Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5737 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
13 crawler(s) on-line.
 13 guest(s) on-line.
 1 member(s) on-line.


 evilFrog

You are an anonymous user.
Register Now!
 evilFrog:  3 mins ago
 clint:  7 mins ago
 Trixie:  7 mins ago
 dirkzwager:  9 mins ago
 towo2099:  10 mins ago
 Gregor:  10 mins ago
 Amigo1:  20 mins ago
 eliyahu:  25 mins ago
 DiscreetFX:  36 mins ago
 Vidar:  1 hr 26 mins ago

/  Forum Index
   /  Classic Amiga Hardware
      /  A600 psu voltage too high?
Register To Post

PosterThread
gizmo1990 
A600 psu voltage too high?
Posted on 10-Apr-2020 11:03:48
#1 ]
New Member
Joined: 9-Apr-2020
Posts: 1
From: Unknown

Hey everyone, new to the forum. :)

I recently found my old A500 and 1200 and would like to fire them up. I thought it best to check the A600 psu I have however, and my multimeter reports the following voltages.
5.16v
-14.5v
11.78v

Given that the center pin should be -12v, would people agree that -14.5v is too high now and therefore not safe to power the machines? I don't know enough (though I'm learning all the time!) about electronics to make a call on this myself. I think I've seen in the past people say that there's a certain amount of wiggle room in safe voltages, hence why I thought I'd run it past any knowledgable people here.

Any advice greatly appreciated.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Wol 
Re: A600 psu voltage too high?
Posted on 10-Apr-2020 12:50:07
#2 ]
Cult Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 967
From: UK.......Sol 3.

@gizmo1990

You did not state that the measurements you took were under Load conditions or Unloaded (Measured on the pins while not connected).

To get a true reading, measure while the Amiga is powered up.

Open circuit readings are often a bit strange.

Also, is you Multi Meter a quality Calibrated item, or just a cheapo.. ?

A good rule of thumb, if it's within 10%, it's probably ok.

Wol..

_________________
It is my conviction that killing under the cloak of war is nothing but an act of murder.~Albert Einstein

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tonyw 
Re: A600 psu voltage too high?
Posted on 10-Apr-2020 23:58:09
#3 ]
Elite Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 3194
From: Sydney (of course)

@gizmo1990

Those voltages are fine.

_________________
cheers
tony

Hyperion Support Forum: http://forum.hyperion-entertainment.biz/index.php

 Status: Offline
Profile     Report this post  

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle