.22, and checked that the RadeonHD.chip file included in the downloaded package has indeed that version number (size 1710768, date 24-Apr-18).

When I then opened Updater and logged in, it stated that I would have the v. 3 RadeonHD already installed. When I chose it and tried to download, I got an error message saying this account has no right to download it... Strange, isn't it?


AmigatKit neglected this question, but could other users please confirm whether (or not) they have the same problems I have described above...? Thank you!

Regadrs,

Gregor

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 Next Page )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle