Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5753 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
30 crawler(s) on-line.
 24 guest(s) on-line.
 2 member(s) on-line.


 amisteph,  Georg

You are an anonymous user.
Register Now!
 amisteph:  0 secs ago
 Georg:  2 mins ago
 BigD:  9 mins ago
 zipper:  16 mins ago
 MEGA_RJ_MICAL:  27 mins ago
 newlight:  38 mins ago
 DiskDoctor:  39 mins ago
 SusanBarnes:  1 hr 10 mins ago
 wakido:  1 hr 16 mins ago
 clint:  1 hr 18 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4.x \ Workbench 4.x
      /  Do you use a system startup sound?
Register To Post

Poll : Do you use a system startup sound?
No
No, but I would if nice sounds were available
Yes, I'm using an AmigaOS 4 sound
Yes, I'm using a third party sound
 
PosterThread
jap 
Do you use a system startup sound?
Posted on 28-Apr-2020 5:14:53
#1 ]
Member
Joined: 10-Oct-2005
Posts: 53
From: Unknown

AmigaOS 4 can play a sound when Workbench opens. But how many of you are using a startup sound? Are you using one of the sounds which came with the AmigaOS 4 or a third party sound?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
kolla 
Re: Do you use a system startup sound?
Posted on 28-Apr-2020 9:18:21
#2 ]
Super Member
Joined: 21-Aug-2003
Posts: 1508
From: Trondheim, Norway

@jap

I use the original A1000 sound in my kickstarts.

(edit: oh - this poll was OS4 only, woopsie!)

Last edited by kolla on 28-Apr-2020 at 09:19 AM.

_________________
B5D6A1D019D5D45BCC56F4782AC220D8B3E2A6CC

 Status: Offline
Profile     Report this post  
dirkzwager 
Re: Do you use a system startup sound?
Posted on 28-Apr-2020 15:31:35
#3 ]
Regular Member
Joined: 9-Aug-2019
Posts: 127
From: Belgium, LImburg, Bilzen

@jap

I would like to use this but I can't. I have a sound card in my sam 460cr. everything via AHI.
All sound works but startup sound does not.
Not too bad but I have no idea why.

_________________
Amiga 500+,
Pi 3b+ and Amiga os 3.10
Amikit XE usb Stick
Powerbook 17" and MorphOS 3.13
PowerMac G5 2.3 MP and MorphOS 3.13
Sam 460 with Amiga os 4.1 and checkmate 1500
www.sitedesign.be

 Status: Offline
Profile     Report this post  
redfox 
Re: Do you use a system startup sound?
Posted on 28-Apr-2020 18:09:30
#4 ]
Super Member
Joined: 7-Mar-2003
Posts: 1732
From: Canada

@jap

Yes, I have the default startup sound enabled, but I do not normally hear it because I rarely have external speakers or headphones hooked up to my system (MicroA1). There is no internal speaker inside my system case.

---
redfox

Last edited by redfox on 28-Apr-2020 at 07:36 PM.
Last edited by redfox on 28-Apr-2020 at 07:35 PM.
Last edited by redfox on 28-Apr-2020 at 07:34 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
klx300r 
Re: Do you use a system startup sound?
Posted on 28-Apr-2020 21:53:21
#5 ]
Elite Member
Joined: 4-Mar-2008
Posts: 3549
From: Toronto, Canada

always love it when my Amiga greets me at every bootup

_________________
____________________________
c64-2sids, A1000, A1200T-060@50(finally working!),A4000-CSMKIII
! My Master Miggies- Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
mancave-ramblings
X1000 I BELIEVE

 Status: Offline
Profile     Report this post  
amigadave 
Re: Do you use a system startup sound?
Posted on 28-Apr-2020 21:56:37
#6 ]
Super Member
Joined: 18-Jul-2005
Posts: 1622
From: Lake Shastina, Northern Calif.

I like the original A1000 startup sound, as it always brings back fond memories, but using the "Say" program to have any Amiga system talk to me when starting up is another interesting possibility that I have not yet tried.

_________________
Amiga! The computer that inspired so many, to accomplish so much, but has ended up in the hands of . . . . . . . . . .

 Status: Offline
Profile     Report this post  
nbache 
Re: Do you use a system startup sound?
Posted on 28-Apr-2020 23:55:39
#7 ]
Cult Member
Joined: 8-Apr-2003
Posts: 979
From: Copenhagen, Denmark

@redfox

Quote:
Yes, I have the default startup sound enabled, but I do not normally hear it
Same here. My amp is only turned on when I need sound.

Best regards,

Niels

 Status: Offline
Profile     Report this post  
MEGA_RJ_MICAL 
Re: Do you use a system startup sound?
Posted on 29-Apr-2020 0:51:38
#8 ]
Regular Member
Joined: 13-Dec-2019
Posts: 328
From: AMIGAWORLD.NET WAS ORIGINALLY FOUNDED BY DAVID DOYLE

I make use of this beautiul audio file as my preferred, favorite & elected Soothing Startup Sound, ad I am glad in this glorious day to be able to share it with you dearest friends of Amiga World dot Net:

https://sndup.net/33bf

_________________
I HAVE ABS OF STEEL

 Status: Offline
Profile     Report this post  
jap 
Re: Do you use a system startup sound?
Posted on 29-Apr-2020 8:32:50
#9 ]
Member
Joined: 10-Oct-2005
Posts: 53
From: Unknown

Quote:

dirkzwager wrote:
I would like to use this but I can't. I have a sound card in my sam 460cr. everything via AHI.
All sound works but startup sound does not.
Not too bad but I have no idea why.

I've noticed that the first 1.5 seconds of the startup sound are not audible. You have to add about 1.5s of silence at the start of the sound sound sample in order to hear the actual sample sound at startup. I guess it takes about 1.5 seconds to initialise the sound card.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
dirkzwager 
Re: Do you use a system startup sound?
Posted on 29-Apr-2020 10:13:46
#10 ]
Regular Member
Joined: 9-Aug-2019
Posts: 127
From: Belgium, LImburg, Bilzen

@jap

Quote:

jap wrote:
Quote:


I've noticed that the first 1.5 seconds of the startup sound are not audible. You have to add about 1.5s of silence at the start of the sound sound sample in order to hear the actual sample sound at startup. I guess it takes about 1.5 seconds to initialise the sound card.


I Will try it. thanks

_________________
Amiga 500+,
Pi 3b+ and Amiga os 3.10
Amikit XE usb Stick
Powerbook 17" and MorphOS 3.13
PowerMac G5 2.3 MP and MorphOS 3.13
Sam 460 with Amiga os 4.1 and checkmate 1500
www.sitedesign.be

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Templario 
Re: Do you use a system startup sound?
Posted on 29-Apr-2020 10:39:04
#11 ]
Elite Member
Joined: 22-Jun-2004
Posts: 3530
From: Palencia city of the emptied Spain.

@jap
No, but MorphOS also cans use one sound in the startup and running on Macs I have the Mac startup sound.

_________________
Amiga 500 with ROMs 1.3-2.05 and M-Tec AT500 with hard disk and 4MB Ram.
WinUAE + original OS 3.5&3.9
Sam440ep 800 MHZ + OS 4.1 F.E.
Sam460ex 1 GHz + OS 4.1 F.E.
MacMini 1.5 GHz + MorphOS 3.13
PowerBook G4 1.65 + MorphOS 3.13

 Status: Offline
Profile     Report this post  
BSzili 
Re: Do you use a system startup sound?
Posted on 29-Apr-2020 11:37:25
#12 ]
Regular Member
Joined: 16-Nov-2013
Posts: 388
From: Unknown

@MEGA_RJ_MICAL

What an exquisite gift for the ears! After hearing this I can feel my productivity increasing tenfold. I'm a bit disappointed that it's not suitable for AmigaOS 4.2 though. I guess when it's released, I'll have to record it onto a cassette tape, and start it when I see Workbench appearing on my screen.

_________________
I see the jimmies have been rustled.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
dirkzwager 
Re: Do you use a system startup sound?
Posted on 29-Apr-2020 12:45:21
#13 ]
Regular Member
Joined: 9-Aug-2019
Posts: 127
From: Belgium, LImburg, Bilzen

@Templario

_________________
Amiga 500+,
Pi 3b+ and Amiga os 3.10
Amikit XE usb Stick
Powerbook 17" and MorphOS 3.13
PowerMac G5 2.3 MP and MorphOS 3.13
Sam 460 with Amiga os 4.1 and checkmate 1500
www.sitedesign.be

 Status: Offline
Profile     Report this post  
MEGA_RJ_MICAL 
Re: Do you use a system startup sound?
Posted on 29-Apr-2020 13:19:00
#14 ]
Regular Member
Joined: 13-Dec-2019
Posts: 328
From: AMIGAWORLD.NET WAS ORIGINALLY FOUNDED BY DAVID DOYLE

@BSzili

Friend BSzili, dearest comrade in Amiga of charming yet unpronounceable name!
Glad you gave a chance to my very, very personal startup melody.

I will make sure to inform you if and when I release an upgraded version of it, or one that is compatible with the the fruits of the future (and certainly upcoming) mighty endeavors of Trevor and his gang of amiable freaks )

Meanwhile, let me just tell you that reading "cassette tape" was enough to send a shivery of nostalgy down my poor old man's spine. THOSE WERE THE TIMES MY FRIEND, those were the times.



sent using EUDORA MAIL 5.1
MEGA RJ MICAL

_________________
I HAVE ABS OF STEEL

 Status: Offline
Profile     Report this post  
dirkzwager 
Re: Do you use a system startup sound?
Posted on 29-Apr-2020 13:19:30
#15 ]
Regular Member
Joined: 9-Aug-2019
Posts: 127
From: Belgium, LImburg, Bilzen

@MEGA_RJ_MICAL

Funny, i think i gone use some other sound Quote:

MEGA_RJ_MICAL wrote:
I make use of this beautiul audio file as my preferred, favorite & elected Soothing Startup Sound, ad I am glad in this glorious day to be able to share it with you dearest friends of Amiga World dot Net:

https://sndup.net/33bf

_________________
Amiga 500+,
Pi 3b+ and Amiga os 3.10
Amikit XE usb Stick
Powerbook 17" and MorphOS 3.13
PowerMac G5 2.3 MP and MorphOS 3.13
Sam 460 with Amiga os 4.1 and checkmate 1500
www.sitedesign.be

 Status: Offline
Profile     Report this post  
BSzili 
Re: Do you use a system startup sound?
Posted on 29-Apr-2020 15:42:46
#16 ]
Regular Member
Joined: 16-Nov-2013
Posts: 388
From: Unknown

@MEGA_RJ_MICAL

I'm relieved to hear that you will release a compatible version for this much anticipated future AmigaOS4 release. You are my greatest ally! I find it amusing that cassettes give people nostalgia. I still remember loading BASIC programs off Edison wax cylinders. Good times!

_________________
I see the jimmies have been rustled.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
ggw 
Re: Do you use a system startup sound?
Posted on 29-Apr-2020 16:56:40
#17 ]
Super Member
Joined: 24-May-2003
Posts: 1080
From: Austin, TX

@amigadave

I would use both if you ever figure how to get those done.

_________________
..effects of civilization upon...nature, the growing gap between what education was supposed to accomplish and what it consisted of, the national debt and...high taxes, the problem of the excess cost of medical care -- Philip Wylie, 1951

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Rose 
Re: Do you use a system startup sound?
Posted on 29-Apr-2020 16:59:39
#18 ]
Cult Member
Joined: 5-Nov-2009
Posts: 705
From: Unknown

@BSzili

Quote:
I still remember loading BASIC programs off Edison wax cylinders.


Code is so much warmer when played from VinylROM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pavlor 
Re: Do you use a system startup sound?
Posted on 29-Apr-2020 17:01:04
#19 ]
Elite Member
Joined: 10-Jul-2005
Posts: 9114
From: Unknown

@jap

No. One of the very first things I did was to turn it off. I like quiet OSs.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
djnick 
Re: Do you use a system startup sound?
Posted on 30-Apr-2020 1:39:16
#20 ]
Cult Member
Joined: 11-Jun-2003
Posts: 945
From: space

@jap

Long time ago (in 2012), I've uploaded boot sounds I've composed in (Renoise) tracker:

http://os4depot.net/?function=showfile&file=audio/misc/nykk-bootsounds.zip

_________________
nykk | deetronic.rs | youtube.com/djnykk | gfx.river | mamavolibebu.com

 Status: Offline
Profile     Report this post  

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle