Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5753 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
81 crawler(s) on-line.
 20 guest(s) on-line.
 3 member(s) on-line.


 ggw,  MEGA_RJ_MICAL,  Georg

You are an anonymous user.
Register Now!
 ggw:  24 secs ago
 MEGA_RJ_MICAL:  1 min ago
 Georg:  5 mins ago
 Dege:  14 mins ago
 DiskDoctor:  21 mins ago
 thinkchip:  22 mins ago
 CygnusEd:  31 mins ago
 BillE:  32 mins ago
 bison:  34 mins ago
 BigD:  49 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4 Hardware
      /  XE needs HD mounting rails
Register To Post

PosterThread
Paul 
XE needs HD mounting rails
Posted on 25-May-2020 0:00:51
#1 ]
Cult Member
Joined: 7-Mar-2003
Posts: 625
From: Michigan

If anyone has built an NG Amiga using a CoolerMaster case, I'm in need of the plastic rails they include with their cases for slide mounting a hard drive. I can't find the extras which came with my case, and they are out of stock at CoolerMaster. This is to use nbache's suggestion of using an old IDE drive for booting my XE.

Preferably someone in the US to keep shipping costs down.

Thanks.

Paul

_________________
Builder of Frankenthousand, the monster A1000
The Young Frankenthousand A1-XE G4

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AlexC 
Re: XE needs HD mounting rails
Posted on 25-May-2020 8:50:11
#2 ]
Super Member
Joined: 22-Jan-2004
Posts: 1296
From: City of Lost Angels, California.

@Paul

What do these rails look like?

I have a decommissioned CoolerMaster case with some some brackets to hold the drives, but they're not really rails, they have a pair of rods that act like drive mounting screw and are pushed into the drive from outside the drive cage, with a twist "T" lock in between to secure it to the cage.

Otherwise, if you can get the exact dimensions maybe I could 3D print them.

_________________
AlexC's free OS4 software collection

AmigaOne XE/X1000/X5000/UAE-PPC OS4 laptop/X-10 Home Automation

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Paul 
Re: XE needs HD mounting rails
Posted on 25-May-2020 19:56:24
#3 ]
Cult Member
Joined: 7-Mar-2003
Posts: 625
From: Michigan

@AlexC

AlexC,

What you describe sounds different from mine. But SinanSam460 posted to my thread on Amigans.net

HERE where a 3D file is listed.

Thanks.

Paul

_________________
Builder of Frankenthousand, the monster A1000
The Young Frankenthousand A1-XE G4

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AlexC 
Re: XE needs HD mounting rails
Posted on 26-May-2020 8:06:41
#4 ]
Super Member
Joined: 22-Jan-2004
Posts: 1296
From: City of Lost Angels, California.

@Paul

I see now. They're completely different, looks like your rails slid from inside the cage.

I downloaded the STL files mentionned on that thread, I should be able to print them, I'll give it a try and let you know how it turned out.

_________________
AlexC's free OS4 software collection

AmigaOne XE/X1000/X5000/UAE-PPC OS4 laptop/X-10 Home Automation

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Paul 
Re: XE needs HD mounting rails
Posted on 26-May-2020 17:11:57
#5 ]
Cult Member
Joined: 7-Mar-2003
Posts: 625
From: Michigan

@AlexC

Thanks, Alex

Paul

_________________
Builder of Frankenthousand, the monster A1000
The Young Frankenthousand A1-XE G4

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AlexC 
Re: XE needs HD mounting rails
Posted on 31-May-2020 23:06:49
#6 ]
Super Member
Joined: 22-Jan-2004
Posts: 1296
From: City of Lost Angels, California.

@Paul

It's ready

Can you send me your mailing address via PM?

_________________
AlexC's free OS4 software collection

AmigaOne XE/X1000/X5000/UAE-PPC OS4 laptop/X-10 Home Automation

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Paul 
Re: XE needs HD mounting rails
Posted on 1-Jun-2020 11:57:19
#7 ]
Cult Member
Joined: 7-Mar-2003
Posts: 625
From: Michigan

@AlexC

Thanks! PM Sent.

Paul

_________________
Builder of Frankenthousand, the monster A1000
The Young Frankenthousand A1-XE G4

 Status: Offline
Profile     Report this post  

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle