Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5652 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
44 crawler(s) on-line.
 16 guest(s) on-line.
 1 member(s) on-line.


 Futaura

You are an anonymous user.
Register Now!
 Futaura:  4 mins ago
 Rob:  7 mins ago
 BSzili:  7 mins ago
 Serpi:  8 mins ago
 zipper:  10 mins ago
 ppcamiga1:  27 mins ago
 gryfon:  32 mins ago
 Jasper:  35 mins ago
 clint:  45 mins ago
 Trixie:  57 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4 Software
      /  WorkbenchExplorer crash after new tabs open
Register To Post

PosterThread
hlt 
WorkbenchExplorer crash after new tabs open
Posted on 7-May-2019 13:10:46
#1 ]
Member
Joined: 24-Dec-2018
Posts: 14
From: Unknown

Hello,

Running AmigaOS 4.1 on X5000 and constantly getting issues with WorkbenchExplorer after opening new tabs. Anyone has the same and knows solution?

Thank you

Video:

https://youtu.be/IjFvHTVRAj8


Crashlog:

Crash log for task "WorkbenchExplorer"
Generated by GrimReaper 53.19
Crash occured in module intuition.library.kmod at address 0x0198F0A0
Type of crash: DSI (Data Storage Interrupt) exception
Alert number: 0x80000003

Register dump:
GPR (General Purpose Registers):
0: 01977640 6AA05B10 00000002 00000000 07000000 6AA05C48 022D4E14 022D4E84
8: FFFFFFFF 85027010 00000000 6AA05C48 48822844 64DCDAAC 00000000 6C9DFA54
16: 6C9DFE0C 64DB40C4 64DC6080 64DC61E8 659E99E4 64DC0000 64DC60C8 64DC0000
24: 64DC4B7C 64DC0000 64DC0000 64DC0000 6AA05BA8 6FF6D4D0 07000000 00000000

Last edited by hlt on 07-May-2019 at 01:12 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
mritter0 
Re: WorkbenchExplorer crash after new tabs open
Posted on 7-May-2019 16:53:16
#2 ]
Member
Joined: 29-Sep-2013
Posts: 41
From: Unknown

@hlt

I just tested it, must be a bug that creeped into the Preview. It does not crash when Preview pane is not open. I will look at it after work.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Hypex 
Re: WorkbenchExplorer crash after new tabs open
Posted on 9-May-2019 10:32:42
#3 ]
Elite Member
Joined: 6-May-2007
Posts: 9556
From: Greensborough, Australia

@hlt

A picture is worth a thousand words. After seeing what you did I realise a video is a lot easier than sitting down and typing in every step you did to prompt the bug. You've found the new way of bug reporting.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
hlt 
Re: WorkbenchExplorer crash after new tabs open
Posted on 9-May-2019 12:13:14
#4 ]
Member
Joined: 24-Dec-2018
Posts: 14
From: Unknown

@mritter0

Great, hope it can be solved as your app is great :)

@Hypex

Haha, it was easy to do :)). However before that I spent a lot of time by looking for issues from my side. Clean installation of AOS 4.1, disabling various things from OS side. Nothing helped.

It seems I need to find stable applications to avoid often crashes of X5000 to enjoy it fully. Hope mritter0 can fix that.


 Status: Offline
Profile     Report this post  
mritter0 
Re: WorkbenchExplorer crash after new tabs open
Posted on 10-May-2019 4:19:37
#5 ]
Member
Joined: 29-Sep-2013
Posts: 41
From: Unknown

@hlt

I found and fixed the bug. It was not easy to find. I still am unsure as to why it fails, but working now. Thanks for the report.


V2.3 will be released very soon. Stay tuned........

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Trixie 
Re: WorkbenchExplorer crash after new tabs open
Posted on 10-May-2019 8:54:11
#6 ]
Amiga Developer Team
Joined: 1-Sep-2003
Posts: 1804
From: Czech Republic

@mritter0

Quote:
I found and fixed the bug. It was not easy to find. I still am unsure as to why it fails, but working now.

Out of curiosity - was the problem something WEx did, or was it related to the clicktab.gadget?

_________________
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast!

AmigaOne X5000/020 @ 2GHz / 4GB RAM / Radeon RX 560 / ESI Juli@ / AmigaOS 4.1 Final Edition
SAM440ep-flex @ 667MHz / 1GB RAM / Radeon 9250 / AmigaOS 4.1 Final Edition

 Status: Offline
Profile     Report this post  
mritter0 
Re: WorkbenchExplorer crash after new tabs open
Posted on 10-May-2019 15:57:32
#7 ]
Member
Joined: 29-Sep-2013
Posts: 41
From: Unknown

@Trixie

I want to blame the clicktab.gadget, but not 100% sure, 95% sure. I can have the Preview pane open and sit and click on Computer and see the stats all day. But when I open a new tab it would crash when it got the network stats. If the default location for the new tab is not Computer, then so crash.

But, if Preview pane is not open, I can open all the tabs I want. So......what is the underlying cause? Maybe the bsdsocket.library clashing with clicktab.gadget?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
mritter0 
Re: WorkbenchExplorer crash after new tabs open
Posted on 13-May-2019 19:19:57
#8 ]
Member
Joined: 29-Sep-2013
Posts: 41
From: Unknown

@hlt

V2.3 has been uploaded. Use "Check Latest Version" from the menu or AmiUpdate. OS4Depot and Aminet once it becomes available.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
hlt 
Re: WorkbenchExplorer crash after new tabs open
Posted on 14-May-2019 9:19:13
#9 ]
Member
Joined: 24-Dec-2018
Posts: 14
From: Unknown

@mritter0

Great! Thank you very much :)

 Status: Offline
Profile     Report this post  

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle