Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
6076 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
26 crawler(s) on-line.
 19 guest(s) on-line.
 0 member(s) on-line.



You are an anonymous user.
Register Now!
 Tuxedo:  28 mins ago
 NutsAboutAmiga:  29 mins ago
 zipper:  1 hr 19 mins ago
 Karlos:  1 hr 26 mins ago
 Rob:  1 hr 39 mins ago
 kolla:  1 hr 50 mins ago
 BigD:  1 hr 59 mins ago
 newlight:  2 hrs 3 mins ago
 AP:  3 hrs 7 mins ago
 RobertB:  3 hrs 17 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga Emulation
      /  Emulating three Amiga with Amiga Forever (KXLight)
Register To Post

PosterThread
Nonefornow 
Emulating three Amiga with Amiga Forever (KXLight)
Posted on 11-Jun-2022 2:56:55
#1 ]
Regular Member
Joined: 29-Jul-2013
Posts: 306
From: Greater Los Angeles Area

Quote:
A500 + 2MB RAM (1.3 ROM, 68000, OCS)
A1200 + 8MB RAM (3.1 ROM, 68020, AGA)
A4000 (3.X ROM. 68020, JIT, TCP/IP, 10MB FAT Agnus OCS)
CDTV (1.3+CDTV ROMs, 68000, ECS, 1MB Chip, no floppy)
CD32 (CD32 ROMs, 68EC020, AGA, 2MB chip, no floppy)
AXXXX - general non specific machine


On the same IBM Thinkpad upgraded to a 100GB harddrive with three Linux partition.

I have modified the GNU-GRUB menu to start the selected emulation.

AmigaCD32 - same as previously discussed

A4000 - this is the default installation but with an additional DH3 - that conatins all the WHDload games. This is a PAL emulation.

A2000 - virtually copy of my real A2000 - I used AmigaExplorer to pull the ROM file from my Amiga.





 Status: Offline
Profile     Report this post  
bison 
Re: Emulating three Amiga with Amiga Forever (KXLight)
Posted on 11-Jun-2022 18:06:50
#2 ]
Elite Member
Joined: 18-Dec-2007
Posts: 2082
From: N-Space

@Nonefornow

I do something like this at the display manager level by creating an xsession .desktop file for each emulation configuration, and another one for AROS.

_________________
"Unix is supposed to fix that." -- Jay Miner

 Status: Offline
Profile     Report this post  
cdimauro 
Re: Emulating three Amiga with Amiga Forever (KXLight)
Posted on 11-Jun-2022 22:43:30
#3 ]
Elite Member
Joined: 29-Oct-2012
Posts: 2482
From: Germany

@Nonefornow

Quote:

Nonefornow wrote:
[quote]A500 + 2MB RAM (1.3 ROM, 68000, OCS)

You can try 1MB chip ram + 1.75MB of "slow ram" for better compatibility.

Or maybe 0.5MB chip ram + 1.75MB of slow ram if there are games that don't like >0.5MB of chip ram.
Quote:
A4000 - this is the default installation but with an additional DH3 - that conatins all the WHDload games. This is a PAL emulation.

Here you could add 8MB Z2 fast ram and 512MB of Z3.
Quote:
A2000 - virtually copy of my real A2000 - I used AmigaExplorer to pull the ROM file from my Amiga.

For this maybe 2MB chip ram + 8MB fast ram + 1.75MB slow ram should be the better config.

 Status: Offline
Profile     Report this post  

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle